3 grootste voordelen van motorrijden met een bobber 0 1551

Motor

Ben jij al tijden aan het twijfelen om te beginnen met motorrijden? Wil je je rijbewijs halen of heb je deze misschien al? Of ben je inmiddels zelfs al op zoek naar een eigen motorfiets? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten of dit het waard is. Motorrijden is een fijne hobby, maar tegelijkertijd ook relatief duur. Daarom moet je wel zeker weten of dit wat voor jou is. Twijfel jij of je überhaupt moet gaan motorrijden of juist of je een bobber aan moet schaffen? Dan helpen wij jou graag op weg en zetten we de grootste voordelen op een rijtje.

1.     Een bobber is relatief gemakkelijk te realiseren

Het grootste voordeel van een bobber ten opzichte van een chopper of andere motorfietsen is dat deze relatief gemakkelijk te realiseren is. Toch zijn maar weinig bekend met de ware definitie van een bobber. Van een chopper hebben we allemaal gehoord. De meeste mensen denken bij die term direct aan de geliefde hd sportster. Wanneer we spreken van een bobber, dan kijkt men je echter vragend aan.

Zowel een bobber als een chopper behoren niet tot originele motorfietsen. Ze zijn op verschillende niveaus aangepast door de gebruiker. Een chopper maakt enorme veranderingen door. Mede omdat ook het gehele frame en de voorvork wordt aangepast. Bij een bobber is dit niet het geval. Deze motorfiets behoudt zijn frame, maar wordt gestript van vrijwel alle zichtbare motoronderdelen. Hierdoor ziet de bobber er zeer minimalistisch, stoer en robuust uit. Bovendien kan je hierdoor meer snelheid behalen. Iets waardoor de bobber met name in de Tweede Wereldoorlog veel werd gebruikt. Met een kawasaki vulcan 900 geniet je binnen mum van tijd van hoge snelheid en een boost van adrenaline.

2.     Meer mogelijk dan je denkt

Veel mensen zijn bang dat de motor één of twee keer wordt gebruikt voor een plezierritje en vervolgens in de garage terecht komt. Niets is echter minder waar. Met een motor is namelijk meer mogelijk dan je denkt. Je kunt heel Nederland ontdekken op de motor. Het is niet enkel een vervoersmiddel met als voornaamste doel van A naar B reizen. Nee, motorrijden is echt een manier van leven en een pure hobby. Bovendien zal je na je eerste motorritje al merken dat het zeer verslavend werkt. De kans is dan ook klein dat de motor met mooi weer in de garage staat te versloffen.

Wist je dat veel mensen zelfs op motorvakantie gaan? Zeker anno 2021 is dit natuurlijk een geweldige manier van (coronaproof) reizen. Heerlijk genieten van de ultieme vrijheid, je geen zorgen hoeven te maken over enige beperkingen en volop genieten. Bovendien leer je zo ook nog eens minimalistisch pakken. Want dat is uiteraard het enige nadeel van een motorvakantie: het gebrek aan opbergruimte. Gelukkig ben je zelfs met een bobber of een chopper in staat om op vakantie te gaan. Kwalitatieve zadeltassen motor lossen het probleem al snel op.

3.     Motorrijden is gewoon leuk!

Dit is natuurlijk de voornaamste reden om te beginnen met motorrijden. Er is vrijwel geen enkel voertuig waar je zomaar voor de plezier op of in stapt. Motorrijden is een ervaring op zich. Wanneer je op motorvakantie gaat, dan draait het niet zo zeer om de bestemming. Het gaat om de rit zelf.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 213

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 169

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks