3 redenen waarom een eigen paard goed is voor kinderen 0 1154

3 redenen waarom een eigen paard goed is voor kinderen

Smeekt jouw kind je al maanden om een eigen paard? En hebben jullie stiekem ook altijd wel de wens gehad om iets te doen met de lap grond om jullie huis? Dan ben je misschien langzaam aan het zwichten voor het idee. Toch is daar ook de logische beredenering van een vader in hart en nieren: wat als mijn kind er na enkele maanden op is uitgekeken? Dan zit je vast aan die geheel nieuw gebouwde stal en paard.

Dat je je hier niet druk over hoeft te maken blijkt wel uit gesprekken met mensen die bekend zijn met online ruitersport Nedlandic. Paardrijden is namelijk iets wat altijd leuk blijft. Als je kind er nu al dol op is, dan is de kans klein dat dit ooit minder zal worden. Tijdens het paardrijden word je continu uitgedaagd en zal je kind tevens een goede band opbouwen met het paard. Daardoor is het een goede investering. Iets waar je kind tot aan het verlaten van jullie woning plezier van zal hebben. Nog niet overtuigd? Wij geven 3 redenen waarom een eigen paard alleen maar goed is voor kinderen.

1.    Verantwoordelijkheidsgevoel

Het is heel goed voor kinderen om op te groeien met dieren. De zorg voor dieren en de tijd die het kost zorgt ook voor een beter verantwoordelijkheidsgevoel. Wanneer je nooit leert dat bepaalde acties consequenties hebben en wat er gebeurt als een dier niet goed wordt verzorgd, dan zal dit in de toekomst ook niet goed gaan. Het is voor kinderen heel belangrijk om kleine verantwoordelijkheden zelf te dragen. Betrek hem of haar bijvoorbeeld bij hoofruif paard kopen. Dit klinkt misschien simpel, maar is essentieel voor de gezondheid van het paard. Bespreek tevens wie het paard iedere dag voert en verzorgd. Maak eventueel een schema en geef daarop de bijbehorende taken aan. Zo is het voor je kind duidelijk wat er verwacht wordt.

2.    Uitlaatklep

Het is voor sommige kinderen heel lastig om hun gevoelens bloot te geven. Soms kunnen ze er niet gemakkelijk over praten. Er zijn ook kinderen die het lastig vinden om aansluiting te vinden bij hun leeftijdsgenootjes. Dat kan heel eenzaam zijn. Een eigen paard is voor deze kindjes de perfecte oplossing. Paarden worden al heel lang gebruikt bij verschillende therapieën omdat ze mensen naadloos aanvoelen. Hoe een paard op je reageert, zegt heel veel over hoe jij je voelt. Dit geldt ook voor je kind. Hierdoor is het wellicht makkelijker om zijn of haar gevoelens bloot te geven en hierover te praten. Daarnaast kan paardrijden ook een uitlaatklep zijn na een vervelende of vermoeiende dag.

Uitlaatklep

3.    Controle krijgen over het lichaam

Met een eigen paard beschikt je kind over veel meer mogelijkheden om vaker paard te gaan rijden. En dit levert talloze voordelen op voor het lichaam. Tijdens het paardrijden train je enorm veel spieren en leer je tevens dat iedere beweging effect heeft op het dier. Daardoor leer je meer controle te krijgen over het lichaam en wordt de houding tevens rechter. Dit helpt jonge kinderen om rechter te lopen, alle spieren te gebruiken en te beseffen welk effect het lichaam op een dier kan hebben. Is het even spannend om een paard hindernis te nemen? Even diep ademhalen kan het lichaam al tot rust brengen. En dat is waardevolle informatie voor de meeste kinderen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 627

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 551

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks