3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen 0 617

3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen

Het is een klusje die bijna voor iedere vader is weggelegd. Je kind leren fietsen. Stiekem ook wel heel leuk. Dit is een mijlpaal waar je kind zijn of haar hele leven profijt van heeft. Fietsen in een land als Nederland is namelijk heel vanzelfsprekend. Daarom leren de meeste kinderen al op zeer jonge leeftijd zelfstandig fietsen. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en komt hier een hoop geduld bij van pas.

Is jouw kind eraan toe om te leren fietsen en kan je zelf ook niet wachten om te beginnen? Met de volgende 3 tips ben jij in staat om je kind snel en veilig te leren fietsen. Zo wordt fietsen een kinderspel.

1.    Koop een goede kinderfiets

Denk niet dat je je kind op iedere fiets kunt leren fietsen. Leren fietsen wordt namelijk een stuk gemakkelijker als de fiets ook daadwerkelijk bij de lengte van het kind past. Daarom is het belangrijk dat de fiets geheel op het kind is afgestemd. Een kinderfiets die te groot of juist te klein is, kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. En zo loop je zelfs het risico dat je kind het eng gaat vinden en daardoor voorlopig niet meer wil fietsen. Probeer dit te voorkomen en laat je van tevoren goed informeren over de juiste kinderfiets voor jouw kind. Kies tevens voor een stoer of juist lief exemplaar, zodat het nog interessanter is voor je kind om te oefenen.

kinderfiets roos

2.    Wacht tot je kind er zelf aan toe is

Dit is misschien wel het meest lastige om te bepalen. Ieder kind is er namelijk op een andere leeftijd aan toe. De meeste kinderen weten zonder hulp te fietsen zodra ze ongeveer vijf jaar oud zijn. Er zijn echter ook kinderen die op de vroege leeftijd van drie jaar al zonder hulp wegrijden. Dan is er natuurlijk ook nog een groep die al ruim zes is en er nog geen interesse in heeft.

Daarom is het belangrijk om op de signalen van je kind te letten. Motorisch gezien zullen de meeste kinderen er rond de leeftijd van vijf jaar aan toe zijn. Denk jij dat je kind er later of juist eerder aan toe is? Volg dan gewoon je gevoel. Lukt het niet, dan probeer je het later nog eens. Lukt het wel, dan is dit mooi meegenomen. Push je kind niet te hard en wacht af.

3.    Zorg voor het vertrouwen van je kind

Besef goed dat het ook voor je kind heel spannend is om voor de eerste keer te leren fietsen. Plotseling is er geen steun meer. Dat kan een heleboel spanning veroorzaken. Daarom is het goed om eerst het vertrouwen van je kind te krijgen. Begin bijvoorbeeld door de zijwieltjes eerst wat hoger te monteren dan je gewend bent. Zo komen de wieltjes nooit helemaal op de grond bij het stilstaan en geniet je kind niet van constante steun. Wanneer dit goed gaat, kan je de zijwieltjes verwijderen. Ook dan laat je je kind echter niet direct los. Loop de eerste keren mee en geef aanwijzingen tot je kind het onder de knie lijkt te hebben. Vervolgens kun je voorzichtig los gaan laten.

Let op: zorg er wel voor dat je kind over de nodige bescherming beschikt. Denk aan kniebeschermers, polsbeschermers en een fietshelmpje. Zo kan hij of zij altijd veilig vallen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huishoudelijke tips and tricks voor een makkelijker leven 0 180

Huishoudelijke tips and tricks voor een makkelijker leven

Wie voelt zich niet beter als hij of zij thuiskomt in een schoon, opgeruimd en rommelvrij huis? Als je je ooit hebt afgevraagd of de stress die je voelt als je huis niet zo opgeruimd is als je zou willen alleen in je hoofd zit, dan verzekert de wetenschap ons dat het niet zo is. De waarheid is dat we ons meer gestrest en angstig voelen als onze huizen rommelig zijn. Rommel in je dagelijks leven en rommel in je huis kunnen een belangrijke rol spelen in hoe men zich voelt in haar dagelijks leven. Je huizen schoon en opgeruimd houden is een gemakkelijke manier om dagelijkse stress te verminderen, maar zelfs het schoonmaken zelf kan sommigen angstig maken. Het gevoel dat je niet weet waar je moet beginnen of hoe vaak je bepaalde huishoudelijke klusjes moet doen, kan je tegenhouden. Daarom vind je hier de beste schoonmaak geheimen. Gebruik deze professionele schoonmaak tips om je huis sprankelend te krijgen, en nog belangrijker; te houden.

Microvezeldoeken

Microvezeldoeken worden veel genoemd door mensen als hun favoriete go-to schoonmaakmiddel. Niet alleen is microvezel beter in het schoonmaken van oppervlakken dan sponzen, papieren handdoeken en dergelijke, maar het is ook wasbaar in de machine en sneldrogend, wat betekent dat ze veel minder kans hebben om ziektekiemen vast te houden. De voorkeur gaat hierbij uit naar de combinatie van gedistilleerde witte azijn en microvezeldoeken voor oppervlaktereiniging. In combinatie met water en vloeibaar afwasmiddel is witte azijn een universeel schoonmaakmiddel voor vlekken en algemene schoonmaak. Daarnaast elimineren microvezeldoeken tot 99% van de bacteriën met alleen water en zijn ze ongeveer drie keer effectiever dan traditionele schoonmaakdoeken. Dit is de reden waarom veel ziekenhuizen zijn overgestapt op microvezeldoeken, -handdoeken en -dweilen. 

Baking soda

Een microvezeldoekje is perfect voor het snel opruimen van kleine rommel op keukenbladen en oppervlakken van apparaten, maar het is aan te raden om baking soda te gebruiken voor grotere voedselgerelateerde rommel. Gebruik het zuiveringszout in je voorraadkast voor vetophopingen, dit is een echte gamechanger.  Strooi wat baking soda op een doek en veeg alle plekken schoon waar zich vet heeft opgehoopt. Geef het een paar minuten de tijd en veeg de plekken daarna af met een schone, vochtige doek om de resten op te nemen. Je kunt baking soda ook voor veel andere dingen gebruiken, bijvoorbeeld voor zweetvlekken in kleding. De geur (en de vlek) gaat er dan vrij gemakkelijk uit door dit in te smeren op de plek en het vervolgens in de wasmachine te doen. 

Groene aanslag

Groene aanslag op je tegels in de tuin staat vies en onverzorgd. Het lijkt bijna alsof de tuin al jaren niet bewoond wordt. Het is redelijk moeilijk schoon te maken, maar er bestaan meerdere middelen die groene aanslag verwijderen makkelijker maken. Zoals de middelen van HG. Zorg er wel voor dat je dit aanbrengt met rubberen handschoenen en laat het niet in contact komen met de oppervlakken die niet schoongemaakt hoeven te worden. 

Apple producten voor schrikbarend scherpe prijzen? Het kan écht. 0 274

Apple producten voor schrikbarend scherpe prijzen? Het kan écht.

Apple staat bekend om zijn kwaliteit. iPhones, iPads en Macbooks, noem maar op. Het straalt degelijkheid uit. Helaas zit er aan die degelijkheid ook een prijskaartje. Tenminste, als je voor een nieuwe variant kiest. Er zijn namelijk ook ‘refurbished’ varianten van de Apple producten. En die zijn schrikbarend scherp geprijsd. Hoe dat zit en waarom dat zo is? Dat leg ik je in dit artikel uit.

Wat is refurbished?

Refurbished: een lasting Engels woord. Het betekent eigenlijk gewoon ‘gereviseerd’. Refurbished iPhones en iPads zijn toestellen die al een eerdere eigenaar hebben gehad en in principe nog prima een tweede leven beschonken zijn. Weggooien is immers zonde. Refurbished bedrijven, zoals Forza Refurbished, kopen deze toestellen in en laten ze op tientallen punten controleren. Dit wordt gedaan door ervaren techneuten en gedegen software. Hierdoor ben je als consument verzekerd van een kwalitatief sterk product. Refurbished is het betrouwbare en voordelige alternatief voor nieuw.

Waarom refurbished?

Zoals gezegd is weggooien zonde. Bovendien draag je op die manier bij aan meer elektronisch afval. Wanneer je een refurbished iPhone of iPad koopt, draag je bij aan een schoner milieu en minder CO2-uitstoot. Dit komt omdat er niet meer gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen, in tegenstelling tot de productie van nieuwe Apple producten. Refurbished bespaard ook nog eens liters water. Tot slot zijn refurbished producten ook nog eens een stuk goedkoper. Dit komt natuurlijk door het feit dat er vele onderdelen nog prima hergebruikt kunnen worden. Een refurbished iPhone of een refurbished iPad kopen is dus een echte aanrader.

Een echte hardloper

Een toestel wat op dit moment een hele goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft is de iPhone 8 refurbished. Dit toestel heeft een 4.7 inch scherm en is daarmee nog steeds lekker compact. Dit ideale broekzakformaat iPhone beschikt ook nog eens over een Touch ID. Dit is de vingerafdrukscanner die verborgen zit in de thuisknop. De iPhone 8 is gelanceerd in 2017 maar gaat nog steeds prima mee. Je kan de iPhone 8 refurbished kopen op www.forza-refurbished.nl

Tot slot

Een refurbished iPhone en iPad zijn dus twee serieuze overwegingen die je kan maken. Ze apparaten zijn technisch net zo goed als nieuw, dus daar hoef je niet meer naar om te kijken. Daarnaast bestaan de refurbished devices uit verschillende gradaties. Zo is er een A-grade, een B-grade en een C-grade. Zoals de namen al doen vermoeden is de A-grade degene die het dichtst in de buurt komt van ‘nieuw’. Een A-grade lijkt dus als nieuw omdat het vrijwel geen fysieke schade heeft. Een C-grade daarentegen heeft wel wat zichtbare gebruikerssporen, zoals krassen en deukjes. Desondanks zijn alle drie de gradaties op technisch vlak gelijk aan elkaar. Koop dus gauw jouw refurbished iPhone of iPad.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks