3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen 0 363

3 tips om je kind snel en veilig te leren fietsen

Het is een klusje die bijna voor iedere vader is weggelegd. Je kind leren fietsen. Stiekem ook wel heel leuk. Dit is een mijlpaal waar je kind zijn of haar hele leven profijt van heeft. Fietsen in een land als Nederland is namelijk heel vanzelfsprekend. Daarom leren de meeste kinderen al op zeer jonge leeftijd zelfstandig fietsen. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en komt hier een hoop geduld bij van pas.

Is jouw kind eraan toe om te leren fietsen en kan je zelf ook niet wachten om te beginnen? Met de volgende 3 tips ben jij in staat om je kind snel en veilig te leren fietsen. Zo wordt fietsen een kinderspel.

1.    Koop een goede kinderfiets

Denk niet dat je je kind op iedere fiets kunt leren fietsen. Leren fietsen wordt namelijk een stuk gemakkelijker als de fiets ook daadwerkelijk bij de lengte van het kind past. Daarom is het belangrijk dat de fiets geheel op het kind is afgestemd. Een kinderfiets die te groot of juist te klein is, kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. En zo loop je zelfs het risico dat je kind het eng gaat vinden en daardoor voorlopig niet meer wil fietsen. Probeer dit te voorkomen en laat je van tevoren goed informeren over de juiste kinderfiets voor jouw kind. Kies tevens voor een stoer of juist lief exemplaar, zodat het nog interessanter is voor je kind om te oefenen.

kinderfiets roos

2.    Wacht tot je kind er zelf aan toe is

Dit is misschien wel het meest lastige om te bepalen. Ieder kind is er namelijk op een andere leeftijd aan toe. De meeste kinderen weten zonder hulp te fietsen zodra ze ongeveer vijf jaar oud zijn. Er zijn echter ook kinderen die op de vroege leeftijd van drie jaar al zonder hulp wegrijden. Dan is er natuurlijk ook nog een groep die al ruim zes is en er nog geen interesse in heeft.

Daarom is het belangrijk om op de signalen van je kind te letten. Motorisch gezien zullen de meeste kinderen er rond de leeftijd van vijf jaar aan toe zijn. Denk jij dat je kind er later of juist eerder aan toe is? Volg dan gewoon je gevoel. Lukt het niet, dan probeer je het later nog eens. Lukt het wel, dan is dit mooi meegenomen. Push je kind niet te hard en wacht af.

3.    Zorg voor het vertrouwen van je kind

Besef goed dat het ook voor je kind heel spannend is om voor de eerste keer te leren fietsen. Plotseling is er geen steun meer. Dat kan een heleboel spanning veroorzaken. Daarom is het goed om eerst het vertrouwen van je kind te krijgen. Begin bijvoorbeeld door de zijwieltjes eerst wat hoger te monteren dan je gewend bent. Zo komen de wieltjes nooit helemaal op de grond bij het stilstaan en geniet je kind niet van constante steun. Wanneer dit goed gaat, kan je de zijwieltjes verwijderen. Ook dan laat je je kind echter niet direct los. Loop de eerste keren mee en geef aanwijzingen tot je kind het onder de knie lijkt te hebben. Vervolgens kun je voorzichtig los gaan laten.

Let op: zorg er wel voor dat je kind over de nodige bescherming beschikt. Denk aan kniebeschermers, polsbeschermers en een fietshelmpje. Zo kan hij of zij altijd veilig vallen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom ook jij van elektrisch rijden kan genieten 0 152

Elektrisch rijden

Het rijden in een elektrische auto klinkt misschien nog altijd niet aantrekkelijk in jouw oren. Toch zijn er allerlei redenen waarom je er toch voor zou moeten kiezen. Het is natuurlijk wel heel interessant om te zien dat alle grote en bekende merken zich meer en meer op het rijden op een batterij gaan storten. Daarnaast worden er steeds meer faciliteiten geboden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van een auto opladen van yeetpower.com. Daardoor kan je heel anders naar elektrisch rijden kijken.

Allerlei interessante modellen kiezen

In de eerste plaats is de overtuiging van veel autofabrikanten om in de auto ’s te investeren een belangrijke stap. Daardoor is het dus ook alleen maar beter mogelijk geworden om het soort auto te rijden waar jij je goed bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan het merk waar je altijd al voor koos. Het is natuurlijk fijn dat je nog altijd dezelfde mogelijkheden hebt, maar dan met een elektrische krachtbron. Daardoor is er voor een veel grotere doelgroep het nodige uit te halen met elektrisch rijden.

De nieuwe mogelijkheden verkennen

Hoewel sommige dingen dus dichterbij je oude rijervaring komen, zijn er juist ook vernieuwingen die je kunnen aantrekken. Daar zijn er zelfs wel heel veel van. De elektrische auto’s zitten er vol mee. Bovendien komen er ook steeds meer nieuwe mogelijkheden bij. Het is aantrekkelijk om te ontdekken hoe het de ervaring van jou als bestuurder, maar ook die van de passagiers een stuk aantrekkelijker kan maken. Dat is uiteindelijk ook een reden waarom je voor dit soort auto’s moet kiezen. Het maakt autorijden opnieuw leuk.

Makkelijker te gebruiken

De elektrische auto is ook alleen maar gemakkelijker te gebruiken. Dat komt door de vele vernieuwingen in de voertuigen. Het komt echter net zo goed door de ontwikkelingen op het gebied van de faciliteiten. Denk aan de vele soorten mogelijkheden op het gebied van laden. Het is natuurlijk fijn dat dit duurzamer kan en dat er steeds meer punten om te laden in de omgeving opduiken. Daardoor stap je met een goed gevoel in de elektrische auto. Dat is ook een belangrijke ontwikkeling om te blijven volgen.

Ontwikkelingen op langere termijn

Elektrisch rijden wordt voor steeds meer mannen de interessante optie. Dat komt natuurlijk mede ook doordat er steeds meer zaken gebeuren op het gebied van elektrisch transport. Het is zeker ook de moeite waard om dit te blijven volgen. Het is daardoor mogelijk zo dat je binnenkort zelf ook ontdekt dat het voor jou de methode van voorkeur is. Het maakt het alleen maar leuker om ermee aan de slag te gaan. Zo kan je genieten van autorijden, maar dan wel op een verantwoorde moderne manier.

Aan de slag met inrichten 0 161

Perzische tapijt

Er zijn maar weinig dingen leuker dan een ruimte lekker inrichten naar eigen smaak. Zeker ook wanneer je daar de vrije hand in hebt. Het is wel heel interessant om er zeker van te zijn dat je een woonruimte creëert waarin jij je op je gemak voelt. Dat kan je op allerlei manieren doen. Het is een goede zaak om hier dus ook eens wat dieper op in te gaan. Zo kan je veel goede ideeën opdoen. Dat kan op de volgende wijze worden gedaan.

Beginnen bij het tapijt

Je kunt op een gemakkelijke manier beginnen met het verzorgen van de zaken. Je pakt namelijk eerst de basis aan. Dat doe je bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de vloer. Die is wel erg kaal misschien. Dan zijn Perzische tapijten heel interessant om te gebruiken. Je kunt daarmee snel de ruimte wat kleur en warmte geven. Bovendien zijn de tapijten ook nog eens van hoge kwaliteit. Ook dat speelt natuurlijk een belangrijke rol. Dit is in ieder geval de juiste basis voor jou.

De wanden flink aanpakken

De volgende stap die je zet komt neer op het aanpakken van de wanden. Die zijn namelijk net als de vloer vaak groot en kaal. Daar kan je heel veel mee doen. Zo kan je bijvoorbeeld eens kijken of een whiteboard monteren een leuk idee is. Daar kan jij dan leuke berichtjes voor je gezin op schrijven. Die zij dan weer kunnen beantwoorden. Je kunt ook mooie klassieke planken monteren. Die kan je dan met leuke accessoires bekleden. Dat is ook een interessant punt te noemen.

Op zoek naar accessoires

Niet alleen wanneer je voor de planken kiest, maar ook in andere situaties, kunnen accessoires leuke opties zijn. Je kunt met leuke items namelijk heel gemakkelijk een persoonlijke touch aan een kamer geven. Dat kan je doen door bijvoorbeeld leuke kunstwerkjes en dergelijke te plaatsen. Je kunt echter net zo gemakkelijk kiezen voor bijvoorbeeld klassieke gebruiksvoorwerpen. Misschien heb je nog wel iets bewaard van je ouders of grootouders. Daar kan je dan dus ook direct leuke dingen mee doen. Dat maakt het ook meer jouw thuis.

Op zoek naar mogelijkheden

Het interessante is natuurlijk dat je alle kanten op kunt met het inrichten. Er zijn zelfs zoveel mogelijkheden dat je lang niet alles in het oog kan hebben. Dat betekent dus ook dat het aan te raden is om eerst eens het nodige onderzoek naar de mogelijkheden te doen. Op die manier kan je ook op het spoor komen van ideeën waar je eerder misschien niet aan gedacht hebt. Het is wel zo leuk om op deze manier te bekijken wat er allemaal mogelijk is dan.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks