3 tips om je kind te ondersteunen bij het doen van schoolwerk 0 1051

3 tips om je kind te ondersteunen bij het doen van schoolwerk

Het afgelopen jaar is enorm veel veranderd voor ouders door de coronacrisis. Ineens waren ze grotendeels verantwoordelijk voor het schoolwerk. Als er iets is wat je hierdoor hebt gekregen, dan is het wel groot respect voor de leraren. Want wat is het moeilijk om een jong kind te motiveren zijn of haar schoolwerk te doen. Zelfs nu kinderen weer grotendeels naar school kunnen blijven veel taken nog steeds thuis gedaan worden. Zeker voor kinderen van de middelbare schoolleeftijd. Klassen vallen om de haverklap uit en daardoor speelt thuisonderwijs nog steeds een belangrijke rol.

Ervaar jij problemen bij het motiveren van je kind bij het doen van schoolwerk? Of heb je wellicht zelfs het idee dat je kind achterloopt door een gebrek aan lessen? Hier zijn 3 tips hoe je hem of haar het beste kunt helpen.

1.    Schakel hulp in

Wanneer je kind veel problemen ervaart door het gebrek aan klassikale les, dan is het belangrijk om tijdig aan de bel te trekken en professionele hulp in te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de medewerkers van Scriptium. Zij hebben een heel netwerk vol bijlesdocenten door het hele land opgezet. Dit zijn allemaal mensen met veel ervaring in het helpen van kinderen in zeer uiteenlopende leeftijd en met verschillende niveaus.

Je kunt en hoeft niet van jezelf te verwachten dat je je kind bij ieder vak kunt helpen. Door de jaren heen is er ontzettend veel veranderd. Dit betekent dus ook dat de verschillende methodes niet altijd aansluiten bij hetgeen wat jij geleerd hebt. Bovendien kan je kind een ander niveau hebben dan jijzelf of heb jij ook altijd moeite gehad met dat specifieke vak. Dan is het fijn als je iemand kunt inschakelen die wél op de hoogte is van de huidige lesmethodes en weet hoe hij of zij jouw kind het beste kan motiveren. Bijles Nederlands is misschien niet iets waar je kind op zit te wachten, maar het zal in korte tijd wel wonderen doen voor zijn of haar niveau. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus.

Bijles Nederlands

2.    Push niet teveel

Pus zeker niet teveel. Dit heeft op ieder kind een averechts effect. Op basisschoolkinderen, maar zeker op pubers. Je wil niet laten merken dat je de aandacht aan je kind geeft. Probeer hem of haar dan ook niet continu aan het schoolwerk te herinneren of vragen wanneer hij nou eindelijk gaat beginnen. Blijf neutraal en vraag tussen neus en lippen door af en toe wat er gaande is en of je je kind wellicht kan helpen met iets. Als je belangstelling toont en mogelijke oplossingen biedt, dan zal dit veel meer effect hebben dan wanneer je pusht of boos wordt.

3.    Zorg voor korte onderbrekingen

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je tijdens het werk op basis van de gewerkte uren altijd standaard een tijd pauze krijgt? Dit komt doordat je geest niet in staat is om zich acht uur achtereen te concentreren. Je kunt je concentratievermogen en werkefficiëntie verhogen door af en toe een pauze te nemen, wat te eten of simpelweg een frisse neus te halen. Dit geldt ook voor je kind. Zorg voor voldoende onderbrekingen en geef ruimte voor ontspanning.

Komt er over een uur iemand bijles Engels geven? Zorg er dan voor dat je kind het komende uur lekker gaat wandelen met de hond, een flinke lunch eet of simpelweg wat op social media scrolt. Zo voorkom je een tegendraadse houding en weet je zeker dat je kind straks ook daadwerkelijk de aandacht er bij kan houden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 627

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 551

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks