3 tips om je kind te ondersteunen bij het doen van schoolwerk 0 1231

3 tips om je kind te ondersteunen bij het doen van schoolwerk

Het afgelopen jaar is enorm veel veranderd voor ouders door de coronacrisis. Ineens waren ze grotendeels verantwoordelijk voor het schoolwerk. Als er iets is wat je hierdoor hebt gekregen, dan is het wel groot respect voor de leraren. Want wat is het moeilijk om een jong kind te motiveren zijn of haar schoolwerk te doen. Zelfs nu kinderen weer grotendeels naar school kunnen blijven veel taken nog steeds thuis gedaan worden. Zeker voor kinderen van de middelbare schoolleeftijd. Klassen vallen om de haverklap uit en daardoor speelt thuisonderwijs nog steeds een belangrijke rol.

Ervaar jij problemen bij het motiveren van je kind bij het doen van schoolwerk? Of heb je wellicht zelfs het idee dat je kind achterloopt door een gebrek aan lessen? Hier zijn 3 tips hoe je hem of haar het beste kunt helpen.

1.    Schakel hulp in

Wanneer je kind veel problemen ervaart door het gebrek aan klassikale les, dan is het belangrijk om tijdig aan de bel te trekken en professionele hulp in te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de medewerkers van Scriptium. Zij hebben een heel netwerk vol bijlesdocenten door het hele land opgezet. Dit zijn allemaal mensen met veel ervaring in het helpen van kinderen in zeer uiteenlopende leeftijd en met verschillende niveaus.

Je kunt en hoeft niet van jezelf te verwachten dat je je kind bij ieder vak kunt helpen. Door de jaren heen is er ontzettend veel veranderd. Dit betekent dus ook dat de verschillende methodes niet altijd aansluiten bij hetgeen wat jij geleerd hebt. Bovendien kan je kind een ander niveau hebben dan jijzelf of heb jij ook altijd moeite gehad met dat specifieke vak. Dan is het fijn als je iemand kunt inschakelen die wél op de hoogte is van de huidige lesmethodes en weet hoe hij of zij jouw kind het beste kan motiveren. Bijles Nederlands is misschien niet iets waar je kind op zit te wachten, maar het zal in korte tijd wel wonderen doen voor zijn of haar niveau. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus.

Bijles Nederlands

2.    Push niet teveel

Pus zeker niet teveel. Dit heeft op ieder kind een averechts effect. Op basisschoolkinderen, maar zeker op pubers. Je wil niet laten merken dat je de aandacht aan je kind geeft. Probeer hem of haar dan ook niet continu aan het schoolwerk te herinneren of vragen wanneer hij nou eindelijk gaat beginnen. Blijf neutraal en vraag tussen neus en lippen door af en toe wat er gaande is en of je je kind wellicht kan helpen met iets. Als je belangstelling toont en mogelijke oplossingen biedt, dan zal dit veel meer effect hebben dan wanneer je pusht of boos wordt.

3.    Zorg voor korte onderbrekingen

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je tijdens het werk op basis van de gewerkte uren altijd standaard een tijd pauze krijgt? Dit komt doordat je geest niet in staat is om zich acht uur achtereen te concentreren. Je kunt je concentratievermogen en werkefficiëntie verhogen door af en toe een pauze te nemen, wat te eten of simpelweg een frisse neus te halen. Dit geldt ook voor je kind. Zorg voor voldoende onderbrekingen en geef ruimte voor ontspanning.

Komt er over een uur iemand bijles Engels geven? Zorg er dan voor dat je kind het komende uur lekker gaat wandelen met de hond, een flinke lunch eet of simpelweg wat op social media scrolt. Zo voorkom je een tegendraadse houding en weet je zeker dat je kind straks ook daadwerkelijk de aandacht er bij kan houden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijzondere geschenken voor mannen: hoe bloemen je cadeau naar een hoger niveau tillen 0 721

Bijzondere geschenken voor mannen: hoe bloemen je cadeau naar een hoger niveau tillen

Het vinden van een origineel cadeau voor mannen kan een uitdaging zijn. Vaak grijpen we naar de standaard cadeaus, zoals sokken, parfums of gereedschap. Maar wat als we eens buiten de box denken? Wat als we iets geven dat niet alleen bijzonder is, maar ook een blijvende herinnering creëert? Hier komen bloemen in beeld! Bloemen zijn niet alleen voor vrouwen, maar kunnen ook een uitstekend cadeau vormen voor de man in je leven. In deze blog bespreken we enkele creatieve ideeën voor bloemengeschenken voor mannen.

  1. Bloemenkransen

Bloemenkransen zijn niet alleen voor Hawaii. Als je man een beetje avontuurlijk en trendy is, kan zo’n krans een perfect geschenk zijn. Bloemenkransen zijn niet alleen voor feestjes of bruiloften, maar kunnen ook perfect zijn voor festivals, fotoshoots, of zelfs een zomers day-off. Combineer de bloemenkrans met een trendy outfit en jij bent klaar om samen van de dag te genieten.

  1. Bloemensetjes

Is jouw man een echte tuinier in hart en nieren? Dan is een bloemensetje een perfecte manier om hem aan te moedigen. Verzamel verschillende zaden, tuintoestellen en plaats ze in een uitnodigend mandje. Voeg een persoonlijk kaartje toe en je hebt het ideale cadeau, voor een verjaardag, Vaderdag of zomaar een fijne dag. 

  1. Bloemenabonnement

Wil je het hele jaar door een bijzonder cadeau voor de man in je leven? Dan is een bloemenabonnement iets voor jou. Kies uit verschillende bloemenstijlen en frequenties en geniet maandelijks van verse bloemen. Zo verwen je je man elke maand met een nieuwe bloemenbeleving. Een bloemenabonnement is perfect voor mannen die de schoonheid waarderen en zich in hun eigen interieur willen omringen met prachtige bloemen.

  1. Bloemstukken

Bloemstukken zijn veelzijdige bloemencadeaus, omdat je kunt kiezen uit verschillende soorten arrangementen. Van bontgekleurde bloemstukken tot stijlvolle minimalistische ontwerpen: bloemstukken zijn de perfecte manier om jouw man te verrassen. Geef de bloemstukken een extra dimensie door ze te combineren met persoonlijke cadeaus, zoals een fles favoriete wijn of een luxe kaars.

  1. Cadeauboeketten met mannelijke touch

Als we aan bloemen denken, denken we vaak aan roze, paars of geel gekleurde boeketten. Maar bloemen zijn veelzijdiger dan dat. Tegenwoordig zijn er veel bloemen die bij een mannelijke stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan monochrome boeketten, boeketten met takken of robuuste bloemen. Combinaties van bonte veldbloemen of elegante orchideeën in donkere tinten zijn hierbij verrassend gevarieerd. Zo zijn er bloemen die perfect passen bij de persoonlijkheid en stijl van je man.

Bloemengeschenken zijn veelzijdiger en geschikter voor mannen dan we denken. Of je man nu van avontuurlijk, romantisch of stoer houdt, er zijn genoeg mogelijkheden om hem te verrassen met een creatief bloemencadeau, zo kun je rozen bestellen als hij echt een romanticus is. En vergeet niet: bloemen zijn meer dan een materieel geschenk. Ze creëren een blijvende herinnering, zorgen voor een unieke beleving en tonen jouw liefde en waardering. Dus durf buiten de gebaande paden te treden, en verras jouw man vandaag nog met een bijzonder bloemen geschenk!

Tips om je motorfiets goed te onderhouden 0 1811

motorfiets onderhouden

Een motorfiets is niet alleen een vervoermiddel, maar vaak ook een waardevol bezit. Om ervoor te zorgen dat je motorfiets in optimale conditie blijft, veilig blijft rijden en er netjes uit blijft zien, is regelmatig onderhoud essentieel. Goed onderhoud zorgt namelijk voor een langere levensduur van je motorfiets, maar ook voor een betere prestatie en een betere rijervaring. In de tekst hieronder vind je een aantal praktische tips om je motorfiets goed te onderhouden.

Tip 1: Het juiste gereedschap

Om je motorfiets goed te onderhouden, is het belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Enkele essentiële tools die van pas kunnen komen zijn een dopsleutelset, inbussleutels, een momentsleutel, schroevendraaiers en bandenreparatieset. Door het juiste gereedschap in huis te halen ben je in staat om makkelijk onderhoudstaken en kleine reparaties uit te voeren en ervoor te zorgen dat je motorfiets in optimale staat blijft. Het maakt niet uit of je nieuwe of gebruikte motorfiets onderdelen hebt, de juiste tools gebruiken is belangrijk.

Tip 2: De olie controleren

Het regelmatig controleren van de olie van je motorfiets is zeer belangrijk voor goed onderhoud. Controleer het oliepeil, de kleur en consistentie van de olie en check voor eventuele lekkages. Vergeet niet om de olie op tijd te verversen en om de juiste oliesoort te kiezen. Zo kun je ervoor zorgen dat je motorfiets soepel blijft draaien en beschermd blijft tegen schade door gebrek aan onderhoud. Lukt het allemaal niet zelf, dan kun je indien nodig een professionele monteur raadplegen.

Tip 3: Let op de verlichting

Ook de verlichting van je motorfiets moet je regelmatig checken, zowel voor je eigen veiligheid als die van andere weggebruikers. Controleer alle verlichtingselementen en de helderheid. Let ook op de richtingaanwijzers, zorg voor schoonmaak en onderhoud en vervang defecte onderdelen. Vergeet niet dat het belangrijk is om de instructies van de fabrikant op te volgen en dat je onderdelen van topkwaliteit koopt. Neem eens een kijkje op Baboon voor de beste motorfiets onderdelen.

Tip 4: Check de remmen en bandenspanning

Controleer de remblokken, de remschijven en de remvloeistof. Test daarnaast de algehele remwerking zodat je zeker weet dat je veilig de straat op kunt. Vergeet niet om de bandenspanning te checken. Controleer wat de aanbevolen bandenspanning is, gebruik een betrouwbare bandenspanningsmeter en blijf de bandenspanning regelmatig controleren. Pas daarnaast de bandenspanning aan en controleer de motorfiets op slijtage of beschadigingen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks