3 tips voor een mooi afscheid collega tijdens de lockdown 0 1093

3 tips voor een mooi afscheid collega tijdens de lockdown

We hebben allemaal wel eens een collega gehad waar we uitzonderlijk goed mee op konden schieten. Een blik was vaak al genoeg om elkaar te begrijpen en het was iedere dag een feestje om samen te werken. Er zijn soms zelfs collega’s die uitgroeien tot vrienden, familie. Heb jij op dit moment ook zo’n collega, maar neemt hij – om wat voor reden dan ook – afscheid op het werk? Dan wil je deze uiteraard nog eens goed in het zonnetje zetten. Toch is dat tijdens deze ‘intelligente’ lockdown wel moeilijk. Waar je voorheen een groot afscheidsfeestje had gegeven en hem op de mooiste kunst had getrakteerd, is dat nu natuurlijk minder reëel. In dit artikel geven we 3 tips om hem toch nog het afscheid te geven wat hij verdiend.

1.    Steek de koppen (niet letterlijk!) bij elkaar

Voordat je een goed afscheid voor jouw favoriete collega kunt organiseren, is het eerst belangrijk om de koppen bij elkaar te steken. Wellicht kan je samen met andere collega’s geld bij elkaar leggen om zo een gepast cadeautje te kopen. Of hebben zij nog een ander uitstekend idee om, ondanks de lockdown, gepast afscheid te nemen.

Denk er bij een afscheid collega cadeau wel aan dat je het cadeau voor iemand anders koopt. Veel mensen vergeten dit en kopen simpelweg iets wat ‘bij iedereen in de smaak zou vallen’. Jij kent jouw collega echter door en door. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Is hij een ware kunstliefhebber? Dan mag een mooi sculptuur of schilderij niet ontbreken. Is hij dol op lezen? Kies dan voor een boekenbon of een boek van zijn favoriete schrijver. Of, als je wat meer te besteden hebt, geef hem een mooie grote kast om al zijn boeken in op te bergen.

2.    Mooie kaart

Doordat het nu waarschijnlijk niet fysiek mogelijk is om afscheid te nemen, is het heel moeilijk om nog lieve woorden mee te geven. Probeer daarom met alle andere directe collega’s een mooie kaart of brief te schrijven. Schrijf allemaal een persoonlijke boodschap met lovende woorden of gewoon een lief vaarwel, zodat je hem toch nog in het zonnetje kunt zetten.

Beloof tevens dat je, zodra de lockdown dit weer toelaat, alsnog een feestje organiseert voor al zijn collega’s. Dan kunnen jullie niet alleen die gave bronzen beelden cadeau doen, maar elkaar hopelijk ook weer hartelijk de hand schudden!

bronzen beeld

3.    Geef een dinerbon

Ondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. Daardoor kan het ook geen kwaad om tijdens het afscheid nemen van je collega ook nog eens de lokale horeca een steuntje in de rug te geven. Geef bijvoorbeeld een dinercheque. Nu de restaurants hoogstwaarschijnlijk binnen enkele maanden weer open kunnen, kan hij dan eindelijk weer eens genieten van een lekker etentje buiten de deur met zijn gezin. Een mooier cadeau kun je eigenlijk niet geven.

Wil jij zelf, als beste vriend en collega, nog iets speciaals doen? Bedenk dan goed waar zijn passies liggen. Een echte kunstliefhebber doe je natuurlijk een groot plezier met een sculpture bij artihove.nl. Houd rekening met zijn hobby’s en pas je cadeau hier op aan. Dan zal het altijd een gegarandeerd succes zijn. En dat feestje, dat houdt hij wel tegoed!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Opvallende trends in de Corona periode 0 58

Opvallende trends in de Corona periode

De Corona crisis houdt de wereld flink in zijn grip. Om het virus niet om zich heen te laten grijpen zijn er door de meeste regeringen strenge regels ingesteld. Ook het Nederlandse kabinet onder leiding van Premier Rutte heeft Nederland strenge maatregelen opgelegd. Veel Nederlanders hebben lange tijd thuis gezeten om zo zichzelf en anderen te beschermen. Gelukkig is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel. De groep kwetsbare Nederlanders heeft zich kunnen laten inenten. Hierdoor heeft het kabinet de maatregelen iets kunnen versoepelen. Welke trends hebben we zien ontstaan tijdens deze moeilijke periode? Hoe heeft Nederland zich door de Corona crisis heen geknokt?

Heel Holland bakt en Hollands Next Masterchef in de praktijk

Vanwege de Corona maatregelen mochten restaurants en andere horeca gelegenheden hun deuren niet openen. Hierdoor was Nederland gedwongen thuis te eten. De grote winnaar van deze maatregel was Thuisbezorgd. Deze dienst zorgde ervoor dat het eten via bezorgers van eetgelegenheden naar huizen werd gebracht. Ook het thuis koken werd opeens erg populair. Webshops die etenswaren aanbieden en thuisbezorg diensten als AH-delivery en Picknick hebben hierdoor een mooie stijging doorgemaakt tijdens de corona periode. Kwamen al die vrijdag en zondag avonden op de bank kijkend naar Masterchef en Heel Holland bakt opeens goed van pas!

Thuis werken en aan het huis werken

Door Corona werden werkgevers gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Opeens bleek dat meetings via Teams prima vanuit huis gedaan konden worden. Werkgevers bleken erg vrijgevig wanneer het ging over thuiswerkvergoedingen en het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Tel daarbij op dat de reistijd van huis naar werk en andersom kwam te vervallen en het thuis werken was al snel erg populair. Vanwege het vervallen van de reistijd hadden veel mensen opeens tijd over. Omdat men thuis zat zag men ook wat er allemaal aan het huis mankeerde en wat al lang niet was opgepakt. De doe-het-zelvers gingen aan de slag en opeens was heel Nederland tuinman, dakdekker of klusjesman.

Toch liever een ander huis?

De Nederlandse huizenmarkt kwam door de corona maatregelen ook in beweging. Hoewel de huizenmarkt nog altijd krap is zagen we de zoekterm ‘Makelaar Rotterdam’ weer stijgen in Google Trends. Veel buitenlandse studenten of werknemers zijn in de Corona periode naar hun thuisland gegaan. Dit bracht wat ruimte op de huur markt. Veel starters konden extra sparen door de lagere uitgaven. Hierdoor konden zij toch de nieuwbouwhuizen die vrij kwamen te staan kopen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks