Accu motor onderhouden: hier moet je op letten 0 402

Accu motor onderhouden

De accu is verreweg het belangrijkste onderdeel van de motor. Beschouw het maar eens als het hart van jouw favoriete voertuig. Zonder kloppend hart kan een mens niet leven. Het bloed kan niet op de juiste manier door het lichaam worden gepompt, waardoor organen uitvallen en het leven letterlijk stil komt te staan. Dit geldt ook voor de accu van de motor. Dit is de drijfveer van jouw voertuig. Zonder goede accu, geen fijne ritten. Zodra de motor stilstaat, loopt de accu langzaam leeg. Dit proces is niet te voorkomen. Daarom heeft iedere accu maar een beperkte levensduur. Een nieuwe accu motor aanschaffen is dan ook niet te voorkomen. Met het juiste onderhoud kan je de levensduur gelukkig wel verlengen. In dit artikel vertellen we hoe je dit moet aanpakken.

Leeglopen van de accu

Het is niet te voorkomen dat de accu langzaam leegloopt bij stilstand. Gedurende de zomermaanden is dit vaak een minder groot probleem, omdat je relatief vaak op de motor te vinden bent. Wanneer het najaar zich aandient en motorliefhebbers sneller de auto pakken, zien we dat de accu het zwaar te verduren krijgt. Bij stilstand verdwijnt zwavelzuur en kan er loodsulfaat op de platen ontstaan. Het gevolg is dat je de accu niet meer kunt opladen of dat deze bij vrieskou zelfs geheel kapot vriest. Met het juiste onderhoud kan dit voorkomen worden.

Opladen

Opvallend genoeg is het onderhoud van een accu helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je kunt de levensduur al aanzienlijk verbeteren door de accu simpelweg vaker op de acculader te hangen. Het devies is om de accu minimaal één keer in de maand volledig op te laden. Nog beter is om in een druppellader te investeren. Hier kun je de accu continu aan hangen, zodat deze netjes op spanning blijft. Zo blijft de accu langer goed en voorkom je in korte tijd zeer hoge kosten. Ook een lange rit kan ervoor zorgen dat de accu weer een flinke boost krijgt. Dit is echter niet voldoende. Zeker niet wanneer je tijdelijk door de weersomstandigheden minder rijdt. Opladen is het belangrijkste devies.

accu motor opladen

Accu leeg: wat nu?

Is de accu toch plotseling geheel leeg? Dan kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Zo kan dit door een technische oorzaak ontstaan. Bijvoorbeeld omdat er stroom wegvloeit door een lek in het elektrische systeem of door een gebruikersfout of slijtage. Niet alle problemen zijn geheel te voorkomen. Daarnaast is de oplossing ook niet altijd even voor de hand liggend. Met een beetje mazzel kom het weer goed als je accu thuis minimaal 24 uur op de oplader hangt. De accu moet na het verstrijken van deze tijd weer goed zijn. Zoniet, dan valt deze niet meer te redden en is vervangen helaas nog het enige alternatief.

Levensduur van de accu motor

Maar wanneer moet je een accu van de motor nou daadwerkelijk vervangen? Hier bestaat geen regel voor. De ene accu zal sneller vervangen moeten worden dan de ander. Dit heeft met het eigen gebruik te maken, maar ook met de kwaliteit van de accu. Je kunt een slecht functionerende accu eenvoudig herkennen doordat de capaciteit afneemt. Iedere accu heeft een beperkte levensduur. De kans is dus groot dat je de accu gedurende het bestaan van jouw motor moet vervangen. Let goed op de signalen en zorg voor het juiste onderhoud om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq 0 90

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq

Het is weer voorjaar en we kijken allemaal reikhalzend uit naar de eerste mooie dagen. Heerlijk uren in de tuin doorbrengen en natuurlijk de dag beëindigen met een fantastische bbq. Er is gewoon niets gezelligers dan na een warme dag, genietend van de laatste zonnestralen, ook nog met het hele gezin of familie en vrienden (wanneer corona dit weer toelaat) te genieten van een heerlijk stukje vlees, vis of groente van de grill. Langzaam lijken de weersvoorspellingen de komende tijd weer een beetje beter te worden en hopen we toch echt op de omslag naar mooi zomers weer. Ben jij alvast voorbereid op de eerste dag dat er weer gebarbecued kan worden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want met de goede voorbereidingen weet jij die eerste dag direct de heerlijkste bbq gerechten op tafel te zetten. Dit mag in elk geval niet ontbreken!

Heerlijk vlees

Vlees hoort bij de barbecue. Mits je niet vegetarisch bent kunt je dus helemaal losgaan met het uitzoeken van verschillende vleessoorten. Natuurlijk kan je standaard gemarineerde lappen vlees bij de supermarkt halen, maar het is nog lekkerder (en stiekem ook leuker) om dit geheel zelf te doen. Breng daarom op de dag zelf een bezoekje aan de slager en koop een aantal vleessoorten. Groot voordeel van een bezoekje aan de slager is dat ze je vaak ook enkele tips kunnen geven hoe je het vlees het beste kunt marineren.

Hou er rekening mee dat het marineren van vlees de nodige tijd in beslag neemt. Doe daarom óf de dag van tevoren boodschappen of doe dit in de vroege ochtend, zodat je het vlees daarna direct in de marinade kunt zetten. Vaak heeft het vlees namelijk wel minimaal twaalf uur nodig om alle smaken in zich op te nemen.

Naast vlees kun je natuurlijk ook kiezen voor een aantal visgerechten. Zorg er wel voor dat je vis altijd in aluminiumfolie bakt, anders loop je het risico dat ze aanbakken op de grill of dat al het andere eten naar vis gaat smaken. Ook handig van aluminiumfolie is dat je hier zeer gemakkelijk allemaal extra smaakmakers in toe kunt voegen, zodat de vis dit goed in zich op kan nemen.

Zelfgemaakte drankjes

Natuurlijk zeg je op een warme dag bij de barbecue geen nee tegen een heerlijk koel biertje, maar het is nóg leuker om een aantal zelfgemaakte drankjes samen te stellen. Zoek daarom gerust wat recepten op om heerlijke cocktails te maken. Vaak heb je de meeste dranksoorten al gewoon in huis en kun je deze dus binnen mum van tijd op tafel hebben staan. Maak gerust een grote hoeveelheid, want een cocktail gaat er bij iedereen wel in.

Zijn er ook kinderen bij de barbecue aanwezig? Maak dan ook een 0% alcohol cocktail, zodat zij lekker mee kunnen proosten!

Salades

Een huzarensalade of aardappelsalade uit de supermarkt gaat er altijd wel in. Maar deze salades zijn wel enorm zwaar en leveren de nodige extra calorieën. Om voor iets meer balans te zorgen, kun je er dus beter voor kiezen om zelf een wat gezondere en luchtigere salade te bereiden. Dat smaakt overheerlijk bij alle sterke smaken van vlees, vis en groente. En het is ook nog eens fijn om te eten als je zit te wachten tot je stukje vlees klaar is.

De beste airco voor je mancave 0 82

De beste airco voor je mancave

Wat is de beste airco voor je mancave? Wij vertellen het je allemaal in dit artikel. In een mancave moet je lekker lang kunnen blijven zonder dat het er te warm wordt, maar welke airco kan je hier nu het beste voor gebruiken? Wat zijn eigenlijk je opties? Ga je voor een mobiele airco, of toch voor een vaste airco? Lees snel verder en je ontdekt het antwoord op al deze vragen.

Wat zijn je opties?

Als je een airco wil kopen voor je mancave, heb je verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Heel globaal zijn er twee mogelijkheden: een mobiele airco en een vaste airco. Hieronder lees je wat de voor- en nadelen van deze twee apparaten zijn.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een apparaat dat je niet hoeft te installeren. Een mobiele airco voert warme lucht van binnen naar buiten af via een afvoerslang. Deze slang gaat naar buiten via een raam of deur. Het voordeel van een mobiele airco is dat je deze kunt verplaatsen wanneer dat nodig is. Ook is er geen ingewikkelde installatie nodig om een mobiele airco gebruiksklaar te maken. Wel heb je bij een mobiele airco een afdichtingskit nodig. De slang naar buiten moet via een raam of deur naar buiten en dit raam of deze deur moet daarom openstaan. Om te voorkomen dat er daardoor te veel warme lucht naar binnen komt, gebruik je een afdichtingskit die voorkomt dat de warme lucht je mancave in komt. Met deze mobiele airco test op Reviewmeisters.nl weet je zeker dat je het beste product selecteert..

Vaste airco

Je kunt ook kiezen voor een vaste airco voor je mancave. Een vaste airco moet natuurlijk wel geïnstalleerd worden, maar is daarna dan ook altijd klaar voor gebruik om warme lucht goed af te voeren. Het voordeel van een vaste airco is dat de afvoerslang netjes geïnstalleerd wordt en je geen extra afdichtingskit hoeft te kopen om te voorkomen dat er warme lucht naar binnen komt. De warme lucht wordt afgevoerd via een geïnstalleerde en vastgezette buis, waardoor het niet mogelijk is dat er warme lucht naar binnen komt. Het nadeel van een vaste airco is dat je deze niet kunt verplaatsen en dat het dus niet mogelijk is om meerdere ruimtes te koelen met dit apparaat. Je kiest van tevoren welke ruimte de airco moet koelen (bijvoorbeeld je woonkamer of je slaapkamer) en dat kan je niet meer veranderen.

Waar moet je op letten?

Bij het uitkiezen van de juiste airconditioning voor je mancave, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

De locatie van de mancave

Een mancave kan je op heel veel verschillende plekken hebben, zoals in de kelder van je huis of in het schuurtje achterin je tuin. Afhankelijk van de locatie van je mancave, moet je een airco kiezen die bij deze locatie past. Zit jouw mancave in de kelder? Dan wordt een mobiele airco lastig, omdat er in een kelder geen raam zit waar je een afvoerslang door naar buiten kunt hangen. Zo kan de airco zijn warmte dus niet kwijt. In een kelder kan je wel een vaste airconditioning installeren, maar realiseer je wel dat dit een grotere klus is dan in een slaapkamer. De airco moet namelijk een langere route naar buiten afleggen. Als je je mancave in een schuurtje in de tuin hebt, is dit een stuk makkelijker en kan je ook gebruikmaken van een mobiele airco door de afvoerslang door het raam of door de deur naar buiten te hangen.

Het geluidsniveau

De ene airco maakt meer geluid dan de andere. Alleen jij kunt bepalen hoe storend je het vindt als een airco geluid maakt. Zit je vaak te gamen met een koptelefoon op in je mancave? Dan mag een airco misschien wat meer geluid maken. Maar als je je mancave hebt ingericht als plek om lekker een filmpje te kijken, of gewoon wat te lezen, dan is een airco die veel geluid maakt misschien wel heel storend. Bepaal dus voor jezelf hoeveel geluid de airco mag maken en kies een airco die daarbij past.

Het oppervlakte van de mancave

Niet alle airco’s hebben de capaciteit om een grote ruimte te koelen. Kijk dus bij het zoeken van de beste airco altijd naar het koelvermogen. De meeste mancaves hebben geen enorm groot oppervlakte en dus heb je meestal ook geen grote airco nodig. Kies dus een mobiele airco of een vaste airco die past bij het oppervlak van jouw mancave.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks