Afscheidscadeau voor een dierbare (ex-)collega 0 538

Afscheidscadeau voor een dierbare (ex-)collega

We hebben allemaal wel een collega waar we mee kunnen lezen en spreken. Met slechts één blik begrijpen jullie elkaar. Je kan dan ook altijd niet wachten om samen met hem of haar aan de slag te gaan. Maar wat nou als deze collega binnenkort afscheid neemt? Misschien omdat hij de respectabele pensioenleeftijd heeft bereikt of een andere uitdaging heeft gevonden? In dat geval wil je hem waarschijnlijk nog een laatste keer in het zonnetje zetten en vertellen wat jullie tijd samen voor jou heeft betekent.  

Vind je het lastig om je gevoelens onder woorden te brengen? Of wil je vooral niet te zoetsappig over komen? Geen probleem! Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw (ex-)collega in het zonnetje te zetten. Wacht dacht je bijvoorbeeld van pennen graveren met een mooie inscriptie om hem aan jullie werk te helpen herinneringen? Een persoonlijk en praktisch cadeau! Nog meer inspiratie nodig? In dit artikel zetten we enkele leuke en originele cadeautips voor jou op een rijtje.

Denk aan praktische zaken

Voordat je een geschikt cadeau kunt kopen is het eerst belangrijk om enkele zaken op een rijtje te zetten.

  • Welk cadeau past bij hem of haar? Is het iemand die dol is op lezen en schrijven en nergens heen gaat zonder een luxe pen? Dan is Parker pennen kopen bij Pengraveren natuurlijk de perfecte keuze. Is het iemand die van sieraden houdt? Dan kan je ook een (goedkoop) sieraad met inscriptie kopen. Jij kent jouw favoriete collega waarschijnlijk als de beste, dus deze vraag moet eenvoudig te beantwoorden zijn. Mogelijkheden genoeg!
  • Hoe groot is je budget? Wil je een persoonlijk cadeau uit jouw naam geven of geef je dit met het gehele team? Als je het cadeau gezamenlijk wilt geven is het natuurlijk wel belangrijk dat iedereen vroegtijdig op de hoogte is. Verzamel geld, zodat je zeker weet met welk budget je kunt werken en overleg of je vrij bent in het kiezen van een cadeautje of dat zij ook zeggenschap in deze keuze willen hebben. Zo voorkom je latere onnodige discussies.
  • Geef je enkel een cadeau of wil je ook nog een klein feestje geven? Bij een klein feestje is het natuurlijk leuk als ook andere collega’s uitgenodigd worden om jouw favoriete collega in het zonnetje te zetten. Breng allemaal een hapje en een drankje mee, zodat de kosten voor iedereen mee zullen vallen en geniet. Dit werkt ook nog eens perfect als teambuilding!

Een persoonlijke boodschap

De meeste mensen zijn tegenwoordig niet meer zo materialistisch ingesteld. We zijn gauw tevreden met wat we hebben. Wat heb je immers nog meer nodig dan liefde, gezondheid en een leuke baan? Jouw favoriete collega heeft dat laatste alleen maar mooier gemaakt. Hoog tijd om hem daar dan ook voor te bedanken. Nu kan je natuurlijk met een groot en duur cadeau op de proppen komen. Maar geef je zo wel de essentie van jullie vriendschap weer?

Geef liever iets functioneels met een persoonlijke boodschap. Grote kans dat dit een schot in de roos zal zijn. Laat bijvoorbeeld cross pennen graveren. Kies voor een quote die jullie relatie op de werkvloer beschrijft of een andere mooie tekst om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet en vriendschap. Een mooier cadeau kan je hem hoogstwaarschijnlijk niet geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Opvallende trends in de Corona periode 0 59

Opvallende trends in de Corona periode

De Corona crisis houdt de wereld flink in zijn grip. Om het virus niet om zich heen te laten grijpen zijn er door de meeste regeringen strenge regels ingesteld. Ook het Nederlandse kabinet onder leiding van Premier Rutte heeft Nederland strenge maatregelen opgelegd. Veel Nederlanders hebben lange tijd thuis gezeten om zo zichzelf en anderen te beschermen. Gelukkig is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel. De groep kwetsbare Nederlanders heeft zich kunnen laten inenten. Hierdoor heeft het kabinet de maatregelen iets kunnen versoepelen. Welke trends hebben we zien ontstaan tijdens deze moeilijke periode? Hoe heeft Nederland zich door de Corona crisis heen geknokt?

Heel Holland bakt en Hollands Next Masterchef in de praktijk

Vanwege de Corona maatregelen mochten restaurants en andere horeca gelegenheden hun deuren niet openen. Hierdoor was Nederland gedwongen thuis te eten. De grote winnaar van deze maatregel was Thuisbezorgd. Deze dienst zorgde ervoor dat het eten via bezorgers van eetgelegenheden naar huizen werd gebracht. Ook het thuis koken werd opeens erg populair. Webshops die etenswaren aanbieden en thuisbezorg diensten als AH-delivery en Picknick hebben hierdoor een mooie stijging doorgemaakt tijdens de corona periode. Kwamen al die vrijdag en zondag avonden op de bank kijkend naar Masterchef en Heel Holland bakt opeens goed van pas!

Thuis werken en aan het huis werken

Door Corona werden werkgevers gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Opeens bleek dat meetings via Teams prima vanuit huis gedaan konden worden. Werkgevers bleken erg vrijgevig wanneer het ging over thuiswerkvergoedingen en het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Tel daarbij op dat de reistijd van huis naar werk en andersom kwam te vervallen en het thuis werken was al snel erg populair. Vanwege het vervallen van de reistijd hadden veel mensen opeens tijd over. Omdat men thuis zat zag men ook wat er allemaal aan het huis mankeerde en wat al lang niet was opgepakt. De doe-het-zelvers gingen aan de slag en opeens was heel Nederland tuinman, dakdekker of klusjesman.

Toch liever een ander huis?

De Nederlandse huizenmarkt kwam door de corona maatregelen ook in beweging. Hoewel de huizenmarkt nog altijd krap is zagen we de zoekterm ‘Makelaar Rotterdam’ weer stijgen in Google Trends. Veel buitenlandse studenten of werknemers zijn in de Corona periode naar hun thuisland gegaan. Dit bracht wat ruimte op de huur markt. Veel starters konden extra sparen door de lagere uitgaven. Hierdoor konden zij toch de nieuwbouwhuizen die vrij kwamen te staan kopen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks