Alles wat je moet weten over straatmeubilair voordat je het koopt 0 284

straatmeubilair kopen

Straatmeubilair heeft een zeer belangrijke functie binnen onze samenleving. We staan er vaak niet bij stil, maar zonder straatmeubilair zullen veel openbare ruimtes minder goed toegankelijk zijn en komt soms zelfs de veiligheid in geding. Maar wat verstaan we nu precies onder straatmeubilair? Welke functie vervullen zij?  

Straatmeubilair kan eigenlijk bijna alles zijn wat je op straat ziet. Denk aan praktische zaken zoals afvalbakken, verlichting, informatieborden, fietsrekken en bankjes, maar ook aan speeltoestellen voor kinderen en kunst in grote steden. Bij straatmeubilair kan je werkelijk aan alles denken wat openbare ruimtes beter bruikbaar maakt en soms zelfs mooier kan maken. Straatmeubilair kopen? In dit artikel vind je alles wat je moet weten!

Waar moet kwalitatief straatmeubilair aan voldoen?

Bij het kopen van straatmeubilair moet er aan heel andere dingen gedacht worden dan bij het kopen van gewone meubels voor bijvoorbeeld je woning. Ze verzorgen immers een publieke functie. Daarom moeten ze van goede kwaliteit zijn. Benieuwd waar kwalitatief straatmeubilair aan moet voldoen? Wij hebben de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet:

  • Ze moeten duidelijk de primaire functie kunnen vervullen. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel logisch. Een bank moet goed zijn om op te zitten en verlichting op de juiste manier licht geven.
  • Straatmeubilair moet goed passen binnen de openbare ruimte. Ze mogen niet te groot of te klein zijn en ze horen de ruimte te complimenteren.
  • Het is prettig als het meubilair over een lange levensduur Het is immers niet handig om iedere keer nieuwe meubels in een openbare ruimte te plaatsen. Dit vergt niet alleen veel tijd, maar is ook nog eens zeer slecht voor het milieu. Kies daarom voor een degelijke levensduur om ook aan de eisen van duurzaamheid voor openbare ruimtes te voldoen.
  • Bestendig tegen vandalisme. Vandalisme is een groot probleem in openbare ruimtes. Daarom is het belangrijk dat het meubilair niet zo gemakkelijk verwijderd kan worden of beschadigd kan raken.
  • En last but not least… ook qua kosten moet het straatmeubilair natuurlijk interessant zijn. Je wil immers voorkomen dat je teveel geld uitgeeft. Zeker wanneer ook de onderhoudskosten hoog zijn. Let daarom niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op de kosten om deze in goede staat te houden.

kwalitatief straatmeubilair

Is er een vergunning nodig?

Dit is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Hier kunnen we echter duidelijk over zijn. Een vergunning is voor straatmeubilair, afgezien van reclameborden en kunstwerken, niet nodig. Deze hoeven niet aan het bestemmingsplan te voldoen en kunnen eenvoudig geplaatst worden. Zelfs door particulieren die zelf bijvoorbeeld een extra bankje bij een speeltuin willen laten plaatsen. Hierbij moet natuurlijk wel ook aan bovenstaande eisen worden voldaan.

Daarnaast moet worden voldaan aan de milieu-eisen die buitenshuis gelden. Hierbij geldt dat straatmeubilair aan alle eisen moet voldoen die momenteel in de huidige wet staan. Er zijn geen specifieke duurzaamheidseisen voor straatmeubilair.

Speciale regeling voor speeltoestellen

Als het gaat om speeltoestellen is er wel sprake van een speciale regeling via de Warenwet. Hier worden strikte eisen gesteld aan speeltoestellen die in openbare ruimtes worden geplaatst. Als straatmeubilair ook als speeltoestel ingezet kan worden, moet deze dan ook voldoen aan de Warenwet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe laat ik mijn bedrijfswebsite opvallen? Vier tips om klanten aan te trekken 0 64

bedrijfswebsite opvallen

Na lang wikken en wegen, heb je besloten om je eigen pad te kiezen en dat het ondernemerschap helemaal voor jou is. Je start je eigen bedrijf. Maar… hoe kom je nu aan klanten? De belangrijkste manier om tegenwoordig klanten aan te trekken is via het internet. Een opvallende bedrijfswebsite is daarbij essentieel. Hoe zorg je ervoor dat jouw website eruit springt? En dat klanten terug bij jou blijven komen? Met deze vier tips maak je alvast een goede start.

Tip #1: Maak je website overzichtelijk

Er is geen betere bedrijfswebsite dan eentje waarbij je in één oogopslag ziet welke producten en diensten het aanbiedt. Je belandt op de homepagina en je ziet gelijk een heel productenoverzicht met korte beschrijvingen erbij. Helemaal een bonus als er ook plaatjes bij staan. Goede visuals die de tekst ondersteunen zorgen er namelijk voor dat wat jij aanbiedt nog beter hangen in het geheugen van een websitebezoeker blijft hangen. Een goed voorbeeld van zo’n website is Scatters Casino Promotions. Als je daar op de homepagina uitkomt, heb je gelijk een goed overzicht van alle soorten promoties die zij aanbieden. Doordat er ook goed gebruik wordt gemaakt van ondersteunende visuals, blijven de verschillende promoties goed in het geheugen hangen.

Tip #2: Bied originele content aan

De meesten van je toekomstige klanten zullen je website via Google vinden. Hoe kom je nu zo hoog mogelijk in de ranglijst van deze zoekmachine? Originele content. De huidige Googlezoekmachine waardeert originele content en al helemaal als je vaker over eenzelfde onderwerp uit je eigen branche schrijft of blogt. Bedenk bijvoorbeeld wat voor een vragen klanten over jouw producten of diensten kunnen hebben. Gebruik deze vragen voor blog posts en andere nieuwsartikelen op je website en grote kans dat Google dit oppikt en jouw website hoog op de ranglijst neerzet. In een vorige blog post van Mannencenter, werden al wat andere tips voor het maken van content gedeeld.

Tip #3: Geef klanten een reden om terug te blijven komen

Het is gelukt, de eerste websitebezoekers stromen binnen! Maar… hoe laat je ze nu terug komen? Want hoe vaker een bezoeker jouw website bezoekt, des de groter de kans dat hij of zij ook daadwerkelijk iets koopt. Een goede manier om dit te doen is door promoties of aanbiedingen op een specifieke dag aan te bieden. Zoals bijvoorbeeld de free spins Wednesdays promotie van Scatters. Deze promotie geldt alleen op woensdagen, waardoor klanten sneller geneigd zijn op woensdagen terug te komen naar de website.

Tip #4: Vertel een verhaal

Hoe maak je jouw website nu zo memorabel dat bezoekers het niet alleen zullen onthouden, maar ook anderen erover zullen vertellen? Door het vertellen van een verhaal. Mensen zijn van nature geneigd om goede verhalen te onthouden en door te vertellen. Wat is het verhaal achter jouw bedrijf? Vertel dit op een creatieve manier op jouw website en deze zal er echt uitspringen. Een heel goed voorbeeld van een website waarbij het verhaal centraal staat is Nomadic Tribe. Met video’s, foto’s en teksten aan het begin van de website vertellen zij eerst hun verhaal voordat ze onderaan hun homepagina hun product aanbieden.

 

Printen vanaf mobiele telefoon 0 54

Printen vanaf mobiele telefoon

Elke dag weer worden overal ter wereld miljoenen foto’s genomen met mobiele telefoons. We plaatsen de foto’s op social media of sturen ze door naar vrienden. Heel vaak worden de foto’s van de mobiele telefoon niet afgedrukt maar bewaard op het geheugenkaartje om uiteindelijk te verdwijnen. Hartstikke zonde want je geniet zoveel meer van een uitgeprinte foto. Ook foto’s vanaf je mobiele telefoon kun je eenvoudig en in hoge kwaliteit zelf afdrukken. We vertellen je graag hoe je dat doet.

Kwaliteit foto’s sterk verbeterd:

De kwaliteit van de foto’s die je kunt maken met je smartphone is sterk verbeterd. Qua aantal megapixels hoeft een smartphone vandaag de dag niet meer onder te doen voor een professionele camera. Neem eenvoudig panorama foto’s of macrofoto’s met je mobiel. Wanneer je de foto’s in originele afmeting bewaard is de kwaliteit prima voor een prachtige afdruk. Alleen hoe krijg je nou snel die foto vanaf je mobiel naar de printer zonder allerlei omslachtige handelingen. Wanneer je beschikt over een wifi printer kun je foto’s vanaf je smartphone direct versturen naar de wifi printer. Zonder kabeltjes of gedoe. Je kunt hiervoor gebruik maken van de gratis app HP smart wanneer je een HP printer hebt, maar ook andere printers hebben inmiddels apps om snel foto’s af te drukken vanaf de smartphone.

Kleurenprinter of fotoprinter:

Voor veel mensen is een kleurenprinter of een fotoprinter hetzelfde apparaat. Niets is echter minder waar. Een fotoprinter is speciaal ontwikkeld voor het afdrukken van foto’s en heeft daarom meer dan de 4 standaard cartridges die een kleurenprinter heeft. Vaak is fotozwart als extra cartridge toegevoegd of een cartridge met lichte tinten geel, magenta of cyaan. Op deze manier print je jouw foto’s op de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarbij moeten we nog wel even aantekenen dat niet alleen de printer verantwoordelijk is voor de kwaliteit. Ook het gebruikte fotopapier heeft een hoge invloed op het uiteindelijke eindresultaat. Hoe zwaarder het fotopapier des te beter de kwaliteit en levensduur van de foto’s is. Je kunt kiezen voor mat, glossy of hoogglans fotopapier

Print abonnement:

Wanneer je vaak foto’s en andere zaken print kan het voordelig zijn om een print abonnement af te sluiten. Op die manier kun je elke maand een bepaald aantal prints maken tegen een vaste lage prijs. HP instant ink is een prima voorbeeld van zo’n print abonnement. Je printer bestelt vanaf nu zelf inkt of een toner zodat je nooit meer zonder zit op een moment dat je wilt printen. Handig toch?

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks