Baardverzorging: 6 tips voor een mooiere baard 0 142

Baardverzorging- 6 tips voor een mooiere baard

Ben je een man? En heb je een baard? Dan doe je ook aan baardverzorging. Je hebt vast weleens gelezen dat je je baard moet wassen en hydrateren. Misschien kam je je baard zelfs af en toe. Je bent goed op weg. Veel mannen zijn toch nog niet helemaal tevreden over hoe hun baard eruitziet of vinden het nog niet comfortabel genoeg. Hartstikke goed van je dat je je baard verzorgd. Om je baardverzorging te perfectioneren en je helemaal gelukkig te maken met je baard willen wij je een nog aantal tips geven.

1.         Weet het verschil tussen baard olie en baard balsem

Baardolie en baardbalsem lijken vaak voor dezelfde doeleinden gebruikt te worden. Toch zijn ze heel verschillend. Een baard olie is specifiek bedoeld voor het hydrateren en behandelen van de haren en de onderliggende huid. Ook stimuleert het baardgroei.

Een baard balsem heeft minder hydraterende eigenschappen maar geeft meer volume aan de baard en is bedoeld om de baard te stylen. Het laat de baard fris ruiken en kan de vocht in de baardharen insluiten wat dient als bescherming. Baardolie is dus echt voor het voeden en hydrateren van de baard en de balsem voor de styling en bescherming.

1. Weet het verschil tussen baard olie en baard balsem

2.         Gebruik de juiste producten om je baard te verzorgen

Wanneer je gaat zoeken naar producten voor je baard zoals bijvoorbeeld baardolie zal de keuze overweldigend zijn. Helaas zit er ook erg veel troep tussen dat eigenlijk niet zoveel voor je baard doet. Of misschien zelfs de verkeerde dingen. Dus hoe vind je een product voor je baardverzorging die wel goed is?

Over het algemeen kun je het beste zoeken naar producten die voor het grootste gedeelte bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Die zullen meer voedzaam zijn en drogen de baard en huid niet verder uit. Ook voorkom je zo de kans op irritatie. Bij het kopen van een baardolie kun je letten op het gebruik van de juiste olien.

Een goede baard olie bestaat voor 90% uit carrier olie. Of gebruikt een carrier olie als hoofdingrediënt. Carrier oliën zijn:

  • Jojoba Olie
  • Argan Olie
  • Kokosolie
  • Olijfolie
  • Avocado Olie
  • Zonnebloem Olie
  • Druivenpitolie
  • Amandelolie

Verder bevat een baard olie nog wat essentiële olien om geur toe te voegen. Koop altijd een baardolie waar het label zichtbaar van is en je de ingrediënten op kan zien. Probeer siliconen, sls, sles, parabenen en minerale olien te vermijden. Dat geldt ook bij het kopen van baard shampoo en conditioner. Vind hier goede producten voor je baardverzorging.

baardverzorging

3.         Vergeet de snor niet te trimmen

Hoe de snor verzorgd wordt heeft grote invloed op het totaalplaatje. Als jij de snor verkeerd trimt zal je baard automatisch minder mooi uitkomen. Om je snor altijd goed te trimmen is het belangrijk dat je gezicht volledig ontspannen is tijdens het trimmen. Dit geeft het beste beeld van hoelang jouw snor daadwerkelijk is.

Gebruik een baardkam en kam je snor naar beneden. Zo zie je de echte lengte van je snorharen. Bepaal de lengte die afgeknipt moet worden en kam nu de haren van je gezicht af zodat je de bovenste laag af kan knippen. Gebruik geen elektrisch apparaat om de snor te trimmen maar pak een schaartje speciaal voor de snor. Dit geeft het meest natuurlijke resultaat. Voor de baard is een elektrische trimmer prima.

baardkam

4.       Trim nooit een vochtige baard

Trim altijd een baard die volledig droog is. Een baard die nat is heeft meer gewicht en is dus langer wanneer je het nat gaat trimmen. Zo is de kans groot dat je meer haar verwijdert dan de bedoeling is. Je baard zal dan ineens veel korter zijn wanneer deze weer droog is. Een droge baard trimmen geeft dus het beste resultaat.

5.         Gebruik geen normale shampoo of zeep

Gebruik nooit een normale shampoo of zeep om je baard te wassen. Je baardharen zijn een stuk gevoeliger dan de haren op je hoofd. Ook zijn de baardharen stugger waardoor ze andere voedingsstoffen nodig hebben. Over het algemeen bevat shampoo voor de haren op het hoofd ook meer chemicaliën. Deze chemicaliën zullen de baardharen uitdrogen waardoor je een baard krijgt met warrige dunne haren die alle kanten op staan en gaan irriteren.

Een baard shampoo bevat meer natuurlijke ingrediënten die mild zijn voor de haren en onderliggende huid. Gebruik dus altijd een shampoo of zeep speciaal voor de baard. Was je baard maximaal drie keer per week met een baard shampoo.

6.         Geen baardverzorging is compleet zonder te exfolieren

Je wast je baard, gebruikt baard olie en houdt het netjes in model. Toch heb je schilfers, roos of andere restjes in je baard en krijg je uiteindelijk jeuk. Waarschijnlijk exfolieer je dan niet. De huid onder de baard kan moeilijker bereikt worden omdat het bedekt is met haar. Op die huid krijg je dode huidcellen en bacteriën die zich ophopen. Dan is alleen wassen niet genoeg. Vooral tijdens het wisselen van de seizoenen krijgen veel mannen hier last van. Ze krijgen een droge huid. Het is daarom belangrijk eens in de zoveel tijd te exfolieren. Het is een lichte manier van scrubben.

Dit kan met bijvoorbeeld een beard brush en een speciale zeep of pasta om mee te exfolieren. Zo worden opgehoopte bacteriën en dode huidcellen verwijderd. Hierdoor kan baardolie beter opgenomen worden door de huid. Met de beard brush worden olien ook beter verdeeld door de haren. Zo verdwijnen de jeuk en restjes in de baard en zal deze er gezond uitzien. Probeer één keer in de twee weken te exfolieren.

Geniet van je baard

Geniet vooral van je mooie baard. Door deze tips toe te passen en gebruik te maken van goede producten steek je automatisch meer energie in je baardverzorging en zul je je baard meer gaan waarderen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 20

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 31

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks