Belangrijke beschermmiddelen in de bouw 0 96

Belangrijke beschermmiddelen in de bouw

Veiligheid is een groot issue voor Zzp’ers, inhuur- en vast personeel. Elk jaar gebeuren er in de bouwsector vaak ongelukken, wat te danken is aan de afwezigheid of het gewoon niet dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel Pbm’s genaamd. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er in de vorm van beschermende kleding en attributen die de werknemers tijdens hun werk beschermt tegen gezondheids- of veiligheidsrisico’s. Het doel is om blootstelling van werknemers aan gevaren te verminderen wanneer technische en administratieve controles niet haalbaar of effectief zijn om deze risico’s tot aanvaardbare niveaus te verminderen.

Deze gevaren risico’s kunnen van alles zijn, van harde werkgeluiden, tot vallend puin en alles daaromheen. Pbm’s, omvat spullen zoals veiligheidshelm, oogbescherming, veiligheidsschoenen, goed zichtbare kleding, valbescherming en ademhalings- beschermingsmiddelen. Bowork is de supplier als het gaat om persoonlijke bescherming. Het is niet alleen belangrijk om de werknemers te beschermen, maar ook om de werkgever te beschermen tegen ongewenste juridische claims. Vaak is het dragen van Pbm’s ook een vereiste om op de bouwplaats te werken, als een werknemer niet de juiste uitrusting bij zich of aan heeft, kan deze er gerust vanuit gaan dat de toegang geweigerd wordt. Het is net zo belangrijk als het verplicht in bezit zijn van VCA ‒ zonder Pbm’s en VCA geen werk.

De werkgever heeft ook zijn verantwoordelijkheid tegenover zijn werknemers.

Afhankelijk welke branche moeten werkgevers hun werknemers basis beschermende kleding verstrekken. Dit is men verplicht om hun veiligheid in de werkomgeving te garanderen. Hoewel veel werknemers bepaalde werkkleding ongemakkelijk vinden om te dragen, het belemmert ze vaak in hun werk, is het toch een overheids- kwestie die moet worden nagestreefd. Want wat heeft een werknemer aan een veiligheidshelm als deze hem tijdens het werk naast zich neerlegt? Omdat hij hem lastig of te warm op zijn hoofd vindt tijdens het werken?

Werkgevers zijn daarom ook verplicht om de juiste training en informatie te geven in het veilig werken. Er zullen altijd werknemers zijn die in dit opzicht tegengas geven, omdat ze vinden dat ze belemmerd worden tijdens hun werk. Het is aan de werkgever ze duidelijk te maken dat dit een wettelijke vereiste is, die nageleefd moet worden voor de werkgever en de veiligheid van de werknemers. Bowork, dat comfort en veiligheid hoog in het vaandel heeft, timmert al meer dan 25 jaar aan de weg als top leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen.

De werkgever heeft ook zijn verantwoordelijkheid tegenover zijn werknemers

De noodzaak van Pbm’s.

Het is ook aan de werkgever om zijn personeel erop te attenderen dat ze de beschermmiddelen verplicht dragen. Hoe vaak hoor je niet dat een werknemer, door even vlug te gaan slijpen met een haakse slijpschijf zonder veiligheidsbril, een staalsplinter oploopt in zijn oog. Dit allemaal onder het mom van even vlug. Met als gevolg naar de oogarts om de splinter eruit te laten frezen, wat geen pretje is. Dan loopt dit nog goed af, in het slechtste geval is de werknemer zijn oog kwijt. Hetzelfde geldt voor het blootstaan aan harde werkgeluiden, bij het niet dragen van bescherming zul je de beschadiging niet direct merken. Dit gaat namelijk sluipend en wanneer het merkbaar is, ben je te laat.

Deze beschadiging is niet terug te draaien. Steigerbouwers die wel in een tuigje lopen, maar niet inhaken, omdat dat het het werk belemmerd. Een valpartij hierdoor is meestal einde verhaal. Daarom zijn Pbm’s absoluut nodig voor het ondersteunen van de veiligheid van werknemers of zelfs bezoekers op de werkplek. Ook bezoekers zul je moet voorzien van beschermingsmiddelen, als ze bijvoorbeeld een excursie op een cursusdag hebben op een fabriek of bouwput. Alle schoenen, werkkleding en beschermingsmiddelen van Bowork hebben een CE-markering. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het correct dragen ervan is van vitaal belang om onnodig letsel op de werkplek te voorkomen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 23

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout! 0 37

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout!

Heb je de tijd, dan is het zelf maken van steigerhouten meubels geweldig leuk. Alleen een beetje handigheid en de juiste benodigdheden, en je maakt zelf je professionele kast, bank, tafel, of bureau. Als vader maak je je zoon of dochter extra blij met een eigen handgemaakt meubel. Voor kwalitatief steigerhout en deskundige adviezen kun je terecht bij VanLonden.com. Hier denken ervaren specialisten met je mee, en leveren alles wat je nodig hebt.

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Je kunt je hele huis inrichten met de steigerhouten producten van VanLonden.com. Van bedden en banken, tot buitenhaarden en fotolijsten. Allemaal worden deze met de hand gemaakt en met zorg gemonteerd, in eigen werkplaats. De variatie is inspirerend, zeker de moeite waard om te bekijken. Ook je eigen ideeën voor steigerhouten meubelen worden beter dankzij de steigerhoutspecialist. Heb je professioneel advies nodig van een vakman? Neem hiervoor gewoon even contact op!

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Kinderbed hoogslaper

Zoek je een nieuw kinderbed? Het ideale kinderbed is: de steigerhouten hoogslaper. VanLonden.com maakt talloze leuke, vrolijke en spannende kinderbedden van steigerhout. Kastelen, wigwams, auto’s, huisjes; je kunt het zo leuk niet bedenken of VanLonden.com makt het voor je. Bekijk bijvoorbeeld de hoogslaper ‘Harry’. Deze is gemaakt voor een kleine kamer, en is zowel kinderbed als bureau en kledingkast met schuifdeur. Drie poten maken dit meubel extra stabiel en ruimtebesparend. Het wandkastje naast het bureau is zeer handig, en de ingebouwde vaste trap geeft extra instapgemak.

Kinderbed voor de middelbare school

Hiernaast heeft VanLonden.com een uitgebreid assortiment aan andere diverse steigerhouten kinderbedden. Voor iedere leeftijd bestaat een geschikt model. Gaat je kind naar de middelbare school, dan is een bed met loungehoek of ruim bureau een beter alternatief.

Echt gebruikt steigerhout

Traditioneel steigerhout ontwikkelt zijn charme pas door de vele jaren. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle steigerhouten meubelen. Het merendeel van steigerhout is niet langer afkomstig van echte steigers, maar wordt kunstmatig verouderd. Vurenhout wordt dan verkleurd in een chemisch proces, en ook worden er oneffenheden aangebracht. Toch kun je nog altijd aan echt gebruikt steigerhout komen. Dit steigerhout ligt op voorraad bij VanLonden.com en kost €4,- per meter. Tegen een kleine meerprijs wordt het op maat gezaagd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks