Bespaar op stookkosten met een houtkachel 0 38

Bespaar op stookkosten met een houtkachel

De vlammen, de vonken, de warmte en de geur: vuur heeft voor mannen iets aantrekkelijks. Dat blijkt ook uit de populariteit van houtkachels. Dit zijn echte sfeermakers en ook nog eens een goede zaak voor het milieu. Je draagt namelijk niet bij aan het broeikaseffect als je op hout te stoken. Daarom vallen deze kachels onder het label Bewust Stoken. Houtkachels hebben ook tot voordeel dat je enorm op je stookkosten bespaart. Wil jij jouw woning hiermee verrijken? Scandinavische houtkachels worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en beschikken over eigentijdse technische opties. Een voorbeeld van zo’n houtkachel is de duurzame en CO2 neutrale Contura-houtkachel.

Moderne oplossingen

Bewust stoken begint met het vervangen van een oude kachel of haard. De keuze voor een houtkachel met het certificaat Bewust Stoken garandeert dat die voldoet aan de hoogste Europese milieu- en kwaliteitsnormen. Het is belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een nieuwe kachel aanschaft. Bepaal allereerst op welke plek in huis je de houtkachel in huis wilt plaatsen. Ook het gebruiksdoel is iets wat je goed in de gaten moet houden. Neem je de kachel vooral voor de gezelligheid of wordt hij de primaire warmtebron in je woning? Verdiep je vervolgens in de door jou gewenste typen en modellen. Ben je op zoek bent naar een kwalitatief goede houtkachel waarbij duurzaamheid en milieu de uitgangspunten zijn? Dan zijn houtkachels van Scandinavische herkomst een uitstekende optie. Deze staan voor slimme, moderne oplossingen die verstandig met jouw middelen en met de natuur omgaan.

Moderne houtkachel

Bewust stoken

Scandinavische houtkachels zijn wereldwijd toonaangevend en populair. Deze kachels worden gemaakt van gietijzer in zowel sierlijke als moderne uitvoeringen. Gietijzer kan niet kromtrekken omdat het vormvast is. Door het materiaal te emailleren, wordt het beschermd tegen corrosie. De innovatieve, hoogwaardige Contura-houtkachel is van Zweedse makelij en staat bekend om zijn elegante design. Het merk levert een brede range modellen met een hoog rendement en schone verbranding. Kies je voor een Contura-houtkachel, dan betekent dat bewust stoken in optima forma. In Noorwegen staat de fabriek van Jotul-houtkachels. De kachels worden stuk voor stuk in met de hand gemaakt. Dit levert houtkachels op van superieure kwaliteit met een tijdloos design dat uitstekend tot zijn recht komt in een modern interieur. Ook Dovre heeft al meer dan tachtig jaar een naam hoog te houden. In Noorwegen is dit merk het symbool van robuustheid en kwaliteit. Alle houtkachels van Dovre zijn uitgevoerd met een speciaal dubbel verbrandingssysteem waardoor ze uitblinken in duurzaamheid.

Jotul houtkachels

Onderdelen voor houtkachels

Goed onderhoud van de houtkachel hoort onmisbaar bij bewust stoken. Kachelsenhaardenwinkel is leverancier van een grote keur aan Scandinavische houtkachels. Tevens vind je daar alle houtkachelonderdelen voor onderhoud en reparatie. Onderdelen voor houtkachels kunnen slijten of kapot gaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor de binnenplaat, de vlamplaat, het schudrooster, de kachelruit en de handgrepen. In de webshop van deze grote speler onder de Nederlandse kachelspecialisten bestel je onderdelen voor houtkachels gemakkelijk en snel. Zo kun jij naar hartenlust bewust stoken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks