Chalet kopen als mantelzorg woning een goed idee 0 967

Chalet kopen als mantelzorg

Steeds meer senioren blijven als gevolg van de vergrijzing langer zelfstandig in hun vertrouwde woon- en leefomgeving wonen. Ze worden in de eerste plaats geconfronteerd met een verminderde mobiliteit, maar er is vaak meer aan de hand. Hoe ouder we worden hoe meer zorg en verzorging we nodig hebben. Dan kan een mantelzorg woning en een mantelverzorger goede diensten bewijzen. Een mantelverzorger kan een kind, een familielid of een vriend zijn. Die helpt de zorgbehoevende in zijn of haar dagelijkse bezigheden. Mantelverzorgers kunnen tijdelijk of afwisselend gebruik maken van een mantelzorgwoning. Ze blijven zo dicht bij hun ouder(s), familielid of vriend wonen zodat die niet naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen.

Chalet als mantelzorg woning steeds populairder

Er zijn meerdere soorten mantelzorg woningen mogelijk. Een chalet als mantelzorg woning wordt ook bij ons steeds populairder. Daarnaast kun je ook een bestaande woning of zelfs een garage aanpassen of een aanbouw aan een bestaande woning aanbouwen. Een chalet, aangepaste woning of bijbouw is ingericht en aangepast aan de behoeften van diegene die hulp nodig heeft. De mantelzorg woning kan zowel gebruikt worden door de hulpverlener als door de hulpbehoevende. In dit laatste geval woont de mantelzorger in de bestaande en bijhorende woning. Een chalet als mantelzorg woning is bij ons een compleet nieuw concept. Het is een makkelijke manier om kort bij je ouders, familielid of vriend te wonen die gedurende korte of langere tijd hulp nodig heeft. Alle betrokkenen behouden in dit geval hun maximale privacy. Een mantelzorg woning is vooral geschikt voor diegenen die wel hulp nodig hebben maar nog te goed zijn om naar een verzorgingstehuis te verhuizen.

Chalet als mantelzorg woning steeds populairder

Voordelen van een chalet als mantelzorg woning 

Een chalet is compact en dat zorgt voor vele voordelen. Het heeft toch voldoende ruimte om comfortabel te wonnen. Een chalet vraagt veel minder onderhoud en is daar boven op nog betaalbaar ook. Een niet te onderschatten voordeel is zeker dat je voor een chalet als mantelzorg woning geen bouwvergunning nodig hebt.

Overheidsvoorschriften

Hou bij de keuze van het soort mantelzorg woning zeker rekening met de voorschriften van de overheid. Die mag maximaal door maar twee personen bewoond worden, de zorgbehoevende en de zorgverlener. De woning zelf mag niet groter zijn dan honderd vierkante meter.

Waar moet je zeker op letten bij een chalet als mantelzorg woning?

Een chalet aankopen en inrichten als een mantelzorg woning is een belangrijke investering. Zet alle voor- en nadelen naast elkaar voor je definitief beslist. Je uiteindelijke keuze wordt vooral bepaalt door de aard van de zorg die de hulpbehoevende nodig heeft. Maak een lijstje met al wat je daarvoor nodig hebt en welke aanpassingen aan het chalet nodig zijn.

Nieuw of tweedehands chalet als mantelzorg woning?

Je hebt de keuze tussen een nieuw of een tweedehands chalet kopen. Vaak worden deze chalets beperkt gebruik en zijn ze vaak nog in goede staat. Ze zijn vaak aangepast is misschien vind je wel een chalet die aan de behoeften van zorgbehoevende voldoet?

Wat als zorg afgelopen is?

Wat gebeurt er met de mantelzorg woning als de zorg om welke reden dan ook afgelopen is? Dan mag die woning niet meer als mantelzorg woning gebruikt worden, maar moet gelukkig ook niet afgebroken worden. Zowel de keuken als de badkamer moeten dan wel verdwijnen. Een chalet als mantelzorg woning  kun je makkelijk verplaatsen of verkopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Opvallende trends in de Corona periode 0 58

Opvallende trends in de Corona periode

De Corona crisis houdt de wereld flink in zijn grip. Om het virus niet om zich heen te laten grijpen zijn er door de meeste regeringen strenge regels ingesteld. Ook het Nederlandse kabinet onder leiding van Premier Rutte heeft Nederland strenge maatregelen opgelegd. Veel Nederlanders hebben lange tijd thuis gezeten om zo zichzelf en anderen te beschermen. Gelukkig is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel. De groep kwetsbare Nederlanders heeft zich kunnen laten inenten. Hierdoor heeft het kabinet de maatregelen iets kunnen versoepelen. Welke trends hebben we zien ontstaan tijdens deze moeilijke periode? Hoe heeft Nederland zich door de Corona crisis heen geknokt?

Heel Holland bakt en Hollands Next Masterchef in de praktijk

Vanwege de Corona maatregelen mochten restaurants en andere horeca gelegenheden hun deuren niet openen. Hierdoor was Nederland gedwongen thuis te eten. De grote winnaar van deze maatregel was Thuisbezorgd. Deze dienst zorgde ervoor dat het eten via bezorgers van eetgelegenheden naar huizen werd gebracht. Ook het thuis koken werd opeens erg populair. Webshops die etenswaren aanbieden en thuisbezorg diensten als AH-delivery en Picknick hebben hierdoor een mooie stijging doorgemaakt tijdens de corona periode. Kwamen al die vrijdag en zondag avonden op de bank kijkend naar Masterchef en Heel Holland bakt opeens goed van pas!

Thuis werken en aan het huis werken

Door Corona werden werkgevers gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Opeens bleek dat meetings via Teams prima vanuit huis gedaan konden worden. Werkgevers bleken erg vrijgevig wanneer het ging over thuiswerkvergoedingen en het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Tel daarbij op dat de reistijd van huis naar werk en andersom kwam te vervallen en het thuis werken was al snel erg populair. Vanwege het vervallen van de reistijd hadden veel mensen opeens tijd over. Omdat men thuis zat zag men ook wat er allemaal aan het huis mankeerde en wat al lang niet was opgepakt. De doe-het-zelvers gingen aan de slag en opeens was heel Nederland tuinman, dakdekker of klusjesman.

Toch liever een ander huis?

De Nederlandse huizenmarkt kwam door de corona maatregelen ook in beweging. Hoewel de huizenmarkt nog altijd krap is zagen we de zoekterm ‘Makelaar Rotterdam’ weer stijgen in Google Trends. Veel buitenlandse studenten of werknemers zijn in de Corona periode naar hun thuisland gegaan. Dit bracht wat ruimte op de huur markt. Veel starters konden extra sparen door de lagere uitgaven. Hierdoor konden zij toch de nieuwbouwhuizen die vrij kwamen te staan kopen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks