Chalet kopen als mantelzorg woning een goed idee 0 698

Chalet kopen als mantelzorg

Steeds meer senioren blijven als gevolg van de vergrijzing langer zelfstandig in hun vertrouwde woon- en leefomgeving wonen. Ze worden in de eerste plaats geconfronteerd met een verminderde mobiliteit, maar er is vaak meer aan de hand. Hoe ouder we worden hoe meer zorg en verzorging we nodig hebben. Dan kan een mantelzorg woning en een mantelverzorger goede diensten bewijzen. Een mantelverzorger kan een kind, een familielid of een vriend zijn. Die helpt de zorgbehoevende in zijn of haar dagelijkse bezigheden. Mantelverzorgers kunnen tijdelijk of afwisselend gebruik maken van een mantelzorgwoning. Ze blijven zo dicht bij hun ouder(s), familielid of vriend wonen zodat die niet naar een verzorgingstehuis moeten verhuizen.

Chalet als mantelzorg woning steeds populairder

Er zijn meerdere soorten mantelzorg woningen mogelijk. Een chalet als mantelzorg woning wordt ook bij ons steeds populairder. Daarnaast kun je ook een bestaande woning of zelfs een garage aanpassen of een aanbouw aan een bestaande woning aanbouwen. Een chalet, aangepaste woning of bijbouw is ingericht en aangepast aan de behoeften van diegene die hulp nodig heeft. De mantelzorg woning kan zowel gebruikt worden door de hulpverlener als door de hulpbehoevende. In dit laatste geval woont de mantelzorger in de bestaande en bijhorende woning. Een chalet als mantelzorg woning is bij ons een compleet nieuw concept. Het is een makkelijke manier om kort bij je ouders, familielid of vriend te wonen die gedurende korte of langere tijd hulp nodig heeft. Alle betrokkenen behouden in dit geval hun maximale privacy. Een mantelzorg woning is vooral geschikt voor diegenen die wel hulp nodig hebben maar nog te goed zijn om naar een verzorgingstehuis te verhuizen.

Chalet als mantelzorg woning steeds populairder

Voordelen van een chalet als mantelzorg woning 

Een chalet is compact en dat zorgt voor vele voordelen. Het heeft toch voldoende ruimte om comfortabel te wonnen. Een chalet vraagt veel minder onderhoud en is daar boven op nog betaalbaar ook. Een niet te onderschatten voordeel is zeker dat je voor een chalet als mantelzorg woning geen bouwvergunning nodig hebt.

Overheidsvoorschriften

Hou bij de keuze van het soort mantelzorg woning zeker rekening met de voorschriften van de overheid. Die mag maximaal door maar twee personen bewoond worden, de zorgbehoevende en de zorgverlener. De woning zelf mag niet groter zijn dan honderd vierkante meter.

Waar moet je zeker op letten bij een chalet als mantelzorg woning?

Een chalet aankopen en inrichten als een mantelzorg woning is een belangrijke investering. Zet alle voor- en nadelen naast elkaar voor je definitief beslist. Je uiteindelijke keuze wordt vooral bepaalt door de aard van de zorg die de hulpbehoevende nodig heeft. Maak een lijstje met al wat je daarvoor nodig hebt en welke aanpassingen aan het chalet nodig zijn.

Nieuw of tweedehands chalet als mantelzorg woning?

Je hebt de keuze tussen een nieuw of een tweedehands chalet kopen. Vaak worden deze chalets beperkt gebruik en zijn ze vaak nog in goede staat. Ze zijn vaak aangepast is misschien vind je wel een chalet die aan de behoeften van zorgbehoevende voldoet?

Wat als zorg afgelopen is?

Wat gebeurt er met de mantelzorg woning als de zorg om welke reden dan ook afgelopen is? Dan mag die woning niet meer als mantelzorg woning gebruikt worden, maar moet gelukkig ook niet afgebroken worden. Zowel de keuken als de badkamer moeten dan wel verdwijnen. Een chalet als mantelzorg woning  kun je makkelijk verplaatsen of verkopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe laat ik mijn bedrijfswebsite opvallen? Vier tips om klanten aan te trekken 0 64

bedrijfswebsite opvallen

Na lang wikken en wegen, heb je besloten om je eigen pad te kiezen en dat het ondernemerschap helemaal voor jou is. Je start je eigen bedrijf. Maar… hoe kom je nu aan klanten? De belangrijkste manier om tegenwoordig klanten aan te trekken is via het internet. Een opvallende bedrijfswebsite is daarbij essentieel. Hoe zorg je ervoor dat jouw website eruit springt? En dat klanten terug bij jou blijven komen? Met deze vier tips maak je alvast een goede start.

Tip #1: Maak je website overzichtelijk

Er is geen betere bedrijfswebsite dan eentje waarbij je in één oogopslag ziet welke producten en diensten het aanbiedt. Je belandt op de homepagina en je ziet gelijk een heel productenoverzicht met korte beschrijvingen erbij. Helemaal een bonus als er ook plaatjes bij staan. Goede visuals die de tekst ondersteunen zorgen er namelijk voor dat wat jij aanbiedt nog beter hangen in het geheugen van een websitebezoeker blijft hangen. Een goed voorbeeld van zo’n website is Scatters Casino Promotions. Als je daar op de homepagina uitkomt, heb je gelijk een goed overzicht van alle soorten promoties die zij aanbieden. Doordat er ook goed gebruik wordt gemaakt van ondersteunende visuals, blijven de verschillende promoties goed in het geheugen hangen.

Tip #2: Bied originele content aan

De meesten van je toekomstige klanten zullen je website via Google vinden. Hoe kom je nu zo hoog mogelijk in de ranglijst van deze zoekmachine? Originele content. De huidige Googlezoekmachine waardeert originele content en al helemaal als je vaker over eenzelfde onderwerp uit je eigen branche schrijft of blogt. Bedenk bijvoorbeeld wat voor een vragen klanten over jouw producten of diensten kunnen hebben. Gebruik deze vragen voor blog posts en andere nieuwsartikelen op je website en grote kans dat Google dit oppikt en jouw website hoog op de ranglijst neerzet. In een vorige blog post van Mannencenter, werden al wat andere tips voor het maken van content gedeeld.

Tip #3: Geef klanten een reden om terug te blijven komen

Het is gelukt, de eerste websitebezoekers stromen binnen! Maar… hoe laat je ze nu terug komen? Want hoe vaker een bezoeker jouw website bezoekt, des de groter de kans dat hij of zij ook daadwerkelijk iets koopt. Een goede manier om dit te doen is door promoties of aanbiedingen op een specifieke dag aan te bieden. Zoals bijvoorbeeld de free spins Wednesdays promotie van Scatters. Deze promotie geldt alleen op woensdagen, waardoor klanten sneller geneigd zijn op woensdagen terug te komen naar de website.

Tip #4: Vertel een verhaal

Hoe maak je jouw website nu zo memorabel dat bezoekers het niet alleen zullen onthouden, maar ook anderen erover zullen vertellen? Door het vertellen van een verhaal. Mensen zijn van nature geneigd om goede verhalen te onthouden en door te vertellen. Wat is het verhaal achter jouw bedrijf? Vertel dit op een creatieve manier op jouw website en deze zal er echt uitspringen. Een heel goed voorbeeld van een website waarbij het verhaal centraal staat is Nomadic Tribe. Met video’s, foto’s en teksten aan het begin van de website vertellen zij eerst hun verhaal voordat ze onderaan hun homepagina hun product aanbieden.

 

Printen vanaf mobiele telefoon 0 54

Printen vanaf mobiele telefoon

Elke dag weer worden overal ter wereld miljoenen foto’s genomen met mobiele telefoons. We plaatsen de foto’s op social media of sturen ze door naar vrienden. Heel vaak worden de foto’s van de mobiele telefoon niet afgedrukt maar bewaard op het geheugenkaartje om uiteindelijk te verdwijnen. Hartstikke zonde want je geniet zoveel meer van een uitgeprinte foto. Ook foto’s vanaf je mobiele telefoon kun je eenvoudig en in hoge kwaliteit zelf afdrukken. We vertellen je graag hoe je dat doet.

Kwaliteit foto’s sterk verbeterd:

De kwaliteit van de foto’s die je kunt maken met je smartphone is sterk verbeterd. Qua aantal megapixels hoeft een smartphone vandaag de dag niet meer onder te doen voor een professionele camera. Neem eenvoudig panorama foto’s of macrofoto’s met je mobiel. Wanneer je de foto’s in originele afmeting bewaard is de kwaliteit prima voor een prachtige afdruk. Alleen hoe krijg je nou snel die foto vanaf je mobiel naar de printer zonder allerlei omslachtige handelingen. Wanneer je beschikt over een wifi printer kun je foto’s vanaf je smartphone direct versturen naar de wifi printer. Zonder kabeltjes of gedoe. Je kunt hiervoor gebruik maken van de gratis app HP smart wanneer je een HP printer hebt, maar ook andere printers hebben inmiddels apps om snel foto’s af te drukken vanaf de smartphone.

Kleurenprinter of fotoprinter:

Voor veel mensen is een kleurenprinter of een fotoprinter hetzelfde apparaat. Niets is echter minder waar. Een fotoprinter is speciaal ontwikkeld voor het afdrukken van foto’s en heeft daarom meer dan de 4 standaard cartridges die een kleurenprinter heeft. Vaak is fotozwart als extra cartridge toegevoegd of een cartridge met lichte tinten geel, magenta of cyaan. Op deze manier print je jouw foto’s op de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarbij moeten we nog wel even aantekenen dat niet alleen de printer verantwoordelijk is voor de kwaliteit. Ook het gebruikte fotopapier heeft een hoge invloed op het uiteindelijke eindresultaat. Hoe zwaarder het fotopapier des te beter de kwaliteit en levensduur van de foto’s is. Je kunt kiezen voor mat, glossy of hoogglans fotopapier

Print abonnement:

Wanneer je vaak foto’s en andere zaken print kan het voordelig zijn om een print abonnement af te sluiten. Op die manier kun je elke maand een bepaald aantal prints maken tegen een vaste lage prijs. HP instant ink is een prima voorbeeld van zo’n print abonnement. Je printer bestelt vanaf nu zelf inkt of een toner zodat je nooit meer zonder zit op een moment dat je wilt printen. Handig toch?

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks