Cursus warmtepomp volgen? Dit zijn de voordelen! 0 190

cursus warmtepomp

De afgelopen maanden waren voor de meeste installateurs en cv-monteurs ontzettend druk. Er is steeds meer vraag naar het aansluiten en onderhouden van een warmtepomp. Toch vraagt dit wel om extra expertise over deze apparaten, iets wat een gewone cv-monteur vaak niet heeft. De overheid is druk bezig met het verzinnen van oplossingen voor de uitgeputte grondstoffen die we op dit moment omzetten in energie. Uiteindelijk zullen we allemaal over moeten stappen op groene energie. De meeste mensen wachten niet tot dit moment, maar maken nu gebruik van de bestaande subsidies. Dat betekent ook dat de vraag naar warmtepompen de afgelopen jaren explosief gestegen is. Het aansluiten van deze apparaten vraagt echter om een kundige hand en wordt dikwijls afgeraden om zelf te doen. Hier komen de installateurs en cv-monteurs weer van pas. Maar is het echt aan te raden om een cursus warmtepomp te volgen? Of laat je dit liever over aan de jongere generatie? Wij geven je 3 redenen waarom je deze cursus niet aan je voorbij mag laten gaan!

warmtepomp installeren

Warmtepompen zijn de toekomst

Als cv-monteur kan het best lastig zijn om mee te gaan met de huidige veranderingen. We weten allemaal dat de overheid uiteindelijk gasloze woning wilt creëren. Na 2020 mogen er geen cv-ketels meer verkocht worden. Dit in je achterhoofd houdende, kunnen we berekenen dat er over 15 jaar vrijwel geen cv-ketels meer in Nederland zullen zijn. Hiermee is je werk eigenlijk overbodig geworden. Als je jarenlang kennis over de cv-ketel hebt vergaard, kan het best lastig zijn om dit allemaal overboord te gooien. Toch zal je wel moeten, omdat anders de opdrachten flink zullen terug lopen. Naar verwachting worden warmtepompen de toekomst van Nederland. Nu is het dan ook de perfecte tijd om je om te scholen in deze bijzondere apparaten. Door het volgen van een cursus leer je binnen mum van tijd hoe je deze apparaten installeert en het hoogste rendement behaald. Daarnaast hebben warmtepompen onderhoud nodig, zo blijft er altijd werk in jouw kennisgebied!

warmtepompen zijn de toekomst

Zelfontwikkeling

Ook voor mensen die al heel lang geleden van school zijn gekomen, is het belangrijk om hun kennis regelmatig bij te spijkeren. In dit geval spreken we over een nieuw fenomeen en is de kans groot dat je er nog maar weinig vanaf weet. Juist dan is het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Je moet immers de toekomst blijven volgen. Je kunt wel in het verleden blijven hangen, maar dan loop je het risico dat de opdrachten terug zullen lopen. Juist door te werken aan zelfontwikkeling, blijf jij van alle markten thuis en kunnen mensen je voor alles inzetten. Daarnaast is zelfontwikkeling ook van essentieel belang voor je eigen zelfbeeld en werkplezier.

Financiële tegemoetkoming

In de meeste gevallen is het op dit moment nog mogelijk om een financiële tegemoetkoming te krijgen als je een cursus volgt voor het installeren van warmtepompen. De overheid wil zo de cv-monteurs stimuleren om zich om te laten scholen. Hierdoor is het ook fiscaal heel aantrekkelijk om nu te starten met een opleiding.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel de beste kantoorartikelen in huis 0 56

beste kantoorartikelen

U werkt beter als u alles in huis heeft. Vooral kantoorartikelen mogen niet ontbreken. In de zakelijke hectiek is constante toegang tot kantoorartikelen essentieel. Denk maar aan een post-it tijdens een belangrijk telefoongesprek, een pen (en pennenbak) zodat een notie direct gemaakt is, een perforator voor het netjes archiveren van belangrijke documenten en een perfecte printer voor het uitdraaien van rapporten en presentaties. Om deze en andere kantoorartikelen zo snel mogelijk in huis hebben, bestelt u deze bij de Koninklijke Hofleverancier Stumpel.

Compleet aanbod van kantoorartikelen 

Wat u ook nodig heeft voor uw kantoor, grootleverancier Stumpel biedt de meest veelzijdige keuze. Hier vindt u uit alle mogelijke kantoorartikelen, van diverse merken. Denk aan bijvoorbeeld:

  • Verzend- en verpakkingsmaterialen
  • Balpennen, vulpennen, stiften, markeerstiften, potloden en inkt
  • Plakband, plakbandhouders, lijmen, correctiemiddelen, verpakkingsband, touw en elastiek
  • Twee-, vier- of meergaatsperforatoren van Leitz, Kangaro, Esselte, Herma en 4Office
  • Paperclips, papercliphouders, papierklemmen, hoekclips, splitpennen en klemborden
  • Geldkisten, kassa’s, sleutelkastjes, geldtelmachines en valsgelddetectoren
  • Nietmachines, langarmnietmachines, niettangen, bloknieters, elektrische nietmachines, nietpistolen, ringhechters, ontnieters en nietjes
  • Batterijen van Duracell, Varta, Q-Connect en Industrial: penlite AAA, penlite AA, type-C, type-D en N-batterijen, knoopcelbatterijen, oplaadbare batterijen en 9V-blokbatterijen
  • Pakket- en briefwegers, brieopeners, datumstempels, woordstempels, tekststempels, numeroteurs, stempelkussens, postzegels en stempelinkt

Het belang van bureauartikelen

Bij het bestellen van kantoorartikelen doet u er verstandig aan extra rekening te houden met uw bureauartikelen. Want aan het bureau gebeurt het allemaal. Dit is waar u en uw collega’s belangrijke telefoongesprekken voeren, ideeën uitwerken, gegevens bijhouden en kennis vergaren. In die dagelijkse hectiek schept u orde met hoogwaardige bureauartikelen zoals memoblokken, post-its, pennenbakken, onderleggers, boekensteunen, memoblokken, papercliphouders en brievenbakken.

Offline en online winkelen

In de webshop vindt u snel wat u nodig heeft. Meer dan 150.000 artikelen liggen op voorraad, gemakkelijk te vinden met de zoekfunctie. Vul simpelweg de gewenste productnaam of het merk in en bestel meteen. Doet u dit voor 17:00, dan ontvangt u uw bestelling al de volgende dag. Bestellingen boven €20,00 worden gratis bezorgd. Retourneren mag binnen 14 dagen na bestelling.

Een kras op de auto: wat nu? 0 43

kras auto

Veel mensen zien de auto als een gemakkelijk voertuig om van A naar B te komen. Voor anderen is het een manier om aanzien te krijgen, om te genieten van vrijheid en geweldige features. Wat jouw reden ook is om voor een bepaalde auto te kiezen, een kras op de auto kan voor veel ongemakken zorgen.

Helaas zijn krassen op de auto een bekend probleem bij iedere autobezitter. Vooral de eerste kras op een nieuwe auto kan ontzettend pijnlijk zijn. Vaak is de oorzaak van de kras onbekend. Zodra je instapt merk je opeens op dat er een vervelende kras op de bumper of het portier is ontstaan. Vervelend is het wel! Als je de uitstraling van je auto wilt behouden is het belangrijk dat de kras wordt aangepakt. In veel gevallen is het nodig om de gehele auto over te spuiten voor één klein krasje. Zonde eigenlijk, want dat kan best in de papieren lopen! Gelukkig zijn er ook andere en minder rigoureuze oplossingen te vinden. In dit artikel vertellen we meer over de meest gebruikte methodes bij het verwijderen van krassen op de auto.

De plaats zelf aanpakken

Krassen verwijderen auto: is dat überhaupt wel mogelijk als je alleen de kras zelf wilt aanpakken?

Veel autobezitters vinden het ontzettend zonde dat de gehele auto wordt overgespoten om een klein plekje aan te pakken. Waarom is het niet mogelijk om de plaats zelf aan te pakken? Dit is een begrijpelijke vraag die vaak wordt beantwoord met het risico op kleurverschil. Tegenwoordig kiezen bekende monteurs er steeds vaker voor om de plaats oppervlakkig aan te plakken. Door de locatie van de kras te schuren, plamuren en te lakken zorgen ze ervoor dat deze weer een eenheid vormt met de rest van het voertuig. Soms is het ook mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde ‘spotrepair’. Hierbij wordt niet een geheel onderdeel van een voertuig aangepakt, maar enkel een klein gebied van nog geen a4’tje groot.

spotrepair auto

Door enkel de kras te behandelen is de monteur veel minder tijd kwijt. Dat scheelt jou in de tijd waarin je de auto moet missen en zo bespaar je ook nog eens heel veel kosten. Bovendien ziet je auto er na de behandeling weer als nieuw uit. Volledig overspuiten is in de meeste gevallen niet meer noodzakelijk.

Wanneer is polijsten mogelijk?

Auto polijsten is soms ook mogelijk. Dit is echter alleen mogelijk bij zeer ondiepe krassen. De krassen mogen dan niet dieper reiken dan de bovenste toplaag. Hierbij geef je aan of je het verstandig vindt dat de monteur een onderdeel van de auto aanpakt of gelijk de hele auto meeneemt. Natuurlijk hangt daar wel een verschillend kostenplaatje aan.

auto polijsten

Krassen verwijderen auto: wat kost dat?

De kosten voor het verwijderen van krassen op de auto zijn zeer uiteenlopend. Dit is afhankelijk van de diepte van de kras, de hoeveelheid verschillende krassen en de methode die er gebruikt gaat worden. In overleg met de monteur kunnen jullie bepalen welke methode het mooiste resultaat oplevert en wat het kostenplaatje hierbij zal zijn. Bij meerdere krassen is het vaak mogelijk om in aanmerking te komen voor korting. Neem contact op met de monteur en vraag direct een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks