Cursus warmtepomp volgen? Dit zijn de voordelen! 0 247

cursus warmtepomp

De afgelopen maanden waren voor de meeste installateurs en cv-monteurs ontzettend druk. Er is steeds meer vraag naar het aansluiten en onderhouden van een warmtepomp. Toch vraagt dit wel om extra expertise over deze apparaten, iets wat een gewone cv-monteur vaak niet heeft. De overheid is druk bezig met het verzinnen van oplossingen voor de uitgeputte grondstoffen die we op dit moment omzetten in energie. Uiteindelijk zullen we allemaal over moeten stappen op groene energie. De meeste mensen wachten niet tot dit moment, maar maken nu gebruik van de bestaande subsidies. Dat betekent ook dat de vraag naar warmtepompen de afgelopen jaren explosief gestegen is. Het aansluiten van deze apparaten vraagt echter om een kundige hand en wordt dikwijls afgeraden om zelf te doen. Hier komen de installateurs en cv-monteurs weer van pas. Maar is het echt aan te raden om een cursus warmtepomp te volgen? Of laat je dit liever over aan de jongere generatie? Wij geven je 3 redenen waarom je deze cursus niet aan je voorbij mag laten gaan!

warmtepomp installeren

Warmtepompen zijn de toekomst

Als cv-monteur kan het best lastig zijn om mee te gaan met de huidige veranderingen. We weten allemaal dat de overheid uiteindelijk gasloze woning wilt creëren. Na 2020 mogen er geen cv-ketels meer verkocht worden. Dit in je achterhoofd houdende, kunnen we berekenen dat er over 15 jaar vrijwel geen cv-ketels meer in Nederland zullen zijn. Hiermee is je werk eigenlijk overbodig geworden. Als je jarenlang kennis over de cv-ketel hebt vergaard, kan het best lastig zijn om dit allemaal overboord te gooien. Toch zal je wel moeten, omdat anders de opdrachten flink zullen terug lopen. Naar verwachting worden warmtepompen de toekomst van Nederland. Nu is het dan ook de perfecte tijd om je om te scholen in deze bijzondere apparaten. Door het volgen van een cursus leer je binnen mum van tijd hoe je deze apparaten installeert en het hoogste rendement behaald. Daarnaast hebben warmtepompen onderhoud nodig, zo blijft er altijd werk in jouw kennisgebied!

warmtepompen zijn de toekomst

Zelfontwikkeling

Ook voor mensen die al heel lang geleden van school zijn gekomen, is het belangrijk om hun kennis regelmatig bij te spijkeren. In dit geval spreken we over een nieuw fenomeen en is de kans groot dat je er nog maar weinig vanaf weet. Juist dan is het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Je moet immers de toekomst blijven volgen. Je kunt wel in het verleden blijven hangen, maar dan loop je het risico dat de opdrachten terug zullen lopen. Juist door te werken aan zelfontwikkeling, blijf jij van alle markten thuis en kunnen mensen je voor alles inzetten. Daarnaast is zelfontwikkeling ook van essentieel belang voor je eigen zelfbeeld en werkplezier.

Financiële tegemoetkoming

In de meeste gevallen is het op dit moment nog mogelijk om een financiële tegemoetkoming te krijgen als je een cursus volgt voor het installeren van warmtepompen. De overheid wil zo de cv-monteurs stimuleren om zich om te laten scholen. Hierdoor is het ook fiscaal heel aantrekkelijk om nu te starten met een opleiding.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welke dashcam moet ik kopen?  0 15

Dashcams, dat zijn toch die apparaten waarmee je bijzondere gebeurtenissen en ongelukken kunt vastleggen? Precies! Wellicht heb je op internet al eerder filmpjes van grappige of klunzige ongevallen, vreemde gebeurtenissen of misschien zelfs mystieke verschijnselen gezien, die dankzij een dashcam werden vastgelegd. Is een dashcam dan alleen geschikt voor puur vermaak? Niet per se. Een dashcam wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Ook in Nederland zien we deze auto-camera’s steeds meer verschijnen. Wil jij een dashcam kopen? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten en hoe je de beste auto-camera uitzoekt.

dashboard cam

Waarom een dashcam kopen?

De reden waarom er enorm veel video’s van ongelukken en vreemde verkeerssituaties in Rusland te zien zijn, is omdat de meeste auto’s met een dashcam zijn uitgerust. Dit is bij de wet verplicht in Rusland. Dit heeft vooral te maken met het rechtssysteem. Bij een auto-ongeluk is het vaak moeilijk om een dader aan te wijzen en de getuigenissen van omstanders wegen niet altijd even zwaar. Dankzij een dashcam is er duidelijk een dader en slachtoffer aan te wijzen. Een bijkomstig voordeel is dat je soms ook nog eens zeer bijzondere beelden kunt opnemen. Heel Youtube staat bijvoorbeeld vol met filmpjes van auto-ongelukken, vreemde gebeurtenissen en zelfs vliegtuigcrashes.

Ook in Nederland groeit de populariteit van de dashcam. Het is inderdaad een handige manier om een dader aan te wijzen tijdens een auto-ongeluk, maar het biedt ook mogelijkheden om speciale gebeurtenissen vast te leggen. Dashcams zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Het wordt dan ook hoog tijd om meer over dit onderwerp te weten te komen!

Opnamekwaliteit

Wat is het belangrijkste waar je op moet letten als je een videocamera aanschaft? De opnamekwaliteit natuurlijk! Dit is bij een dashcam dan ook niet anders. Als de camera van zeer slechte kwaliteit is en de filmpjes alleen maar onscherpe beelden tonen, heb je hier uiteindelijk helemaal niks aan. De opnamekwaliteit kan zeer uiteenlopend zijn. Hier betaal je dan ook voor. Een goedkope dashcam heb je al voor €20, maar hierbij is het bijvoorbeeld niet mogelijk om nummerborden te onderscheiden. Dure dashcams beschikken weer over heel veel extra functies, niet elke functie is even belangrijk. Vergelijk de dashcams daarom altijd op beeldkwaliteit en eventuele extra’s. Bedenk ook wel extra’s voor jou niet van toepassing zijn en maak dan pas een keuze.

Camera

De meeste dashcams filmen alleen de gebeurtenissen die door de voorruit gezien worden. Er zijn echter ook camera’s die zowel op de voor- als achterruit gericht zijn. Dit is natuurlijk super handig, omdat je zo een duidelijk overzicht krijgt van het verkeer om je heen. Ook bij ongelukken die achter je gebeuren, krijg jij een duidelijk beeld te zien. Een dashcam hoeft overigens niet alleen als camera gebruikt te worden. Tegenwoordig zijn er zelfs dashcams op de markt verkrijgbaar die over een ‘lane departure warning system’ beschikken. Hierbij kan de dashcam een melding geven als je van de rijstrook afwijkt. Er zijn zelfs dashcams verkrijgbaar die verkeersborden kunnen lezen of je een waarschuwing geven als je de maximum snelheid overtreedt.

Welke dashcam voor jou het meest geschikt is? Dat is afhankelijk van jouw eigen wensen en de reden waarom je een dashcam wilt installeren. Vind je het vooral erg fijn om beelden terug te kijken of gebruik je hem enkel om sterker in je schoenen te staan bij een verkeersongeval? Kies dan voor een dashcam met een hoge beeldkwaliteit. Geniet je liever van meer extra’s? Ga dan voor een dashcam uit een wat duurder segment. Er is voor ieder wat wils!

Een vloer om trots op te zijn! 0 41

Visgraat parket

Veel mannen vinden het leuk om te klussen in en rondom het huis. Er wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit en het kluswerk van laminaat leggen. Martijn de Wit vloeren is gespecialiseerd in vloeren leggen en biedt prachtige, kwalitatieve vloeren.

Origineel en dynamisch

Een visgraat parket is een aparte vorm van laminaat plaatsen. Zo worden de houten onderdelen in een schuin patroon neergelegd, wat een fantastisch dynamische uitstraling geeft aan je woning. Zorg voordat jij begint aan het leggen van deze vloer, dat je genoeg kennis hebt ingewonnen bij een expert. Het is namelijk een lastige klus en niet iedereen beschikt over de juiste kennis en kunde om een mooi visgraat parket neer te leggen.

Kijk naar de ruimte

Het is belangrijk goed te kijken naar welke ruimte van je woning je wilt verbouwen of renoveren. De slaapkamer, woonkamer of de keuken zijn allemaal andere kamers die in vele huishoudens op een eigenzinnige wijze zijn ingericht. Maak daarom een doordachte keuze in ontwerp en stijlen. Het aanschaffen van materiaal met goede kwaliteit is essentieel, voordat je begint aan een grote klus. Op deze manier voorkom je dat je twee jaar later de klus opnieuw moet doen.

Trends 2019

De nieuwste trends in interieur zijn de; vintage, minimalistisch en industriële stijl. Daarnaast is het dit jaar erg in trek om kleuren met elkaar te combineren, maak hierbij gebruik van kleurenpallets. Kies kleuren door meerdere tonen van één kleur te nemen (bijvoorbeeld donkerblauw) en combineer deze met één contrasterende kleur (bijvoorbeeld okergeel) die voor een fascinerend en levendig balans zorgen.

Grafische prints op kussens, tafelkleden of ingelijste afbeeldingen bieden een welkome toevoeging voor een inspirerend interieur.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks