Cursus warmtepomp volgen? Dit zijn de voordelen! 0 93

cursus warmtepomp

De afgelopen maanden waren voor de meeste installateurs en cv-monteurs ontzettend druk. Er is steeds meer vraag naar het aansluiten en onderhouden van een warmtepomp. Toch vraagt dit wel om extra expertise over deze apparaten, iets wat een gewone cv-monteur vaak niet heeft. De overheid is druk bezig met het verzinnen van oplossingen voor de uitgeputte grondstoffen die we op dit moment omzetten in energie. Uiteindelijk zullen we allemaal over moeten stappen op groene energie. De meeste mensen wachten niet tot dit moment, maar maken nu gebruik van de bestaande subsidies. Dat betekent ook dat de vraag naar warmtepompen de afgelopen jaren explosief gestegen is. Het aansluiten van deze apparaten vraagt echter om een kundige hand en wordt dikwijls afgeraden om zelf te doen. Hier komen de installateurs en cv-monteurs weer van pas. Maar is het echt aan te raden om een cursus warmtepomp te volgen? Of laat je dit liever over aan de jongere generatie? Wij geven je 3 redenen waarom je deze cursus niet aan je voorbij mag laten gaan!

warmtepomp installeren

Warmtepompen zijn de toekomst

Als cv-monteur kan het best lastig zijn om mee te gaan met de huidige veranderingen. We weten allemaal dat de overheid uiteindelijk gasloze woning wilt creëren. Na 2020 mogen er geen cv-ketels meer verkocht worden. Dit in je achterhoofd houdende, kunnen we berekenen dat er over 15 jaar vrijwel geen cv-ketels meer in Nederland zullen zijn. Hiermee is je werk eigenlijk overbodig geworden. Als je jarenlang kennis over de cv-ketel hebt vergaard, kan het best lastig zijn om dit allemaal overboord te gooien. Toch zal je wel moeten, omdat anders de opdrachten flink zullen terug lopen. Naar verwachting worden warmtepompen de toekomst van Nederland. Nu is het dan ook de perfecte tijd om je om te scholen in deze bijzondere apparaten. Door het volgen van een cursus leer je binnen mum van tijd hoe je deze apparaten installeert en het hoogste rendement behaald. Daarnaast hebben warmtepompen onderhoud nodig, zo blijft er altijd werk in jouw kennisgebied!

warmtepompen zijn de toekomst

Zelfontwikkeling

Ook voor mensen die al heel lang geleden van school zijn gekomen, is het belangrijk om hun kennis regelmatig bij te spijkeren. In dit geval spreken we over een nieuw fenomeen en is de kans groot dat je er nog maar weinig vanaf weet. Juist dan is het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Je moet immers de toekomst blijven volgen. Je kunt wel in het verleden blijven hangen, maar dan loop je het risico dat de opdrachten terug zullen lopen. Juist door te werken aan zelfontwikkeling, blijf jij van alle markten thuis en kunnen mensen je voor alles inzetten. Daarnaast is zelfontwikkeling ook van essentieel belang voor je eigen zelfbeeld en werkplezier.

Financiële tegemoetkoming

In de meeste gevallen is het op dit moment nog mogelijk om een financiële tegemoetkoming te krijgen als je een cursus volgt voor het installeren van warmtepompen. De overheid wil zo de cv-monteurs stimuleren om zich om te laten scholen. Hierdoor is het ook fiscaal heel aantrekkelijk om nu te starten met een opleiding.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe Volkswagen velgen kopen: waar moet je op letten? 0 62

volkswagen velgen kopen

Velgen bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van een auto. Bij velgen denken we misschien niet direct aan de voordelen die zij hebben voor de wegligging, maar eerder aan de sportieve uitstraling die zij onze geliefde wagen geven. Als je huidige velgen nodig aan vervanging toe zijn, zal je merken dat het enorm gecompliceerd kan zijn om nieuwe velgen aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig velgen in alle soorten en maten. Daarnaast kan je kiezen voor non-merk of het merk van je auto. Rij je al jaren in een Volkswagen? Dan lijkt het niet meer dan logisch om voor Volkswagen velgen te kiezen. Toch zijn er nog steeds mensen die voor de namaak velgen kiezen. Dit raden wij echter sterk af. Waar je dan wel op moet letten? Dat leggen we uit in dit artikel.

Kies niet voor namaak!

Het is tegenwoordig een hele hit om namaak onderdelen aan te schaffen. Vaak worden deze uit verre landen geïmporteerd en betaal je hier slechts een schijntje voor. Bij het zien van die prijzen kan je eigenlijk ook geen goede kwaliteit verwachten. De realiteit is dat deze onderdelen al snel vervangen zullen moet worden. Uiteindelijk wordt goedkoop dan duurkoop. Bovendien beïnvloedt het de uitstraling van je auto. Wij raden altijd aan om voor een merk te kiezen, zodat je overtuigd bent van een hoge kwaliteit, levensduur en geniet van een garantieperiode.

Welke maat heb ik nodig?

Bij de aanschaf van nieuwe velgen is het belangrijk om op de maten te letten. Niet elke velg is geschikt voor jouw auto. Bij velgmaten praten we altijd over inches, hierbij geldt dat 1 inch gelik staat aan 2,4 cm. Met deze kennis is het een stuk gemakkelijker om de maat voor jouw velgen te bepalen. Voor de velgbreedte is het belangrijk dat je altijd bij elke zijde een halve inch optelt, dit omdat de velgbreedte altijd wordt weergeven aan de binnenkant van de velgrand. Kom je er zelf niet helemaal uit? Ga dan naar een plaatselijke autodealer en laat daar de maat voor je velgen bepalen.

Hoe belangrijk is de ET?

Als je nieuwe Volkswagen velgen wilt kopen, zal je direct een vraag gesteld krijgen over de ET. Niet iedereen is echter bekend met deze term. ET staat voor Einpress Tiefe en deze vertelt je of een velg naar binnen of naar buiten steekt. Welke ET waarde jouw auto nodig heeft, staat vaak beschreven in de gebruiksaanwijzing van de auto zelf. Het kan voorkomen dat een velg niet voor jouw type auto geschikt is. Daarom raden we altijd aan op merk en type auto te zoeken, zo kom je nooit van een koude kermis thuis.

Snap je helemaal niks van de ET waarde? Hou dan de volgende richtlijn in gedachten: Hoe hoger de ET waarde, hoe meer een velg naar binnen valt. Valt een velg te ver naar binnen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een velg met een lagere ET waarde. Op basis van deze informatie is het vinden van de juiste velgen een stuk gemakkelijker geworden.

Schoenen cadeau doen 0 58

schoenen cadeau doen

Je beste vriend is binnenkort jarig en je bent al tijden op zoek naar het perfecte cadeau. Eindelijk weet je wat je cadeau kan doen: een nieuw paar schoenen. De meeste mannen hechten vrijwel geen waarde aan dure sieraden, woonaccessoires, meubels of zelfs kleding. Schoenen daarentegen is iets waar je de meeste mannen een groot plezier mee doet. Is jouw beste vriend ook iemand die het liefst elke maand een nieuw paar in de kast heeft liggen? Maken jullie continue grappen over het feit dat hij nooit sport, maar wel in de nieuwste Jordans loopt? Dan is een nieuw paar schoenen het perfecte cadeau. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het kopen van nieuwe schoenen voor iemand anders is ontzettend lastig. Met de volgende tips maken we het hopelijk een stuk gemakkelijker voor je!

Bekijk of je altijd mag retourneren

Heb je een ontzettend mooi paar schoenen gezien bij Size Official en kan je niet wachten om deze te bestellen? Bekijk dan eerst of je altijd mag retourneren binnen de wettelijke 14 dagen. Lees hoe dit geregeld is en of er sprake is van gratis retourneren of niet. Het kan immers altijd voorkomen dat je vriend de schoenen niet mooi vindt of dat ze juist helemaal niet lekker zitten. Het zou zonde zijn als je je geld kwijt bent en nog geen geschikt cadeautje gevonden hebt.

Tip: schaf de schoenen nooit te ver van tevoren aan. Je wilt nog wel de mogelijkheid hebben om het cadeautje eventueel om te ruilen.

mannen cadeau

Vraag wat zijn maat is

Het vinden van de juiste maat is ontzettend lastig als je schoenen koopt voor iemand anders. Het is fijn als je weet welke maat hij normaal gesproken draagt. Vraag bijvoorbeeld een keer tussen neus en lippen door welke maat hij draagt, omdat zijn voeten veel groter/kleiner lijken dan die van jou. Zo heb je direct de informatie die je kunt gebruiken als je schoenen wilt kopen. Natuurlijk kan je het ook brutaler aanpakken door snel bij een oud paar te kijken welke maat hij heeft. Bekijk wat voor jou het makkelijkst is! Bedenk echter wel dat elke schoen weer anders is. Waar hij bij de één genoeg heeft aan een maat 43, kan het bij de ander wel een 45 worden. De maat van zijn huidige schoenen is dan ook meer een graadmeter. Een gok blijft het altijd!

Neem hem mee bij het shoppen voor schoenen

Natuurlijk kan je ook gewoon op safe spelen door je beste vriend mee te nemen naar de winkels. Laat hem zelf een mooi paar uitkiezen en betaal deze voor hem als cadeautje. Zo weet je zeker dat hij dol is op de schoenen en passen ze ook nog eens direct goed. Wil je toch een wat grotere verrassingselement? Ga dan eens met een smoesje samen naar een schoenenwinkel. Vraag naar zijn mening en mode ervaringen over bepaalde schoenen en pas zelfs een aantal paar. Als je goed luistert, is de kans groot dat jij na dit tripje precies weet welke schoenen voor hem geschikt zijn.

schoenen passen

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks