Het dak vervangen | tips & advies 0 242

dak vervangen

Als je je dak wilt laten vervangen, kom je direct voor een heleboel extra beslissingen te staan. We weten allemaal dat een nieuw dak een zeer belangrijke investering is. Zonder een goede dakbedekking kunnen we niet comfortabel wonen. Toch is dit hoogstwaarschijnlijk een investering die je maar één keer in je leven doet. Het is dan ook niet gek als je hoofd duizelt van alle keuzes die je moet maken. In deze blog geven we je meer informatie over het laten vervangen van een dak en vertellen we wat je van deze verbouwing kunt verwachten.

Redenen om een dak te vervangen

Gelukkig gaan daken heel lang mee. Het komt niet zo vaak voor dat een dakbedekking geheel vervangen hoeft te worden. Het is dan ook een verbouwing die bij weinig mensen bekend is. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waarom het nodig is om een dak te vervangen. Wij zetten de belangrijkste oorzaken voor jou op een rijtje:

  • Ouderdom: ook daken hebben maar een beperkte levensduur. Uiteindelijk zijn alle daken een keer aan vervanging toe. Als een dak oud en slecht wordt, is de kans op lekkage of andere vervelende problemen groter. Je doet er dan ook goed aan om dit tijdig te voorkomen en het dak te vervangen.
  • Asbest: in sommige gevallen wordt de dakbedekking aangetast door asbest. Het is niet bij de wet verplicht om een dak vol asbest te laten vervangen. Het is immers niet noodzakelijk om dit weg te halen als deze verder niet bewerkt wordt door een zaag of boor. Wij raden echter wel aan om een dak met asbest te vervangen. We weten allemaal dat asbest zeer schadelijk voor de gezondheid is en daar zouden wij geen risico’s bij nemen.
  • Houtrot: ook houtrot kan veel schade veroorzaken aan een dak. Hierdoor kunnen oude balken wegrotten en kan het dak gaan hangen. Op de lange termijn kan dit veel risico’s opleveren voor de veiligheid van een woning. Voorkomen dus!

Repareren of vervangen?

Veel mensen denken ten onrechte dat het vervangen van een dak ontzettend veel geld kost. Zij proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Bedenk echter wel dat een dak vrijwel nooit in zijn geheel vervangen hoeft te worden. Meestal hoeft slechts een klein gedeelte vervangen te worden en volstaat de rest met een reparatie. Een dak is het meest kwetsbare gedeelte van een huis, het is dan ook verstandig om een professional in te schakelen en deze om advies te vragen. Hij kan precies zien wat er nodig is om het dak in goede staat op te leveren.

Repareren of vervangen dak

Prijzen van dakbedekking

Een nieuw dak hoeft helemaal niet duur te zijn. Natuurlijk kan je dit niet vergelijken met andere simpele werkzaamheden aan het huis. Het plaatsen van een nieuwe garagedeur of het vervangen van een verflaag is uiteraard hele andere koek. Toch zijn er genoeg manieren om de kosten in de hand te houden. Veilig en comfortabel wonen hoeft niet duur te zijn. Wij hebben de meest voorkomende materialen en de daarbij horende prijzen voor jou op een rijtje gezet:

  • Dakpannen – €60,- per m2
  • PVC – €55,- per m2
  • Koper – €130,- per m2
  • Zink – €60,- per m2
  • Riet – €90,- per m2

Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van eigen smaak en de levensduur die je in gedachten had. Vraag om advies aan een vakman en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 17

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 31

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks