Het dak vervangen | tips & advies 0 1358

dak vervangen

Als je je dak wilt laten vervangen, kom je direct voor een heleboel extra beslissingen te staan. We weten allemaal dat een nieuw dak een zeer belangrijke investering is. Zonder een goede dakbedekking kunnen we niet comfortabel wonen. Toch is dit hoogstwaarschijnlijk een investering die je maar één keer in je leven doet. Het is dan ook niet gek als je hoofd duizelt van alle keuzes die je moet maken. In deze blog geven we je meer informatie over het laten vervangen van een dak en vertellen we wat je van deze verbouwing kunt verwachten.

Redenen om een dak te vervangen

Gelukkig gaan daken heel lang mee. Het komt niet zo vaak voor dat een dakbedekking geheel vervangen hoeft te worden. Het is dan ook een verbouwing die bij weinig mensen bekend is. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waarom het nodig is om een dak te vervangen. Wij zetten de belangrijkste oorzaken voor jou op een rijtje:

  • Ouderdom: ook daken hebben maar een beperkte levensduur. Uiteindelijk zijn alle daken een keer aan vervanging toe. Als een dak oud en slecht wordt, is de kans op lekkage of andere vervelende problemen groter. Je doet er dan ook goed aan om dit tijdig te voorkomen en het dak te vervangen.
  • Asbest: in sommige gevallen wordt de dakbedekking aangetast door asbest. Het is niet bij de wet verplicht om een dak vol asbest te laten vervangen. Het is immers niet noodzakelijk om dit weg te halen als deze verder niet bewerkt wordt door een zaag of boor. Wij raden echter wel aan om een dak met asbest te vervangen. We weten allemaal dat asbest zeer schadelijk voor de gezondheid is en daar zouden wij geen risico’s bij nemen.
  • Houtrot: ook houtrot kan veel schade veroorzaken aan een dak. Hierdoor kunnen oude balken wegrotten en kan het dak gaan hangen. Op de lange termijn kan dit veel risico’s opleveren voor de veiligheid van een woning. Voorkomen dus!

Repareren of vervangen?

Veel mensen denken ten onrechte dat het vervangen van een dak ontzettend veel geld kost. Zij proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Bedenk echter wel dat een dak vrijwel nooit in zijn geheel vervangen hoeft te worden. Meestal hoeft slechts een klein gedeelte vervangen te worden en volstaat de rest met een reparatie. Een dak is het meest kwetsbare gedeelte van een huis, het is dan ook verstandig om een professional in te schakelen en deze om advies te vragen. Hij kan precies zien wat er nodig is om het dak in goede staat op te leveren.

Repareren of vervangen dak

Prijzen van dakbedekking

Een nieuw dak hoeft helemaal niet duur te zijn. Natuurlijk kan je dit niet vergelijken met andere simpele werkzaamheden aan het huis. Het plaatsen van een nieuwe garagedeur of het vervangen van een verflaag is uiteraard hele andere koek. Toch zijn er genoeg manieren om de kosten in de hand te houden. Veilig en comfortabel wonen hoeft niet duur te zijn. Wij hebben de meest voorkomende materialen en de daarbij horende prijzen voor jou op een rijtje gezet:

  • Dakpannen – €60,- per m2
  • PVC – €55,- per m2
  • Koper – €130,- per m2
  • Zink – €60,- per m2
  • Riet – €90,- per m2

Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van eigen smaak en de levensduur die je in gedachten had. Vraag om advies aan een vakman en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks