Het dak vervangen | tips & advies 0 122

dak vervangen

Als je je dak wilt laten vervangen, kom je direct voor een heleboel extra beslissingen te staan. We weten allemaal dat een nieuw dak een zeer belangrijke investering is. Zonder een goede dakbedekking kunnen we niet comfortabel wonen. Toch is dit hoogstwaarschijnlijk een investering die je maar één keer in je leven doet. Het is dan ook niet gek als je hoofd duizelt van alle keuzes die je moet maken. In deze blog geven we je meer informatie over het laten vervangen van een dak en vertellen we wat je van deze verbouwing kunt verwachten.

Redenen om een dak te vervangen

Gelukkig gaan daken heel lang mee. Het komt niet zo vaak voor dat een dakbedekking geheel vervangen hoeft te worden. Het is dan ook een verbouwing die bij weinig mensen bekend is. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waarom het nodig is om een dak te vervangen. Wij zetten de belangrijkste oorzaken voor jou op een rijtje:

  • Ouderdom: ook daken hebben maar een beperkte levensduur. Uiteindelijk zijn alle daken een keer aan vervanging toe. Als een dak oud en slecht wordt, is de kans op lekkage of andere vervelende problemen groter. Je doet er dan ook goed aan om dit tijdig te voorkomen en het dak te vervangen.
  • Asbest: in sommige gevallen wordt de dakbedekking aangetast door asbest. Het is niet bij de wet verplicht om een dak vol asbest te laten vervangen. Het is immers niet noodzakelijk om dit weg te halen als deze verder niet bewerkt wordt door een zaag of boor. Wij raden echter wel aan om een dak met asbest te vervangen. We weten allemaal dat asbest zeer schadelijk voor de gezondheid is en daar zouden wij geen risico’s bij nemen.
  • Houtrot: ook houtrot kan veel schade veroorzaken aan een dak. Hierdoor kunnen oude balken wegrotten en kan het dak gaan hangen. Op de lange termijn kan dit veel risico’s opleveren voor de veiligheid van een woning. Voorkomen dus!

Repareren of vervangen?

Veel mensen denken ten onrechte dat het vervangen van een dak ontzettend veel geld kost. Zij proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Bedenk echter wel dat een dak vrijwel nooit in zijn geheel vervangen hoeft te worden. Meestal hoeft slechts een klein gedeelte vervangen te worden en volstaat de rest met een reparatie. Een dak is het meest kwetsbare gedeelte van een huis, het is dan ook verstandig om een professional in te schakelen en deze om advies te vragen. Hij kan precies zien wat er nodig is om het dak in goede staat op te leveren.

Repareren of vervangen dak

Prijzen van dakbedekking

Een nieuw dak hoeft helemaal niet duur te zijn. Natuurlijk kan je dit niet vergelijken met andere simpele werkzaamheden aan het huis. Het plaatsen van een nieuwe garagedeur of het vervangen van een verflaag is uiteraard hele andere koek. Toch zijn er genoeg manieren om de kosten in de hand te houden. Veilig en comfortabel wonen hoeft niet duur te zijn. Wij hebben de meest voorkomende materialen en de daarbij horende prijzen voor jou op een rijtje gezet:

  • Dakpannen – €60,- per m2
  • PVC – €55,- per m2
  • Koper – €130,- per m2
  • Zink – €60,- per m2
  • Riet – €90,- per m2

Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van eigen smaak en de levensduur die je in gedachten had. Vraag om advies aan een vakman en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iTunes kaart inwisselen? De tips voor februari! 0 41

itunes logo

Deze maand zetten we weer de leukste, nieuwste apps voor je op een rijtje. Deze keer is er een erg divers aanbod van zowel zakelijke als creatieve apps die je stuk voor stuk waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Lees snel verder, want deze iTunes tips wil je niet missen.

itunes-kaart wisselen

Family Organizer (maandabonnement)

Het leven van een familie wordt door ontwikkelaar KeepSolid een stuk makkelijker gemaakt met deze kalender. Met de app kun je namelijk persoonlijke en gezamenlijke evenementen, taken en zelfs boodschappen toevoegen. Op deze manier weet het hele gezin wie wat gaat doen en natuurlijk ook wanneer. Om alle functies te kunnen gebruiken, heb je een abonnement van € 1,99 per maand nodig.

GoodNotes (€ 8,99)

Vind je het heerlijk om bij teksten handgeschreven aantekeningen te maken? Dan is de app GoodNotes een must-have voor jou. Met je vinger of een speciale smartphone pen kun je notities maken op bijvoorbeeld PDFs, PowerPoints en Worddocumenten. Bovendien kun je zelfs in jouw geschreven tekst terugzoeken, want de app herkent de woorden die je schrijft. GoodNotes klinkt als een app die niet op jouw iPad mag ontbreken.

Prêt-à-Template (jaarabonnement)

Heb je nog geld op jouw iTunes kaart staan en ben je een echte creatieveling? Bekijk dan de app Prêt-à-Template, waarmee je je iPhone of iPad omtovert tot een schetsboek voor fashion. Dankzij alle templates en verschillende kleuren en patronen kun je jouw fantasie omzetten tot daadwerkelijke tekeningen van kledingstukken. De app kost wel wat geld, maar is het zeker waard wanneer jouw hobby of werk zich in deze branche bevindt.

itunes kaart

Tape a Call (€ 11,99)

Maak je dagelijkse werk gemakkelijker en geef jezelf wat rust tijdens die lange conference calls. Geen gemiste informatie meer! Tape a Call is jouw nieuwe zakelijke assistent.

Soms is het handig om bepaalde telefoongesprekken op te nemen, maar niet als je hier heel veel handelingen voor moet uitvoeren. De app Tape a Call maakt het je erg makkelijk door tijdens inkomende en uitgaande gesprekken met één druk op de knop een opname te starten. Vervolgens kun je ze eenvoudig downloaden en delen, net waarvoor jij de opnames nodig hebt.

Endel (maandabonnement)

Deze lijst met nieuwste apps wordt afgesloten met Endel, een mobiele omgeving waarin je tot rust wordt gebracht met heel fijne geluiden. Zo kun je na een drukke tijd eindelijk eens goed focussen, relaxen of juist slapen. De app is dus zowel op werk als thuis goed in te zetten.

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten
 0 34

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten


Een autoverzekering afsluiten is altijd belangrijk op het moment dat je gebruik gaat maken van een auto. Je kunt immers altijd in problemen komen, ook wanneer je dit niet verwacht. Dat je dan de dekking hebt van een goede verzekering kan heel veel zorgen bij je wegnemen. Natuurlijk is het dan wel zeer belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten en er zeker van te zijn dat je altijd meEnergie vergelijken is de laatste tijd erg populair geworden en is 1 van de manieren om te kunnen zien dat je kosten bespaart op jaarbasis. Omdat er vet de kosten die bijvoorbeeld ongelukken met zich meebrengen kan omgaan. Natuurlijk is het wel van enig belang om goed op te letten welke verzekering je dan moet hebben.

Eerst vergelijken, dan afsluiten

Een autoverzekering afsluiten doe je het best nadat je eerst een vergelijking hebt gemaakt. Dat kan heel gemakkelijk online worden gedaan. Daar zijn allerlei tools te vinden die je kunt gebruiken om de best mogelijke verzekering voor jouw situatie te vinden. Op die manier is het gemakkelijk mogelijk om de kosten goed laag te houden. Je kunt immers alle verzekeraars en alle verzekeringen die zijn in het aanbod hebben naast elkaar leggen en op die manier zorgen dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is. Wanneer je dit weet kun je direct overgaan tot het afsluiten.

Goed opletten bij de keuze

Het is bij een autoverzekering afsluiten wel van belang om goed op te letten. Er zijn meerdere varianten. Daarbij is het goed om te weten dat de WA-verzekering voor iedereen die autorijdt verplicht is. Wanneer je echter meer dekking wilt, dan zijn er ook allerlei aanvullende vormen op de markt te vinden. Natuurlijk zitten er prijsverschillen tussen al deze vormen. Het is daarom dus ook van belang om goed op te letten dat je de juiste soorten verzekeringen naast elkaar legt en aan de hand daarvan uiteindelijk een besluit neemt welke je gaat afsluiten voor jezelf.

autoverzekering

Ook de kwaliteit bekijken

Een autoverzekering afsluiten die lekker goedkoop is, is altijd aan te raden. Er is wel nog meer om op te letten. Zo moet bijvoorbeeld de verzekering ook wel van enige kwaliteit zijn. Dat kan je tegenwoordig gemakkelijk achterhalen. Er worden immers steeds meer beoordelingen gegeven door mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld mensen die al verzekerd zijn bij deze verzekeraar. Zo kun je dus ook direct zien of de kosten opwegen tegen wat ervoor geboden wordt. Dit is minstens zo belangrijk als je een keuze voor een autoverzekering moet gaan maken als consument. Let hier dus op.

Direct te regelen

Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig heel direct te regelen. Dat doe je gewoondirect nadat je de vergelijking hebt gemaakt met behulp van de vergelijkingstool. Alle reden om dit dus ook direct even te doen. Wanneer je de best mogelijke optie voor jouw situatie hebt gevonden, dan kan je hier direct mee aan de slag gaan. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf ook even te kijken of er misschien een betere optie voor jou te vinden is. Je kunt dan veel besparen zonder dat het je ook maar enige moeite hoeft te kosten als consument.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks