Het dak vervangen | tips & advies 0 55

dak vervangen

Als je je dak wilt laten vervangen, kom je direct voor een heleboel extra beslissingen te staan. We weten allemaal dat een nieuw dak een zeer belangrijke investering is. Zonder een goede dakbedekking kunnen we niet comfortabel wonen. Toch is dit hoogstwaarschijnlijk een investering die je maar één keer in je leven doet. Het is dan ook niet gek als je hoofd duizelt van alle keuzes die je moet maken. In deze blog geven we je meer informatie over het laten vervangen van een dak en vertellen we wat je van deze verbouwing kunt verwachten.

Redenen om een dak te vervangen

Gelukkig gaan daken heel lang mee. Het komt niet zo vaak voor dat een dakbedekking geheel vervangen hoeft te worden. Het is dan ook een verbouwing die bij weinig mensen bekend is. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waarom het nodig is om een dak te vervangen. Wij zetten de belangrijkste oorzaken voor jou op een rijtje:

 • Ouderdom: ook daken hebben maar een beperkte levensduur. Uiteindelijk zijn alle daken een keer aan vervanging toe. Als een dak oud en slecht wordt, is de kans op lekkage of andere vervelende problemen groter. Je doet er dan ook goed aan om dit tijdig te voorkomen en het dak te vervangen.
 • Asbest: in sommige gevallen wordt de dakbedekking aangetast door asbest. Het is niet bij de wet verplicht om een dak vol asbest te laten vervangen. Het is immers niet noodzakelijk om dit weg te halen als deze verder niet bewerkt wordt door een zaag of boor. Wij raden echter wel aan om een dak met asbest te vervangen. We weten allemaal dat asbest zeer schadelijk voor de gezondheid is en daar zouden wij geen risico’s bij nemen.
 • Houtrot: ook houtrot kan veel schade veroorzaken aan een dak. Hierdoor kunnen oude balken wegrotten en kan het dak gaan hangen. Op de lange termijn kan dit veel risico’s opleveren voor de veiligheid van een woning. Voorkomen dus!

Repareren of vervangen?

Veel mensen denken ten onrechte dat het vervangen van een dak ontzettend veel geld kost. Zij proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Bedenk echter wel dat een dak vrijwel nooit in zijn geheel vervangen hoeft te worden. Meestal hoeft slechts een klein gedeelte vervangen te worden en volstaat de rest met een reparatie. Een dak is het meest kwetsbare gedeelte van een huis, het is dan ook verstandig om een professional in te schakelen en deze om advies te vragen. Hij kan precies zien wat er nodig is om het dak in goede staat op te leveren.

Repareren of vervangen dak

Prijzen van dakbedekking

Een nieuw dak hoeft helemaal niet duur te zijn. Natuurlijk kan je dit niet vergelijken met andere simpele werkzaamheden aan het huis. Het plaatsen van een nieuwe garagedeur of het vervangen van een verflaag is uiteraard hele andere koek. Toch zijn er genoeg manieren om de kosten in de hand te houden. Veilig en comfortabel wonen hoeft niet duur te zijn. Wij hebben de meest voorkomende materialen en de daarbij horende prijzen voor jou op een rijtje gezet:

 • Dakpannen – €60,- per m2
 • PVC – €55,- per m2
 • Koper – €130,- per m2
 • Zink – €60,- per m2
 • Riet – €90,- per m2

Welk materiaal voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van eigen smaak en de levensduur die je in gedachten had. Vraag om advies aan een vakman en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 redenen waarom je voor LED-verlichting moet kiezen 0 28

LED-lighting kiezen

Vaak wordt er bij LED-verlichting als eerst gedacht aan energie- en kostenbesparende verlichting. Echter heeft LED nog veel meer voordelen, wij hebben hieronder een zestal redenen verzameld om te kiezen voor LED spots of lampen als verlichting.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van LED lampen is dat ze gemiddeld een levensduur hebben van maarliefst 50.000 branduren. Ouderwetse verlichting als gloeilampen of halogeenlampen hebben slechts een levensduur van gemiddeld 2.000 uur. LED lampen gaan dus 25 keer langer mee. Houd wel in je achterhoofd dat de aanschafprijs van LED verlichting vaak ook 6 keer duurder is. Dit betekent dat je ook op de aanschafprijs uiteindelijk bespaart als je de prijs verrekend met het aantal branduren.

Energiezuinig

Naast het feit dat LED lampen langer meegaan zijn ze ook nog eens tot wel 90% energie zuiniger dan gloeilampen. Als je de stijgende energieprijzen van de afgelopen jaren in je achterhoofd houdt betekent dit dat je enorm op de energiekosten gaat besparen als je overstapt naar LED. Gezien het feit dat LED lampen een langere levensduur hebben én energiezuiniger zijn is het een goede investering om over te stappen naar LED verlichting.

energiezuinig led verlichting

Geen trillende verlichting

Spaarlampen en TL-verlichting hebben vaak last van frequente trillingen. Dit is erg vervelend en vermoeiend voor je ogen. Bij LED lampen zijn er geen trillingen en is de verlichting dus een stuk fijner voor je ogen. Zeker als je trillende verlichting hebt op je werkplek of op kantoor is het verstandig om over te stappen op LED verlichting. Dit is een stuk minder vermoeiend voor je ogen.

Veilig

LED verlichting is erg veilig, de lampen worden slechts handwarm. Gloeilampen en halogeen verlichting wordt wel vaak erg warm. Je kan jezelf hieraan branden of materialen te dicht in de buurt kunnen verbranden. LED lampen zijn simpelweg een stuk veiliger dan andere soorten verlichting.

Geen chemisch afval

Ouderwetse verlichting als TL-lampen en spaarlampen bevatten kwikdioxide, hierdoor vallen deze lampen onder chemisch afval waardoor ze dus niet zomaar weggegooid mogen worden. LED lampen zijn vrij van kwikdioxide, wat inhoudt dat deze lampen niet apart ingezameld hoeven te worden.

TL-lampen

Weinig verlies van lichtafgifte

Bij andere verlichting, zoals spaarlampen of TL-verlichting, zal je merken dat gedurende de levensduur de kracht van het licht minder wordt. Dit wordt ook wel lichtafgifte vermindering genoemd. Bij TL-lampen is dit 30% á 60% over de hele levensduur. LED lampen blijven voor langere tijd krachtig.

Alle voordelen op een rijtje

Om nogmaals duidelijk te maken waarom ook jij moet kiezen voor LED-verlichting hebben we hieronder alle voordelen op een rijtje gezet.

 • Energiezuinig; verbruiken slechts 90 tot 95% van de stroom voor het geven van licht.
 • Voordelig; het overstappen naar LED zal zorgen voor minder energiekosten.
 • Lange levensduur; met 25.000 branduren zijn LED lampen erg duurzaam.
 • Weinig lichtafgifte vermindering gedurende de levensduur.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • De lampen worden niet heet.
 • Verkrijgbaar in vele soorten en maten.
 • Bevatten geen chemische stoffen.
 • Ook geschikt voor buiten, ideaal dus!

Verschillende soorten horloges voor mannen 0 47

Tegenwoordig zie je steeds meer mannen met sieraden lopen. Van horloges voor mannen tot armbanden, ringen en kettingen. Er zijn veel mannen die een ‘horloge tik’ hebben en niet één horloge hebben maar toch wel meerdere. Echte horloge fans dus. Horloges zijn er van veel verschillende merken en je hebt allerlei soorten horloges. Stoere, nette, digitale, ronde en vierkante horloges. Voor ieder wat wils.  Maar wat zijn de horloge trends voor mannen van dit moment?

De vintage stijl

Niet alleen in de mode wereld is vintage een begrip, ook op het gebied van horloges is vintage de trend. De retrostijlen en vintage zijn al jaren een begrip als het om horloges gaat. De vintage horloges hebben vaak een dun ontwerp en de wijzerplaten zijn vaak klein. Veel horloge merken brengen dan ook een vintage ontwerp uit. Vintage ontwerpen zijn vaak gewild bij zakenmannen. De vintage horloge is een mooi en elegant ontwerp dat eigenlijk bij alle kleding past. Of je nou stoer of zakelijk gekleed bent een vintage horloge maakt het plaatje altijd compleet.

Smartwatches

Wat je steeds vaker ziet zijn smartwatches. Met een smartwatch kan je berichten ontvangen, muziek luisteren, de telefoon op nemen en nog veel meer. Ideaal dus als je in een vergadering zit en een berichtje kijkt. Zo kan je toch even kijken zonder dat je je  telefoon hoeft te pakken. Het leuke van een smartwatch is ook dat je vaak zelf kan kiezen welke wijzerplaat je wilt. Zo kan je kiezen voor een digitale klok of bijvoorbeeld de vintage look. Zo kan je nog wisselen ook van uiterlijk. Voorheen waren maar enkele horlogeontwerpers die een smartwatch in de collectie hadden. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende merken met een smartwatch. Zo ook Hugo Boss. De nieuwste uitbreiding in hun collectie is de smartwatch. Een Hugo Boss horloge, in het bijzonder de smartwatch, is dan  eigenlijk ook onmisbaar voor een man.

hugo boss smartwatch
Hugo Boss smartwatch

De mechanische horloge

De mechanische horloge kan eigenlijk altijd. Deze is tijdloos en toch hip. Mechanische horloges zijn anders dan andere horloges, omdat je hier het hele uurwerk ziet zitten. Eigenlijk alles wat een horlogemaker doet zie je hier in terugkomen. Het voordeel van mechanische horloges is dat de batterij niet gewisseld hoeft te worden, waardoor in theorie de horloge een leven lang mee kan gaan. Natuurlijk leert de praktijk anders, want je weet maar nooit wat er met een horloge gebeurt. Mechanische horloges wekken vaak de indruk dat deze duur zijn, maar natuurlijk zijn er genoeg betaalbare exemplaren te vinden.

Klein en simpel

Hoewel je vaak grote horloges ziet bij mannen, zijn ook de kleine en simpele horloges niet meer weg te denken. Het hoeft niet altijd groot en speciaal te zijn, ook kleine horloges zijn perfect voor mannen. Zo heeft MVMT een grote collectie aan mooie herenhorloges. Deze horloges zijn perfect voor bij een overhemd of gewoon om lekker casual te dragen. Met niet al te veel poespas zijn deze horloges perfect voor elke man. Soms zijn simpele horloges met niet al te veel kleur juist perfect voor de man. Waar sommige mannen willen pronken met hun horloge zijn er ook genoeg mannen die houden van simpel en wat kleiner.

MVMT Horloge
MVMT Horloge

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks