De 5 grootste voordelen van schuifdeuren in huis 0 718

De 5 grootste voordelen van schuifdeuren in huis

Ben je op zoek naar een originele binnendeur, maar weet je nog niet precies welke deur geschikt is? Overweeg dan eens om een schuifdeur in huis aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden openen deze deuren niet in een halve cirkelbeweging, maar maken ze een zijwaartse beweging. Dit klinkt misschien niet heel bijzonder, maar levert ontzettend veel voordelen op. Vergelijkbaar met de tussenkomst van een trapleuninghouder zwart om jouw trap mee te verrijken, zijn schuifdeuren ultieme sfeermakers in huis. Daarnaast leveren ze ook veel praktische voordelen. Hebben we jouw nieuwsgierigheid al gewekt? Wij zetten de 5 grootste voordelen alvast op een rijtje!

1.         Bespaar meer ruimte

Doordat Nederland steeds meer dichtbevolkt raakt, zien we ook dat de woningen steeds kleiner worden. In principe is dat natuurlijk geen probleem, want er zijn genoeg creatieve oplossingen te bedenken om kleine ruimtes effectief in te delen. Toch vraagt het wel om enige aanpassingen binnen de Nederlandse woningen. Zo zien we ook dat steeds meer mensen voor schuifdeuren in huis kiezen. Dat is ook niet zo vreemd, want zo hoef je geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Hierdoor werkt een schuifdeursysteem altijd zeer plaatsbesparend. Bedenk wel dat je altijd enige ruimte moet rekenen, zodat de schuifdeur zijn schuifbeweging kan voltooien.schuifdeursysteem

2.         Enorm veel verschillende mogelijkheden

Ben je op zoek naar een geschikte binnendeur? Maar wil je over meer mogelijkheden beschikken dan bij een standaard deur? Dan is de schuifdeur bij uitstek geschikt. Bij het kiezen van een geschikte schuifdeur zal je al snel ontdekken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Niet alleen op het gebied van materiaal en afwerking, maar ook de montage geniet je van enorm veel verschillende keuzes. Zo vind je altijd een deur die bij jou en je interieur past.

3.         Strakke uitstraling

Liefhebbers van een modern en strak interieur opgelet: met een schuifdeur haal jij de ideale eyecatcher in huis! Dus terwijl jij druk bezig bent om de buitenkant van het huis te beschermen met een dikke verflaag en het plaatsen van een bijenbekje, kan een ander zich bezig houden met het interieur. Een schuifdeur biedt niet alleen een veel strakkere uitstraling dan een klassieke deur, maar geeft de woning ook nog een origineel tintje. Wanneer je het huis ooit besluit te verkopen, zal je merken dat de strakke uitstraling van de schuifdeur direct van positieve invloed zijn op de potentiële kopers.strakke uitstraling

4.         Nooit meer dichtklappende deuren

Grr… zijn ze nu weer vergeten om de binnendeur te sluiten? Vol ergernis hoor je de deuren in huis klappen zodra de ramen op een kier staan. Niet alleen een zeer vervelend geluid, maar ook nog eens gevaarlijk voor het glaswerk. Gelukkig is dit probleem door de komst van schuifdeuren voorgoed verleden tijd. Een schuifdeurrail is niet alleen heel eenvoudig te plaatsen, maar voorkomt ook nog eens dat deuren snel kunnen dichtklappen. Doordat een schuifdeur niet kan dichtklappen door een tochtvlaag, zal deze over een langere levensduur beschikken en het wooncomfort verhogen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drugs op festivals blijven een groot probleem 0 226

Drugs op festivals blijven een groot probleem

We zitten weer volop in het festivalseizoen. Heerlijk nu na twee jaar weer alles kan en mag. Voor met name jongeren een prachtige tijd waar ze te lang niet van konden genieten. Helaas heeft dit ook weer voor een groei in het aantal druggerelateerde slachtoffers gezorgd. Ook de hoeveelheid mensen met een drugsverslaving neemt weer toe.

Drugs op festivals is al jaren een groot probleem. Hoewel het illegaal is, is er maar weinig toezicht op te houden. Ook zijn er veel schimmige partijen beschikbaar op festivals. Mensen die verkeerde drugs verkopen. Het komt geregeld voor dat jongeren in het ziekenhuis belanden door de drugs die zij hebben genomen. Om over de gevolgen op de lange termijn nog maar te zwijgen. Deskundigen buigen al jaren hun hoofd over dit probleem. Want hoe los je iets op wat zo diepgeworteld is in de festivalcultuur?

Schreeuw om landelijke richtlijnen

Hoewel we allemaal weten dat de drugs op festivals illegaal te noemen is, zijn er eigenlijk maar weinig landelijke richtlijnen waar festivals aan moeten voldoen. Er zijn geen standaard preventieve maatregelen die uitgevoerd moeten worden om een vergunning te krijgen. Volgens experts zou dit echter wel eens de oplossing kunnen zijn.

Als preventiemedewerkers samen met de organisatoren in overleg gaan en standaard bij ieder festival maatregelen doorvoeren, dan kan dit verschil maken. Zo pik je de verkopers van drugs er al snel uit en pak je ook die mensen eruit die ‘gewoon’ drugs op zak hebben. Op die manier maak je een festivalbezoek veiliger en zorg je er voor dat er minder gelegenheidsuitjes zijn waarbij drugs vaak wordt genomen.

Op de lange termijn kan dit zelfs schelen in de hoeveelheid mensen die zich jaarlijks aanmelden in een afkickkliniek. Afkicken drugs: het is ongelooflijk lastig. Vaak is hier professionele hulp bij. Veel mensen geloven dat ze het bij die ‘ene keer’ kunnen houden op een festival. De grootste verslavingen beginnen echter vaak op zulke plekken. Als je deze bron aan kunt pakken, zou dat al veel verslavingen kunnen voorkomen en festivals opnieuw een veiligere plek kunnen maken.

Jongeren mogen geen strafblad krijgen bij drugsbezit

Al jaren beschikken we over een ogenschijnlijke tegenstrijdige strafregel. Hierbij is het verboden om drugs te verkopen, maar mag je wel onder invloed zijn. Toch is dit een regel die, volgens preventie-experts, niet aangepast hoeft te worden. Het is juist voor jongeren van belang dat zij met eventuele problemen kunnen komen.

Bedenk maar eens wat er gebeurt als een jongere onder invloed van drugs totaal niet lekker wordt. Deze jongere verkeert dan in een groot gezondheidsgevaar. Als er echter een strafblad staat op het onder invloed zijn van drugs, dan kan dit genoeg reden zijn voor deze jongere om zich niet bij de dokter, het ziekenhuis of simpelweg de EHBO-post van het festival te melden. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk dat iedereen onder invloed van drugs ergens terecht kan. Zo kan er vroegtijdig worden ingegrepen en voorkom je gezondheidsproblemen op de lange termijn.  

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie 0 206

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie

Je krijgt vroeg of laat te maken met (ziekte)verzuim onder personeelsleden als je ondernemer bent of aan het hoofd staat van een organisatie. De meesten van hen gaan binnen enkele weken weer aan het werk, maar helaas komt het ook vaak voor dat een zieke werknemer langer uit de roulatie blijft. Je bent in dat geval verplicht om samen met de werknemer in kwestie te zorgen voor een effectief re-integratietraject. Er zijn twee manieren om de medewerker te laten terugkeren op de werkvloer: eerste spoor re-integratie en tweede spoor re-integratie. Bij eerste spoor re-integratie gaat de werknemer bij de huidige werkgever aan de slag en krijgt die eventueel een aangepaste of een nieuwe functie. In het geval van re-integratie tweede spoor wordt de medewerker begeleid bij het zoeken van passend werk bij een andere werkgever.

Ben jij ook werkgever en heb je vragen over re-integratie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of je de juiste stappen zet? De experts van een re-integratiebureau in Rotterdam of een andere plaats kunnen je bijstaan in re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Ook hebben zij een antwoord op al je vraagstukken als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent.

Voorkom juridische geschillen

Soms ontstaan er rondom re-integratietrajecten conflicten, waaronder onenigheid over de exacte betekenis van de term passende werkzaamheden. Ook verdeeldheid in het kader van re-integratie is aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het aantal re-integratie-uren. In bepaalde situaties zijn er meningsverschillen over het functioneren. Verder komt het geregeld voor dat werkgevers er een dubbele agenda op nahouden, omdat ze graag van de zieke werknemer af willen. Maar hoe het ook zij, doe je er als werkgever verstandig aan je uitgebreid te laten informeren en begeleiden. Dan ben je goed voorbereid en voorkom je juridische geschillen als er onverhoopt toch een conflict ontstaat.

Een slepend juridisch proces wil je immers koste wat het kost voorkomen. Daarom is het cruciaal om onzekerheden en onduidelijkheden samen met de werknemer te bespreken en op een zo goed mogelijke voet te blijven. Proberen elkaars belangen te begrijpen en elkaar te respecteren, is daarbij een helpende factor.

Oplossingen bij ongewenste omgangsvormen

Slachtoffers van ongewenste omgangsvormen zouden terecht moeten kunnen bij een externe vertrouwenspersoon. Hoewel iedere werkgever zijn werknemers een veilige werkomgeving hoort te bieden, kan er toch sprake van grensoverschrijdend gedrag of misstanden die de veiligheid op de werkvloer schaden. Dit kan uiteindelijk leiden tot (langdurige) uitval. Werknemers die worden geconfronteerd met ongewenst gedrag kun je na een incident laten begeleiden door een gecertificeerde, externe vertrouwenspersoon. Werknemers die zich geïntimideerd, gediscrimineerd of gepest voelen, hebben hier baat bij. De externe vertrouwenspersoon helpt slachtoffers van ongewenste omgangsvormen in een gegarandeerd vertrouwelijke setting en zoekt samen met hen naar constructieve oplossingen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks