De 5 mooiste elektrische auto’s van 2020 0 628

Mercedes EQA

 Op een gegeven moment moeten we er helaas allemaal aan geloven en moeten we overstappen op een elektrische auto. De laatste jaren wordt er flink in deze techniek geïnvesteerd met als resultaat dat er flink wat mooie exemplaren verschijnen. De vijf mooiste auto’s van 2020 hebben wij voor je op een rijtje gezet. Handig als je nog twijfelt om dit jaar toch de overstap naar een elektrische auto te maken.

MG ZS wordt het betaalbare instapmodel

Ben je geen zakelijke rijder die voordelig kan overstappen op elektrisch? Dan is de keuze in auto’s helaas nog beperkt. Maar in 2020 lijkt hier eindelijk verandering in te komen. Het Chinese automerk MG komt met de ZS die vanaf € 29.900 verkrijgbaar is voor de niet zakelijke rijder. Deze SUV is in 8,5 seconden van 0 tot 100 en rijdt 263 kilometer op een tank. Een groot pluspunt is dat er een snellader van 50 kW bijgeleverd wordt. Hiermee kan je in 40 minuten de batterij tot 80 procent opladen. Een volledige laadbeurt zonder snellader duurt 7,5 uur. Medio 2020 wordt de release in Nederland verwacht en dit kan weleens een grote hit worden vooral vanwege de vraagprijs.

MG ZS

Volkswagen ID.3 wordt de nieuwe golf

Volkswagen wil liefhebbers van de golf en kever een nieuwe keuze op het gebied van elektrische auto’s bieden. Dit doen ze met de ID.3 die al vanaf € 30.000 op de markt gaat komen. Volgens Volkswagen slaan ze hiermee een nieuwe weg in. De Volkswagen groep waaronder ook Skoda, Audi en Seat behoort beweert de komende jaren meerdere elektrische modellen op de markt te gaan brengen. In 2020 zetten ze de eerste stap met een betaalbare elektrische Volkswagen met de ID.3. De auto ziet er sportief uit en heeft drie batterijversies. Het instapmodel komt met een 45 kW accu met een bereik van 330 kilometer. De tweede is 58 kW met een bereik van 420 kilometer. De derde is een 77 kW batterij met een bereik van 550 kilometer. De auto heeft een vermogen van 170 pk.

volkswagen ID.3

Mini gaat elektrisch met de Mini Electric

Zelfs de Mini mag natuurlijk niet achterblijven en komt met de Mini Electric uit met een accu van 33 kWh. Het bereik van de accu ligt op 232 kilometer. In 7,3 seconden kan de kleine mini van 0 tot 100. Dankzij de snellader kan je de accu binnen 30 minuten weer op 80% geladen krijgen. Vanaf maart 2020 moet deze schattige auto leverbaar zijn bij de mini dealer. Je kan hem wel alvast bestellen vanaf € 34.900.

Mini Electric

Mercedes EQA is een absoluut plaatje om te zien

Natuurlijk blijven ook de premiummerken niet achter in 2020 met nieuwe elektrische auto’s. Eén van de mooiste auto’s in 2020 is de Mercedes EQA. Het zal de grote rivaal worden voor de huidige Volkswagen ID.3. Het bereik met de accu ligt op 400 km, maar er zijn verschillende accu pakketten beschikbaar. Het prijskaartje ligt vanaf € 40.000.

Mercedes EQA

Volvo XC40 P8Recharge komt nog net in 2020 uit

Volvo begint in het najaar met de eerste elektrische volvo’s uit de geschiedenis. De auto heeft de kenmerkende SUV stijl van Volvo alleen dit keer volledig elektrisch. Het prijskaartje ligt op vanaf € 59.900. Volgens de Volvo dealer zou de auto straks 400 km op een volle accu kunnen rijden. Daarnaast sprint de auto in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100. Een extra pluspunt voor de liefhebbers is dat deze Volvo zonder problemen een caravan tot 1.500 kg kan trekken.

Ben je van plan om in 2020 een nieuwe elektrische auto aan te schaffen? Je auto verzekeren is dan ook belangrijk. Vergeet niet om eerst eens de premie van je autoverzekering te checken bij een nieuwe auto. Het kan zijn dat je elektrische auto fors in premie gaat stijgen vergeleken met je huidige auto.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ultieme mancave creëren? Richt je eigen biljartkamer in 0 27

Een ultieme mancave creëren

Wil jij de zomer benutten door een kamer bij je thuis om te toveren tot een heuse mancave? Een plek waar je met je vrienden kunt chillen en je favoriete hobby kunt uitoefenen? Richt dan een biljartkamer in. Die biedt je als beginnende speler een prima plek om de fijne kneepjes van biljart onder de knie te krijgen. Behoor je tot de categorie van de geoefende biljarters? Dan is een eigen biljartkamer dé plek om je skills te trainen en verder te ontwikkelen. Zo ga je bij competities in het café of op de biljartclub geen enkele uitdaging uit de weg. Maak van de schuur of de kelder een prachtige biljartruimte en begin vandaag nog met brainstormen over de vraag hoe je die exact wilt inrichten. De essentiële benodigdheden bestel je in ieder geval snel en eenvoudig online.

Inspiratie voor de biljartruimte

De basis in de biljartkamer leg je voor het grootste deel met de biljarttafel. Wil je binnen het interieur een mooi geheel creëren? Kies dan voor kleuren aan de wand die matchen met de kleuren van het biljartlaken en de kleur van het hout. Ook zijn er speciale soorten fotobehang voor de biljartkamer beschikbaar. Door de wanden hiermee te decoreren, waan je je bijvoorbeeld als op een biljarttoernooi of in een gezellig bruin café. Met accessoires zoals klokken, scoreborden, poetsmateriaal en ludieke posters in biljartthema, maak je de biljartkamer sfeervol en functioneel. Daarnaast is het aan te raden om de juiste biljartlampen te kopen. Want perfect licht is bij biljart een belangrijke factor. De ballen in de hoeken van het speelveld krijgen storende schaduwen, als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is. Ook de adapters, duurzame LED lichtbronnen en armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, zijn verkrijgbaar in een speciale biljartwebshop.

biljartruimte

Met een goede keu maak je het verschil.

Naast biljartballen zijn biljartkeus onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Een keu geschikt voor beginners heeft volgens de richtlijnen een gewicht tussen de 480 en 500 gram en de maximale lengte bedraagt 150 cm. Wil je een keu bestellen, dan is het is goed om hiermee rekening te houden. Je hebt volop keuze in biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen, onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, heeft een diameter van 11 mm. Dit wordt de pomerans genoemd en is een niet te onderschatten, belangrijk gedeelte van de keu. Want die geeft effect aan het stoten van de ballen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Elk Master pomerans. Die is van een hoge kwaliteit leer gemaakt dat op een speciale manier is behandeld en heeft uitstekende speleigenschappen. Door een keurek aan te schaffen, berg je jouw biljartkeus veilig op en bescherm je die tegen beschadigingen en kromtrekken.

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Hier moet je aan denken! 0 33

vakantie spanje coronatijd

Heel veel mensen zagen hun vakantieplannen de afgelopen maanden in het water vallen. Terwijl het coronavirus snel om zich heen greep in Europa sloten veel landen hun grenzen voor toeristen. Ook in Nederland was er sprake van een negatief reisadvies. Inmiddels zijn er in Europa alweer heel veel coronamaatregelen versoepeld. En dat net voor de zomervakantie. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toch weer de vakantiekriebels. Maar wat is er bij een zomervakantie Spanje op dit moment mogelijk? Waar moet je aan denken in tijden van Corona?

Is op vakantie gaan in Spanje mogelijk?

Dat is een vraag waar veel Nederlanders momenteel mee worstelen. Op dit moment geldt dat wanneer een land geen groter gevaar vormt qua coronabesmettingen dan Nederland, deze gewoon bezocht mogen worden. Voor ieder land heeft onze overheid een reisadvies opgesteld. Op dit moment zijn toeristen in de meeste gebieden van Spanje weer welkom.

Maar let op: het reisadvies wordt om de zoveel tijd bijgesteld. Bovendien kan het per regio verschillen. Zo geldt op dit moment weer code oranje voor het gewest Segrià in Catalonië en Galicië voor de kuststrook van La Mariña-Lugo. Je mag deze plaatsen enkel bezoeken wanneer het echt noodzakelijk is en je bent verplicht om bij thuiskomst minimaal veertien dagen in quarantaine te gaan.

Mondkapjesplicht

Steeds meer landen breiden de mondkapjesplicht uit. Zo zien we ook in Spanje dat het beleid ontzettend streng is geworden. Je mag nu enkel nog zonder mondkapje op het strand, op het balkon van je hotel, voor je tent of in het zwembad. Wanneer je op de boulevard naar het strand loopt, een supermarkt bezoekt of even een wandeling maakt moet je een mondkapje op. Neem daarom voldoende mondkapjes mee, zodat je in elk geval nooit zonder komt te zitten. Ze treden streng op in Spanje, dus voor je het weet heb je een flinke boete op jouw naam staan.

Mondkapjesplicht

Overige maatregelen

Natuurlijk wil je ook weten of er nog wel wat te doen is in Spanje. Je hebt immers niets aan je vakantie wanneer je er niet lekker op uit kunt. Gelukkig zijn alle maatregelen in Spanje bijna net zo ver versoepeld als in Nederland. Restaurants en terrassen zijn weer open, hotels zijn geopend, attractieparken kunnen onder strenge voorwaarden weer open en ook winkels mogen weer bezocht worden. Hierbij geldt wel weer opnieuw dat er te allen tijde mondkapjes gedragen moet worden.

Ook voor de zonneliefhebbers is er goed nieuws, want zij mogen weer op de stranden genieten. Wel is het hier belangrijk dat er minstens 2 meter afstand wordt gehouden. Belangrijk is om relatief vroeg op het strand neer te ploffen, want er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten.

Maatregelen tijdens het vliegen

Wie met het vliegtuig reist zal op het vliegveld continu een mondkapje moeten dragen. Daarnaast wordt er willekeurig een gezondheidscheck uitgevoerd en moet je vooraf een formulier invullen. Hieruit moet blijken of jij een risico vormt. Ook worden je verblijfsgegevens genoteerd, zodat ze bij eventuele uitbraken de mensen in de omgeving kunnen verwittigen en isoleren.

Vakantie vieren in Spanje is in 2020 natuurlijk anders dan je gewend bent. Toch zal je dankzij de versoepelde maatregelen gelukkig ook nog genoeg kunnen genieten. Zon, zee, strand en elkaar. Er even uit in deze pittige periode. Ook nu is een fijne vakantie meer dan welkom!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks