De geschiedenis van Red Bull Racing en Renault 0 65

red bull geschiedenis

Red Bull, het team dat vanaf 2007 met een Renault motor reed pakte met Sebastian Vettel 4 jaar op rij de titel in de jaren 2010 tot en met 2013. Nadat de Formule 1 overging op de V6 Hybrid motor wist Red Bull nooit meer deze overmacht terug te pakken. Het team wist de laatste seizoenen nog wel redelijk wat GP’s te winnen, maar waren dankzij een veel minder krachtige motor in tegenstelling tot hun concurrenten tijdens veel GP’s ook totaal kansloos voor de overwinning, ook door veel problemen.

De beginjaren

Toen Red Bull in 2007 overstapte van Ferrari op Renault werd de eerste stap gelegd voor een aantal goede jaren. Hoewel 2007 en 2008 uiteindelijk nog heel teleurstellend waren met een 7e en 5e plaats in de strijd om de constructeurstitel, ging het vanaf 2009 beter. Met de ervaren Australiër Mark Webber en de zeer talentvolle Duitser Sebastian Vettel haalde ze in de derde race van dat jaar hun allereerste overwinning. Op het Shanghai International Circuit in China ging Vettel er met de allereerste GP winst vandoor. In het restant van dat jaar werd de basis gelegd voor de zeer succesvolle 4 jaren die daarop zouden gaan volgen. In totaal werden er dat jaar 6 GP’s gewonnen door het team van Red Bull, waaronder de laatste drie races in Japan, Brazilië en Abu Dhabi. Red Bull eindigde dat jaar als tweede in het kampioenschap van de constructeurs.

De kampioensjaren van Sebastian Vettel

Na een goed einde van 2009 keek Red Bull vooruit na het nieuwe seizoen, hoewel de eerste twee GP’s niet succesvol waren, ging het vanaf China weer beter. Vettel won dat jaar 5 races en won tijdens de laatste GP van dat jaar het kampioenschap, met het kleine verschil van 4 punten op nummer twee Fernando Alonso van Ferrari. Red Bull werd dat jaar ook eerste in de het kampioenschap van de constructeurs. De drie seizoenen die daarop volgde pakte Vettel en Red Bull alle titels die er te pakken vielen, met 2011 en 2013 als uitschieters aangezien Vettel daar de titel met respectievelijk 122 en 155 punten voorsprong pakte.

Teleurstellende laatste jaren met Renault

Red Bull – Renault zou je in deze tijd niet gelijk meer als heel succesvol beschouwen, toch was de Red Bull auto met de Renault V8 jarenlang zeer succesvol  Echter werd er toen door ontwerper Adrian Newey al geklaagd over een tekort aan PK’s waardoor hij concessies moest maken in het ontwerp van het chassis van de auto. Toen in 2014 de V6 Hybride reglementen van kracht kwamen, waren de succesjaren van Red Bull en Renault over. Renault leverde een onbetrouwbare en zwakke motor en dankzij het sterke chassis van de auto werd er door kersverse Red Bull coureur Daniel Ricciardo uiteindelijk toch nog drie races gewonnen. Van 2014 tot 2018 pakte Red Bull racing de 2e, 4e, 2e, 3e, en nogmaals de 3e plek in het constructeurskampioenschap. Halverwege het seizoen van 2018 werd er bekend gemaakt dat Red Bull ging overstappen van een Renault motor naar een Honda motor. Deze beslissing zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen aangezien Honda sinds hun terugkomst in de F1 in 2015 bij het team van McLaren bekend stond als slechtste en meest onbetrouwbare motor die er is, echter had het team sinds het van McLaren overstapte op het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso veel progressie geboekt. Door alle data die Red Bull van Toro Rosso kreeg had, het vertrouwen gekregen in Honda en stapte het over van motorleverancier. Wil je al het nieuws rondom Red Bull of de Formule 1 in de gaten houden? Kijk dan op gptoday.net

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks