De geschiedenis van Red Bull Racing en Renault 0 26

red bull geschiedenis

Red Bull, het team dat vanaf 2007 met een Renault motor reed pakte met Sebastian Vettel 4 jaar op rij de titel in de jaren 2010 tot en met 2013. Nadat de Formule 1 overging op de V6 Hybrid motor wist Red Bull nooit meer deze overmacht terug te pakken. Het team wist de laatste seizoenen nog wel redelijk wat GP’s te winnen, maar waren dankzij een veel minder krachtige motor in tegenstelling tot hun concurrenten tijdens veel GP’s ook totaal kansloos voor de overwinning, ook door veel problemen.

De beginjaren

Toen Red Bull in 2007 overstapte van Ferrari op Renault werd de eerste stap gelegd voor een aantal goede jaren. Hoewel 2007 en 2008 uiteindelijk nog heel teleurstellend waren met een 7e en 5e plaats in de strijd om de constructeurstitel, ging het vanaf 2009 beter. Met de ervaren Australiër Mark Webber en de zeer talentvolle Duitser Sebastian Vettel haalde ze in de derde race van dat jaar hun allereerste overwinning. Op het Shanghai International Circuit in China ging Vettel er met de allereerste GP winst vandoor. In het restant van dat jaar werd de basis gelegd voor de zeer succesvolle 4 jaren die daarop zouden gaan volgen. In totaal werden er dat jaar 6 GP’s gewonnen door het team van Red Bull, waaronder de laatste drie races in Japan, Brazilië en Abu Dhabi. Red Bull eindigde dat jaar als tweede in het kampioenschap van de constructeurs.

De kampioensjaren van Sebastian Vettel

Na een goed einde van 2009 keek Red Bull vooruit na het nieuwe seizoen, hoewel de eerste twee GP’s niet succesvol waren, ging het vanaf China weer beter. Vettel won dat jaar 5 races en won tijdens de laatste GP van dat jaar het kampioenschap, met het kleine verschil van 4 punten op nummer twee Fernando Alonso van Ferrari. Red Bull werd dat jaar ook eerste in de het kampioenschap van de constructeurs. De drie seizoenen die daarop volgde pakte Vettel en Red Bull alle titels die er te pakken vielen, met 2011 en 2013 als uitschieters aangezien Vettel daar de titel met respectievelijk 122 en 155 punten voorsprong pakte.

Teleurstellende laatste jaren met Renault

Red Bull – Renault zou je in deze tijd niet gelijk meer als heel succesvol beschouwen, toch was de Red Bull auto met de Renault V8 jarenlang zeer succesvol  Echter werd er toen door ontwerper Adrian Newey al geklaagd over een tekort aan PK’s waardoor hij concessies moest maken in het ontwerp van het chassis van de auto. Toen in 2014 de V6 Hybride reglementen van kracht kwamen, waren de succesjaren van Red Bull en Renault over. Renault leverde een onbetrouwbare en zwakke motor en dankzij het sterke chassis van de auto werd er door kersverse Red Bull coureur Daniel Ricciardo uiteindelijk toch nog drie races gewonnen. Van 2014 tot 2018 pakte Red Bull racing de 2e, 4e, 2e, 3e, en nogmaals de 3e plek in het constructeurskampioenschap. Halverwege het seizoen van 2018 werd er bekend gemaakt dat Red Bull ging overstappen van een Renault motor naar een Honda motor. Deze beslissing zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen aangezien Honda sinds hun terugkomst in de F1 in 2015 bij het team van McLaren bekend stond als slechtste en meest onbetrouwbare motor die er is, echter had het team sinds het van McLaren overstapte op het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso veel progressie geboekt. Door alle data die Red Bull van Toro Rosso kreeg had, het vertrouwen gekregen in Honda en stapte het over van motorleverancier. Wil je al het nieuws rondom Red Bull of de Formule 1 in de gaten houden? Kijk dan op gptoday.net

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Patchkast kopen? 0 19

patchkast kopen

Op zoek naar een patchkast? Bij Patchkast.com beschikken ze over een groot assortiment patchkasten en bijpassende accessoires. Een patchkast is onmisbaar voor iedere onderneming. De kast zorgt er namelijk voor dat servers en andere apparatuur beschermd worden. Het is binnen een organisatie belangrijk dat alles goed geregeld is, een patchkast is dus van groot belang. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden van een patchkast kopen? Lees dan nu deze blog.

Patchkasten in verschillende maten

Wensen verschillen en daarom biedt Patchkast.com ook verschillende soorten patchkasten. De hoogte van een patchkast wordt aangegeven in units. Op deze manier is makkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het is aan te raden om een kast met meer units aan te schafen met oog op de toekomst. Hierbij beschikken ze ook over verschillende accessoires die je hiermee kan combineren. In het assortiment vindt u onder andere de volgende patchkasten: 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Daarnaast worden er ook allerlei accessoires aangeboden, zodat elke patchkast goed kan functioneren in iedere onderneming.

Patchkast verschillende maten

Profiteer van de voordelen van Patchkast.com

Bent u van plan een patchkast te kopen bij Patchkast.com? Dan zijn er diverse voordelen waarvan u profiteert. Er werken specialisten die u graag adviseren over de verschillende patchkasten en daarbij voor u de beste uitkiezen. Een verkeerde patchkast kopen zal dus niet snel gebeuren. Plaats uw bestelling op werkdagen voor 16:00 en de volgende werkdag zal deze verzonden worden. Om de kwaliteit van de patchkasten te bewaken wordt ieder product gecontroleerd voordat het verzonden wordt.

Koop nu uw patchkast

Wilt u er ook voor zorgen dat het hart van uw organisatie goed klopt? Aarzel dan niet langer en koop een patchkast bij Patchkast.com. Hoe u dit doet? Bekijk snel de website van Patchkast.com en maak een keus uit de verschillende patchkasten. Heeft u hiervoor hulp nodig, dan zullen de specialisten van het Patchkast.com u te woord staan en alle nodige informatie verschaffen, die u nodig heeft om een juiste aankoop te doen. Neem dus snel contact op met Patchkast.com!

Wat is een NLP opleiding? 0 17

Wat is een NLP opleiding?

Heb je vaker gehoord van een NLP opleiding maar weet je eigenlijk niet precies wat het is? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hierin worden verschillende opleidingen en trainingen geboden. Communiceren is een belangrijk element in het leven, thuis maar ook op het werk. Niet alleen is communicatie erg belangrijk, maar ook je gehele persoonlijke ontwikkeling, je zelfverzekerdheid en je gedrag. Handig dus om eens een opleiding te volgen met jouw collega’s, zodat jullie gezamenlijk nieuwe successen kunnen behalen.

Een NLP opleiding volgen

Bij NLP-NU kun je een NLP opleiding volgen. Het is belangrijk om vooral een persoonlijke ontwikkeling te maken, die je vervolgens kunt toepassen op zakelijk gebied. Het communiceren met collega’s en klanten is namelijk erg belangrijk. Er wordt veel ingespeeld op de interactie met de groep, waardoor ook de teambuilding wordt versterkt. Je zelfvertrouwen, daadkracht, commitment en resultaten zullen groeien na deze opleiding. Dit wil toch iedereen? Je krijgt bij NLP-NU in ieder geval een persoonlijke benadering, terwijl je in groepen van 10-15 mensen komt. Je kunt er ook zeker van zijn dat je veel zult leren tijdens deze opleiding.Nadat je de opleiding hebt afgerond krijg je een gecertificeerd diploma. Mooi meegenomen toch?

Welke opleidingen zijn er?

Bij NLP-NU kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdaagse opleidingen beschikbaar. Zo heb je de 6-daagse opleiding, 12-daagse opleiding en 17-daagse opleiding. De 6-daagse opleiding wordt aangeraden als je zakelijk beter wilt presteren en inspireren. Maar wat kun je nou precies zakelijk met deze opleiding? Je kunt mensen sneller inschatten, je leert beter leiding geven, laat mensen boven zichzelf uitstijgen door een betere teamontwikkeling en leer effectief te worden.

Welke opleidingen zijn er?

Neem nu contact op

Weet je niet welke opleiding jij moet kiezen? Neem dan even contact met de specialisten op en zij kunnen je er meer over vertellen. De goede opleiding kiezen is namelijk wel belangrijk.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks