De geschiedenis van Red Bull Racing en Renault 0 705

red bull geschiedenis

Red Bull, het team dat vanaf 2007 met een Renault motor reed pakte met Sebastian Vettel 4 jaar op rij de titel in de jaren 2010 tot en met 2013. Nadat de Formule 1 overging op de V6 Hybrid motor wist Red Bull nooit meer deze overmacht terug te pakken. Het team wist de laatste seizoenen nog wel redelijk wat GP’s te winnen, maar waren dankzij een veel minder krachtige motor in tegenstelling tot hun concurrenten tijdens veel GP’s ook totaal kansloos voor de overwinning, ook door veel problemen.

De beginjaren

Toen Red Bull in 2007 overstapte van Ferrari op Renault werd de eerste stap gelegd voor een aantal goede jaren. Hoewel 2007 en 2008 uiteindelijk nog heel teleurstellend waren met een 7e en 5e plaats in de strijd om de constructeurstitel, ging het vanaf 2009 beter. Met de ervaren Australiër Mark Webber en de zeer talentvolle Duitser Sebastian Vettel haalde ze in de derde race van dat jaar hun allereerste overwinning. Op het Shanghai International Circuit in China ging Vettel er met de allereerste GP winst vandoor. In het restant van dat jaar werd de basis gelegd voor de zeer succesvolle 4 jaren die daarop zouden gaan volgen. In totaal werden er dat jaar 6 GP’s gewonnen door het team van Red Bull, waaronder de laatste drie races in Japan, Brazilië en Abu Dhabi. Red Bull eindigde dat jaar als tweede in het kampioenschap van de constructeurs.

De kampioensjaren van Sebastian Vettel

Na een goed einde van 2009 keek Red Bull vooruit na het nieuwe seizoen, hoewel de eerste twee GP’s niet succesvol waren, ging het vanaf China weer beter. Vettel won dat jaar 5 races en won tijdens de laatste GP van dat jaar het kampioenschap, met het kleine verschil van 4 punten op nummer twee Fernando Alonso van Ferrari. Red Bull werd dat jaar ook eerste in de het kampioenschap van de constructeurs. De drie seizoenen die daarop volgde pakte Vettel en Red Bull alle titels die er te pakken vielen, met 2011 en 2013 als uitschieters aangezien Vettel daar de titel met respectievelijk 122 en 155 punten voorsprong pakte.

Teleurstellende laatste jaren met Renault

Red Bull – Renault zou je in deze tijd niet gelijk meer als heel succesvol beschouwen, toch was de Red Bull auto met de Renault V8 jarenlang zeer succesvol  Echter werd er toen door ontwerper Adrian Newey al geklaagd over een tekort aan PK’s waardoor hij concessies moest maken in het ontwerp van het chassis van de auto. Toen in 2014 de V6 Hybride reglementen van kracht kwamen, waren de succesjaren van Red Bull en Renault over. Renault leverde een onbetrouwbare en zwakke motor en dankzij het sterke chassis van de auto werd er door kersverse Red Bull coureur Daniel Ricciardo uiteindelijk toch nog drie races gewonnen. Van 2014 tot 2018 pakte Red Bull racing de 2e, 4e, 2e, 3e, en nogmaals de 3e plek in het constructeurskampioenschap. Halverwege het seizoen van 2018 werd er bekend gemaakt dat Red Bull ging overstappen van een Renault motor naar een Honda motor. Deze beslissing zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen aangezien Honda sinds hun terugkomst in de F1 in 2015 bij het team van McLaren bekend stond als slechtste en meest onbetrouwbare motor die er is, echter had het team sinds het van McLaren overstapte op het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso veel progressie geboekt. Door alle data die Red Bull van Toro Rosso kreeg had, het vertrouwen gekregen in Honda en stapte het over van motorleverancier. Wil je al het nieuws rondom Red Bull of de Formule 1 in de gaten houden? Kijk dan op gptoday.net

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 58

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Opvallende trends in de Corona periode 0 58

Opvallende trends in de Corona periode

De Corona crisis houdt de wereld flink in zijn grip. Om het virus niet om zich heen te laten grijpen zijn er door de meeste regeringen strenge regels ingesteld. Ook het Nederlandse kabinet onder leiding van Premier Rutte heeft Nederland strenge maatregelen opgelegd. Veel Nederlanders hebben lange tijd thuis gezeten om zo zichzelf en anderen te beschermen. Gelukkig is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel. De groep kwetsbare Nederlanders heeft zich kunnen laten inenten. Hierdoor heeft het kabinet de maatregelen iets kunnen versoepelen. Welke trends hebben we zien ontstaan tijdens deze moeilijke periode? Hoe heeft Nederland zich door de Corona crisis heen geknokt?

Heel Holland bakt en Hollands Next Masterchef in de praktijk

Vanwege de Corona maatregelen mochten restaurants en andere horeca gelegenheden hun deuren niet openen. Hierdoor was Nederland gedwongen thuis te eten. De grote winnaar van deze maatregel was Thuisbezorgd. Deze dienst zorgde ervoor dat het eten via bezorgers van eetgelegenheden naar huizen werd gebracht. Ook het thuis koken werd opeens erg populair. Webshops die etenswaren aanbieden en thuisbezorg diensten als AH-delivery en Picknick hebben hierdoor een mooie stijging doorgemaakt tijdens de corona periode. Kwamen al die vrijdag en zondag avonden op de bank kijkend naar Masterchef en Heel Holland bakt opeens goed van pas!

Thuis werken en aan het huis werken

Door Corona werden werkgevers gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Opeens bleek dat meetings via Teams prima vanuit huis gedaan konden worden. Werkgevers bleken erg vrijgevig wanneer het ging over thuiswerkvergoedingen en het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Tel daarbij op dat de reistijd van huis naar werk en andersom kwam te vervallen en het thuis werken was al snel erg populair. Vanwege het vervallen van de reistijd hadden veel mensen opeens tijd over. Omdat men thuis zat zag men ook wat er allemaal aan het huis mankeerde en wat al lang niet was opgepakt. De doe-het-zelvers gingen aan de slag en opeens was heel Nederland tuinman, dakdekker of klusjesman.

Toch liever een ander huis?

De Nederlandse huizenmarkt kwam door de corona maatregelen ook in beweging. Hoewel de huizenmarkt nog altijd krap is zagen we de zoekterm ‘Makelaar Rotterdam’ weer stijgen in Google Trends. Veel buitenlandse studenten of werknemers zijn in de Corona periode naar hun thuisland gegaan. Dit bracht wat ruimte op de huur markt. Veel starters konden extra sparen door de lagere uitgaven. Hierdoor konden zij toch de nieuwbouwhuizen die vrij kwamen te staan kopen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks