De geschiedenis van Red Bull Racing en Renault 0 117

red bull geschiedenis

Red Bull, het team dat vanaf 2007 met een Renault motor reed pakte met Sebastian Vettel 4 jaar op rij de titel in de jaren 2010 tot en met 2013. Nadat de Formule 1 overging op de V6 Hybrid motor wist Red Bull nooit meer deze overmacht terug te pakken. Het team wist de laatste seizoenen nog wel redelijk wat GP’s te winnen, maar waren dankzij een veel minder krachtige motor in tegenstelling tot hun concurrenten tijdens veel GP’s ook totaal kansloos voor de overwinning, ook door veel problemen.

De beginjaren

Toen Red Bull in 2007 overstapte van Ferrari op Renault werd de eerste stap gelegd voor een aantal goede jaren. Hoewel 2007 en 2008 uiteindelijk nog heel teleurstellend waren met een 7e en 5e plaats in de strijd om de constructeurstitel, ging het vanaf 2009 beter. Met de ervaren Australiër Mark Webber en de zeer talentvolle Duitser Sebastian Vettel haalde ze in de derde race van dat jaar hun allereerste overwinning. Op het Shanghai International Circuit in China ging Vettel er met de allereerste GP winst vandoor. In het restant van dat jaar werd de basis gelegd voor de zeer succesvolle 4 jaren die daarop zouden gaan volgen. In totaal werden er dat jaar 6 GP’s gewonnen door het team van Red Bull, waaronder de laatste drie races in Japan, Brazilië en Abu Dhabi. Red Bull eindigde dat jaar als tweede in het kampioenschap van de constructeurs.

De kampioensjaren van Sebastian Vettel

Na een goed einde van 2009 keek Red Bull vooruit na het nieuwe seizoen, hoewel de eerste twee GP’s niet succesvol waren, ging het vanaf China weer beter. Vettel won dat jaar 5 races en won tijdens de laatste GP van dat jaar het kampioenschap, met het kleine verschil van 4 punten op nummer twee Fernando Alonso van Ferrari. Red Bull werd dat jaar ook eerste in de het kampioenschap van de constructeurs. De drie seizoenen die daarop volgde pakte Vettel en Red Bull alle titels die er te pakken vielen, met 2011 en 2013 als uitschieters aangezien Vettel daar de titel met respectievelijk 122 en 155 punten voorsprong pakte.

Teleurstellende laatste jaren met Renault

Red Bull – Renault zou je in deze tijd niet gelijk meer als heel succesvol beschouwen, toch was de Red Bull auto met de Renault V8 jarenlang zeer succesvol  Echter werd er toen door ontwerper Adrian Newey al geklaagd over een tekort aan PK’s waardoor hij concessies moest maken in het ontwerp van het chassis van de auto. Toen in 2014 de V6 Hybride reglementen van kracht kwamen, waren de succesjaren van Red Bull en Renault over. Renault leverde een onbetrouwbare en zwakke motor en dankzij het sterke chassis van de auto werd er door kersverse Red Bull coureur Daniel Ricciardo uiteindelijk toch nog drie races gewonnen. Van 2014 tot 2018 pakte Red Bull racing de 2e, 4e, 2e, 3e, en nogmaals de 3e plek in het constructeurskampioenschap. Halverwege het seizoen van 2018 werd er bekend gemaakt dat Red Bull ging overstappen van een Renault motor naar een Honda motor. Deze beslissing zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen aangezien Honda sinds hun terugkomst in de F1 in 2015 bij het team van McLaren bekend stond als slechtste en meest onbetrouwbare motor die er is, echter had het team sinds het van McLaren overstapte op het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso veel progressie geboekt. Door alle data die Red Bull van Toro Rosso kreeg had, het vertrouwen gekregen in Honda en stapte het over van motorleverancier. Wil je al het nieuws rondom Red Bull of de Formule 1 in de gaten houden? Kijk dan op gptoday.net

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor- en nadelen van een sedumdak 0 45

Voor- en nadelen van een sedumdak

Duurzaamheid is tegenwoordig een veelbesproken thema, en door te kiezen voor een sedumdak kun je zelf ook bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel bespreken we wat een sedumdak nu eigenlijk precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een groen dak waar voor de beplanting gebruik gemaakt wordt van sedum, wat vetplantjes zijn die het onder eigenlijk alle omstandigheden prima doen en daarom dus een goede keuze zijn als dakbegroeiing. Sedum planten zijn bodembedekkers en er bestaan honderden soorten die in allerlei verschillende kleuren bloeien.

sedumdak kunt aanleggen, van woning of schuur tot tuinhuisje en fietsenstalling.

Voordelen

Het grootste voordeel van een sedumdak is dat het zorgt voor extra isolatie. In de zomer zorgt een sedumdak voor extra verkoeling, terwijl in de winter juist de warmte wordt vastgehouden. Hierdoor zul je dus flink op uw energieverbruik kunnen besparen, omdat er minder gebruik gemaakt hoeft te worden van de verwarming of airco.

Een ander voordeel van een sedumdak is dat de planten het dak beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, wind, zonlicht en extreme temperaturen, waardoor het dak dus veel langer mee zal gaan.

Ook heeft een sedumdak maar weinig onderhoud nodig. Het is een goed idee om af en toe wat onkruid te verwijderen en de waterafvoer te controleren, maar veel meer zal er qua onderhoud niet nodig zijn.

Tenslotte is het zo dat een sedumdak relatief weinig weegt in tegenstelling tot andere soorten groene daken, waardoor je eigenlijk op ieder dak een sedumdak kunt aanleggen, van woning of schuur tot tuinhuisje en fietsenstalling.

Nadelen

Zoals hiervoor gezegd is een sedumdak dus een groendak dat relatief weinig weegt, maar het zal toch extra gewicht toevoegen aan een dak. Het is dus wel belangrijk om hier rekening mee te houden en vooraf te controleren of een dak wel sterk genoeg is om dit extra gewicht te dragen, en zo nodig het dak eerst te versterken. Dit om problemen zoals inzakkingen en lekkages te vermijden.

Daarnaast is het zo dat een sedumdak veel dieren zoals insecten, vogels, bijen en vlinders zal aantrekken. Als je hier niet op zit te wachten dan is een sedumdak of eigenlijk elk type groendak waarschijnlijk niet de beste keuze.

Sedumdak aanleggen

Het aanleggen van een sedumdak is goed zelf te doen als je een beetje handig bent, maar als dat niet het geval is kun je beter een professional zoals een hovenier zoeken. Die beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen waardoor u er zeker van kunt zijn dat het goed gebeurt en er later geen problemen zoals verzakkingen of lekkages zullen ontstaan.

Zo vind je een bijlesdocent die bij je past 0 48

Ben je van plan om een bijlesdocent in te schakelen? Dan is het essentieel dat je bijlesdocent bij je past. En dat op zowel educatief als persoonlijk gebied. Zo wil je goed met je docent om kunnen gaan. Maar je wil natuurlijk ook dat je een docent vindt die je zo goed mogelijk kan helpen met je studie.

Een docent die op persoonlijk gebied bij je past

Bijles is het meest effectief wanneer je goed op kunt schieten met je docent. Je hoeft niet beste vrienden te worden met je docent. Maar diegene moet wel goed met je om kunnen gaan. Wanneer je een docent hebt waar je een goede relatie mee hebt, zal je merken dat je beter gemotiveerd bent om te leren. Je voelt je meer op je gemak en durft bijvoorbeeld alles te vragen. Wanneer je bijles wiskunde volgt of een ander vak, is dit uiterst belangrijk. Vooral bij vakken die je heel moeilijk vindt, is het belangrijk dat je op je gemakt wordt gesteld. Een bijlesdocent moet de vaardigheden hebben om ervoor te zorgen dat jij je altijd op je gemak voelt. Hoe moeilijk je het ook vindt, het stellen van vragen is essentieel voor goede resultaten. En dan moet je natuurlijk niet bang zijn om veel vragen te stellen.

Afstemmen op behoeften en voorkeuren

Afstemmen op behoeften en voorkeuren

Een goede docent voor bijvoorbeeld bijles Engels moet zich perfect aan kunnen passen aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Want dat is tenslotte waar bijles om draait. Zo moet je docent in staat zijn om exact te achterhalen wat je moet gaan leren om bijvoorbeeld een examen te leren. Daarnaast moet de leraar erachter komen wat de beste manier voor je is om te leren. Want er zijn uiteraard verschillende manieren hoe je het beste kunt leren voor een examen. Iedere student heeft zo z’n eigen leertechnieken en hier dient een docent zich op aan te passen.

Eigenschappen van een bijlesdocent

Je wilt ook dat je bijles beschikt over de juiste eigenschappen om je aan te moedigen, hoop te geven en veel positiviteit te brengen. Je kunt bijvoorbeeld onzeker zijn of veel frustratie hebben door de lessen die je op school hebt gehad. En het is de taak van de bijlesdocent om deze emoties weg te nemen. Diegene moet je weer kunnen motiveren, hoop kunnen brengen en veel positiviteit brengen. Let er dus op dat je docent beschikt over deze persoonlijke eigenschappen beschikt.

Het hangt ook van jou af

Hoeveel bijlessen je volgt en hoe goed je docent ook is, uiteindelijk hangen de resultaten voornamelijk van jou af. Je zal ook tussen de lessen tijd moeten besteden om eventueel huiswerk te doen en bij het leren over je vak. Je zult dus zo veel mogelijk tijd en energie moeten steken in het behalen van goede resultaten. Een bijlesdocent kan je hierbij heel goed helpen. Maar uiteindelijk komen de resultaten van jezelf af. En dat is ook het mooie ervan. Want wanneer je goede punten haalt, kun je jezelf hier dan ook helemaal verantwoordelijk voor stellen. Je mag dan ook trots zijn op jezelf.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks