De voor- en nadelen van het bouwen van een stenen huis 0 81

De voor- en nadelen van het bouwen van een stenen huis

Wat hebben kastelen, tempels, het Colosseum en zelfs piramides in Egypte met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gemaakt van steen! Steen wordt dan ook een van de oudste bouwmaterialen genoemd die de mensheid heeft gebruikt. Steen is dus erg duurzaam materiaal en het feit dat deze oude gebouwen vandaag de dag nog steeds staan, is daar het bewijs van.

Stenen huizen in 2019

Stenen huizen zijn vandaag de dag nog steeds een goede optie voor een duurzaam leven. Overweeg jij om een stenen huis te bouwen? Of ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van stenen huizen in 2019? Lees vooral verder.

Steen is milieuvriendelijk materiaal

Stenen huizen zijn natuurlijk erg duurzaam. Steen is natuurlijk bouwmateriaal, er is geen andere stof voor nodig om het te produceren. Dus ook geen schadelijke chemicaliën om te smeden, steen kan je namelijk bijna overal kopen.

Ook bespaar je met een stenen huis op je energierekening. Door de goede isolatie houd je de warmte binnen in de winter, en blijft je huis geventileerd in de zomer. Uiteraard draag je hierdoor ook bij aan een schoner milieu.

Steen bestand tegen wind, water en vuur. Daarnaast is het niet gevoelig voor ongedierte. Steen is dus schadevrij te noemen.

Weinig onderhoud

Alleen op zeer lange termijn heeft steen minimale reiniging nodig. Op korte termijn hoef je vrijwel niets aan onderhoud te doen.

Ten slotte is het ook met steen mogelijk om je huis een fraaie uitstraling te geven. Zo zijn er stenen beschikbaar in veel ontwerpen waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn. Het is slechts een kwestie van het juiste steenmateriaal vinden om je droomhuis mee te bouwen.

Brengt het dan alleen voordelen met zich mee?

Ben je al enthousiast geraakt over de voordelen van een stenen huis? Neem dan ook zeker de nadelen eens door. Te beginnen met het trekken van je portemonnee

Een van de grootste nadelen van steen is dat het erg prijzig is. Het materiaal maar ook de constructie ervan is namelijk erg duur.. Hoe handig je ook bent, je hebt vrijwel altijd een deskundige aannemer nodig. En deze aannemer zijn ook niet bepaald goedkoop.

Ten slotte duurt het bouwproces langer omdat het kiezen van de besten stenen voor jouw woning van groot belang is. Steen is zwaar materiaal, waardoor het speciale hantering en zorg nodig heeft.

Stenen huis of toch een huis van hout?

Vandaag de dag kunnen houten huizen net zo stevig zijn als stenen huizen. Maar wat kost een houten huis eigenlijk? Vaak zijn de kosten lager dan een stenen huis. Echter is hout materiaal vatbaarder voor ongedierte. Daarnaast kan hout uitzetten bij koude temperaturen, wat niet ten goede komt van de structuur van je huis. Een stenen huis blijft dus wellicht nog steeds een betere optie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een geslaagd evenement organiseren: dé 3 cruciale onderdelen 0 7

celebration-colorful-colourful-cupcakes-587741

Een evenement organiseren brengt altijd veel stress met zich mee. Vooral als je het nog niet heel vaak hebt gedaan. De onzekerheid zorgt ervoor dat er af en toe dingen vergeten worden. Dat is vaak geen probleem maar toch is het handig om een draaiboek klaar te hebben liggen. Zo kan je altijd nog even terugkijken hoe de zaken geregeld waren. Dit artikel omschrijft vijf tips die kunnen helpen bij een evenement. Vooral de onderdelen van het evenement die niet vergeten mogen worden.

Draaiboek

Het werd in de inleiding al even besproken: het draaiboek. Een onmisbaar deel van je evenementenorganisatie. Zonder draaiboek staat alles een beetje op losse pootjes en is de basis ver te zoeken. Organiseer je evenement op een SMART manier. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Als je begint bij de eerste stap gaat het over het stellen van doelen. Belangrijk is om dat zo nauwkeurig mogelijk te definiëren. Stel precies wat je wilt bereiken. Hoe specifieker, hoe groter de kans dat het lukt. Vervolgens maak je de doelen meetbaar. Een voorbeeld: ‘Ik wil 400 deelnemers, waarvan minimaal 200 zich inschrijven voor de volgende bijeenkomst’. De doelen moeten wel haalbaar zijn. Dat wil niet zeggen dat het geen uitdaging mag zijn. De relevantie mag ook niet onbesproken blijven. Zijn de doelstellingen wel relevant voor je evenement? Daar moet je goed over nadenken. Als laatste is ‘tijdsgebonden’ aan de beurt, oftewel, de planning. Dé sleutel voor een geslaagd evenement.

Evenementenlocatie

Dit moet top zijn: de evenementenlocatie. Ga kijken bij verschillende locaties en voel daarbij aan wat bij jouw evenement past. Dat kan soms best lastig zijn. Ga eens langs bij Mereveld in Utrecht. Prachtige locatie voor allerlei gelegenheden en evenementen. Je zult de sfeer heel prettig vinden. Liever een andere evenementenlocatie kan natuurlijk ook. Misschien iets intiemer, nóg groter of misschien denkt u zelfs aan een evenement in het buitenland. Alles is mogelijk maar verdiep je in de juiste locatie. Als de locatie is gekozen gaat het onderdeel uitmaken van de fundatie van je evenement. Het kan dus maar beter goed zijn.

Cateraar

Over fundatie van een evenement gesproken: de catering! Niets is zo onmisbaar als goed voedsel op jouw evenement. Er is een grote verscheidenheid aan bedrijven die de catering voor evenementen regelen. Een mooie voorbeeld van een goede catering is Cateraar Amsterdam. Laten we kijken naar de belangrijkste overwegingen voor catering en evenementenplanning om je te helpen met zoeken. Het begint bij een formaat. Het cateringbedrijf moet  de gasten allemaal tevreden zien te houden. Het formaat van het bedrijf moet daarom passen bij dat van het evenement. Ook de locatie speelt een rol en het budget van de organisatie. Sommige locaties hebben trouwens zelf al catering waarmee ze het liefste werken. Super handig!

Twee accessoire musthaves voor mannen 0 7

Twee accessoire musthaves voor mannen

Je koopt regelmatig een bosje bloemen of lekker geurtje voor je vrouw. Waarom? Omdat ze dat in jouw ogen gewoon verdiend. Maar hoe zit het dan met jezelf? Jij mag jezelf toch ook weleens kietelen omdat je dat gewoon verdient? Wij mannen hebben vaak alles al en dat maakt het lastig voor vrouwen om iets terug te geven. Daarom hebben we voor jou een aantal musthaves op een rijtje gezet voor mannen. Mannen musthaves waar je nooit genoeg van kan hebben.

Een mooi horloge is altijd goed

Bijna elke man draagt vrijwel dagelijks een horloge om zijn pols. De meeste mannen hebben niet één, maar meerdere horloges in de kast liggen. Een horloge voor op het werk, vrije tijd of een speciale voor bijzondere gelegenheden. Je hebt ze in verschillende merken, soorten en maten. Een horloge met stalen band en steeds vaker zelfs met plastic of houten bandje. Kortom herenhorloges zijn altijd leuk om te kopen of te krijgen.

Smartwatch steeds populairder

Alweer een aantal jaar geleden kwam Apple met de allereerste smartwatch. In eerste instantie waren de mogelijkheden beperkt. Maar tegenwoordig kunnen we er steeds meer mee doen. De smartwatch wordt gebruikt tijdens het sporten en is ook heel handig om handsfree te bellen. Contactloos betalen in de supermarkt? Ook dat kan tegenwoordig heel eenvoudig met je smartwatch!

In de huidige tijd zijn ze er in verschillende soorten en maten. Naast de bekende merken als Apple en Samsung verkopen smartwatches. Let wel op dat de Apple Watch alleen geschikt is voor mannen met een iPhone.

Ook andere bekende horlogemerken richten zich massaal op het verkopen van smartwatches. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bekende horlogemerken als Fossil en Armani. Let wel op de bij de aanschaf van dit soort smartwatches. Deze zijn namelijk vaak het meest geschikt voor mannen met een Android Smartphone. Mannen met een iPhone kunnen het beste kiezen voor de Apple Watch.

Mannen en teenslippers

Tegenwoordig dragen ook mannen in de hete zomermaanden teenslippers. Ook dat is een echte musthave voor mannen geworden. Het is dan ook goed om minimaal één paar teenslippers in je kast te hebben liggen. Welk merk het meest populair is? Dat zijn natuurlijk de Havaianas teenslippers. Elke man heeft wel een paar teenslippers van dit merk in zijn kast liggen. Je hebt ze in verschillende prints en stoere kleuren voor zowel mannen als vrouwen.

De teenslippers van dit merk worden overal ter wereld verkocht. Op vakantie kom je het merk tegen op elke boulevard en zelfs in de supermarkt. Het nadeel van deze populaire accessoire is dat er veel namaakproducten worden verkocht.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks