De voor- en nadelen van het bouwen van een stenen huis 0 272

De voor- en nadelen van het bouwen van een stenen huis

Wat hebben kastelen, tempels, het Colosseum en zelfs piramides in Egypte met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gemaakt van steen! Steen wordt dan ook een van de oudste bouwmaterialen genoemd die de mensheid heeft gebruikt. Steen is dus erg duurzaam materiaal en het feit dat deze oude gebouwen vandaag de dag nog steeds staan, is daar het bewijs van.

Stenen huizen in 2019

Stenen huizen zijn vandaag de dag nog steeds een goede optie voor een duurzaam leven. Overweeg jij om een stenen huis te bouwen? Of ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van stenen huizen in 2019? Lees vooral verder.

Steen is milieuvriendelijk materiaal

Stenen huizen zijn natuurlijk erg duurzaam. Steen is natuurlijk bouwmateriaal, er is geen andere stof voor nodig om het te produceren. Dus ook geen schadelijke chemicaliën om te smeden, steen kan je namelijk bijna overal kopen.

Ook bespaar je met een stenen huis op je energierekening. Door de goede isolatie houd je de warmte binnen in de winter, en blijft je huis geventileerd in de zomer. Uiteraard draag je hierdoor ook bij aan een schoner milieu.

Steen bestand tegen wind, water en vuur. Daarnaast is het niet gevoelig voor ongedierte. Steen is dus schadevrij te noemen.

Weinig onderhoud

Alleen op zeer lange termijn heeft steen minimale reiniging nodig. Op korte termijn hoef je vrijwel niets aan onderhoud te doen.

Ten slotte is het ook met steen mogelijk om je huis een fraaie uitstraling te geven. Zo zijn er stenen beschikbaar in veel ontwerpen waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn. Het is slechts een kwestie van het juiste steenmateriaal vinden om je droomhuis mee te bouwen.

Brengt het dan alleen voordelen met zich mee?

Ben je al enthousiast geraakt over de voordelen van een stenen huis? Neem dan ook zeker de nadelen eens door. Te beginnen met het trekken van je portemonnee

Een van de grootste nadelen van steen is dat het erg prijzig is. Het materiaal maar ook de constructie ervan is namelijk erg duur.. Hoe handig je ook bent, je hebt vrijwel altijd een deskundige aannemer nodig. En deze aannemer zijn ook niet bepaald goedkoop.

Ten slotte duurt het bouwproces langer omdat het kiezen van de besten stenen voor jouw woning van groot belang is. Steen is zwaar materiaal, waardoor het speciale hantering en zorg nodig heeft.

Stenen huis of toch een huis van hout?

Vandaag de dag kunnen houten huizen net zo stevig zijn als stenen huizen. Maar wat kost een houten huis eigenlijk? Vaak zijn de kosten lager dan een stenen huis. Echter is hout materiaal vatbaarder voor ongedierte. Daarnaast kan hout uitzetten bij koude temperaturen, wat niet ten goede komt van de structuur van je huis. Een stenen huis blijft dus wellicht nog steeds een betere optie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boodschappen online bestellen 0 24

Boodschappen online bestellen

Ben je onlangs verhuisd en naarstig op zoek naar een snelle manier om jouw voorraadkasten te vullen? Het doen van boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt is leuk om alvast een beetje de omgeving te leren kennen, maar voor grote boodschappen is het verre van praktisch. Het scheelt een hoop gesjouw en gestress wanneer je je boodschappen online bestelt en gemakkelijk laat thuisbezorgen. Zeker wanneer je nog met spierpijn zit van de verhuizing, is het prettig dat het inrichten van je keukenkastjes het enige is wat je nog zelf moet doen.

Online boodschappen bestellen

Het online bestellen van boodschappen is natuurlijk niet nieuw. Veel supermarkten bieden deze service al een poosje aan. Maar een supermarkt die zich volledig online bevindt, biedt veel voordelen ten opzichte van een extra service van een fysieke supermarktketen. Ten eerste kan een online supermarkt zich volledig richten op het aanbieden van deze dienst en daardoor is de geboden service en klantvriendelijkheid veel hoger dan bij bedrijven die met meerdere taken te maken hebben. Ten tweede kunnen de kosten flink worden gedrukt omdat er minder uitgaves zijn. Zo wordt er onder meer bezuinigd op supermarktbevoorrading en kassapersoneel. Deze besparing kan worden doorberekend aan de klant, waardoor het te betalen bedrag bij het online boodschappen bestellen een stuk lager uit kan vallen dan je gewend bent. Tel daar bij op dat het sowieso voordeliger is om in bulkverpakkingen in te kopen in plaats van kleine portieverpakkingen en je rekent jezelf al helemaal rijk!

Geen kosten maken om naar de supermarkt te gaan

Als je dan toch aan het uitrekenen bent hoeveel je kunt besparen door jouw boodschappen online te bestellen, vergeet dan ook zeker niet de kosten van je eigen vervoer mee te rekenen. Als jij altijd op de fiets boodschappen doet, dan is dat natuurlijk super, maar een krat bier of een grootverpakking cola vervoeren wordt dan al erg lastig. Voor grote boodschappen pakken we toch al vrij snel de auto. Ook willen we dan graag een groter aanbod dan de lokale supermarkt heeft en rijden we dus algauw naar een supermarkt een eindje verderop. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar juist deze kleine ritjes zijn enorm slopend voor het milieu en je portemonnee, maar zeker ook voor de gezondheid van jouw auto, die alweer op de bestemming is voordat deze überhaupt is warmgedraaid. Door je boodschappen thuis te laten bezorgen, kan jouw auto lekker op de oprit blijven staan en dat scheelt een hoop geld!

Boodschappen laten bezorgen vanaf € 50,-

Je vraagt je misschien af of er geen verborgen kosten zijn bij het online bestellen van jouw boodschappen. Hoe is het immers mogelijk om zo goedkoop boodschappen te doen en deze dan ook nog een te laten thuisbezorgen? Wanneer je een bestelling vanaf € 50,- plaatst, loont het voor de online supermarkt om jouw boodschappen thuis te brengen. Daarom is er ook een minimum bestelbedrag ingesteld. Ook kan de online supermarkt vanaf een bepaald bedrag waar maken dat de boodschappen gratis worden thuisbezorgd. Zo geldt bijvoorbeeld dat de online supermarkt jouw boodschappen bezorgen gratis vanaf € 50,-. Dat lijkt misschien een flink bedrag, zeker wanneer de boodschappen online zo goedkoop zijn, maar als jij je voorraadkast volledig wil vullen dan zal je zien dat je een flink volume nodig hebt en dan is dat minimale bestelbedrag zo bij elkaar gespaard!

Scooter kopen? Zo kies je de juiste scooter voor jou! 0 31

Scooter kopen

Met een scooter door de stad cruisen op weg naar een leuk terras, het strand of naar vrienden. Zie je het al voor je? Een scooter is perfect voor kleine en grote ritjes. Nooit meer in de file staan, goedkoop in aanschaf en brandstof en ook nog eens heel trendy. Een scooter kopen heeft echt veel voordelen voor jou. Wil je een scooter kopen, maar weet je niet welke scooter het beste bij je past? Dankzij deze tips cruise jij binnenkort geheel in stijl door de stad! 

Ga je voor een benzine of elektrische scooter?

Allereerst de vraag: ga je voor een benzine scooter of liever voor een elektrische scooter? Als je voor de goedkoopste optie wil gaan, is een benzine scooter de beste optie voor jou. Bij deze scooterwinkel kun je al een nieuwe benzine scooter kopen vanaf €899. Wil je liever duurzaam reizen? Dan is een elektrische scooter meer jouw ding. Veel mensen denken dat een elektrische scooter heel duur is, maar dat valt reuze mee. Je hebt namelijk al een elektrische scooter voor €1.199. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer te tanken! Scooter aan de lader als je ‘s avonds thuis komt en ‘s ochtends weer met een volle accu de weg op. 

Ga je voor merk of voor plezier?

Als je aan scooters denkt, denk je al snel aan de rode klassieker van Vespa. Maar naast de Vespa scooters zijn er nog zoveel meer opties. Zo heb je scooters van Piaggio, het bedrijf dat ook Vespa scooters maakt. Allebei mooi wat betreft design en rijcomfort. Het prijskaartje is iets minder mooi. De prijzen van scooters van o.a. Senzo en IVA zijn wat schappelijker. Gelukkig hoef je bij deze scooters niet in te leveren op rijcomfort en kwaliteit. Je betaalt gewoon wat minder voor het merk zelf. 

Maak altijd een gratis proefrit als dat kan

Als je naar scooters gaat kijken, heb je altijd wel een paar favorieten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo online bestellen. Tegenwoordig worden zelfs scooters (eventueel rijklaar) aan huis geleverd. Toch zou ik je aanraden om altijd even een proefritje in te plannen als dit kan. Zo kun je echt ervaren of de scooter bij je past. Misschien is de scooter die je op het oog hebt wel iets te klein voor je, bijvoorbeeld. Je weet het maar nooit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks