Dwangbevel ontvangen: wat nu? 0 142

Dwangbevel ontvangen

Heb je onlangs een dwangbevel van de Belastingdienst ontvangen en heb je geen idee hoe je dit gaat betalen? Dan sta je voor een groot dilemma. Als je een dwangbevel ontvangt, heb je geen betaling verricht volgens het wettelijke betalingstermijn. Vaak ontvang je een dwangbevel via de post, maar het is ook mogelijk dat een belastingdeurwaarder wordt ingeschakeld. Na het ontvangen van een dwangbevel is het noodzakelijk dat je de betaling binnen twee dagen voldoet. Als dit niet mogelijk is of als je het termijn opnieuw laat verstrijken mag de Belastingdienst beslag leggen op je inkomen, eigendom of uitkering. In sommige gevallen mogen ze zelfs geld van jouw bankrekening afhalen. Genoeg redenen om dit te voorkomen. Toch is dit niet altijd mogelijk. Zeker als je financiële situatie niet toereikend genoeg is om een snelle betaling te verrichten. Wat nu?

Dwangbevel van de Belastingdienst

Bij een dwangbevel van de Belastingdienst is er dikwijls geen rechter nodig om het geld te verhalen. Zij hebben het recht om beslag te leggen op jouw maandelijkse inkomen of eigendom. Wie geen belasting betaalt is wettelijk strafbaar. Je zal eerst een aanmaning ontvangen met een wettelijk betalingstermijn. Als je op dat moment nog niet aan de wet voldoet, hebben de mensen van de Belastingdienst het recht om het geld zelf te verhalen. Bij het versturen van een dwangbevel worden er altijd extra kosten meegerekend. Deze betaling moet vervolgens binnen twee werkdagen voldaan worden. Voor het versturen van een dwangbevel is geen rechtelijke uitspraak nodig. Dit mag de Belastingdienst zelf bepalen. Als je niet in staat bent om de belasting binnen het gezette termijn te betalen, kan het voorkomen dat de Belastingdienst spullen uit jouw woning laat halen of op een andere manier bezit neemt van jouw eigendommen.

Dwangbevel van de Belastingdienst komt voornamelijk voor bij particuliere inkomstenbelastingen.

Kosten van een dwangbevel

Als je te lang wacht met het betalen van een aanmaning kan het voorkomen dat er een dwangbevel gestuurd wordt. Voor een dwangbevel moet je altijd extra betalen. Meestal kun je rekenen op de volgende kosten:

  • Bij een belastingschuld tot €90,- betaal je eenmalig €38,- extra
  • Bij een belastingschuld boven de €90,- betaal je €41,- voor elke volle €45,- aan schuld bij de belasting.

Dwangbevel aanvechten

Het is in sommige gevallen mogelijk om een dwangbevel aan te vechten. Hierbij gaat het enkel om de zaken waarbij er al een betaling is verricht. Wacht hiermee niet tot er al een deurwaarder voor de deur staat. Dat is nooit een verstandige oplossing. In dat geval is het vaak nog moeilijk om de zaak juridisch aan te vechten. Neem tijdig contact op met de Belastingdienst en leg de situatie uit. Vertel bijvoorbeeld waarom het nog niet mogelijk is geweest om de betaling te verrichten en wat je huidige financiële situatie is. In veel gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen. Hiermee kun je het wettelijke betalingstermijn verlengen. Als je te maken krijgt met een zakelijke betalingsachterstand is het verstandig om een adviseur of advocaat in te schakelen. Zij kunnen jou helpen bij het aanvechten van het dwangbevel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 31

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks