Dwangbevel ontvangen: wat nu? 0 47

Dwangbevel ontvangen

Heb je onlangs een dwangbevel van de Belastingdienst ontvangen en heb je geen idee hoe je dit gaat betalen? Dan sta je voor een groot dilemma. Als je een dwangbevel ontvangt, heb je geen betaling verricht volgens het wettelijke betalingstermijn. Vaak ontvang je een dwangbevel via de post, maar het is ook mogelijk dat een belastingdeurwaarder wordt ingeschakeld. Na het ontvangen van een dwangbevel is het noodzakelijk dat je de betaling binnen twee dagen voldoet. Als dit niet mogelijk is of als je het termijn opnieuw laat verstrijken mag de Belastingdienst beslag leggen op je inkomen, eigendom of uitkering. In sommige gevallen mogen ze zelfs geld van jouw bankrekening afhalen. Genoeg redenen om dit te voorkomen. Toch is dit niet altijd mogelijk. Zeker als je financiële situatie niet toereikend genoeg is om een snelle betaling te verrichten. Wat nu?

Dwangbevel van de Belastingdienst

Bij een dwangbevel van de Belastingdienst is er dikwijls geen rechter nodig om het geld te verhalen. Zij hebben het recht om beslag te leggen op jouw maandelijkse inkomen of eigendom. Wie geen belasting betaalt is wettelijk strafbaar. Je zal eerst een aanmaning ontvangen met een wettelijk betalingstermijn. Als je op dat moment nog niet aan de wet voldoet, hebben de mensen van de Belastingdienst het recht om het geld zelf te verhalen. Bij het versturen van een dwangbevel worden er altijd extra kosten meegerekend. Deze betaling moet vervolgens binnen twee werkdagen voldaan worden. Voor het versturen van een dwangbevel is geen rechtelijke uitspraak nodig. Dit mag de Belastingdienst zelf bepalen. Als je niet in staat bent om de belasting binnen het gezette termijn te betalen, kan het voorkomen dat de Belastingdienst spullen uit jouw woning laat halen of op een andere manier bezit neemt van jouw eigendommen.

Dwangbevel van de Belastingdienst komt voornamelijk voor bij particuliere inkomstenbelastingen.

Kosten van een dwangbevel

Als je te lang wacht met het betalen van een aanmaning kan het voorkomen dat er een dwangbevel gestuurd wordt. Voor een dwangbevel moet je altijd extra betalen. Meestal kun je rekenen op de volgende kosten:

  • Bij een belastingschuld tot €90,- betaal je eenmalig €38,- extra
  • Bij een belastingschuld boven de €90,- betaal je €41,- voor elke volle €45,- aan schuld bij de belasting.

Dwangbevel aanvechten

Het is in sommige gevallen mogelijk om een dwangbevel aan te vechten. Hierbij gaat het enkel om de zaken waarbij er al een betaling is verricht. Wacht hiermee niet tot er al een deurwaarder voor de deur staat. Dat is nooit een verstandige oplossing. In dat geval is het vaak nog moeilijk om de zaak juridisch aan te vechten. Neem tijdig contact op met de Belastingdienst en leg de situatie uit. Vertel bijvoorbeeld waarom het nog niet mogelijk is geweest om de betaling te verrichten en wat je huidige financiële situatie is. In veel gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen. Hiermee kun je het wettelijke betalingstermijn verlengen. Als je te maken krijgt met een zakelijke betalingsachterstand is het verstandig om een adviseur of advocaat in te schakelen. Zij kunnen jou helpen bij het aanvechten van het dwangbevel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iTunes kaart inwisselen? De tips voor februari! 0 41

itunes logo

Deze maand zetten we weer de leukste, nieuwste apps voor je op een rijtje. Deze keer is er een erg divers aanbod van zowel zakelijke als creatieve apps die je stuk voor stuk waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Lees snel verder, want deze iTunes tips wil je niet missen.

itunes-kaart wisselen

Family Organizer (maandabonnement)

Het leven van een familie wordt door ontwikkelaar KeepSolid een stuk makkelijker gemaakt met deze kalender. Met de app kun je namelijk persoonlijke en gezamenlijke evenementen, taken en zelfs boodschappen toevoegen. Op deze manier weet het hele gezin wie wat gaat doen en natuurlijk ook wanneer. Om alle functies te kunnen gebruiken, heb je een abonnement van € 1,99 per maand nodig.

GoodNotes (€ 8,99)

Vind je het heerlijk om bij teksten handgeschreven aantekeningen te maken? Dan is de app GoodNotes een must-have voor jou. Met je vinger of een speciale smartphone pen kun je notities maken op bijvoorbeeld PDFs, PowerPoints en Worddocumenten. Bovendien kun je zelfs in jouw geschreven tekst terugzoeken, want de app herkent de woorden die je schrijft. GoodNotes klinkt als een app die niet op jouw iPad mag ontbreken.

Prêt-à-Template (jaarabonnement)

Heb je nog geld op jouw iTunes kaart staan en ben je een echte creatieveling? Bekijk dan de app Prêt-à-Template, waarmee je je iPhone of iPad omtovert tot een schetsboek voor fashion. Dankzij alle templates en verschillende kleuren en patronen kun je jouw fantasie omzetten tot daadwerkelijke tekeningen van kledingstukken. De app kost wel wat geld, maar is het zeker waard wanneer jouw hobby of werk zich in deze branche bevindt.

itunes kaart

Tape a Call (€ 11,99)

Maak je dagelijkse werk gemakkelijker en geef jezelf wat rust tijdens die lange conference calls. Geen gemiste informatie meer! Tape a Call is jouw nieuwe zakelijke assistent.

Soms is het handig om bepaalde telefoongesprekken op te nemen, maar niet als je hier heel veel handelingen voor moet uitvoeren. De app Tape a Call maakt het je erg makkelijk door tijdens inkomende en uitgaande gesprekken met één druk op de knop een opname te starten. Vervolgens kun je ze eenvoudig downloaden en delen, net waarvoor jij de opnames nodig hebt.

Endel (maandabonnement)

Deze lijst met nieuwste apps wordt afgesloten met Endel, een mobiele omgeving waarin je tot rust wordt gebracht met heel fijne geluiden. Zo kun je na een drukke tijd eindelijk eens goed focussen, relaxen of juist slapen. De app is dus zowel op werk als thuis goed in te zetten.

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten
 0 34

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten


Een autoverzekering afsluiten is altijd belangrijk op het moment dat je gebruik gaat maken van een auto. Je kunt immers altijd in problemen komen, ook wanneer je dit niet verwacht. Dat je dan de dekking hebt van een goede verzekering kan heel veel zorgen bij je wegnemen. Natuurlijk is het dan wel zeer belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten en er zeker van te zijn dat je altijd meEnergie vergelijken is de laatste tijd erg populair geworden en is 1 van de manieren om te kunnen zien dat je kosten bespaart op jaarbasis. Omdat er vet de kosten die bijvoorbeeld ongelukken met zich meebrengen kan omgaan. Natuurlijk is het wel van enig belang om goed op te letten welke verzekering je dan moet hebben.

Eerst vergelijken, dan afsluiten

Een autoverzekering afsluiten doe je het best nadat je eerst een vergelijking hebt gemaakt. Dat kan heel gemakkelijk online worden gedaan. Daar zijn allerlei tools te vinden die je kunt gebruiken om de best mogelijke verzekering voor jouw situatie te vinden. Op die manier is het gemakkelijk mogelijk om de kosten goed laag te houden. Je kunt immers alle verzekeraars en alle verzekeringen die zijn in het aanbod hebben naast elkaar leggen en op die manier zorgen dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is. Wanneer je dit weet kun je direct overgaan tot het afsluiten.

Goed opletten bij de keuze

Het is bij een autoverzekering afsluiten wel van belang om goed op te letten. Er zijn meerdere varianten. Daarbij is het goed om te weten dat de WA-verzekering voor iedereen die autorijdt verplicht is. Wanneer je echter meer dekking wilt, dan zijn er ook allerlei aanvullende vormen op de markt te vinden. Natuurlijk zitten er prijsverschillen tussen al deze vormen. Het is daarom dus ook van belang om goed op te letten dat je de juiste soorten verzekeringen naast elkaar legt en aan de hand daarvan uiteindelijk een besluit neemt welke je gaat afsluiten voor jezelf.

autoverzekering

Ook de kwaliteit bekijken

Een autoverzekering afsluiten die lekker goedkoop is, is altijd aan te raden. Er is wel nog meer om op te letten. Zo moet bijvoorbeeld de verzekering ook wel van enige kwaliteit zijn. Dat kan je tegenwoordig gemakkelijk achterhalen. Er worden immers steeds meer beoordelingen gegeven door mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld mensen die al verzekerd zijn bij deze verzekeraar. Zo kun je dus ook direct zien of de kosten opwegen tegen wat ervoor geboden wordt. Dit is minstens zo belangrijk als je een keuze voor een autoverzekering moet gaan maken als consument. Let hier dus op.

Direct te regelen

Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig heel direct te regelen. Dat doe je gewoondirect nadat je de vergelijking hebt gemaakt met behulp van de vergelijkingstool. Alle reden om dit dus ook direct even te doen. Wanneer je de best mogelijke optie voor jouw situatie hebt gevonden, dan kan je hier direct mee aan de slag gaan. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf ook even te kijken of er misschien een betere optie voor jou te vinden is. Je kunt dan veel besparen zonder dat het je ook maar enige moeite hoeft te kosten als consument.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks