Dwangbevel ontvangen: wat nu? 0 88

Dwangbevel ontvangen

Heb je onlangs een dwangbevel van de Belastingdienst ontvangen en heb je geen idee hoe je dit gaat betalen? Dan sta je voor een groot dilemma. Als je een dwangbevel ontvangt, heb je geen betaling verricht volgens het wettelijke betalingstermijn. Vaak ontvang je een dwangbevel via de post, maar het is ook mogelijk dat een belastingdeurwaarder wordt ingeschakeld. Na het ontvangen van een dwangbevel is het noodzakelijk dat je de betaling binnen twee dagen voldoet. Als dit niet mogelijk is of als je het termijn opnieuw laat verstrijken mag de Belastingdienst beslag leggen op je inkomen, eigendom of uitkering. In sommige gevallen mogen ze zelfs geld van jouw bankrekening afhalen. Genoeg redenen om dit te voorkomen. Toch is dit niet altijd mogelijk. Zeker als je financiële situatie niet toereikend genoeg is om een snelle betaling te verrichten. Wat nu?

Dwangbevel van de Belastingdienst

Bij een dwangbevel van de Belastingdienst is er dikwijls geen rechter nodig om het geld te verhalen. Zij hebben het recht om beslag te leggen op jouw maandelijkse inkomen of eigendom. Wie geen belasting betaalt is wettelijk strafbaar. Je zal eerst een aanmaning ontvangen met een wettelijk betalingstermijn. Als je op dat moment nog niet aan de wet voldoet, hebben de mensen van de Belastingdienst het recht om het geld zelf te verhalen. Bij het versturen van een dwangbevel worden er altijd extra kosten meegerekend. Deze betaling moet vervolgens binnen twee werkdagen voldaan worden. Voor het versturen van een dwangbevel is geen rechtelijke uitspraak nodig. Dit mag de Belastingdienst zelf bepalen. Als je niet in staat bent om de belasting binnen het gezette termijn te betalen, kan het voorkomen dat de Belastingdienst spullen uit jouw woning laat halen of op een andere manier bezit neemt van jouw eigendommen.

Dwangbevel van de Belastingdienst komt voornamelijk voor bij particuliere inkomstenbelastingen.

Kosten van een dwangbevel

Als je te lang wacht met het betalen van een aanmaning kan het voorkomen dat er een dwangbevel gestuurd wordt. Voor een dwangbevel moet je altijd extra betalen. Meestal kun je rekenen op de volgende kosten:

  • Bij een belastingschuld tot €90,- betaal je eenmalig €38,- extra
  • Bij een belastingschuld boven de €90,- betaal je €41,- voor elke volle €45,- aan schuld bij de belasting.

Dwangbevel aanvechten

Het is in sommige gevallen mogelijk om een dwangbevel aan te vechten. Hierbij gaat het enkel om de zaken waarbij er al een betaling is verricht. Wacht hiermee niet tot er al een deurwaarder voor de deur staat. Dat is nooit een verstandige oplossing. In dat geval is het vaak nog moeilijk om de zaak juridisch aan te vechten. Neem tijdig contact op met de Belastingdienst en leg de situatie uit. Vertel bijvoorbeeld waarom het nog niet mogelijk is geweest om de betaling te verrichten en wat je huidige financiële situatie is. In veel gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen. Hiermee kun je het wettelijke betalingstermijn verlengen. Als je te maken krijgt met een zakelijke betalingsachterstand is het verstandig om een adviseur of advocaat in te schakelen. Zij kunnen jou helpen bij het aanvechten van het dwangbevel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een nieuwe hobby? Kies voor een drone! 0 14

nieuwe hobby drone

Elke hobby helpt bij ontspannen, je vrije tijd goed besteden en het stimuleren van de geest. Een hobby is daarmee van grote invloed op je gemoedstoestand. Genoeg redenen dus om zelf ook aan de slag te gaan met het vinden van een nieuwe hobby. Enkel zeggen ‘ik zoek een hobby’ doet echter niks. Je moet wel echt op zoek gaan, de mogelijkheden bekijken, research doen. Op zoek naar een nieuwe hobby? Heb je dan wel eens een drone overwogen? Een drone? Ja, je hoort het goed. Steeds meer mannen genieten van de talloze mogelijkheden van een drone. Drones zijn dan ook echt te gek en je kunt er ontzettend veel mee ondernemen. In dit artikel vertellen we alles wat je wilt weten over een drone en hoe je deze als hobby kunt gebruiken.

Grote snelheid bereiken

Drones zijn, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, ontzettend snel. Door de aerodynamische vormgeving is het voor een drone heel gemakkelijk om snelle bochten te maken en hoge snelheden te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om mee te doen met stuntvliegen of races. Soms worden dit soort activiteiten op grote schaal gehouden in ons land. Dan komen er drone-vliegers vanuit het hele land samen om een race te houden. Super leuk en zo ontmoet je ook nog eens andere mannen die deze hobby delen!

snelheid Drone

Let wel op: als je je drone voor stuntvliegen of races wilt gebruiken, zal je veel vragen van het apparaat. Daarom is het belangrijk dat je deze voldoende bescherming biedt. Online vind je gelukkig enorm veel accessoires die de drone beschermen als je hem op deze manier wilt gebruiken.

Verkennende functie

Drones worden ook steeds vaker door Nederlandse hulpdiensten ingezet. Vooral om de situatie van afstand te beoordelen en alvast te verkennen. Zo kunnen de hulpdiensten adequaat handelen en komt de situatie niet rauw op hun dak. Ook bij incidenten met bergbeklimmers of zwemmers wordt de drone regelmatig ingezet Deze kan met behulp van een warmtesensor mensen lokaliseren. Daardoor kunnen reddingsdiensten sneller ter plaatste zijn. Ook als amateur kan je de drone gebruiken als verkenner. Misschien wel om de situatie in de straten rondom het huis te verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Filmpjes en foto’s maken

Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor een drone te kiezen. Een drone is namelijk uitstekend geschikt voor het maken van foto’s of filmpjes. Doordat je de drone op afstand kunt besturen, kan je vanuit de lucht de mooiste plaatjes maken. Het is bij de meeste drones zelfs mogelijk om van een externe camera gebruik te maken.

filmpjes en foto's drone

Denk er echter wel aan dat er wettelijke regels gelden voor het gebruik van een drone. Zo is het niet toegestaan om op alle locaties gebruik te maken van een drone. Hiermee probeert de regering te voorkomen dat mensen in privé situaties gefilmd worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag de drone dan ook alleen op aangewezen plekken gebruiken en je mag het vliegverkeer onder geen beding storen. Hou altijd rekening met de wetgeving. Wil je toch een keer de regels wat buigen? Waarborg dan in elk geval de privacy en veiligheid van anderen. Zo geniet je van een fijne hobby, zonder dat dit van overlast is voor anderen.

Lekker makkelijk: vliegen vanaf Eindhoven 0 30

vliegen vanaf Eindhoven

Ga je binnenkort op vliegvakantie en begint deze reis vanaf Eindhoven Airport? Dan geniet je straks van vele voordelen. In Nederland kiezen de meeste mensen tussen een vliegreis vanaf Schiphol Amsterdam of Eindhoven Airport. Logischerwijs zal je, als je in de buurt van Eindhoven woont, eerder voor Eindhoven Airport kiezen. Dit is immers wel zo gemakkelijk. Maar wist je dat vliegen vanaf Eindhoven ook nog eens talloze voordelen oplevert? Wij zetten die voordelen voor jou op een rijtje.

Gemakkelijk bereikbaar

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is luchthaven Schiphol voor de meeste mensen minder goed bereikbaar dan Eindhoven. Om op dit luchthaven aan te komen, moet je vaak al een hele reis afleggen en dan moet de echte vlucht nog beginnen. Daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Eindhoven Airport is naast de snelweg gelegen en is vanuit meerdere hoeken van ons land makkelijk te bereiken. Vooral wanneer je hier natuurlijk al niet zo ver vandaan woont. Eindhoven Airport biedt zo een oplossing voor mensen die de reis naar Schiphol te lang vinden.

Gemakkelijk bereikbaar vliegveld eindhoven

Kleine luchthaven

Eindhoven Airport is veel minder druk dan luchthaven Schiphol. Dit komt vooral omdat er alleen Europese vluchten uit Eindhoven vertrekken. Daarnaast is het een veel kleinere luchthaven, waardoor ze over minder vluchten beschikken. Dit vinden veel mensen een groot voordeel. Het is veel overzichtelijker en de loopafstanden tussen de verschillende gates zijn kleiner. Hierdoor is het niet noodzakelijk om uren van tevoren op de luchthaven aan te komen. Je bent snel ingecheckt en kunt snel vertrekken. Urenlang wachten is niet meer nodig. Bovendien is er maar één bagageband bij terugkomst. Hierdoor ben je ook weer snel vertrokken als je moe bent na een lange vliegreis.

Hou wel in je achterhoofd dat er minder winkeltjes en bezienswaardigheden op het vliegveld te vinden zijn. Neem daarom altijd iets mee om de tijd te doden. Zeker als je met kleine kinderen reist is het belangrijk om ze af te leiden totdat de vlucht begint.

kleine luchthaven eindhoven

Welke vliegmaatschappijen vliegen via Eindhoven?

De meeste Nederlandse vliegmaatschappijen beschikken over vluchten vanaf Eindhoven Airport. Bij sommige vluchten is het zelfs enkel mogelijk om via Eindhoven te vliegen. Controleer dit daarom altijd goed bij het boeken van een vliegticket. Zo voorkom je nare verrassingen voordat de vakantie begint. Naast de bekende dure vliegtuigmaatschappijen, zien we ook dat prijsvechters vanaf Eindhoven vliegen. Denk bijvoorbeeld aan Transavia. Met deze vliegtuigmaatschappij is het mogelijk om naar diverse Europese bestemmingen te vliegen via Eindhoven Airport. Zo beschik je niet alleen over de goedkoopste tickets, maar ook nog eens een fijne en makkelijk te bereiken luchthaven.

Jij houdt je bezig met het vinden van de perfecte mannenvakantie en de luchthaven staat al op jou te wachten. Vliegen wordt zo een waar feestje!

Ideaal voor zakenreizen 

Vaak zien we dat mannen via Eindhoven Airport op zakenreis vertrekken. Dit is ook niet zonder reden. Door de snelle in- en uitcheck regeling, ben je binnen no-time op de plaats van bestemming en ben je ook zo weer thuis. Daarnaast gaan de meeste zakenreizen naar plaatsen binnen Europa. Hierdoor worden deze meestal via Eindhoven Airport geregeld. Makkelijk en snel, dat is Eindhoven Airport!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks