Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in jouw huis 0 175

inboedelverzekering

Wat is inboedel? En waarom sluit je een inboedelverzekering af? Onder inboedel wordt verstaan alles dat in jouw huis aanwezig is en kan worden meegenomen of verplaatsbaar is. Een voorbeeld: jouw keuken valt niet onder de inboedelverzekering, de losse spullen in je keuken wél. Een ingebouwde koelkast valt niet onder de inboedelverzekering, een vrijstaande koelkast is wél verzekerd tegen schade met een inboedelverzekering. Je kunt jouw inboedel verzekeren wanneer je in Nederland woont in een eigen huis, een huurhuis, een woonboot, een appartement of in een studentenkamer. Hoe meer spullen je in huis hebt hoe verstandiger het is om een inboedelverzekering af te sluiten. Heb je géén inboedelverzekering en er breekt brand uit, dan sta je op straat met alles wat er is overgebleven uit die brand. Je moet dan alles wat verloren is gegaan zelf opnieuw aanschaffen. Met een inboedelverzekering wordt veel schade vergoed! 

De inboedel van jouw huis verzekeren? Waarom zou je dat doen?

Je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar wanneer je inboedel hebt is het wél aan te raden deze te verzekeren. Je kunt, in de regel, twee soorten inboedelverzekeringen afsluiten. De standaard- en de uitgebreide inboedelverzekering. Bij de standaard inboedelverzekering wordt schade aan jouw inboedel vergoed wanneer deze schade is ontstaan door:

 • Inbraak, diefstal en vandalisme
 • Brand, blus- en rookschade
 • Waterschade
 • Regen, hagel, sneeuw en storm
 • Omvallende bomen (en hijskranen)

Bij de uitgebreide inboedelverzekering krijg je ook schade vergoed die is ontstaan door:

 • Zelf veroorzaakte schade
 • Schroeien en smelten

Wat wordt wél via de inboedelverzekering

Schade die wel wordt vergoed:

 • Schade ontstaan als gevolg van brand, blikseminslag, neerslag, storm, hagel, wind, lekkage en diefstal
 • Kosten die worden gemaakt voor het opsporen van een lekkage (hak- en breekwerk)
 • Het vervangen van sloten na diefstal van je sleutels (maximaal bedrag)
 • Schade die ontstaat door langdurige stroomuitval. (Spullen in vriezer)
 • De kosten bij vervangende woonruimte omdat je niet meer in jouw huis kunt wonen vanwege schade door een van bovengenoemde oorzaken
 • Schade aan spullen in jouw schuur, berging, garage of gezamenlijke ruimte door één van bovengenoemde oorzaken

Wat wordt niet vergoed via de inboedelverzekering

Schade die niet wordt vergoed is:

 • Schade die al aanwezig is wanneer jij een inboedelverzekering afsluit
 • Schade ontstaan door vallen, stoten of zakkenrollen aan een mobiele telefoon of tablet
 • Schade ontstaan door een aardbeving
 • Schade door diefstal, inbraak of water wanneer jij niet meer in dat huis woont
 • Schade die een gevolg is van slecht onderhoud of een constructiefout
 • Schade die ontstaat door verboden activiteiten, zelfs als jij en niet van op de hoogte was

Welke spullen zijn wel – en welke zijn niet verzekerd bij een inboedelverzekering?

Zoals gezegd is inboedel alles dat in jouw huis aanwezig is en kan worden meegenomen of verplaatsbaar is. Een inboedelverzekering dekt ook de spullen die staan in jouw garage, in de schuur of onder een afdak. Woon je in een appartement dan zijn jouw spullen die staan in de gezamenlijke hal ook verzekerd. Niet alle spullen zijn verzekerd. Een auto die in jouw garage staat is niet via de inboedelverzekering verzekerd. Dat geldt ook voor een motor, bromfiets of boot. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen regels en voorwaarden. Lees die dan ook goed door zodat je weet wat wél en wat niet verzekerd is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq 0 90

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq

Het is weer voorjaar en we kijken allemaal reikhalzend uit naar de eerste mooie dagen. Heerlijk uren in de tuin doorbrengen en natuurlijk de dag beëindigen met een fantastische bbq. Er is gewoon niets gezelligers dan na een warme dag, genietend van de laatste zonnestralen, ook nog met het hele gezin of familie en vrienden (wanneer corona dit weer toelaat) te genieten van een heerlijk stukje vlees, vis of groente van de grill. Langzaam lijken de weersvoorspellingen de komende tijd weer een beetje beter te worden en hopen we toch echt op de omslag naar mooi zomers weer. Ben jij alvast voorbereid op de eerste dag dat er weer gebarbecued kan worden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want met de goede voorbereidingen weet jij die eerste dag direct de heerlijkste bbq gerechten op tafel te zetten. Dit mag in elk geval niet ontbreken!

Heerlijk vlees

Vlees hoort bij de barbecue. Mits je niet vegetarisch bent kunt je dus helemaal losgaan met het uitzoeken van verschillende vleessoorten. Natuurlijk kan je standaard gemarineerde lappen vlees bij de supermarkt halen, maar het is nog lekkerder (en stiekem ook leuker) om dit geheel zelf te doen. Breng daarom op de dag zelf een bezoekje aan de slager en koop een aantal vleessoorten. Groot voordeel van een bezoekje aan de slager is dat ze je vaak ook enkele tips kunnen geven hoe je het vlees het beste kunt marineren.

Hou er rekening mee dat het marineren van vlees de nodige tijd in beslag neemt. Doe daarom óf de dag van tevoren boodschappen of doe dit in de vroege ochtend, zodat je het vlees daarna direct in de marinade kunt zetten. Vaak heeft het vlees namelijk wel minimaal twaalf uur nodig om alle smaken in zich op te nemen.

Naast vlees kun je natuurlijk ook kiezen voor een aantal visgerechten. Zorg er wel voor dat je vis altijd in aluminiumfolie bakt, anders loop je het risico dat ze aanbakken op de grill of dat al het andere eten naar vis gaat smaken. Ook handig van aluminiumfolie is dat je hier zeer gemakkelijk allemaal extra smaakmakers in toe kunt voegen, zodat de vis dit goed in zich op kan nemen.

Zelfgemaakte drankjes

Natuurlijk zeg je op een warme dag bij de barbecue geen nee tegen een heerlijk koel biertje, maar het is nóg leuker om een aantal zelfgemaakte drankjes samen te stellen. Zoek daarom gerust wat recepten op om heerlijke cocktails te maken. Vaak heb je de meeste dranksoorten al gewoon in huis en kun je deze dus binnen mum van tijd op tafel hebben staan. Maak gerust een grote hoeveelheid, want een cocktail gaat er bij iedereen wel in.

Zijn er ook kinderen bij de barbecue aanwezig? Maak dan ook een 0% alcohol cocktail, zodat zij lekker mee kunnen proosten!

Salades

Een huzarensalade of aardappelsalade uit de supermarkt gaat er altijd wel in. Maar deze salades zijn wel enorm zwaar en leveren de nodige extra calorieën. Om voor iets meer balans te zorgen, kun je er dus beter voor kiezen om zelf een wat gezondere en luchtigere salade te bereiden. Dat smaakt overheerlijk bij alle sterke smaken van vlees, vis en groente. En het is ook nog eens fijn om te eten als je zit te wachten tot je stukje vlees klaar is.

De beste airco voor je mancave 0 81

De beste airco voor je mancave

Wat is de beste airco voor je mancave? Wij vertellen het je allemaal in dit artikel. In een mancave moet je lekker lang kunnen blijven zonder dat het er te warm wordt, maar welke airco kan je hier nu het beste voor gebruiken? Wat zijn eigenlijk je opties? Ga je voor een mobiele airco, of toch voor een vaste airco? Lees snel verder en je ontdekt het antwoord op al deze vragen.

Wat zijn je opties?

Als je een airco wil kopen voor je mancave, heb je verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Heel globaal zijn er twee mogelijkheden: een mobiele airco en een vaste airco. Hieronder lees je wat de voor- en nadelen van deze twee apparaten zijn.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een apparaat dat je niet hoeft te installeren. Een mobiele airco voert warme lucht van binnen naar buiten af via een afvoerslang. Deze slang gaat naar buiten via een raam of deur. Het voordeel van een mobiele airco is dat je deze kunt verplaatsen wanneer dat nodig is. Ook is er geen ingewikkelde installatie nodig om een mobiele airco gebruiksklaar te maken. Wel heb je bij een mobiele airco een afdichtingskit nodig. De slang naar buiten moet via een raam of deur naar buiten en dit raam of deze deur moet daarom openstaan. Om te voorkomen dat er daardoor te veel warme lucht naar binnen komt, gebruik je een afdichtingskit die voorkomt dat de warme lucht je mancave in komt. Met deze mobiele airco test op Reviewmeisters.nl weet je zeker dat je het beste product selecteert..

Vaste airco

Je kunt ook kiezen voor een vaste airco voor je mancave. Een vaste airco moet natuurlijk wel geïnstalleerd worden, maar is daarna dan ook altijd klaar voor gebruik om warme lucht goed af te voeren. Het voordeel van een vaste airco is dat de afvoerslang netjes geïnstalleerd wordt en je geen extra afdichtingskit hoeft te kopen om te voorkomen dat er warme lucht naar binnen komt. De warme lucht wordt afgevoerd via een geïnstalleerde en vastgezette buis, waardoor het niet mogelijk is dat er warme lucht naar binnen komt. Het nadeel van een vaste airco is dat je deze niet kunt verplaatsen en dat het dus niet mogelijk is om meerdere ruimtes te koelen met dit apparaat. Je kiest van tevoren welke ruimte de airco moet koelen (bijvoorbeeld je woonkamer of je slaapkamer) en dat kan je niet meer veranderen.

Waar moet je op letten?

Bij het uitkiezen van de juiste airconditioning voor je mancave, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

De locatie van de mancave

Een mancave kan je op heel veel verschillende plekken hebben, zoals in de kelder van je huis of in het schuurtje achterin je tuin. Afhankelijk van de locatie van je mancave, moet je een airco kiezen die bij deze locatie past. Zit jouw mancave in de kelder? Dan wordt een mobiele airco lastig, omdat er in een kelder geen raam zit waar je een afvoerslang door naar buiten kunt hangen. Zo kan de airco zijn warmte dus niet kwijt. In een kelder kan je wel een vaste airconditioning installeren, maar realiseer je wel dat dit een grotere klus is dan in een slaapkamer. De airco moet namelijk een langere route naar buiten afleggen. Als je je mancave in een schuurtje in de tuin hebt, is dit een stuk makkelijker en kan je ook gebruikmaken van een mobiele airco door de afvoerslang door het raam of door de deur naar buiten te hangen.

Het geluidsniveau

De ene airco maakt meer geluid dan de andere. Alleen jij kunt bepalen hoe storend je het vindt als een airco geluid maakt. Zit je vaak te gamen met een koptelefoon op in je mancave? Dan mag een airco misschien wat meer geluid maken. Maar als je je mancave hebt ingericht als plek om lekker een filmpje te kijken, of gewoon wat te lezen, dan is een airco die veel geluid maakt misschien wel heel storend. Bepaal dus voor jezelf hoeveel geluid de airco mag maken en kies een airco die daarbij past.

Het oppervlakte van de mancave

Niet alle airco’s hebben de capaciteit om een grote ruimte te koelen. Kijk dus bij het zoeken van de beste airco altijd naar het koelvermogen. De meeste mancaves hebben geen enorm groot oppervlakte en dus heb je meestal ook geen grote airco nodig. Kies dus een mobiele airco of een vaste airco die past bij het oppervlak van jouw mancave.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks