Een trap van het hoogste niveau 0 238

Een trap van het hoogste niveau

De kans is groot dat je het afgelopen jaar de nodige klusjes in huis hebt opgepakt. Net als het grootste deel van Nederland. Bouwmarkten konden het hout, de verfrollers en kitspuiten niet aanslepen en moesten geregeld nee verkopen. Allemaal omdat we massaal aan het klussen sloegen om iets nuttigs te doen met al dat thuiszitten.

Geldt dat ook voor jou en ben je nu op zoek naar je volgende project? Grote kans dat je de trap in jouw verbouwingen over het hoofd hebt gezien. Daarom bespreken we in dit artikel alles wat je moet weten over het (laten) renoveren van je trap. Van de opbouw van verschillende traprenovatie prijzen tot de laatste mode in trappenland.

De kosten van een traprenovatie

Misschien heb je dit project tot nu toe niet aangedurfd omdat je voor je ziet dat de hele trap vervangen moet worden. En dat voelt niet alleen duur, maar vooral ook erg onhandig. Want hoe lang kun je dan wel niet naar boven in je eigen huis? Niets is minder waar. Bij een traprenovatie open trap wordt er bijvoorbeeld vaak gewerkt met zogenaamde overzettreden.

Daarbij worden de bestaande treden dus als het ware bekleed met een door jou gekozen materiaal en look. Je kunt zelf kiezen hoe ver je daarmee wilt gaan. Wil je bijvoorbeeld alleen de voorzijde van de treden bekleden, of rondom voor een compleet nieuwe look van je trap? Je kunt er zelfs voor kiezen om een open trap dicht te laten maken, bijvoorbeeld om de veiligheid voor kinderen te vergroten.

Een traprenovatie kun je dus zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je zult begrijpen dat de kosten van de renovatie sterk afhangen van de door jou gemaakte keuzes. Een renovatie expert als Stairz kan je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden, jouw wensen en wat daar voor prijskaartje aan komt te hangen.

Wat inspiratie voor jouw trap

Goed, nu je dus weet dat het renoveren van je trap niet zo’n monsterklus hoeft te zijn als je zelf misschien had gedacht, is het tijd voor wat inspiratie. Want als je dan toch aan de slag gaat, waarom zou je dan niet direct een ware blikvanger maken van jouw trap? Het is toch een belangrijk en veelgebruikt onderdeel van je huis.

Zo kiezen veel mensen ervoor om led-verlichting in hun traptreden te laten verwerken. Dat staat niet alleen ontzettend stijlvol, maar vergroot ook nog eens aanzienlijk de veiligheid wanneer je de trap in het donker gebruikt.

En die overzettreden waar we het eerder over hadden? Die zijn beschikbaar in heel veel verschillende houtsoorten en stijlen. Zo is er altijd wel een uitstraling te vinden die bij jouw interieur en voorkeuren past. Of je nu een moderne en minimalistische trap wilt, of juist liever een stoere en industriële look hebt.

Ben je enthousiast geworden over het onderhanden nemen van jouw trap? We raden je aan om hiervoor een specialist in te schakelen, hoe handig je zelf ook bent. Het renoveren van een trap is specialistisch werk en het is belangrijk dat het goed gebeurt. De experts van Stairz werken door het hele land en voorzien je graag van vrijblijvend advies op maat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid of postpaid simkaart? 0 82

Prepaid of postpaid simkaart?

Een mobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Heb je dringend hulp nodig, dan pak je gauw je mobiel om iemand te bellen. Soms ook gewoon voor het delen van leuke gebeurtenissen of voor werk gerelateerde doeleinden. Bij een mobiel hoort natuurlijk ook een simkaart. Simkaarten worden ook wel informatiedragers genoemd, omdat zij unieke gegevens van de gebruiker, maar ook van de betreffende netwerkprovider dragen. Hierdoor wordt er een verbinding gemaakt met het mobiele apparaat.

Ben je van plan om een nieuwe provider uit te kiezen, dan heb je tegenwoordig keuze uit verschillende telecom bedrijven. Veel van deze bedrijven bieden ook online dienstverlening, dus je hebt binnen een paar klikken jouw nieuwe simkaart in handen, want deze wordt tot aan huis geleverd. Maar hoe weet jij welk bedrijf de beste aanbiedingen heeft of de nieuwste mobieltjes verkoopt? Ga dan na wat anderen hun ervaringen waren, bijvoorbeeld via de Luminablog. Door recensies van klanten te bekijken kom je al gauw tot een besluit.

De functie van een simkaart

Simkaarten zijn uniek en hebben een referentienummer bestaande uit 13 cijfers. Er is een specifieke algoritme aan verbonden, die gekoppeld is aan de provider. Middels de simkaart is het mogelijk om de huidige locatie van de telefoonhouder te achterhalen. Dit wordt bijvoorbeeld door de politie gebruikt om mensen op te sporen. Ook is het mogelijks om nummers op te slaan op de simkaart en deze op te slaan op de pc. Een andere belangrijke functie van een simkaart is om uitgaande gesprekken te factureren. Simkaarten zijn er in verschillende formaten, zoals de zogenaamde Micro en Nano simkaarten.

Prepaid vs. Postpaid

De termen prepaid en postpaid hebben meestal te maken met de factureringsdiensten. Hierbij kun je denken aan telefoonverbindingen, internetverbinding, enzovoorts. Pre betekent vóór, dat wil dus zeggen dat je voorafgaand aan het gebruik moet betalen. Post betekent erna, dus daarbij betaal je achteraf en mag je dus net zoveel beltegoed gebruiken als je maar wilt en nodig hebt. Beide typen kennen hun voor- en nadelen.

Het voordeel van prepaid simkaarten is dat je vooraf weet waarvoor je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je altijd een pakket op maat kunt kiezen. Als een plan jou niet bevalt kan je altijd veranderen naar een ander pakket. Natuurlijk heeft dit zijn beperkingen, zoals noodgevallen, waarbij je dringend op zoek moet gaan naar beltegoed of data.

Postpaid simkaarten hebben daarentegen als voordeel dat je op elk gewenst moment aan beltegoed of data kunt komen. Maar een nadeel hierbij is dat je niet op de hoogte bent van eventuele verborgen kosten op je factuur. Ook is een nadeel dat je niet zomaar van pakket kunt wisselen, omdat er meestal annulering contracten zijn. Postpaid gebruikers hebben meestal contracten van een jaar of langer, dus zijn beperkt om te veranderen van provider of pakket. Voordelen van prepaid simkaarten zijn dat je goedkoper betaalt als je vaker belt, bijvoorbeeld voor zakelijke gesprekken en dat er tijdens drukke uren voorkeur gegeven wordt aan de postpaid gebruikers. Je hebt dus een grotere kans op een verbinding, vergeleken met prepaid gebruikers.

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 91

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks