Een trap van het hoogste niveau 0 710

Een trap van het hoogste niveau

De kans is groot dat je het afgelopen jaar de nodige klusjes in huis hebt opgepakt. Net als het grootste deel van Nederland. Bouwmarkten konden het hout, de verfrollers en kitspuiten niet aanslepen en moesten geregeld nee verkopen. Allemaal omdat we massaal aan het klussen sloegen om iets nuttigs te doen met al dat thuiszitten.

Geldt dat ook voor jou en ben je nu op zoek naar je volgende project? Grote kans dat je de trap in jouw verbouwingen over het hoofd hebt gezien. Daarom bespreken we in dit artikel alles wat je moet weten over het (laten) renoveren van je trap. Van de opbouw van verschillende traprenovatie prijzen tot de laatste mode in trappenland.

De kosten van een traprenovatie

Misschien heb je dit project tot nu toe niet aangedurfd omdat je voor je ziet dat de hele trap vervangen moet worden. En dat voelt niet alleen duur, maar vooral ook erg onhandig. Want hoe lang kun je dan wel niet naar boven in je eigen huis? Niets is minder waar. Bij een traprenovatie open trap wordt er bijvoorbeeld vaak gewerkt met zogenaamde overzettreden.

Daarbij worden de bestaande treden dus als het ware bekleed met een door jou gekozen materiaal en look. Je kunt zelf kiezen hoe ver je daarmee wilt gaan. Wil je bijvoorbeeld alleen de voorzijde van de treden bekleden, of rondom voor een compleet nieuwe look van je trap? Je kunt er zelfs voor kiezen om een open trap dicht te laten maken, bijvoorbeeld om de veiligheid voor kinderen te vergroten.

Een traprenovatie kun je dus zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je zult begrijpen dat de kosten van de renovatie sterk afhangen van de door jou gemaakte keuzes. Een renovatie expert als Stairz kan je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden, jouw wensen en wat daar voor prijskaartje aan komt te hangen.

Wat inspiratie voor jouw trap

Goed, nu je dus weet dat het renoveren van je trap niet zo’n monsterklus hoeft te zijn als je zelf misschien had gedacht, is het tijd voor wat inspiratie. Want als je dan toch aan de slag gaat, waarom zou je dan niet direct een ware blikvanger maken van jouw trap? Het is toch een belangrijk en veelgebruikt onderdeel van je huis.

Zo kiezen veel mensen ervoor om led-verlichting in hun traptreden te laten verwerken. Dat staat niet alleen ontzettend stijlvol, maar vergroot ook nog eens aanzienlijk de veiligheid wanneer je de trap in het donker gebruikt.

En die overzettreden waar we het eerder over hadden? Die zijn beschikbaar in heel veel verschillende houtsoorten en stijlen. Zo is er altijd wel een uitstraling te vinden die bij jouw interieur en voorkeuren past. Of je nu een moderne en minimalistische trap wilt, of juist liever een stoere en industriële look hebt.

Ben je enthousiast geworden over het onderhanden nemen van jouw trap? We raden je aan om hiervoor een specialist in te schakelen, hoe handig je zelf ook bent. Het renoveren van een trap is specialistisch werk en het is belangrijk dat het goed gebeurt. De experts van Stairz werken door het hele land en voorzien je graag van vrijblijvend advies op maat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Emigreren: 3 fouten om te vermijden 0 249

Emigreren: 3 fouten om te vermijden

Misschien is het altijd al jouw droom geweest om Nederland te verlaten. Om een geheel nieuw leven in een ander land op te bouwen. Er zijn ook mensen die hier nooit over nagedacht hadden, maar zich genoodzaakt zien om te emigreren. Bijvoorbeeld voor de liefde. Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, breekt een ongelooflijk spannende tijd aan. Je laat echt alles achter om iets geheel nieuws op te bouwen.

Jaarlijks emigreren talloze Nederlanders. In de praktijk blijkt dit echter ook regelmatig mis te gaan. Maar waar gaat het dan mis? En wat kunnen we leren van deze ervaringen? In dit artikel behandelen we de drie grootste fouten die je zeker moet kunnen vermijden.

1.      De taal niet leren

Hoe lastig is het als je niet met elkaar kunt communiceren? Als je de taal niet beheerst, wordt het leven al een heel stuk lastiger. Daarom goed om je ruim van tevoren al in te schrijven bij https://www.ste.nl/ en een taalcursus te volgen. Dit maakt het echt makkelijker. Bijvoorbeeld om een baan te zoeken, maar ook om met de lokale bevolking te spreken en gemeentezaken af te wikkelen. Het is vrijwel onmogelijk om in een land te leven als je de taal niet goed beheerst. Dit maakt het werken en leven gewoon veel lastiger.

De meeste mensen dromen al jaren over emigreren naar een specifiek land. Dit zijn ook de mensen die over genoeg voorbereidingstijd beschikken om de taal onder de knie te krijgen. Emigreren moet je sowieso nooit in een opwelling doen. Gebruik deze tijd dus om een cursus te volgen. Om alles te leren wat je moet leren. Zowel over de taal als de cultuur en het land zelf. Bij diensten STE kun je terecht voor zowel groepscursussen als één op één training. Zo bepaal je zelf hoe je leert.

2.      Overtuigd zijn van een beter leven

Sommige mensen zijn gewoon heel ongelukkig. Ze kunnen er de vinger niet echt op leggen, maar hebben het daardoor compleet gehad met het eigen land. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat ze gelukkiger zouden zijn in een ander land. Vergeet echter niet dat je gevoelens en problemen niet op magische wijze zullen verdwijnen als je de grens oversteekt. Dit kan flink tegenvallen als je hier juist wel vanuit ging. Blijf dus wel realistisch voordat je deze stap neemt, zodat je niet spijt achteraf zult krijgen.

3.      Zich niet professioneel laten begeleiden

Verhuizen naar het buitenland heeft nogal wat voeten in de aarde. Denk alleen al aan alles wat geregeld moet worden. Elk land heeft weer andere regels. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een zorgverzekering in dit land moet regelen? Hoe je de belasting moet regelen? Waar je verder nog aan moet denken wanneer je hier grond koopt? Nee? Dan is het slim om contact te zoeken met een expert in dit land. Het is natuurlijk het allermooist wanneer dit een Nederlander is die ooit geëmigreerd is. Een ervaringsdeskundige. Iemand die niet alleen de taal beheerst en weet wat er geregeld moet worden, maar ook in het Nederlands met jou kan communiceren. 

 

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto 0 281

Zo ga je je relaxed op vakantie met de auto

Wat is er nu leuker dan het vooruitzicht van een vakantie met de auto. Om te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie met de auto moet je auto tiptop in orde zijn en helemaal klaar zijn voor de trip. 

Waar moet je allemaal aan denken als je je auto vakantieklaar wilt maken? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij om relaxed op vakantie te gaan met de auto.

Ga langs bij je garage voor een check

Voordat je naar het buitenland rijdt is het handig om eerst even langs te gaan bij je garage voor een check. Vraag je garage om de auto nog even na te lopen zodat eventuele mankementen kunnen worden opgespoord voordat je weggaat. Het laatste wat je wilt is dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan, dat is een behoorlijke domper op de vakantievreugde. Vraag of de monteur onder andere om de conditie van je accu te controleren en het profiel van je banden, en laat vooral je remmen nakijken. Vraag ook om te controleren of je airco het goed doet als je naar het zonnige zuiden rijdt. 

Controleer vlak voor vertrek alle vloeistoffen van je auto

De avond voordat je weggaat controleer je zelf ook nog het peil van alle vloeistoffen in je auto: olie, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en remvloeistof. Neem voor de zekerheid in ieder geval olie en koelvloeistof mee, zodat je ook als je geen tankstation kunt vinden wanneer het nodig is kunt bijvullen. Is onderweg je ruitenwisservloeistof op dan kun je -mits je in een warm land bent- het aanvullen met gewoon kraanwater. 

Ga je met een caravan op pad, monteer extra spiegels

Een caravan is doorgaans breder dan je auto, zodat je in de zijspiegels van je auto alleen de caravan ziet. Om het achteropkomend verkeer te kunnen zien moet je extra spiegels monteren op je auto waarmee je voorbij je caravan kunt kijken. Controleer voordat je vertrekt of de spiegels goed vastzitten en of je daadwerkelijk iets kunt zien. 

Monteer een dakkoffer voor extra bergruimte

Als je veel wilt meenemen op vakantie of spullen die niet in de bagageruimte van je auto passen zoals wintersportartikelen, dan biedt een dakkoffer uitkomst. Ga je een dakkoffer kopen dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Past de dakkoffer wel op je dakdragers, steekt de dakkoffer niet te ver uit en overschrijdt het gewicht van de dakkoffer als hij vol zou zijn niet de maximum daklast van je auto. Koop niet bij voorbaat de grootste dakkoffer die op je auto past, want hoe groter de dakkoffer is, hoe meer luchtweerstand er ontstaat waardoor je meer brandstof verbruikt tijdens het rijden. 

Zorg voor een goed werkende autoradio en goede muziek

Als je op vakantie bent met de auto wil je onderweg de lokale radiostations kunnen ontvangen. Natuurlijk om te kunnen genieten van die geweldige zomerhits, maar vooral om op de hoogte te blijven van calamiteiten en filemeldingen. Zorg ook voor goede muziek voor onderweg, want dat maakt het rijden een stuk plezieriger. Maak voor vertrek een usb-stick met je favoriete nummers zodat je straks swingend de grens over rijdt. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks