Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig! 0 146

Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig!

Ben je dol op fietsen, maar doe je dit sinds de komst van de kinderen eigenlijk te weinig? Dan ben je zeker niet alleen. Iedere vader zal beamen dat het regelen van goed vervoer in combinatie met kinderen enorm veel van je vraagt. Vaak wordt dan toch maar de auto gepakt. Jammer, want er zijn veel milieuvriendelijkere keuzes. Bovendien is fietsen een stuk gezonder. Zit je niet te wachten op tegenwind met twee kinderen? Dan is een elektrische fiets wellicht dé perfecte oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig blijft?

Voordelen elektrische fiets

Heb je ooit wel eens op een elektrische fiets gereden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Eenmaal het eerste ritje achter de rug en je wilt nooit meer iets anders. Een elektrische fiets geeft je het gevoel alsof je altijd wind mee hebt. Door de trapondersteuning voelt fietsen lichter dan ooit en kan je zonder problemen grote afstanden afleggen. Bovendien ben je ook nog eens veel sneller. De meeste elektrische fietsen kunnen met gemak een snelheid van maar liefst twintig tot dertig kilometer per uur halen.

Hierdoor kun je een elektrische fiets in de meeste gevallen prima gebruiken als alternatief vervoersmiddel voor de auto. Je kunt er lange afstanden mee afleggen, het kost weinig moeite en het is bovendien ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Hoewel je namelijk over trapondersteuning beschikt, blijf je wel in beweging en leg je langere afstanden af. Hierdoor verbrand je alsnog de nodige calorieën en zit je lekkerder in je vel. Alles om die sportieve papa te blijven!

Zo hou je het veilig!

Hoewel de elektrische fiets wellicht als muziek in de oren klinkt, moet je waarschijnlijk ook toegeven dat deze hogere snelheden ook ietwat gevaarlijk klinken. Want hoe bescherm je je kinderen op de elektrische fiets? Je moet er immers niet aan denken dat je met dertig kilometer per uur onderuit gaat met twee kinderen op de fiets. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de veiligheid kunt waarborgen:

  • Raak eerst gewend aan de hogere snelheid. Maak daarom van tevoren eerst de nodige ritjes zonder de kinderen op de fiets. Probeer minstens dertig a veertig kilometer zonder kinderen te fietsen. Zo wen je aan het rijden op de fiets en voel je je een stuk zekerder voordat je de kinderen voor de eerste keer gaat vervoeren.
  • Gebruik altijd helmpjes op de fiets. Niet alleen voor de kinderen is dit een goed idee, maar ook voor jezelf. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar je moet er écht niet aan denken om met twintig kilometer per uur op je hoofd te vallen. Net als dat je dit niet graag bij je kinderen zou zien. Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak gebruik van de nodige beschermingsmiddelen.
  • De meeste elektrische fietsen zijn begrensd op vijfentwintig kilometer per uur. Hierdoor kun je nooit te hard gaan en blijft het mogelijk om rustig af te remmen als andere fietsers plotseling vreemde manoeuvres uithalen of er een scherpe bocht aan dreigt te komen. Hoewel de meeste elektrische fietsen begrensd zijn, is dit nog lang niet bij iedere fiets het geval. Daarom is dit voor het verhogen van de veiligheid zeker prettig om bij stil te staan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer jij een evenement? Dan moet je deze items hebben! 0 56

Organiseer jij een evenement

Als na de lockdown alle winkels en evenementen weer opengaan en gaan beginnen, wil jij erbij zijn. Heb je bijvoorbeeld een winkel of organiseer je een evenement, dan moet je producten hebben die tot de verbeelding spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hekwerkbanner, vlaggen en spandoeken. Iedereen gaat in deze periode natuurlijk weer open en dit is dan ook het uitgelezen moment om je te onderscheiden van de concurrentie! Je onderscheiden kan je op verschillende manieren doen, dit kan zowel online als offline. Een goede balans hierin vinden is ideaal, maar er wordt verwacht dat de offline communicatie beter aan zal slaan bij de klant. Na het lange binnen zitten en niet kunnen winkelen, wil men weer fysiek kunnen winkelen en daadwerkelijk advertenties kunnen zien en voelen. Hier moet je op inspelen!

Hoe speel je hierop in?

Dat is eenvoudig, je moet adverteren met producten die niet iedereen gebruikt. Neem bijvoorbeeld een hekwerkbanner, dit wordt normaal gesproken gebruikt als dranghek- of bouwhekdoek. Het zijn grote doeken, waar veel informatie op gezet kan worden, zo kun je groot jouw logo erop zetten en kun je laten zien waar jouw winkel zit. Doordat de doeken in verschillende materialen komen, kun je zelf kiezen waar je hem wil neerzetten. Het materiaal meshdoek bijvoorbeeld is uitermate geschikt om buiten in de wind te zetten, vanwege de gaatjes in het doek die de wind doorlaten. Wil je liever een duurzaam doen? Dan kan dat ook, het ProPes materiaal is 100% recyclebaar.

En wat moet ik gebruiken voor binnen?

Binnen kun je natuurlijk ook verschillende producten gebruiken om klanten mee aan te spreken. Denk bijvoorbeeld aan roll up banners, dit zijn de ideale advertentie producten. Roll up banners kun je in verschillende formaten laten bedrukken met mooie beelden voor in de winkel. Naast mooie beelden kun je natuurlijk ook tekst erop drukken met bijvoorbeeld waar de rij begint. Je hoeft de banner alleen maar uit te rollen en hij staat. Wil je de print extra op laten vallen? Dan kun je er een aantal spots bij bestellen.

Met deze producten kun je jouw winkel of evenement extra op laten vallen en ervoor zorgen dat niemand het mist! Wij wensen je veel succes met de (her)opening van jouw zaak of eventlocatie.

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq 0 90

Dit mag er sowieso niet ontbreken bij een bbq

Het is weer voorjaar en we kijken allemaal reikhalzend uit naar de eerste mooie dagen. Heerlijk uren in de tuin doorbrengen en natuurlijk de dag beëindigen met een fantastische bbq. Er is gewoon niets gezelligers dan na een warme dag, genietend van de laatste zonnestralen, ook nog met het hele gezin of familie en vrienden (wanneer corona dit weer toelaat) te genieten van een heerlijk stukje vlees, vis of groente van de grill. Langzaam lijken de weersvoorspellingen de komende tijd weer een beetje beter te worden en hopen we toch echt op de omslag naar mooi zomers weer. Ben jij alvast voorbereid op de eerste dag dat er weer gebarbecued kan worden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want met de goede voorbereidingen weet jij die eerste dag direct de heerlijkste bbq gerechten op tafel te zetten. Dit mag in elk geval niet ontbreken!

Heerlijk vlees

Vlees hoort bij de barbecue. Mits je niet vegetarisch bent kunt je dus helemaal losgaan met het uitzoeken van verschillende vleessoorten. Natuurlijk kan je standaard gemarineerde lappen vlees bij de supermarkt halen, maar het is nog lekkerder (en stiekem ook leuker) om dit geheel zelf te doen. Breng daarom op de dag zelf een bezoekje aan de slager en koop een aantal vleessoorten. Groot voordeel van een bezoekje aan de slager is dat ze je vaak ook enkele tips kunnen geven hoe je het vlees het beste kunt marineren.

Hou er rekening mee dat het marineren van vlees de nodige tijd in beslag neemt. Doe daarom óf de dag van tevoren boodschappen of doe dit in de vroege ochtend, zodat je het vlees daarna direct in de marinade kunt zetten. Vaak heeft het vlees namelijk wel minimaal twaalf uur nodig om alle smaken in zich op te nemen.

Naast vlees kun je natuurlijk ook kiezen voor een aantal visgerechten. Zorg er wel voor dat je vis altijd in aluminiumfolie bakt, anders loop je het risico dat ze aanbakken op de grill of dat al het andere eten naar vis gaat smaken. Ook handig van aluminiumfolie is dat je hier zeer gemakkelijk allemaal extra smaakmakers in toe kunt voegen, zodat de vis dit goed in zich op kan nemen.

Zelfgemaakte drankjes

Natuurlijk zeg je op een warme dag bij de barbecue geen nee tegen een heerlijk koel biertje, maar het is nóg leuker om een aantal zelfgemaakte drankjes samen te stellen. Zoek daarom gerust wat recepten op om heerlijke cocktails te maken. Vaak heb je de meeste dranksoorten al gewoon in huis en kun je deze dus binnen mum van tijd op tafel hebben staan. Maak gerust een grote hoeveelheid, want een cocktail gaat er bij iedereen wel in.

Zijn er ook kinderen bij de barbecue aanwezig? Maak dan ook een 0% alcohol cocktail, zodat zij lekker mee kunnen proosten!

Salades

Een huzarensalade of aardappelsalade uit de supermarkt gaat er altijd wel in. Maar deze salades zijn wel enorm zwaar en leveren de nodige extra calorieën. Om voor iets meer balans te zorgen, kun je er dus beter voor kiezen om zelf een wat gezondere en luchtigere salade te bereiden. Dat smaakt overheerlijk bij alle sterke smaken van vlees, vis en groente. En het is ook nog eens fijn om te eten als je zit te wachten tot je stukje vlees klaar is.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks