Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig! 0 551

Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig!

Ben je dol op fietsen, maar doe je dit sinds de komst van de kinderen eigenlijk te weinig? Dan ben je zeker niet alleen. Iedere vader zal beamen dat het regelen van goed vervoer in combinatie met kinderen enorm veel van je vraagt. Vaak wordt dan toch maar de auto gepakt. Jammer, want er zijn veel milieuvriendelijkere keuzes. Bovendien is fietsen een stuk gezonder. Zit je niet te wachten op tegenwind met twee kinderen? Dan is een elektrische fiets wellicht dé perfecte oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig blijft?

Voordelen elektrische fiets

Heb je ooit wel eens op een elektrische fiets gereden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Eenmaal het eerste ritje achter de rug en je wilt nooit meer iets anders. Een elektrische fiets geeft je het gevoel alsof je altijd wind mee hebt. Door de trapondersteuning voelt fietsen lichter dan ooit en kan je zonder problemen grote afstanden afleggen. Bovendien ben je ook nog eens veel sneller. De meeste elektrische fietsen kunnen met gemak een snelheid van maar liefst twintig tot dertig kilometer per uur halen.

Hierdoor kun je een elektrische fiets in de meeste gevallen prima gebruiken als alternatief vervoersmiddel voor de auto. Je kunt er lange afstanden mee afleggen, het kost weinig moeite en het is bovendien ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Hoewel je namelijk over trapondersteuning beschikt, blijf je wel in beweging en leg je langere afstanden af. Hierdoor verbrand je alsnog de nodige calorieën en zit je lekkerder in je vel. Alles om die sportieve papa te blijven!

Zo hou je het veilig!

Hoewel de elektrische fiets wellicht als muziek in de oren klinkt, moet je waarschijnlijk ook toegeven dat deze hogere snelheden ook ietwat gevaarlijk klinken. Want hoe bescherm je je kinderen op de elektrische fiets? Je moet er immers niet aan denken dat je met dertig kilometer per uur onderuit gaat met twee kinderen op de fiets. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de veiligheid kunt waarborgen:

  • Raak eerst gewend aan de hogere snelheid. Maak daarom van tevoren eerst de nodige ritjes zonder de kinderen op de fiets. Probeer minstens dertig a veertig kilometer zonder kinderen te fietsen. Zo wen je aan het rijden op de fiets en voel je je een stuk zekerder voordat je de kinderen voor de eerste keer gaat vervoeren.
  • Gebruik altijd helmpjes op de fiets. Niet alleen voor de kinderen is dit een goed idee, maar ook voor jezelf. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar je moet er écht niet aan denken om met twintig kilometer per uur op je hoofd te vallen. Net als dat je dit niet graag bij je kinderen zou zien. Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak gebruik van de nodige beschermingsmiddelen.
  • De meeste elektrische fietsen zijn begrensd op vijfentwintig kilometer per uur. Hierdoor kun je nooit te hard gaan en blijft het mogelijk om rustig af te remmen als andere fietsers plotseling vreemde manoeuvres uithalen of er een scherpe bocht aan dreigt te komen. Hoewel de meeste elektrische fietsen begrensd zijn, is dit nog lang niet bij iedere fiets het geval. Daarom is dit voor het verhogen van de veiligheid zeker prettig om bij stil te staan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Motorpakken voor tijdens het rijden 0 147

Motorpakken voor tijdens het rijden

Bij het motorrijden heb je een aantal zaken nodig om een veilige rit te hebben en de gevolgen van een val klein te houden. Denk hierbij aan een rijbewijs, een identiteitskaart, voldoende benzine in de motor en tevens een motorpak. Een goed motorpak is net zo belangrijk gezien de veiligheid en het comfort die een motorpak biedt. Door een motorpak zullen de consequenties van een val een stuk minder ernstig zijn. Daarnaast heeft een motorpak als gevolg dat je comfortabel aan het rijden bent. Je hebt namelijk geen last van het zand en de steentjes die loskomen tijdens het rijden op hoge snelheid. Bekijk vooral het aanbod aan motorpakken.

Een vakkundig bedrijf

Indien je een motorpak aanschaft dan heb je wens om een goed en kwalitatief pak aan te trekken. Dit is van groot belang gezien de gevolgen bij een val na het dragen van een pak bestaande uit slecht materiaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een professioneel bedrijf waarin onder medewerkers voldoende expertise aanwezig is. Hierdoor voorkom je dat je jouw lichaam openhaalt na een val. Een goede en kwalitatieve helm van goedhart motoren is tevens van belang. Het is belangrijk om geen helm te kopen bij een amateur, aangezien het materiaal wellicht bestaat uit onvoldoende kwaliteit.

Controle van het materiaal

Bij een professioneel bedrijf wordt de kwaliteit van ieder artikel gewaarborgd door de controle die experts uitvoeren. Het materiaal wordt meerdere keren gecontroleerd en zodoende achterhalen experts of er sprake is van een goede kwaliteit. Een motorpak of een motorhelm dat niet aan de wettelijke maatstaven voldoet mag niet verkocht worden. Een motorpak moet in staat zijn om de klap van een harde val te voorkomen, voordat het zomaar in het assortiment aan motorpakken belandt. Gezien de controle op producten uitgevoerd door experts ben je als particulier bij aankoop van een motorpak of motorhelm verzekerd van een goede kwaliteit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks