Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig! 0 714

Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig!

Ben je dol op fietsen, maar doe je dit sinds de komst van de kinderen eigenlijk te weinig? Dan ben je zeker niet alleen. Iedere vader zal beamen dat het regelen van goed vervoer in combinatie met kinderen enorm veel van je vraagt. Vaak wordt dan toch maar de auto gepakt. Jammer, want er zijn veel milieuvriendelijkere keuzes. Bovendien is fietsen een stuk gezonder. Zit je niet te wachten op tegenwind met twee kinderen? Dan is een elektrische fiets wellicht dé perfecte oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig blijft?

Voordelen elektrische fiets

Heb je ooit wel eens op een elektrische fiets gereden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Eenmaal het eerste ritje achter de rug en je wilt nooit meer iets anders. Een elektrische fiets geeft je het gevoel alsof je altijd wind mee hebt. Door de trapondersteuning voelt fietsen lichter dan ooit en kan je zonder problemen grote afstanden afleggen. Bovendien ben je ook nog eens veel sneller. De meeste elektrische fietsen kunnen met gemak een snelheid van maar liefst twintig tot dertig kilometer per uur halen.

Hierdoor kun je een elektrische fiets in de meeste gevallen prima gebruiken als alternatief vervoersmiddel voor de auto. Je kunt er lange afstanden mee afleggen, het kost weinig moeite en het is bovendien ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Hoewel je namelijk over trapondersteuning beschikt, blijf je wel in beweging en leg je langere afstanden af. Hierdoor verbrand je alsnog de nodige calorieën en zit je lekkerder in je vel. Alles om die sportieve papa te blijven!

Zo hou je het veilig!

Hoewel de elektrische fiets wellicht als muziek in de oren klinkt, moet je waarschijnlijk ook toegeven dat deze hogere snelheden ook ietwat gevaarlijk klinken. Want hoe bescherm je je kinderen op de elektrische fiets? Je moet er immers niet aan denken dat je met dertig kilometer per uur onderuit gaat met twee kinderen op de fiets. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de veiligheid kunt waarborgen:

  • Raak eerst gewend aan de hogere snelheid. Maak daarom van tevoren eerst de nodige ritjes zonder de kinderen op de fiets. Probeer minstens dertig a veertig kilometer zonder kinderen te fietsen. Zo wen je aan het rijden op de fiets en voel je je een stuk zekerder voordat je de kinderen voor de eerste keer gaat vervoeren.
  • Gebruik altijd helmpjes op de fiets. Niet alleen voor de kinderen is dit een goed idee, maar ook voor jezelf. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar je moet er écht niet aan denken om met twintig kilometer per uur op je hoofd te vallen. Net als dat je dit niet graag bij je kinderen zou zien. Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak gebruik van de nodige beschermingsmiddelen.
  • De meeste elektrische fietsen zijn begrensd op vijfentwintig kilometer per uur. Hierdoor kun je nooit te hard gaan en blijft het mogelijk om rustig af te remmen als andere fietsers plotseling vreemde manoeuvres uithalen of er een scherpe bocht aan dreigt te komen. Hoewel de meeste elektrische fietsen begrensd zijn, is dit nog lang niet bij iedere fiets het geval. Daarom is dit voor het verhogen van de veiligheid zeker prettig om bij stil te staan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taoïsme: Wat is het? 0 328

Taoïsme Wat is het

Als je je graag verdiept in bijzondere cultuur en religies en hier veel verstand van hebt, dan is de kans groot dat je ook wel is van het taoïsme hebt gehoord en hier ook een beetje kennis over hebt. Echter, wereldwijd en dus ook in Nederland zijn er heel erg veel mensen die deze interesse niet zo bijzonder sterk voelen. Voor deze mensen zal het begrip taoïsme waarschijnlijk nieuw in de oren klinken. Wanneer je er niets over weet of meer over wilt leren ben je hier aan het juiste adres. Hier kun je namelijk meer lezen over wat het taoïsme nu precies is.

Introductie over het taoïsme

Het taoïsme is een stroming die eigenlijk niet wereldwijs sterk vertegenwoordigt, is. Als je zou kijken naar een kaart van waar deze stroming aanhangers heeft. Dan zal het opvallen dat de aanhangers van de stroming eigenlijk vrijwel allemaal uit hetzelfde land komen. Het is dus niet zo dat het een stroming is die over de wereld wijd verspreid is geraakt. Het land waar het taoisme de meeste aanhangers kent, is het land China. Voor het taoïsme zijn er verschillende plaatsen die als heilig worden beschouwd. Bij deze plaatsen horen bijvoorbeeld ook speciale heilige bergen in China. Andere symbolen die voor het taoïsme belangrijk zijn zijn priesters en tempels.

Het taoïsme is een stroming die je zowel als een religieuze stroming als ook als een filosofische stroming zou kunnen beschouwen. Zowel religieuze als filosofische elementen komen in deze speciale en bijzondere stroming aan bod. De mystieke basis waar de religieuze en filosofische elementen van deze stroming op gebaseerd zijn heeft te maken met de zogenoemde Lao Zi. Een andere hele belangrijke naam binnen het taoïsme is de naam Tao. De stroming gaan namelijk voor een heel groot deel over hoe er in harmonie met deze Tao geleefd kan worden. De stroming gaat dus vooral over hoe het leven goed geleid kan worden.

Belangrijke werkend in het taoïsme

In iedere stroming is het gebruikelijk dat er enkele boeken of werken centraal zijn die van groot belang zijn binnen de stroming. In het Christendom wordt de bijbel bijvoorbeeld erg belangrijk gevonden en als het woord van God beschouwd. Ook in de Koran is er een boek dat van grote waarde is. Dit boek is de Koran. Voor het taosime geldt dit concept in prinicipe hetzelfde. Ook voor het taoïsme zijn er enkele werken en boeken die belangrijk zijn binnen de stroming. In deze stroming zijn er drie teksten die als de belangrijkste teksten van de stroming worden beschouwd.

De teksten die binnen de stroming als belangrijk worden beschouwd hebben de volgende namen; Zhuang Zi, Daodejing en tot slot Liezi. Het is binnen religies en levensstromingen ook gebruikelijk dat er enkele principes worden opgesteld die gelden als kernwaardes voor die bepaalde religie of stroming. Ook dit is iets wat ook voor het taoïsme het geval iets. Voor deze stroming zijn er ook enkele principes die als belangrijke waardes worden beschouwd. Deze principes hebben bijvoorbeeld te maken met simpliciteit. Daarnaast is het in deze stroming ook erg belangrijk dat de mens in harmonie leeft met de natuur.

Het taoïsme in de praktijk

Als je meer over een religie of een levenstroming te weten wilt komen is het vanzelfsprekend interessant om meer te leren over de heilige werken die in die religie of levenstroming centraal staan. Daarnaast is het ook interessant om te leren wat de bepaalde kernwaardes of belangrijke principes van een bepaalde religie of levenstroming zijn. Echter, als je meer wilt leren over een religie of een bepaalde levenstroming zijn dit natuurlijk niet de enige dingen waarover je graag meer zou willen leren. Het is logisch als je ook graag meer inzicht zou willen krijgen over hoe de bepaalde religie of levenstroming in de praktijk vormgegeven wordt.

Kunst is iets wat voor het taoïsme in de praktijk erg belangrijk is. Het uiten van meditatie is voor deze stroming iets wat onder kunst valt. De meditatie die binnen deze stroming kan worden uitgevoerd kan allerlei verschillende vormen aannemen. Je hebt verschillende soorten meditatie. Beweging is wel iets wat binnen het taoïsme een belangrijke rol speelt als het aankomt op meditatie. Je zou de meditatie kunnen onderverdelen in twee verschillende categorieën. De ene categorie is de vorm van meditatie die zich meer richt op bewegen in stilte. De andere categorie is de vorm die zich meer richt op stilte in bewegingen. Bij beide categorieën horen allerlei verschillende meditatieoefeningen.

Chinese wijsheid en geneeskunde, nu bij jou thuisbezorgd  0 313

Chinese wijsheid en geneeskunde, nu bij jou thuisbezorgd

Zoals je wellicht wel weet staan de Chinezen bekend om hun traditionele, holistische geneeswijzen en rituelen. In China worden veel kwalen en ziektes genezen door producten uit de natuur te gebruiken. Zo worden bijvoorbeeld CBD en THC, de werkende stoffen van de cannabisplant, al jaren ingezet voor allerlei medische doeleinden. Ook andere natuurlijke, organische producten worden al jarenlang gebruikt als geneesmiddelen met een uitmuntend effect, denk hierbij aan kruidendrankjes, paddenstoelen, zaden, pitten en specerijen. 

Eeuwenoude kruiden

De kracht van de natuur is sterk en ontzettend bijzonder. Niet voor niks gebruiken vele uitheemse stammen al eeuwenlang bepaalde kruiden en specerijen als medicatie. Veel producten uit de natuur staan bekend om de geneeskrachtige eigenschappen. Bij de smartshop vind je allerlei prachtige producten volledig gerijpt in de natuur. Zo heb je bijvoorbeeld Ginkgo, dit kruid verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en verbetert het ademhalingsstelsel, daarnaast verbetert het de concentratie en werkt het positief op je gemoedstoestand. Je kunt eenvoudig thee trekken van dit kruid en het is al te koop voor nog geen €8,- euro.  

Natuurlijke producten altijd op de eerste plek 

Bij 24high.nl staat de natuur op de eerste plek. Alle producten zijn volledig organisch en uit de natuur gewonnen. In het assortiment vind je een enorme keuze aan diverse specerijen, kruiden, supplementen, paddenstoelen en andere geneeskrachtige of ontspannende producten. Voor bijna iedere kwaal of klacht is er wel een natuurlijk product te vinden die een remedie zou kunnen zijn voor je probleem. Natuurlijke ingrediënten zijn het altijd waard om te proberen voordat er moderne geneeskunde aan te pas komt. 

Voor ieder wat wils

Waar je ook naar op zoek bent, met de breedte van dit assortiment weet je zeker dat je slaagt. Of je nou meer energie nodig hebt, juist beter wil slapen of op een natuurlijke wijze van bepaalde klachten af wil komen. Neem gerust een kijkje of laat je adviseren door de smartshop. Er werken alleen maar specialisten die absoluut verstand van zaken hebben. Zo weet je zeker dat je de juiste kruiden, of andere geneeskrachtige producten besteld.  

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks