Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving 0 168

Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving

Ga je op grote hoogte werken? Dan heb je een rolsteiger nodig. Het is belangrijk om de rolsteiger goed op te bouwen om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Rolsteigers moeten veilig worden gebruikt om beter te werken en om je eigen veiligheid te garanderen. Door een onveilige steiger gebeuren er veel levensgevaarlijke ongelukken. Een rolsteiger moet je werkplek verbeteren, het moet een veilige omgeving zijn voor grote hoogtes. Hoe kan je nu veilig werken op grote hoogtes?

Waarom wil je een rolsteiger

De opbouw van een rolsteiger moet tegenwoordig veilig worden opgezet. Het doel hiervan is dat er minder ongelukken gebeuren op de steiger. Er gebeuren veel ongelukken op de werkvloer tijdens het opbouwen van de steiger. Dit gebeurt helaas ook tijdens het werken op de stijger. Omdat je op grote hoogtes werkt zijn de gevolgen hiervan niet te overzien.

Er zijn een aantal ongelukken die vaak voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn vallen van de steiger, bekneld raken en struikelen van de steiger. Deze ongelukken zorgen ervoor dat je last krijgt van vervelende lichamelijke klachten. Een rolsteiger helpt je om op grote hoogtes te werken maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Een rolsteiger moet veilig worden opgezet om ongelukken te voorkomen. Het is dan ook essentieel dat medewerkers de tijd nemen om dit goed neer te zetten.

Grootste risico van een onveilige rolsteiger

Een onveilige rolsteiger zorgt ervoor dat je sneller valt. Hoe kan je nu vallen van de rolsteiger? Je kan vallen wanneer je de steiger omhoog klimt. Dit kan ook gebeuren als je weer naar beneden klimt. Door een beschadiging van de werkvloer kan de rolsteiger vallen. Daarnaast is het mogelijk dat er geen extra bescherming is als omranding van de stijger.

Creëer een veilige werkplek

Nu je weet dat er zoveel gevaren zijn wil je deze natuurlijk voorkomen. Het opzetten van een veilige werkplek begint al bij het vervoeren van je materialen. Hiervoor kan je een speciale rolsteiger aanhanger of steiger transporter voor inschakelen. Deze wagens vervoeren de steiger op een professionele manier om beschadigingen te voorkomen. Het enige nadeel dat er maar één steiger te vervoeren is met een van die wagens.

Als je steiger veilig is vervoerd is het nodig om dit hulpmiddel goed op te bouwen. Er zijn hier zelfs speciale regels over opgesteld door de Arbo en wetgeving. Bouw een rolsteiger altijd samen op zodat je zeker weet dat deze veilig in elkaar wordt gezet. De werkvloer waar de steiger op wordt geplaats moet egaal en vlak zijn zodat deze niet kan wegglijden of kan omvallen.

Weersinvloeden

De rolsteiger moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn voordat je deze gebruikt. Daarom moet je altijd een steiger kopen van goede kwaliteit. Hou altijd rekening met de weersinvloeden. Bij harde wind ben je zelf verplicht om de steiger te bevestigen aan andere gebouwen.

Is de windkracht hoger dan 6 dan kan je niet werken op een steiger. Verwijder dan wel het hele plateaus om schade te voorkomen. Bij harde wind is het daarnaast ook nodig om de steiger te verankeren. Veiligheid is dus heel belangrijk op het moment dat je met een rolsteiger gaat werken

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks