Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving 0 2072

Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving

Ga je op grote hoogte werken? Dan heb je een rolsteiger nodig. Het is belangrijk om de rolsteiger goed op te bouwen om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Rolsteigers moeten veilig worden gebruikt om beter te werken en om je eigen veiligheid te garanderen. Door een onveilige steiger gebeuren er veel levensgevaarlijke ongelukken. Een rolsteiger moet je werkplek verbeteren, het moet een veilige omgeving zijn voor grote hoogtes. Hoe kan je nu veilig werken op grote hoogtes?

Waarom wil je een rolsteiger

De opbouw van een rolsteiger moet tegenwoordig veilig worden opgezet. Het doel hiervan is dat er minder ongelukken gebeuren op de steiger. Er gebeuren veel ongelukken op de werkvloer tijdens het opbouwen van de steiger. Dit gebeurt helaas ook tijdens het werken op de stijger. Omdat je op grote hoogtes werkt zijn de gevolgen hiervan niet te overzien.

Er zijn een aantal ongelukken die vaak voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn vallen van de steiger, bekneld raken en struikelen van de steiger. Deze ongelukken zorgen ervoor dat je last krijgt van vervelende lichamelijke klachten. Een rolsteiger helpt je om op grote hoogtes te werken maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Een rolsteiger moet veilig worden opgezet om ongelukken te voorkomen. Het is dan ook essentieel dat medewerkers de tijd nemen om dit goed neer te zetten.

Grootste risico van een onveilige rolsteiger

Een onveilige rolsteiger zorgt ervoor dat je sneller valt. Hoe kan je nu vallen van de rolsteiger? Je kan vallen wanneer je de steiger omhoog klimt. Dit kan ook gebeuren als je weer naar beneden klimt. Door een beschadiging van de werkvloer kan de rolsteiger vallen. Daarnaast is het mogelijk dat er geen extra bescherming is als omranding van de stijger.

Creëer een veilige werkplek

Nu je weet dat er zoveel gevaren zijn wil je deze natuurlijk voorkomen. Het opzetten van een veilige werkplek begint al bij het vervoeren van je materialen. Hiervoor kan je een speciale rolsteiger aanhanger of steiger transporter voor inschakelen. Deze wagens vervoeren de steiger op een professionele manier om beschadigingen te voorkomen. Het enige nadeel dat er maar één steiger te vervoeren is met een van die wagens.

Als je steiger veilig is vervoerd is het nodig om dit hulpmiddel goed op te bouwen. Er zijn hier zelfs speciale regels over opgesteld door de Arbo en wetgeving. Bouw een rolsteiger altijd samen op zodat je zeker weet dat deze veilig in elkaar wordt gezet. De werkvloer waar de steiger op wordt geplaats moet egaal en vlak zijn zodat deze niet kan wegglijden of kan omvallen.

Weersinvloeden

De rolsteiger moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn voordat je deze gebruikt. Daarom moet je altijd een steiger kopen van goede kwaliteit. Hou altijd rekening met de weersinvloeden. Bij harde wind ben je zelf verplicht om de steiger te bevestigen aan andere gebouwen.

Is de windkracht hoger dan 6 dan kan je niet werken op een steiger. Verwijder dan wel het hele plateaus om schade te voorkomen. Bij harde wind is het daarnaast ook nodig om de steiger te verankeren. Veiligheid is dus heel belangrijk op het moment dat je met een rolsteiger gaat werken

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks