Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving 0 1497

Gebruik een rolsteiger voor een veilige werkomgeving

Ga je op grote hoogte werken? Dan heb je een rolsteiger nodig. Het is belangrijk om de rolsteiger goed op te bouwen om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Rolsteigers moeten veilig worden gebruikt om beter te werken en om je eigen veiligheid te garanderen. Door een onveilige steiger gebeuren er veel levensgevaarlijke ongelukken. Een rolsteiger moet je werkplek verbeteren, het moet een veilige omgeving zijn voor grote hoogtes. Hoe kan je nu veilig werken op grote hoogtes?

Waarom wil je een rolsteiger

De opbouw van een rolsteiger moet tegenwoordig veilig worden opgezet. Het doel hiervan is dat er minder ongelukken gebeuren op de steiger. Er gebeuren veel ongelukken op de werkvloer tijdens het opbouwen van de steiger. Dit gebeurt helaas ook tijdens het werken op de stijger. Omdat je op grote hoogtes werkt zijn de gevolgen hiervan niet te overzien.

Er zijn een aantal ongelukken die vaak voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn vallen van de steiger, bekneld raken en struikelen van de steiger. Deze ongelukken zorgen ervoor dat je last krijgt van vervelende lichamelijke klachten. Een rolsteiger helpt je om op grote hoogtes te werken maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Een rolsteiger moet veilig worden opgezet om ongelukken te voorkomen. Het is dan ook essentieel dat medewerkers de tijd nemen om dit goed neer te zetten.

Grootste risico van een onveilige rolsteiger

Een onveilige rolsteiger zorgt ervoor dat je sneller valt. Hoe kan je nu vallen van de rolsteiger? Je kan vallen wanneer je de steiger omhoog klimt. Dit kan ook gebeuren als je weer naar beneden klimt. Door een beschadiging van de werkvloer kan de rolsteiger vallen. Daarnaast is het mogelijk dat er geen extra bescherming is als omranding van de stijger.

Creëer een veilige werkplek

Nu je weet dat er zoveel gevaren zijn wil je deze natuurlijk voorkomen. Het opzetten van een veilige werkplek begint al bij het vervoeren van je materialen. Hiervoor kan je een speciale rolsteiger aanhanger of steiger transporter voor inschakelen. Deze wagens vervoeren de steiger op een professionele manier om beschadigingen te voorkomen. Het enige nadeel dat er maar één steiger te vervoeren is met een van die wagens.

Als je steiger veilig is vervoerd is het nodig om dit hulpmiddel goed op te bouwen. Er zijn hier zelfs speciale regels over opgesteld door de Arbo en wetgeving. Bouw een rolsteiger altijd samen op zodat je zeker weet dat deze veilig in elkaar wordt gezet. De werkvloer waar de steiger op wordt geplaats moet egaal en vlak zijn zodat deze niet kan wegglijden of kan omvallen.

Weersinvloeden

De rolsteiger moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn voordat je deze gebruikt. Daarom moet je altijd een steiger kopen van goede kwaliteit. Hou altijd rekening met de weersinvloeden. Bij harde wind ben je zelf verplicht om de steiger te bevestigen aan andere gebouwen.

Is de windkracht hoger dan 6 dan kan je niet werken op een steiger. Verwijder dan wel het hele plateaus om schade te voorkomen. Bij harde wind is het daarnaast ook nodig om de steiger te verankeren. Veiligheid is dus heel belangrijk op het moment dat je met een rolsteiger gaat werken

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 64

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks