Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting 0 2151

Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting

In 2019 is led verlichting de beste manier om elke ruimte van je huis te verlichten. Het is duurzaam en voordeliger dan halogeen of gloeilampen. Bovendien is de lichttemperatuur is perfect af te stemmen op de ruimte die je wil verlichten en de activiteiten die je in die ruimte dagelijks verricht. Maar waar kies je nu voor? Zijn dat de GU10 led of de standaard led lampen? Lees verder als je hier meer over wil weten.

De voordelen van led verlichting op een rijtje

Wil je de ruimtes van je huis (opnieuw) verlichten en twijfel je nog om led verlichting aan te schaffen. Hieronder staan een aantal voordelen van led verlichting opgesomd, die jou vast en zeker over de streep helpen om kamers te verlichten met led lampen:

  • Een led lamp is extreem energiezuinig en verbruikt slechts 10% van de energie ten opzichte van een standaard gloeilamp. Dat zie je uiteindelijk ook weer terug op het jaaroverzicht van je energieleverancier. Het scheelt soms wel 80 euro per lamp wat je bespaart.
  • Led lampen zetten stroom heel efficiënt om in licht, waardoor ze niet zo heet worden als de ouderwetse gloeilamp. Je handen branden aan led lampen is dus onmogelijk. Door de lagere temperatuur zul je ook nooit last ervaren van donkere kringen op je muur of plafond. Omdat ze niet zo heet worden, zijn ze ook heel veilig voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Een led lamp brandt gelijk op vol vermogen, in tegenstelling tot de spaarlampen die een lange aanloopperiode nodig hadden om op volle sterkte te branden. Met goed zicht kan je dus gelijk beginnen met wat je van plan bent om te doen.
  • Led lampen zijn dimbaar. Let op: hier heb je wel een speciale led dimmer voor nodig. Als je de dimmer gebruikt, stel je altijd de gewenste lichtkleur in. Felle verlichting is voor bezigheden die de volle concentratie vereisen. Een warme lichttemperatuur is fijn als je graag een knusse sfeer creëert.

GU10 led inbouwspots

Een groot voordeel van de GU10 led inbouwspots is, dat je de losse lampen snel en simpel vervangt voor nieuwe. Maak je graag gebruik van losse lampen of armaturen, dan kun je de spots goed afstemmen op je smaak of stijl van je interieur. Een goudkleurige armatuur is mooi te combineren met warmere led lampen. De led verlichting voor in je thuiskantoor matcht weer beter met een zilverkleurige of witte armatuur of plafonniere. Bij geïntegreerde led verlichting is het net even een wat lastiger klusje om de lamp te verwisselen. Het grote voordeel van GU10 led verlichting is dat je de armaturen aan het plafond kan laten zitten. Je hoeft slechts de lampjes te verwisselen.

GU10 led inbouwspots

Geïntegreerde led verlichting

Een belangrijk voordeel van geïntegreerde led inbouwspots is dat je niet grote gaten in het plafond hoeft te hakken. De inbouwdiepte is namelijk erg laag. Wel moet je de gehele spot vervangen als de lamp na een lange tijd niet meer werkt. Dat geldt dus voor zowel de lamp als het armatuur.

Toch zitten er weinig nadelen aan de ingebouwde led lampen. Omdat een led lamp heel erg lang meegaat, duurt het jaren voordat je een nieuwe lamp nodig hebt. Dankzij een efficiënt kliksysteem van sommige merken led verlichting, is het een koud kunstje als de lamp aan vervanging toe is. Toch is het handig om eventueel een reserve exemplaar aan te schaffen, omdat modellen en systemen na verloop van tijd kunnen veranderen.

Hopelijk heb je door dit artikel meer inzicht gekregen in wat voor jou de beste keuze is. Het kan natuurlijk per kamer verschillen. Maak eventueel een lichtplan om erachter te komen welke led lampen je wil aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks