Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting 0 53

Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting

In 2019 is led verlichting de beste manier om elke ruimte van je huis te verlichten. Het is duurzaam en voordeliger dan halogeen of gloeilampen. Bovendien is de lichttemperatuur is perfect af te stemmen op de ruimte die je wil verlichten en de activiteiten die je in die ruimte dagelijks verricht. Maar waar kies je nu voor? Zijn dat de GU10 led of de standaard led lampen? Lees verder als je hier meer over wil weten.

De voordelen van led verlichting op een rijtje

Wil je de ruimtes van je huis (opnieuw) verlichten en twijfel je nog om led verlichting aan te schaffen. Hieronder staan een aantal voordelen van led verlichting opgesomd, die jou vast en zeker over de streep helpen om kamers te verlichten met led lampen:

  • Een led lamp is extreem energiezuinig en verbruikt slechts 10% van de energie ten opzichte van een standaard gloeilamp. Dat zie je uiteindelijk ook weer terug op het jaaroverzicht van je energieleverancier. Het scheelt soms wel 80 euro per lamp wat je bespaart.
  • Led lampen zetten stroom heel efficiënt om in licht, waardoor ze niet zo heet worden als de ouderwetse gloeilamp. Je handen branden aan led lampen is dus onmogelijk. Door de lagere temperatuur zul je ook nooit last ervaren van donkere kringen op je muur of plafond. Omdat ze niet zo heet worden, zijn ze ook heel veilig voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Een led lamp brandt gelijk op vol vermogen, in tegenstelling tot de spaarlampen die een lange aanloopperiode nodig hadden om op volle sterkte te branden. Met goed zicht kan je dus gelijk beginnen met wat je van plan bent om te doen.
  • Led lampen zijn dimbaar. Let op: hier heb je wel een speciale led dimmer voor nodig. Als je de dimmer gebruikt, stel je altijd de gewenste lichtkleur in. Felle verlichting is voor bezigheden die de volle concentratie vereisen. Een warme lichttemperatuur is fijn als je graag een knusse sfeer creëert.

GU10 led inbouwspots

Een groot voordeel van de GU10 led inbouwspots is, dat je de losse lampen snel en simpel vervangt voor nieuwe. Maak je graag gebruik van losse lampen of armaturen, dan kun je de spots goed afstemmen op je smaak of stijl van je interieur. Een goudkleurige armatuur is mooi te combineren met warmere led lampen. De led verlichting voor in je thuiskantoor matcht weer beter met een zilverkleurige of witte armatuur of plafonniere. Bij geïntegreerde led verlichting is het net even een wat lastiger klusje om de lamp te verwisselen. Het grote voordeel van GU10 led verlichting is dat je de armaturen aan het plafond kan laten zitten. Je hoeft slechts de lampjes te verwisselen.

GU10 led inbouwspots

Geïntegreerde led verlichting

Een belangrijk voordeel van geïntegreerde led inbouwspots is dat je niet grote gaten in het plafond hoeft te hakken. De inbouwdiepte is namelijk erg laag. Wel moet je de gehele spot vervangen als de lamp na een lange tijd niet meer werkt. Dat geldt dus voor zowel de lamp als het armatuur.

Toch zitten er weinig nadelen aan de ingebouwde led lampen. Omdat een led lamp heel erg lang meegaat, duurt het jaren voordat je een nieuwe lamp nodig hebt. Dankzij een efficiënt kliksysteem van sommige merken led verlichting, is het een koud kunstje als de lamp aan vervanging toe is. Toch is het handig om eventueel een reserve exemplaar aan te schaffen, omdat modellen en systemen na verloop van tijd kunnen veranderen.

Hopelijk heb je door dit artikel meer inzicht gekregen in wat voor jou de beste keuze is. Het kan natuurlijk per kamer verschillen. Maak eventueel een lichtplan om erachter te komen welke led lampen je wil aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 18

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 28

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks