Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting 0 1847

Het daadwerkelijke verschil tussen GU10 en led verlichting

In 2019 is led verlichting de beste manier om elke ruimte van je huis te verlichten. Het is duurzaam en voordeliger dan halogeen of gloeilampen. Bovendien is de lichttemperatuur is perfect af te stemmen op de ruimte die je wil verlichten en de activiteiten die je in die ruimte dagelijks verricht. Maar waar kies je nu voor? Zijn dat de GU10 led of de standaard led lampen? Lees verder als je hier meer over wil weten.

De voordelen van led verlichting op een rijtje

Wil je de ruimtes van je huis (opnieuw) verlichten en twijfel je nog om led verlichting aan te schaffen. Hieronder staan een aantal voordelen van led verlichting opgesomd, die jou vast en zeker over de streep helpen om kamers te verlichten met led lampen:

  • Een led lamp is extreem energiezuinig en verbruikt slechts 10% van de energie ten opzichte van een standaard gloeilamp. Dat zie je uiteindelijk ook weer terug op het jaaroverzicht van je energieleverancier. Het scheelt soms wel 80 euro per lamp wat je bespaart.
  • Led lampen zetten stroom heel efficiënt om in licht, waardoor ze niet zo heet worden als de ouderwetse gloeilamp. Je handen branden aan led lampen is dus onmogelijk. Door de lagere temperatuur zul je ook nooit last ervaren van donkere kringen op je muur of plafond. Omdat ze niet zo heet worden, zijn ze ook heel veilig voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Een led lamp brandt gelijk op vol vermogen, in tegenstelling tot de spaarlampen die een lange aanloopperiode nodig hadden om op volle sterkte te branden. Met goed zicht kan je dus gelijk beginnen met wat je van plan bent om te doen.
  • Led lampen zijn dimbaar. Let op: hier heb je wel een speciale led dimmer voor nodig. Als je de dimmer gebruikt, stel je altijd de gewenste lichtkleur in. Felle verlichting is voor bezigheden die de volle concentratie vereisen. Een warme lichttemperatuur is fijn als je graag een knusse sfeer creëert.

GU10 led inbouwspots

Een groot voordeel van de GU10 led inbouwspots is, dat je de losse lampen snel en simpel vervangt voor nieuwe. Maak je graag gebruik van losse lampen of armaturen, dan kun je de spots goed afstemmen op je smaak of stijl van je interieur. Een goudkleurige armatuur is mooi te combineren met warmere led lampen. De led verlichting voor in je thuiskantoor matcht weer beter met een zilverkleurige of witte armatuur of plafonniere. Bij geïntegreerde led verlichting is het net even een wat lastiger klusje om de lamp te verwisselen. Het grote voordeel van GU10 led verlichting is dat je de armaturen aan het plafond kan laten zitten. Je hoeft slechts de lampjes te verwisselen.

GU10 led inbouwspots

Geïntegreerde led verlichting

Een belangrijk voordeel van geïntegreerde led inbouwspots is dat je niet grote gaten in het plafond hoeft te hakken. De inbouwdiepte is namelijk erg laag. Wel moet je de gehele spot vervangen als de lamp na een lange tijd niet meer werkt. Dat geldt dus voor zowel de lamp als het armatuur.

Toch zitten er weinig nadelen aan de ingebouwde led lampen. Omdat een led lamp heel erg lang meegaat, duurt het jaren voordat je een nieuwe lamp nodig hebt. Dankzij een efficiënt kliksysteem van sommige merken led verlichting, is het een koud kunstje als de lamp aan vervanging toe is. Toch is het handig om eventueel een reserve exemplaar aan te schaffen, omdat modellen en systemen na verloop van tijd kunnen veranderen.

Hopelijk heb je door dit artikel meer inzicht gekregen in wat voor jou de beste keuze is. Het kan natuurlijk per kamer verschillen. Maak eventueel een lichtplan om erachter te komen welke led lampen je wil aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks