Het gemak van een laser meter 0 359

Het gemak van een laser meter

Even snel iets opmeten? De laser meter is je oplossing. Normaliter grijp je vast direct naar een liniaal of beter nog, een rolmaat. Die eerste is alleen nuttig voor kleine afstanden, de rolmaat is al wat breder inzetbaar, maar om nu te zeggen dat die echt perfect accuraat is. Nee. Je zit met de enigszins flexibele meetlint die op grote afstand al snel gaat hangen, of het schiet los op het punt waar je het lipje hebt vastgezet. Hoe dan ook, de rolmaat is zeker praktisch, maar niet het ideale middel om een afstand op te meten.

Maar daar is natuurlijk een oplossing voor: de laser meter. Vergeet het geknoei met een rolmaat of erger nog, een liniaal. De laser meter werkt op identieke wijze, maar is altijd accuraat en gemakkelijker in gebruik. Met een druk op de knop meet je de afstand van het apparaat tot aan het object en je krijgt direct te zien om hoeveel centimeter of meter het gaat. De laser meter is compact, handig in gebruik en altijd tot op de millimeter nauwkeurig. Veel efficiënter dan de traditionele manier om te meten dus.

Verschillende afstandsmeters

Er zijn ontzettend veel varianten verkrijgbaar als je gaat kijken naar een laser meter. Zo heb je de relatief laag geprijsde afstandmeters voor thuisgebruik, maar ook heb je de meer professionele meters voor bijvoorbeeld in de bouw. Tot slot is er nog een overtreffende trap waarbij er sprake is van 3D capturing oplossingen. Dit soort afstandsmeters zijn vooral voor professioneel gebruik bij landmetingen, voor architectonische toepassingen en meer.

Je kunt een brede variatie van afstandsmeters bij Astek.nl vinden, die gespecialiseerd is in het leveren van laser meters. Het aanbod van dit soort meetsystemen is zoals al aangehaald heel erg divers en binnen elke categorie tref je ook weer varianten aan. De variatie zit hem dan vooral in de afstand die gemeten kan worden, de hoeveelheid lasers, de beschikbaarheid van een mobiele applicatie en meer.

Verschillende afstandsmeters

Afstandsmeters voor thuisgebruik

Als je veelal thuis iets moet opmeten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing, het opnieuw aanleggen van een vloer of het plaatsen van een keuken, dan gaat het werk een stuk vlotter met een laser meter. Dit soort afstandsmeters zijn niet al te hoog geprijsd en ook als de klus of verbouwing klaar is, komt de afstandsmeter ongetwijfeld wel weer een keer van pas.

Let bij de aanschaf van een laser meter wel op dat je er één koopt die aansluit op je wensen. Hierbij is vooral de meetafstand een belangrijk element. Zo kan de één tot veertig meter daar waar de ander beperkt is tot twintig meter en daartussen zitten nog tig variaties.

Niet zeker over welke afstandsmeters voor jou interessant kunnen zijn? Laat je informeren door specialisten. Ook doe je er goed aan om de productomschrijvingen door te nemen, die veelal tot in detail beschrijven wat de functionaliteiten zijn.

Afstandsmeters voor professioneel gebruik

De professionele afstandsmeters worden vaak geleverd met diverse toebehoren en de prijs loopt hierbij ook flink op, dit omdat het extreem nauwkeurig is en is voorzien van diverse extra’s. Ook hierin is weer volop variatie te vinden tussen de merken en producten, dus bij een aanschaf van dit type laser meter is jezelf goed informeren eveneens van belang. Ook voor dat soort afstandsmeters kan je bij Astek.nl terecht.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid of postpaid simkaart? 0 83

Prepaid of postpaid simkaart?

Een mobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Heb je dringend hulp nodig, dan pak je gauw je mobiel om iemand te bellen. Soms ook gewoon voor het delen van leuke gebeurtenissen of voor werk gerelateerde doeleinden. Bij een mobiel hoort natuurlijk ook een simkaart. Simkaarten worden ook wel informatiedragers genoemd, omdat zij unieke gegevens van de gebruiker, maar ook van de betreffende netwerkprovider dragen. Hierdoor wordt er een verbinding gemaakt met het mobiele apparaat.

Ben je van plan om een nieuwe provider uit te kiezen, dan heb je tegenwoordig keuze uit verschillende telecom bedrijven. Veel van deze bedrijven bieden ook online dienstverlening, dus je hebt binnen een paar klikken jouw nieuwe simkaart in handen, want deze wordt tot aan huis geleverd. Maar hoe weet jij welk bedrijf de beste aanbiedingen heeft of de nieuwste mobieltjes verkoopt? Ga dan na wat anderen hun ervaringen waren, bijvoorbeeld via de Luminablog. Door recensies van klanten te bekijken kom je al gauw tot een besluit.

De functie van een simkaart

Simkaarten zijn uniek en hebben een referentienummer bestaande uit 13 cijfers. Er is een specifieke algoritme aan verbonden, die gekoppeld is aan de provider. Middels de simkaart is het mogelijk om de huidige locatie van de telefoonhouder te achterhalen. Dit wordt bijvoorbeeld door de politie gebruikt om mensen op te sporen. Ook is het mogelijks om nummers op te slaan op de simkaart en deze op te slaan op de pc. Een andere belangrijke functie van een simkaart is om uitgaande gesprekken te factureren. Simkaarten zijn er in verschillende formaten, zoals de zogenaamde Micro en Nano simkaarten.

Prepaid vs. Postpaid

De termen prepaid en postpaid hebben meestal te maken met de factureringsdiensten. Hierbij kun je denken aan telefoonverbindingen, internetverbinding, enzovoorts. Pre betekent vóór, dat wil dus zeggen dat je voorafgaand aan het gebruik moet betalen. Post betekent erna, dus daarbij betaal je achteraf en mag je dus net zoveel beltegoed gebruiken als je maar wilt en nodig hebt. Beide typen kennen hun voor- en nadelen.

Het voordeel van prepaid simkaarten is dat je vooraf weet waarvoor je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je altijd een pakket op maat kunt kiezen. Als een plan jou niet bevalt kan je altijd veranderen naar een ander pakket. Natuurlijk heeft dit zijn beperkingen, zoals noodgevallen, waarbij je dringend op zoek moet gaan naar beltegoed of data.

Postpaid simkaarten hebben daarentegen als voordeel dat je op elk gewenst moment aan beltegoed of data kunt komen. Maar een nadeel hierbij is dat je niet op de hoogte bent van eventuele verborgen kosten op je factuur. Ook is een nadeel dat je niet zomaar van pakket kunt wisselen, omdat er meestal annulering contracten zijn. Postpaid gebruikers hebben meestal contracten van een jaar of langer, dus zijn beperkt om te veranderen van provider of pakket. Voordelen van prepaid simkaarten zijn dat je goedkoper betaalt als je vaker belt, bijvoorbeeld voor zakelijke gesprekken en dat er tijdens drukke uren voorkeur gegeven wordt aan de postpaid gebruikers. Je hebt dus een grotere kans op een verbinding, vergeleken met prepaid gebruikers.

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 91

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks