Het gemak van een laser meter 0 289

Het gemak van een laser meter

Even snel iets opmeten? De laser meter is je oplossing. Normaliter grijp je vast direct naar een liniaal of beter nog, een rolmaat. Die eerste is alleen nuttig voor kleine afstanden, de rolmaat is al wat breder inzetbaar, maar om nu te zeggen dat die echt perfect accuraat is. Nee. Je zit met de enigszins flexibele meetlint die op grote afstand al snel gaat hangen, of het schiet los op het punt waar je het lipje hebt vastgezet. Hoe dan ook, de rolmaat is zeker praktisch, maar niet het ideale middel om een afstand op te meten.

Maar daar is natuurlijk een oplossing voor: de laser meter. Vergeet het geknoei met een rolmaat of erger nog, een liniaal. De laser meter werkt op identieke wijze, maar is altijd accuraat en gemakkelijker in gebruik. Met een druk op de knop meet je de afstand van het apparaat tot aan het object en je krijgt direct te zien om hoeveel centimeter of meter het gaat. De laser meter is compact, handig in gebruik en altijd tot op de millimeter nauwkeurig. Veel efficiënter dan de traditionele manier om te meten dus.

Verschillende afstandsmeters

Er zijn ontzettend veel varianten verkrijgbaar als je gaat kijken naar een laser meter. Zo heb je de relatief laag geprijsde afstandmeters voor thuisgebruik, maar ook heb je de meer professionele meters voor bijvoorbeeld in de bouw. Tot slot is er nog een overtreffende trap waarbij er sprake is van 3D capturing oplossingen. Dit soort afstandsmeters zijn vooral voor professioneel gebruik bij landmetingen, voor architectonische toepassingen en meer.

Je kunt een brede variatie van afstandsmeters bij Astek.nl vinden, die gespecialiseerd is in het leveren van laser meters. Het aanbod van dit soort meetsystemen is zoals al aangehaald heel erg divers en binnen elke categorie tref je ook weer varianten aan. De variatie zit hem dan vooral in de afstand die gemeten kan worden, de hoeveelheid lasers, de beschikbaarheid van een mobiele applicatie en meer.

Verschillende afstandsmeters

Afstandsmeters voor thuisgebruik

Als je veelal thuis iets moet opmeten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing, het opnieuw aanleggen van een vloer of het plaatsen van een keuken, dan gaat het werk een stuk vlotter met een laser meter. Dit soort afstandsmeters zijn niet al te hoog geprijsd en ook als de klus of verbouwing klaar is, komt de afstandsmeter ongetwijfeld wel weer een keer van pas.

Let bij de aanschaf van een laser meter wel op dat je er één koopt die aansluit op je wensen. Hierbij is vooral de meetafstand een belangrijk element. Zo kan de één tot veertig meter daar waar de ander beperkt is tot twintig meter en daartussen zitten nog tig variaties.

Niet zeker over welke afstandsmeters voor jou interessant kunnen zijn? Laat je informeren door specialisten. Ook doe je er goed aan om de productomschrijvingen door te nemen, die veelal tot in detail beschrijven wat de functionaliteiten zijn.

Afstandsmeters voor professioneel gebruik

De professionele afstandsmeters worden vaak geleverd met diverse toebehoren en de prijs loopt hierbij ook flink op, dit omdat het extreem nauwkeurig is en is voorzien van diverse extra’s. Ook hierin is weer volop variatie te vinden tussen de merken en producten, dus bij een aanschaf van dit type laser meter is jezelf goed informeren eveneens van belang. Ook voor dat soort afstandsmeters kan je bij Astek.nl terecht.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de meest prachtige foto’s met een drone 0 43

Maak de meest prachtige foto's met een drone

Hou jij van fotograferen, maar heb je vaak moeite om van bovenaf goede foto’s te maken. Denk er dan eens aan om te investeren in een drone. Een drone is een klein vliegtuig met een camera die je vanaf de grond kunt besturen. Fotografie is een dure hobby. De camera’s kosten vaak al veel geld. Wat heb je echter aan een dure camera als je niet de foto’s kun maken die je wil maken. Zeker voor degene die graag natuurgebieden of grote steden fotograferen is het lastig om een goede foto met vogelperspectief te maken. Je kunt namelijk niet jezelf de lucht in krijgen om van bovenaf een foto te maken. Dit is jammer, want luchtfoto’s leveren prachtige plaatjes op.

Met een drone heb je hier geen last meer van. Je kunt namelijk een camera op een drone bevestigen om toch dit soort foto’s te maken. De drone camera’s zijn tegenwoordig bijna net zo goed als normale camera’s. Lees hier waarom een drone online kopen een goed idee is voor de fotografen onder ons.

Hoe bestuur je een drone?

Een drone wordt bestuurd door middel van een controller. Met deze controller kan je heel gemakkelijk de drone van links naar rechts of van boven naar beneden bewegen. Om de drone te besturen heb je dus eigenlijk maar twee knopjes nodig. Een knop op de controller laat de drone naar de zijkant bewegen en de andere knop beweegt de drone naar boven of beneden. Veel simpeler kan het eigenlijk niet!

Een voordeel van foto’s maken met een drone is dat je geen last meer hebt van trillende handen. Zolang je de controller niet gebruikt om de drone te laten bewegen, blijft de drone stil in de lucht handen. Je maakt dus heel gemakkelijk scherpe foto’s. Daarnaast kun je zelf de richting en de hoek van de camera bepalen. Je kan de drone kantelen in elke richting die je wil. Ook als je stilstaat is de drone zelf naar beneden, boven, of de zijkant te kantelen. Hiermee richt je de camera op precies datgene dat jij wil fotograferen.

Verschillende perspectieven foto’s

Met een drone ben je vrij om vanuit elk perspectief een foto te maken. Het meest voor de hand liggende perspectief die je met een drone kunt maken is natuurlijk vogelperspectief. Met een drone kun je vanuit de lucht een foto recht naar beneden maken. Vooral in natuurgebieden levert dit mooie foto’s op, maar je kunt de drone ook gebruiken om vanuit dit perspectief een stad of dorp van bovenaf te fotograferen.

Een ander perspectief dat heel gemakkelijk met een drone te bereiken is en waar je misschien niet gelijk aan denkt bij een drone is een kikvorsperspectief. Zelf kun je dit perspectief ook goed bereiken, maar met een drone wordt het nog een stukje makkelijker. Als je bijvoorbeeld heel laag op de grond moet liggen om een foto te maken, lig je waarschijnlijk niet heel comfortabel. Met een drone kun je gewoon blijven staan, terwijl je de drone laag naar de grond brengt om een foto te maken. Andere perspectieven zijn ook makkelijk haalbaar. De drone is namelijk in alle richtingen en hoogtes te gebruiken.

 

De verschillende opties voor je e-sigaret 0 43

De verschillende opties voor je e-sigaret

Voordat je begint aan of switcht naar een e-sigaret is het goed om te kijken welk type het best bij jou past. Er zijn namelijk verschillende soorten e-sigaretten waarbij het onderscheid ‘m zit in de manier van inhaleren. Bij een reguliere sigaret kun je zelf bepalen hoe je inhaleert, bij een e-sigaret ben je ook afhankelijk van het type: ga je voor een Mouth to Lung (MTL) of een Direct to Lung (DL) variant? We leggen je de verschillen uit in deze blog, zodat jij goed voorbereid een keuze kunt maken.

Direct to Lung (DL) e-sigaretten

Bij deze variant e-sigaret gaat de damp direct naar je longen, het slaat daarbij je mond in feite over. Omdat je longinhoud een stuk groter is dan die van je mond wordt er bij de DL e-sigaret ook meer damp gecreëerd dan bij de MTL of een regulier sigaret. Bij deze variant is de smaak van de e-liquid ook sterker, evenals de geur.

Mouth to Lung (MTL) e-sigaretten

Zoals gezegd gaat de DL variant rechtstreeks naar de longen, bij de MTL variant komt de damp eerst in je mond terecht. Je kunt dan zelf de keuze maken of je het nog verder inhaleert over de longen, of dat je het direct weer uitblaast. Deze manier valt daarom ook het best te vergelijken met ‘regulier’ roken en wordt daarom vaak gekozen door mensen die willen stoppen of minderen met roken. Deze variant produceert dus ook wat minder damp dan de DL.

Verschillend opgebouwd

De beide varianten hebben dus een andere manier van inhaleren en hiervoor hebben ze ook een verschillende opbouw en zien er ook iets anders uit. Bovendien verschillende coils van elkaar. De coil is het gloeidraadje dat je vloeistof verwarmt om damp te produceren. Bij de DL is die een stukje sterker, omdat daar ook meer damp geproduceerd moet worden. Dit merk je ook in de batterij.

Meer weten?

Als je meer wil weten over de verschillende manieren van inhaleren, of als je direct een starterset wil bestellen kun je terecht bij betrouwbare webshop als Smokesmarter. Daar kun je terecht met al je vragen en vind je een breed aanbod aan e-sigaretten en accessoires.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks