Hoe kan je het beste aandelen kopen? 0 153

aandelen kopen

Wil je (een deel van) jouw vermogen beleggen? Dan kun je zelf kiezen in welk beleggingsproduct je jouw spaargeld wil steken. De meeste mensen die starten met beleggen, kiezen ervoor om aandelen te kopen. Door de juiste aandelen te kopen voor de juiste prijs, kun je veel geld verdienen. Dit betekent dat jouw vermogen flink groeit.

Wil jij ook aandelen kopen? Dan is het handig om te weten hoe je dit doet. In dit artikel lees je hier meer over.

Aandelen kopen op de beurs

Aandelen worden verkocht en gekocht op de beurs. Op de aandelenbeurs van Nederland, die gevestigd is aan het Beursplein in Amsterdam, komen handelaren samen om grote en kleine partijen aandelen te verkopen en te kopen. Je hoeft echter niet naar deze beurs te gaan om aandelen te kopen.

Sterker nog, op de Nederlandse aandelenbeurs zijn voornamelijk grote financiële instellingen aanwezig. Zij verhandelen aandelen voor hun klanten. Als je aandelen wil kopen, moet je dus bij een van deze financiële instellingen zijn.

aex

Aandelen kopen bij een broker

De financiële instellingen die aandelen kopen en verkopen voor hun klanten, worden ook wel brokers genoemd. Jouw bank kan een broker zijn, maar er zijn ook vele andere bedrijven die aandelen kopen en verkopen op de Nederlandse beurs. Je hoeft dus niet bij je bank aan te kloppen als je aandelen wil kopen.

Voor je aandelen kunt kopen, ga je op zoek naar een goede en betrouwbare broker. Op de website van deze broker maak je een account aan. Heb je een account, dan ben je officieel klant van de betreffende broker. Nu kun je aandelen kopen.

Je kunt helemaal zelf kiezen in welke aandelen je wil investeren. Je geeft aan je broker aan hoeveel aandelen je wil kopen en vervolgens zorgt de broker ervoor dat je deze aandelen krijgt. Als je de aandelen wil verkopen, benader je de broker opnieuw. Nu verkoopt je broker jouw aandelen. Over de winst die je maakt door je aandelen weer te verkopen, betaal je de broker een kleine vergoeding.

brokers

De juiste broker vinden

Het is erg belangrijk jouw aandelen bij een goede en betrouwbare broker te kopen. Om de beste broker te vinden, raden wij je aan meerdere brokers met elkaar te vergelijken. En wil je zeker weten dat jouw broker écht bij je past? Dan maak je niet direct een account aan bij deze broker, maar maak je eerst een gratis demo-account aan. Met dit account kun je geheel gratis even goed kennis maken met jouw broker.

Aandelen kopen in een fonds

Je kunt losse aandelen kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om in een beleggingsfonds te investeren. Investeer je in een beleggingsfonds, dan kun je meerdere aandelen tegelijkertijd kopen. En dit zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, want de beheerder van jouw fonds doet al het werk.

En wil je niet alleen in aandelen investeren, maar wil je ook grondstoffen, obligaties of andere beleggingsproducten kopen? Dan investeer je in een gemengd fonds, ofwel een fonds met meerdere beleggingsproducten.

Dit is een publicatie van beleggen.info.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 30

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks