Hoe kan je het beste aandelen kopen? 0 47

aandelen kopen

Wil je (een deel van) jouw vermogen beleggen? Dan kun je zelf kiezen in welk beleggingsproduct je jouw spaargeld wil steken. De meeste mensen die starten met beleggen, kiezen ervoor om aandelen te kopen. Door de juiste aandelen te kopen voor de juiste prijs, kun je veel geld verdienen. Dit betekent dat jouw vermogen flink groeit.

Wil jij ook aandelen kopen? Dan is het handig om te weten hoe je dit doet. In dit artikel lees je hier meer over.

Aandelen kopen op de beurs

Aandelen worden verkocht en gekocht op de beurs. Op de aandelenbeurs van Nederland, die gevestigd is aan het Beursplein in Amsterdam, komen handelaren samen om grote en kleine partijen aandelen te verkopen en te kopen. Je hoeft echter niet naar deze beurs te gaan om aandelen te kopen.

Sterker nog, op de Nederlandse aandelenbeurs zijn voornamelijk grote financiële instellingen aanwezig. Zij verhandelen aandelen voor hun klanten. Als je aandelen wil kopen, moet je dus bij een van deze financiële instellingen zijn.

aex

Aandelen kopen bij een broker

De financiële instellingen die aandelen kopen en verkopen voor hun klanten, worden ook wel brokers genoemd. Jouw bank kan een broker zijn, maar er zijn ook vele andere bedrijven die aandelen kopen en verkopen op de Nederlandse beurs. Je hoeft dus niet bij je bank aan te kloppen als je aandelen wil kopen.

Voor je aandelen kunt kopen, ga je op zoek naar een goede en betrouwbare broker. Op de website van deze broker maak je een account aan. Heb je een account, dan ben je officieel klant van de betreffende broker. Nu kun je aandelen kopen.

Je kunt helemaal zelf kiezen in welke aandelen je wil investeren. Je geeft aan je broker aan hoeveel aandelen je wil kopen en vervolgens zorgt de broker ervoor dat je deze aandelen krijgt. Als je de aandelen wil verkopen, benader je de broker opnieuw. Nu verkoopt je broker jouw aandelen. Over de winst die je maakt door je aandelen weer te verkopen, betaal je de broker een kleine vergoeding.

brokers

De juiste broker vinden

Het is erg belangrijk jouw aandelen bij een goede en betrouwbare broker te kopen. Om de beste broker te vinden, raden wij je aan meerdere brokers met elkaar te vergelijken. En wil je zeker weten dat jouw broker écht bij je past? Dan maak je niet direct een account aan bij deze broker, maar maak je eerst een gratis demo-account aan. Met dit account kun je geheel gratis even goed kennis maken met jouw broker.

Aandelen kopen in een fonds

Je kunt losse aandelen kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om in een beleggingsfonds te investeren. Investeer je in een beleggingsfonds, dan kun je meerdere aandelen tegelijkertijd kopen. En dit zonder dat je hier iets voor hoeft te doen, want de beheerder van jouw fonds doet al het werk.

En wil je niet alleen in aandelen investeren, maar wil je ook grondstoffen, obligaties of andere beleggingsproducten kopen? Dan investeer je in een gemengd fonds, ofwel een fonds met meerdere beleggingsproducten.

Dit is een publicatie van beleggen.info.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iTunes kaart inwisselen? De tips voor februari! 0 40

itunes logo

Deze maand zetten we weer de leukste, nieuwste apps voor je op een rijtje. Deze keer is er een erg divers aanbod van zowel zakelijke als creatieve apps die je stuk voor stuk waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Lees snel verder, want deze iTunes tips wil je niet missen.

itunes-kaart wisselen

Family Organizer (maandabonnement)

Het leven van een familie wordt door ontwikkelaar KeepSolid een stuk makkelijker gemaakt met deze kalender. Met de app kun je namelijk persoonlijke en gezamenlijke evenementen, taken en zelfs boodschappen toevoegen. Op deze manier weet het hele gezin wie wat gaat doen en natuurlijk ook wanneer. Om alle functies te kunnen gebruiken, heb je een abonnement van € 1,99 per maand nodig.

GoodNotes (€ 8,99)

Vind je het heerlijk om bij teksten handgeschreven aantekeningen te maken? Dan is de app GoodNotes een must-have voor jou. Met je vinger of een speciale smartphone pen kun je notities maken op bijvoorbeeld PDFs, PowerPoints en Worddocumenten. Bovendien kun je zelfs in jouw geschreven tekst terugzoeken, want de app herkent de woorden die je schrijft. GoodNotes klinkt als een app die niet op jouw iPad mag ontbreken.

Prêt-à-Template (jaarabonnement)

Heb je nog geld op jouw iTunes kaart staan en ben je een echte creatieveling? Bekijk dan de app Prêt-à-Template, waarmee je je iPhone of iPad omtovert tot een schetsboek voor fashion. Dankzij alle templates en verschillende kleuren en patronen kun je jouw fantasie omzetten tot daadwerkelijke tekeningen van kledingstukken. De app kost wel wat geld, maar is het zeker waard wanneer jouw hobby of werk zich in deze branche bevindt.

itunes kaart

Tape a Call (€ 11,99)

Maak je dagelijkse werk gemakkelijker en geef jezelf wat rust tijdens die lange conference calls. Geen gemiste informatie meer! Tape a Call is jouw nieuwe zakelijke assistent.

Soms is het handig om bepaalde telefoongesprekken op te nemen, maar niet als je hier heel veel handelingen voor moet uitvoeren. De app Tape a Call maakt het je erg makkelijk door tijdens inkomende en uitgaande gesprekken met één druk op de knop een opname te starten. Vervolgens kun je ze eenvoudig downloaden en delen, net waarvoor jij de opnames nodig hebt.

Endel (maandabonnement)

Deze lijst met nieuwste apps wordt afgesloten met Endel, een mobiele omgeving waarin je tot rust wordt gebracht met heel fijne geluiden. Zo kun je na een drukke tijd eindelijk eens goed focussen, relaxen of juist slapen. De app is dus zowel op werk als thuis goed in te zetten.

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten
 0 34

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten


Een autoverzekering afsluiten is altijd belangrijk op het moment dat je gebruik gaat maken van een auto. Je kunt immers altijd in problemen komen, ook wanneer je dit niet verwacht. Dat je dan de dekking hebt van een goede verzekering kan heel veel zorgen bij je wegnemen. Natuurlijk is het dan wel zeer belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten en er zeker van te zijn dat je altijd meEnergie vergelijken is de laatste tijd erg populair geworden en is 1 van de manieren om te kunnen zien dat je kosten bespaart op jaarbasis. Omdat er vet de kosten die bijvoorbeeld ongelukken met zich meebrengen kan omgaan. Natuurlijk is het wel van enig belang om goed op te letten welke verzekering je dan moet hebben.

Eerst vergelijken, dan afsluiten

Een autoverzekering afsluiten doe je het best nadat je eerst een vergelijking hebt gemaakt. Dat kan heel gemakkelijk online worden gedaan. Daar zijn allerlei tools te vinden die je kunt gebruiken om de best mogelijke verzekering voor jouw situatie te vinden. Op die manier is het gemakkelijk mogelijk om de kosten goed laag te houden. Je kunt immers alle verzekeraars en alle verzekeringen die zijn in het aanbod hebben naast elkaar leggen en op die manier zorgen dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is. Wanneer je dit weet kun je direct overgaan tot het afsluiten.

Goed opletten bij de keuze

Het is bij een autoverzekering afsluiten wel van belang om goed op te letten. Er zijn meerdere varianten. Daarbij is het goed om te weten dat de WA-verzekering voor iedereen die autorijdt verplicht is. Wanneer je echter meer dekking wilt, dan zijn er ook allerlei aanvullende vormen op de markt te vinden. Natuurlijk zitten er prijsverschillen tussen al deze vormen. Het is daarom dus ook van belang om goed op te letten dat je de juiste soorten verzekeringen naast elkaar legt en aan de hand daarvan uiteindelijk een besluit neemt welke je gaat afsluiten voor jezelf.

autoverzekering

Ook de kwaliteit bekijken

Een autoverzekering afsluiten die lekker goedkoop is, is altijd aan te raden. Er is wel nog meer om op te letten. Zo moet bijvoorbeeld de verzekering ook wel van enige kwaliteit zijn. Dat kan je tegenwoordig gemakkelijk achterhalen. Er worden immers steeds meer beoordelingen gegeven door mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld mensen die al verzekerd zijn bij deze verzekeraar. Zo kun je dus ook direct zien of de kosten opwegen tegen wat ervoor geboden wordt. Dit is minstens zo belangrijk als je een keuze voor een autoverzekering moet gaan maken als consument. Let hier dus op.

Direct te regelen

Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig heel direct te regelen. Dat doe je gewoondirect nadat je de vergelijking hebt gemaakt met behulp van de vergelijkingstool. Alle reden om dit dus ook direct even te doen. Wanneer je de best mogelijke optie voor jouw situatie hebt gevonden, dan kan je hier direct mee aan de slag gaan. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf ook even te kijken of er misschien een betere optie voor jou te vinden is. Je kunt dan veel besparen zonder dat het je ook maar enige moeite hoeft te kosten als consument.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks