In 6 stappen een nieuwe schuur bouwen! 0 48

In 6 stappen een nieuwe schuur bouwen

Een schuur kan voor ontzettend veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Van het opslaan van speelgoed, fietsen en tuingereedschap tot het verrichten van doe-het-zelf projecten. Wil jij een nieuwe opslagplaats creëren en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel lees je hoe je in 6 stappen snel een nieuwe schuur bouwt!

1.    Schaf de juiste materialen aan

Voordat je de handen uit de mouwen kunt steken is het eerst belangrijk om geschikte materialen aan te schaffen. Denk hierbij niet alleen aan handig gereedschap, maar ook aan plaatmateriaal voor het verstevigen van de constructie. In dit artikel spreken we over het gebruik van multiplex platen. Multiplex platen bestaan uit een complexe opbouw van houtfineer en verschillende houtplaten, waardoor er een zeer stevig materiaal ontstaat. Bovendien is multiplex uitermate geschikt voor vochtige omstandigheden. Let er hierbij wel op dat je voor het juiste houtsoort kiest. Sommige houtsoorten zijn minder goed bestand tegen vocht. Een multiplex plaat kopen doe je dan ook altijd op basis van het advies van de winkel of webshop. Zo weet je zeker dat je over het juiste materiaal beschikt en de klus voorspoedig zal verlopen.

2.    Egaliseer de grond

Nu wordt het tijd om écht aan de slag te gaan! Inspecteer eerst de grond voordat je aan het werk gaat. Indien nodig kan je er voor kiezen om de grond eerst te egaliseren, zodat de constructie steviger gebouwd kan worden. Plaats vervolgens grondpaaltjes, zodat je de steunbalken onder de vloer van de schuur eenvoudiger kunt leggen. Kies bij voorkeur voor een totaal rasteroppervlak van 3,6 x 2,4 meter, zodat je circa 3 standaard maten multiplex platen kwijt kunt. Plaats de steunbalken in de lengte over de grondpaaltjes. Deze kan je op verschillende manieren bevestigen. De meest eenvoudige methode is het gebruik van metalen banden.

3.    Creëer een stevige vloer

Plaats vervolgens vloerbalken over de steunbalken en zet deze direct vast. Het is slim om dit met meerdere personen te doen, zodat jullie direct de tussenschotten tussen de vloerplaten kunnen installeren en de constructie snel verstevigd wordt. Wanneer het skelet van de onderconstructie gemaakt is, creëer je eenvoudig een stevige vloer. Zet de multiplex platen vast met spijkers en zorg ervoor dat alle platen asymmetrisch gebouwd worden. Door een asymmetrische bouw verstevig je de gehele constructie.

4.    Het frame van de schuur

Als de vloer gemaakt is, kan je het frame van de schuur gaan opbouwen. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Wel is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Zo moet je er altijd voor zorgen dat de zijwanden taps aflopen. Dit wil zeggen dat er een schuine kant ontstaat, waardoor water van het dak af kan lopen en hierdoor de constructie niet onnodig beschadigd raakt. Daarnaast zal de voor- en achterkant van het frame met elkaar verschillen. Dit heeft er mee te maken dat er een in- en uitgang aanwezig moet zijn, waarop het frame moet worden aangepast.

Let er op dat je waarschijnlijk hulp nodig hebt om de frames vast te houden. Schakel daarom vroegtijdig extra hulp in, zodat de klus voorspoedig verloopt.

5.    Multiplex platen voor het dak

Wanneer het frame van de schuur gerealiseerd is, is het enkel nog nodig om het dak te plaatsen. Hierbij maak je gebruik van speciale dakspanten. Deze plaats je op dezelfde wijze als je bij de vloerbalken hebt gedaan. De spanten moeten altijd over de wanden uitkomen. Indien je dit goed doet, zal de schuur beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Spijker vervolgens multiplex platen op de dakspanten om het dak te maken.

6.    Let op de afwerking

Vervolgens komt het leuke werk! Hoe zal de schuur er uiteindelijk uit komen zien? Dit heb je zelf in de hand bij je keuze voor de geschikte afwerking. Je kan hierbij verschillende materialen gebruiken. Verreweg het meest gekozen materiaal is getexureerd multiplex. Deze geeft de schuur een natuurlijke en sterke uitstraling.

Plaats vervolgens nog speciaal dakmateriaal, zoals dakpannen of bouwkarton, zodat er geen regenwater in de schuur kan komen. En voilà! Jouw prachtige nieuwe opbergplaats of ware ‘mancave’ staat eindelijk in elkaar!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is! 0 29

De smartphone is een apparaat waar menigeen niet zonder kan. Even snel je berichten checken, een telefoontje plegen of simpelweg op het internet surfen. Een smartphone maakt het dagelijkse leven enorm makkelijk. Jouw beste vriend moet dan natuurlijk wel over de juiste bescherming beschikken. Het is dan ook niet gek dat je de meeste smartphones niet meer zonder telefoonhoesje ziet. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een kwalitatief telefoonhoesje?

 Ultieme bescherming

De belangrijkste reden om voor een telefoonhoesje te kiezen is natuurlijk om je smartphone meer bescherming te bieden. Hoewel een smartphone veel voordelen heeft, behoort een onbreekbaar scherm helaas niet tot dat rijtje. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Als hij net even tussen je vingers door glipt en op het asfalt terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ook als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen is extra bescherming geen overbodige luxe. Om dit te voorkomen heb je liever een telefoonhoesje van enkele euro’s dan een peperdure reparatie. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Om zoveel mogelijk schade bij een ongeluk te beperken is het belangrijk om niet alleen een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook een screenprotector te gebruiken. Zo blijven alle onderdelen van jouw smartphone intact.

 Ultieme bescherming

Let op: zodra je telefoon een keer hard op het beeldscherm is gevallen, moet je direct een andere screenprotector plaatsen. Zo weet je zeker dat deze nog steeds ultieme bescherming kan bieden.

Telefoonhoesje onderhouden

Over het algemeen zal een telefoonhoesje heel wat jaren zijn functie kunnen vervullen. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Is je telefoon een keer enorm hard gevallen? Controleer dan goed of je telefoonhoesje nog geheel intact is. Zodra deze beschadigd is kan hij wellicht zijn functie minder goed vervullen. Hierdoor loop je het risico dat bij een volgende valpartij er te weinig bescherming zal zijn. Zo kan je smartphone alsnog beschadigd raken en dat wil je uiteraard voorkomen.
  • Haal je telefoon regelmatig even uit zijn hoesje en maak deze goed schoon. Doordat je je smartphone continu meeneemt, komt deze met veel stof en vuil in aanraking. Dit hoopt zich op onder het hoesje. In het ergste geval kan dit vuil zelfs extra krassen op je telefoon veroorzaken. Probeer het hoesje daarom met enige regelmaat schoon te maken, zodat je onnodige krassen kunt voorkomen.

Maak een statement

Een telefoonhoesje wordt natuurlijk niet alleen gebruikt ter bescherming. Anders zou er op de hele wereld maar één soort hoesje verkrijgbaar zijn. De reden dat er zoveel verschillende verkocht worden is omdat mensen dit gebruiken om een statement te maken. Iedereen heeft immers een andere smaak en persoonlijke voorkeur. Met een telefoonhoesje kan je jouw stijl duidelijk naar voren laten komen. Kies je voor een chique uitstraling of misschien wel een grappig hoesje? Aan jou de keuze!

Er zijn ook hoesjes met speciale functies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een hoesje die ruimte biedt voor pasjes. Zo hoef je niet altijd een portemonnee mee te nemen als je de deur uit gaat. Je hebt immers altijd je pinpas, ID-kaart en OV-chipkaart bij de hand. Hartstikke handig! Ben je vaak buiten? Kies dan voor een waterdicht hoesje om waterschade te voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met welk telefoonhoesje verrijk jij jouw smartphone?

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd 0 25

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd

Even weinig tijd of zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Snel en makkelijk eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met het maken van de juiste keuzes kom je al een heel eind. Kan je wel wat extra hulp gebruiken? In dit artikel vind je 4 tips om meer tijd te besparen in de keuken.

1.    Verwen jezelf eens met wat lekkers

Door de alledaagse drukte is het soms moeilijk om een rustmomentje in te plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog van een lekkere maaltijd te genieten, zonder dat je hier weer heel wat tijd aan kwijt bent. Een snelle makkelijke maaltijd bestellen is tegenwoordig zo gedaan. Het aanbod van maaltijdbezorging is ontzettend groot. Kies eenvoudig uit de verschillende cuisines en geniet van de diversiteit in gerechten. Jezelf af en toe verwennen is net wat je nodig hebt om weer wat extra energie te krijgen.

2.    Krijg er plezier in

Is koken niet jouw grootste hobby en zie je het enkel als noodzakelijk kwaad? Probeer er dan juist wat lol in te krijgen. Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het werkt wel. Als jij er plezier aan beleeft, zal dit uiteindelijk helpen om betere en snellere maaltijden te bereiden. Probeer daarom eens lekker te experimenteren of schakel je vrienden in om samen een gerecht te bereiden. Dat geeft niet alleen veel lol, maar zorgt soms ook voor de meest verrassende gerechten. Wat eten we vanavond 2 personen? Die vraag kan jij in de toekomst snel beantwoorden.

3.    Ovengerechten

Ovengerechten zijn van die typische maaltijden die weinig tijd kosten en ook nog eens super lekker zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig voor te bereiden. Enkel wat groentes snijden, eventueel wat vlees aanbakken en voor een aantal minuten in de oven. De bereidingstijd is meestal niet meer dan een kwartier, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Probeer wel zo veel mogelijk met verse ingrediënten te koken. Pakjes en zakjes bevatten vaak veel zout en suikers die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kost het gebruik van verse ingrediënten over het algemeen helemaal niet veel extra tijd.

4.    Haal iedere week genoeg boodschappen in huis

Ben jij iemand die na het werk altijd naar de supermarkt snelt en even wat ingrediënten op de kop tikt? Dan merk je vast dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook nog eens minder prettig is. Zeker na een lange werkdag wil je niet ook nog eens tijd besteden aan het doen van boodschappen. Doe daarom slechts één keer in de week boodschappen. Maak een duidelijk weekmenu en houd je aan de planning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ben je toch een keer vergeten boodschappen te doen? Dan is er natuurlijk niks mis met eten bestellen in Enschede. Zolang je geniet van mate, mogen deze momenten er natuurlijk best zijn. Bovendien bestaat er natuurlijk geen makkelijkere (en stiekem ook nog eens lekkere) maaltijd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks