Kleine leefruimte? Kies voor een tv beugel! 0 132

Kleine leefruimte? Kies voor een tv beugel!

Ga je binnenkort verhuizen naar een kleinere woning en vind je het nog lastig om deze efficiënt in te richten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Niet alleen grote woningen zijn namelijk moeilijk in te richten, ook voor de kleinere woningen moet je van creatieve ideeën gebruik maken. Zeker als het om de woonkamer gaat. Als je hier je televisie wilt plaatsen zal je al snel merken dat deze wel héél veel ruimte in beslag neemt. Toch kan je niet zonder en het is ook geen prettig idee om voor een kleinere variant te kiezen. Wat doe je dan? Dan schaf je natuurlijk een tv beugel aan!  

Heb je al vaker naar die ene tv beugel 55 inch gekeken en je altijd afgevraagd waarom je een tv op zou hangen? Dan heb je nu je antwoord. Tv beugels beschikken namelijk over heel veel voordelen en dat geldt vooral voor kleinere leefruimtes. Met een tv beugel in de woonkamer is het niet meer nodig om een tv meubel te plaatsen. Zo bespaar je een hoop ruimte en kan je alsnog van jouw prachtige televisie genieten. Maar waar moet je op letten als je een tv beugel aanschaft? In dit artikel vind je een aantal tips, zodat je ook jouw kleine leefruimte met deze beugels kunt verrijken!

Verschillende soorten

Tv beugels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dit grote aanbod zorgt er voor dat er voor ieder wat wils te vinden is. Helaas maakt dit de zoektocht er niet eenvoudiger op. Daarom helpen wij jou alvast een beetje op weg door de verschillende soorten en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje te zetten:

  • Een platte of vaste tv beugel: deze tv beugel is veruit het meest voordelig en kan voor meerdere televisies gebruikt worden. Deze beugel hangt de televisie zo dicht mogelijk bij de wand, zodat deze één strakke lijn vormt. Een platte tv beugel wordt vaak gebruikt bij zwaardere televisies die eigenlijk niet te kantelen of te draaien zijn. Hiervoor is het een zeer veilige optie.
  • Kantelbare tv beugel: wil je de televisie wat hoger hangen dan de normale kijkhoogte? Dan komt een kantelbare tv beugel zeker van pas. Deze wordt voornamelijk gebruikt in slaapkamers, maar kan soms ook in de woonkamer de oplossing bieden. De televisie is hiermee in vrijwel iedere positie te zetten.
  • Draaibare tv beugel: een tv beugel draaibaar is heel handig als de televisie op een plek komt te hangen, waarbij je deze eigenlijk niet vanaf iedere positie van de woonkamer kunt bewonderen. Als je in de (open) keuken aan het werk bent, is het immers fijn als je de tv zo kunt positioneren zodat je hem alsnog kunt blijven zien. Een draaibare tv beugel maakt dit mogelijk. 

tv beugel draaibaar

Draagkracht van de tv beugel

De meeste televisies zijn tegenwoordig niet meer zo zwaar. Ze worden steeds dunner en lichter gemaakt. Natuurlijk kan het alsnog wel eens voorkomen dat een televisie aan de zware kant is. In dat geval is het belangrijk om naar de draagkracht van de beugel te kijken. Zo voorkom je vervelende en gevaarlijke situaties als een plafond tv beugel plotseling breekt onder het gewicht van de tv. Overschrijd daarom nooit het maximum gewicht van de beugel, zo weet je zeker dat de veiligheid gegarandeerd is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 20

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 31

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks