Landelijk wonen in een manneninterieur 0 198

Landelijk wonen in een manneninterieur

Een manneninrichting wordt over het algemeen vaak getypeerd met leer, zakelijk en een koele of rustige inrichting. Vaak is er weinig opsmuk, accessoires of warmte te vinden in een woning waar een man alleen woont. Natuurlijk is dit vrij gecharcheerd, want er zijn genoeg mannen die het ook leuk vinden om een woning gezellig in te richten. Wil jij ook je woning iets gezelliger aankleden maar ben je niet zo van de kussens, kleedjes en ander accessoires? Kies dan een voor het gebruik van landelijke wonen meubels. Niet alleen ben je dan een trendsetter, want deze interieurstijl is weer helemaal terug van weggeweest, maar het creëert ook warmte. Deze interieurstijl was in de jaren 60 en 70 erg populair en daarna zwakte het af. Waar soms deze inrichting als ouderwets gezien werd, is dat nu helemaal niet meer het geval. Meubels in de stijl van landelijk wonen zijn niet alleen hip, maar kunnen een mannenhuis of welke woning dan ook een warme en gezellige sfeer meegeven.

Wat zijn meubels met een landelijke wonen stijl?

Wil je jouw mannelijke woning iets meer warmte en sfeer geven? Kies er dan voor om een aantal meubels in de landelijke stijl aan te schaffen. Wil je dit doen, dan is het handig om te weten wat voor soort meubels hieronder vallen. Om het jou makkelijk te maken, vind je hieronder een rijtje met de eigenschappen van landelijke meubels. Allereerst staan de landelijk wonen meubels bekend om hun functionaliteit. Dat klinkt voor mannen vaak als muziek in de oren. Bij de meubes is er minder gelet op het design en draait alles om functionaliteit. Als een meubelstuk fijn in gebruik is, is dat immers het belangrijkste! Ook is de ronde vorm in het gebruik van meubels een kenmerk dat hoort bij landelijke meubels. Daarnaast worden de meubels minder strak afgewerkt. Was je altijd gewend om strakke en basic meubelen te hebben dan is het bij deze stijl niet het geval. De meubels staan ook bekend om de robuuste uitstraling en ruwe afwerking. Dit maakt een meubel ook stoer. Bij banken wordt er daarnaast ook vaak gebruik gemaakt van naturel kleur en bekleding van stof. Juist de stoffen bekleding in plaats van leer brengt wat warmte in een mannenhuis. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van rotan als materiaalsoort.

Een huis aankleden in landelijke stijl

Vroeger werd de landelijke stijl ook veelal gezien als erg vrouwelijk met veel brocante spullen. Dat is helemaal niet meer zo. Kenmerken waar de landelijke stijl nog meer op berust zijn hout, eenvoud en rust. Wil je je mannenwoning iets meer sfeer geven? Kies dan sowieso voor het gebruik van hout. Hout is niet alleen een stoere materiaalsoort, maar het brengt in zowel lichte als donkere interieurs warmte aan en zorgt voor het ultieme landelijke interieur. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bepaalde accentkleur. Wat goed past bij de landelijke wonen stijl zijn kleuren zoals blauw, groen of grijs. Allemaal kleuren die ook passen bij een mannelijk huishouden. Met kussens en accessoires in deze kleur creëer je meer warmte, sfeer zonder dat het gelijk te vrouwelijk of meisjesachtig wordt. Al met al kan een landelijke wonen meubel en sfeer dus een manneninrichting erg opknappen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks