Leuke plekken om met de boot heen te gaan 0 133

Leuke plekken om met de boot heen te gaan

Heb je zelf een bootje of ben je van plan een bootje te huren? Het is altijd leuk om buiten te zijn wanneer het mooi weer is maar op het water zijn is nog veel leuker! Je kan lekker afkoelen door je voetjes het koele water in te leggen. Of je kan heel moedig zijn en ervoor kiezen om al je kleren uit te trekken en gewoon een hele duik te nemen in het water. Dan koel je wel echt in een keer helemaal af en het is natuurlijk superleuk om lekker te zwemmen. We hebben in Nederland heel veel leuke plekken om met de boot heen te gaan of waar je een boot kan huren. We hebben hier wat ideeën voor je.

In de steden

Je kan bijvoorbeeld een boot huren in Haarlem of een andere stad en een dagje er lekker op uit met wat vrienden. Neem een kratje bier mee en wat lekker eten en je kan er echt een topdag van maken. Het is supergezellig alhoewel je misschien wel een paar keer moet stoppen voor een toiletpauze. Je ziet zo een stad door hele andere ogen als je het vanaf het water kan bezichtigen. Het is ook wel echt lachen. Wanneer je het hebt gezien kan je altijd ook verder het water op. Denk bijvoorbeeld bij Amsterdam aan de Amstel opgaan en daar verder afkoelen. Je kan tot in de avond dan lekker varen, wat echt heel leuk is. Je kan er ook altijd nog voor kiezen om niet iets te huren maar om mee te gaan met een rondvaart toer. Dat is ook fijn op een medium-warme dag en zo kan je ook de geschiedenis van zo een stad meekrijgen.

In de natuur

Je kan er ook voor kiezen om naar Alde Feanen te gaan, dit waterige nationaal park in Friesland is het beste om te zien vanaf het water. Het is supermooi en heel rustig om hier een dagje mee te maken. Je hebt hier iets genoemd de Big Five van de Alde Feanen: otter, ooievaar, aalscholver, roerdomp (soort reiger) en ree. Dus je kan echt heerlijk op rust komen maar ook allemaal leuke dingen zien! Het is ook leuk om je kinderen wat te leren over al deze mooie natuur en dieren, dus neem de verrekijker mee! Je kan ook een activiteit verzinnen omtrent de dieren. Print al van tevoren de foto’s uit en leg uit aan de kinderen dat deze leuke dieren aanwezig zijn waar jullie heen gaan. Vertel ze dat ze een speciale prijs winnen als alles gespot is. Natuurlijk mogen ze die prijs achteraf gewoon krijgen, ook als het niet lukt maar dan betrek je de kinderen wel meteen. Zorg niet dat je vergeet een volle mand eten mee te nemen en misschien een lekker pilsje en maak er iets moois van! Je hoeft ook niet je boot helemaal mee te nemen als je niet in de buurt woont of geen boot hebt. Je kunt hier ook lekker een sloep of boot huren. Dus komt helemaal goed! De zomer wordt op deze manier heel leuk.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie! 0 240

Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie!

Mooie werkschoenen voor mannen zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Waar werkschoenen voorheen enkel heel praktisch moesten zijn, vinden steeds meer mannen het tevens belangrijk dat de uitstraling naar wens is. Want waarom zou een werkschoen niet zowel praktisch als mooi kunnen zijn? Gelukkig is dat tegenwoordig steeds beter mogelijk. Maar als je nou eindelijk zo’n mooi paar op de kop hebt weten te tikken, dan wil je natuurlijk wel dat je deze ook zo lang mogelijk mooi, waterdicht en comfortabel houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je jouw werkschoenen op de juiste manier kunt onderhouden. Hierdoor blijven ze langer mooi én functioneel.

Benieuwd hoe jij jouw werkschoenen het langst mooi en functioneel kunt houden? Hier volgen enkele onderhoudstips om je op weg te helpen.

Schaf de juiste werkschoenen aan

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het zal je nog verbazen hoeveel mannen op de verkeerde werkschoenen lopen. Deze zijn tegenwoordig immers in alle soorten en maten verkrijgbaar, passend bij de werkomstandigheden waar ze voor bedoeld zijn. Maar wanneer je werkschoenen draagt die niet passen bij de werkzaamheden die je uitvoert, kan dat zowel onveilig als onpraktisch zijn. Het kan zelfs de levensduur van je schoenen zeer nadelig beïnvloeden. Het aanschaffen van de juiste werkschoenen is dan ook de eerste stap om ze in optimale conditie te houden. Laat je dan ook goed informeren door een goede schoenenwinkel, zodat je zeker weet dat je het juiste paar koopt.

Goed drogen

Soms kan je het gewoon niet voorkomen dat je werkschoenen nat zullen worden. Het is echter een grote fout om vervolgens niet de tijd te nemen om ze te laten drogen en ze de volgende dag weer nat aan te trekken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je te maken krijgt met nare luchtjes, maar het kan ook het materiaal kapot maken. Haal daarom de inlegzolen en de veters er bij thuiskomst zo snel mogelijk uit en stop er dikke kranten in. Je kunt deze eventueel nog een keer vervangen voordat je naar bed gaat. De kranten nemen het vocht op, waardoor de schoenen de volgende dag weer heerlijk droog zijn. Let op: zet de schoenen nooit bij een verwarming neer of in de volle zon. Door de extreme hitte kan het leer uitdrogen en daarmee zelfs scheuren.

Koop 2 paren

Het is geen goed idee om slechts over één paar werkschoenen te beschikken. Er kan altijd een moment zijn waarop het ene paar nog moet drogen en dan zit je direct zonde. Bovendien zorg je er met twee paren ook voor dat je de werkdruk van de schoenen wat kunt verminderen. Hierdoor gaan ze allebei dubbel zo lang mee. Als je iedere dag dezelfde werkschoenen draagt en er geen mogelijkheid is om deze even te laten rusten, dan zal je ook weer veel sneller aan nieuwe werkschoenen toe zijn. Uiteindelijk ben je dan vaak zelfs duurder uit wanneer je slechts maar over één paar werkschoenen beschikt dan wanneer je er gelijk twee in huis haalt.

3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona 0 324

3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona

In tijden van corona is het soms lastig om te bedenken wat je met je vrije tijd moet doen. Na meer dan een jaar zijn we dat binnen zitten allemaal wel een beetje zat. In het centrum van Amsterdam is echter ook nog steeds weinig te doen. Sinds kort zijn de terrassen open, dat is in elk geval iets. Maar lekker binnen zitten in een restaurant, spontaan gaan funshoppen of simpelweg een museum of andere leuke bezienswaardigheid bezoeken zit er niet echt in.

Ben jij echt toe aan een heerlijk uitje in jouw favoriete stad? Heb je inmiddels al honderd keer opgezocht waar parkeren Amsterdam financieel nog een beetje te doen is? Maar weet je nog altijd niet hoe je je tijd daar door gaat brengen? In dit artikel geven we je de nodige inspiratie en zetten we 3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona voor je op een rijtje.

1.      Bezoek een terras

Het kan eindelijk weer! Sinds enkele weken mag je – zij het onder strenge maatregelen – weer een terrasje pakken. Zorg wel dat je op tijd in Amsterdam bent, want de terrassen openen pas om twaalf uur en gaan om zes uur alweer dicht. Daarnaast mag je ook niet met al te veel mensen buiten je eigen huishouden komen. Slechts twee personen zijn toegestaan. Wanneer je je aan al deze regels houdt, is het wel weer mogelijk om bij jouw favoriete restaurant een lekkere lunch te bestellen of gewoon met een ijskoud biertje op het terras te zitten. Nu nog hopen op prachtig zomers weer en jouw dag kan niet beter worden. Meer is immers niet nodig, nietwaar?!

2.      Bezoek een markt

De versmarkten in Amsterdam mochten gedurende de hele lockdownperiode gewoon open blijven. Zij behoren net als de supermarkten tot de dingen die nooit dicht zullen hoeven. Hier kan je immers levensmiddelen krijgen. De versmarkten in Amsterdam zijn zeker wel een bezoekje waard. Hier vind je niet alleen de standaard kaas, vis, kip, broodjes en stroopwafels die je ook op iedere andere markt kunt vinden. Hier zie je namelijk hoe divers de Amsterdamse bevolking eigenlijk is. Kraampjes met producten uit de hele wereld zijn hier te vinden. Leuk om even te bekijken. Zeker wanneer je dol bent op het koken van buitenlandse gerechten.

3.      Een bezoekje aan het Amstelpark

Heb je kinderen en wil je er dolgraag even met ze op uit in Amsterdam, maar heb je geen idee wat je nu moet doen nu vrijwel alles gesloten is? Geen probleem! Eigenlijk hebben kinderen maar weinig nodig. Diertjes, een speeltuin en bovenal genoeg ruimte en andere kindjes om mee te spelen. Daar maak je bijna ieder kind al gelukkig mee. Een bezoekje aan het Amstelpark moet bij redelijk weer dan ook zeker hoog op je lijstje staan. Let wel op dat het een niet al te mooie dag is, want jongeren willen zich hier nu in tijden van corona graag verzamelen om een hapje en een drankje te doen. Om drukte te vermijden en vooral te voorkomen dat jouw kinderen in de massa verdwijnen is het daarom beter om voor een iets minder mooie en rustigere dag te kiezen. Hier kunnen zij zich vast uren vermaken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks