Leuke plekken om met de boot heen te gaan 0 677

Leuke plekken om met de boot heen te gaan

Heb je zelf een bootje of ben je van plan een bootje te huren? Het is altijd leuk om buiten te zijn wanneer het mooi weer is maar op het water zijn is nog veel leuker! Je kan lekker afkoelen door je voetjes het koele water in te leggen. Of je kan heel moedig zijn en ervoor kiezen om al je kleren uit te trekken en gewoon een hele duik te nemen in het water. Dan koel je wel echt in een keer helemaal af en het is natuurlijk superleuk om lekker te zwemmen. We hebben in Nederland heel veel leuke plekken om met de boot heen te gaan of waar je een boot kan huren. We hebben hier wat ideeën voor je.

In de steden

Je kan bijvoorbeeld een boot huren in Haarlem of een andere stad en een dagje er lekker op uit met wat vrienden. Neem een kratje bier mee en wat lekker eten en je kan er echt een topdag van maken. Het is supergezellig alhoewel je misschien wel een paar keer moet stoppen voor een toiletpauze. Je ziet zo een stad door hele andere ogen als je het vanaf het water kan bezichtigen. Het is ook wel echt lachen. Wanneer je het hebt gezien kan je altijd ook verder het water op. Denk bijvoorbeeld bij Amsterdam aan de Amstel opgaan en daar verder afkoelen. Je kan tot in de avond dan lekker varen, wat echt heel leuk is. Je kan er ook altijd nog voor kiezen om niet iets te huren maar om mee te gaan met een rondvaart toer. Dat is ook fijn op een medium-warme dag en zo kan je ook de geschiedenis van zo een stad meekrijgen.

In de natuur

Je kan er ook voor kiezen om naar Alde Feanen te gaan, dit waterige nationaal park in Friesland is het beste om te zien vanaf het water. Het is supermooi en heel rustig om hier een dagje mee te maken. Je hebt hier iets genoemd de Big Five van de Alde Feanen: otter, ooievaar, aalscholver, roerdomp (soort reiger) en ree. Dus je kan echt heerlijk op rust komen maar ook allemaal leuke dingen zien! Het is ook leuk om je kinderen wat te leren over al deze mooie natuur en dieren, dus neem de verrekijker mee! Je kan ook een activiteit verzinnen omtrent de dieren. Print al van tevoren de foto’s uit en leg uit aan de kinderen dat deze leuke dieren aanwezig zijn waar jullie heen gaan. Vertel ze dat ze een speciale prijs winnen als alles gespot is. Natuurlijk mogen ze die prijs achteraf gewoon krijgen, ook als het niet lukt maar dan betrek je de kinderen wel meteen. Zorg niet dat je vergeet een volle mand eten mee te nemen en misschien een lekker pilsje en maak er iets moois van! Je hoeft ook niet je boot helemaal mee te nemen als je niet in de buurt woont of geen boot hebt. Je kunt hier ook lekker een sloep of boot huren. Dus komt helemaal goed! De zomer wordt op deze manier heel leuk.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Motorpakken voor tijdens het rijden 0 286

Motorpakken voor tijdens het rijden

Bij het motorrijden heb je een aantal zaken nodig om een veilige rit te hebben en de gevolgen van een val klein te houden. Denk hierbij aan een rijbewijs, een identiteitskaart, voldoende benzine in de motor en tevens een motorpak. Een goed motorpak is net zo belangrijk gezien de veiligheid en het comfort die een motorpak biedt. Door een motorpak zullen de consequenties van een val een stuk minder ernstig zijn. Daarnaast heeft een motorpak als gevolg dat je comfortabel aan het rijden bent. Je hebt namelijk geen last van het zand en de steentjes die loskomen tijdens het rijden op hoge snelheid. Bekijk vooral het aanbod aan motorpakken.

Een vakkundig bedrijf

Indien je een motorpak aanschaft dan heb je wens om een goed en kwalitatief pak aan te trekken. Dit is van groot belang gezien de gevolgen bij een val na het dragen van een pak bestaande uit slecht materiaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een professioneel bedrijf waarin onder medewerkers voldoende expertise aanwezig is. Hierdoor voorkom je dat je jouw lichaam openhaalt na een val. Een goede en kwalitatieve helm van goedhart motoren is tevens van belang. Het is belangrijk om geen helm te kopen bij een amateur, aangezien het materiaal wellicht bestaat uit onvoldoende kwaliteit.

Controle van het materiaal

Bij een professioneel bedrijf wordt de kwaliteit van ieder artikel gewaarborgd door de controle die experts uitvoeren. Het materiaal wordt meerdere keren gecontroleerd en zodoende achterhalen experts of er sprake is van een goede kwaliteit. Een motorpak of een motorhelm dat niet aan de wettelijke maatstaven voldoet mag niet verkocht worden. Een motorpak moet in staat zijn om de klap van een harde val te voorkomen, voordat het zomaar in het assortiment aan motorpakken belandt. Gezien de controle op producten uitgevoerd door experts ben je als particulier bij aankoop van een motorpak of motorhelm verzekerd van een goede kwaliteit.

Het BBQ seizoen staat voor de deur. Deze twee barbecues zijn populair 0 400

Het BBQ seizoen staat voor de deur. Deze twee barbecues zijn populair

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat de barbeque weer uit de berging, schuur, garage of stalling kan worden gehaald! Menig barbeque liefhebbend man kan niet wachten om de eerste T-bone steaks, biefstukken, gemarineerde entrecotes of de wat subtielere kipspies perfect te bereiden. Logisch, want laten we eerlijk zijn, vlees kan niet nóg lekkerder bereid worden dan op de BBQ!

Heb je nog geen BBQ? Of wil je graag een nieuwe om je mancave naar the next level te brengen? Dat is mooi want in dit artikel vertellen we jou alles over de twee populairste BBQ’s in barbecueland.

De Pellet Smoker: De T-Bone steak onder de barbeques

Hoewel de pellet smoker al een tijdje onder ons is, begint deze grote vleesbereider steeds meer terrein te winnen. Niet voor niets, want je bereidt serieus lekker vlees met deze barbeque!

Maar we beginnen even bij het begin. Wat is een pellet smoker eigenlijk? De naam van een pallet smoker geeft al iets weg van de werking van dit type barbeque, namelijk dat deze werkt op pellet snippers in plaats van houtskool. Een ventilator zorgt dat het vuur niet uit gaat. Een karakteristiek kenmerk van de pellet smoker, is dat hij voorzien is  van een plaat in de rookkamer die de warmte evenredig verdeeld. Zo voorkom je makkelijk dat het biefstukje die nét boven de vlam lag, aanbrandt.

Pellets bieden nog een voordeel ten opzichte van houtskool: pellet snippers zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo geef je jouw steak een unieke twist! Probeer het verschil maar eens tussen beukenpellets en kersenpellets. Je kunt zo lekker variëren of gewoon áltijd je favoriet nemen.

De Kamado BBQ: Het ei van Columbus

De Kamado BBQ mag gerust ‘het ei van Columbus’ genoemd worden. Want uitgerust met good old houtskolen en een dikke keramische deksel, geef je je vlees met deze barbeque de meest verfijnde rooksmaak!

Het schijnt niet helemaal bekend te zijn of de Kamado van origine uit Japan of uit China komt. Algemeen bekend is echter wel dat veel wijsheid uit het oosten komt. Waar de Kamado BBQ dus ook vandaan komt, over de bereiding van vlees in een eivormige barbeque is hoe dan ook goed nagedacht. Met die kennis op zak bereid jij in een Kamado BBQ het lekkerste vlees.

Het geheim van de Kamado zit hem in de vorm, en de mogelijkheid om de lucht af- en toevoer te regelen. Door de ei-vormige deksel circuleert de hete lucht in de barbeque. Doordat je de temperatuur zelf kan bepalen is de Kamado BBQ veelzijdig. Grillen, braden en wokken, het kan allemaal met deze barbeque. Als kers op de taart kan je er zelfs pizza’s mee bakken! Een echte allrounder dus.

Welke gaat het worden?

Heb je al een keuze gemaakt? Hier zetten we de belangrijkste zaken nog even voor je op een rij.

Wil je je steak gelijkmatig garen? En houd je van een sappig stukje vlees? Neem dan een pellet smoker. Niet dat het onmogelijk is om sappig vlees te bereiden in een Kamado, maar dat is nou eenmaal meer een allrounder. Als je ervan houdt om je vlees eens een andere twist te geven, dan is een pellet smoker jouw barbeque. Met de verschillende soorten pelletsnippers geef je je vlees een unieke twist, die met houtskolen niet te evenaren is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat er voldoende snippers in de voorraadbak liggen. Lekker makkelijk dus!

Houdt je van de traditionele steenkool barbeque? Of wil je juist meer dan alleen barbecueën? Ga dan voor de Kamado BBQ. Grillen, stomen en bakken, het is allemaal mogelijk met een Kamado. Handig aan dit barbequewonder is ook dat het maar weinig houtskolen verbruikt. Het risico dat je geen houtskolen meer hebt terwijl je biefstuk nog maar half gaar is, is minimaal. Dat is toch een prettige gedachte.

Met de perfecte barbeque in huis is het tijd om het te vieren! Weten hoe je het perfecte barbeque feest organiseert voor je vrienden? Hier lees je hoe je dat doet.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks