makkelijk je eigen ingegraven trampoline 0 40

makkelijk je eigen ingegraven trampoline

Je eigen ingegraven trampoline bewerkstelligen is geen moeilijke klus.

Om in vorm te komen kiezen veel mensen voor joggen of trainen in een sportschool, wat hen goed op weg helpt hun doel te bereiken. Maar er is ook een hele grote groep mensen die niet houden van hardlopen. Of ze zijn het meer en deel van hun tijd verhinderd door het drukke werkschema wat ze hebben om een paar keer per week naar de sportschool te rijden. Sommige hebben de motivatie er niet voor.

Voor deze mensen is een trampoline een uitkomst, nuttig en plezierig sportief bezig met beide voeten bij elkaar. Met deze intense bezigheid stuiteren gedurende tien minuten verbrand je hetzelfde als een half uur lopen. Nu heb je besloten een trampoline te kopen en er vanuit gaande dat een in de grond versie de beste optie voor je is. Met een bovengrondse trampoline ben je misschien huiverig voor verwondingen of denk je dat het meer zal afdoen bij de indeling van de tuin en het zicht belemmerd.

Er zijn voordelen en manieren om de grootste problemen weg te werken met een trampoline in de grond. Begrijp wel goed dat trampolines in de grond niet betekent dat ze ook veiliger zijn dan de bovengrondse versies. Het doel blijft nog steeds om een persoon tientallen centimeters in de lucht te laten springen. Als je ernaast valt op de grond, kun je jezelf nog steeds bezeren.

Het ingraven van een trampoline vergt enkele overwegingen.

Een ingraaf trampoline kopen is zo gebeurt, maar je kunt niet zomaar willekeurig een gat graven en de trampoline erin doen. Houdt altijd in gedachten dat je enkele overwegingen in acht moet nemen bij het installeren van de trampoline in grond, inclusief doelend op erosie en drainage van de bodem. Stel dat het gat dat je gemaakt hebt, waar de trampoline in moet zakken, tijdens een hoosbui vol raakt met water, dan heb je geen trampoline meer, maar een afgedekt zwembad.

Houdt er ook rekening mee dat het enig onderhoud vraagt, wat lastig is, omdat de onderdelen die onderhouden moeten worden niet zichtbaar zijn. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het frame die je trampoline op grondniveau ondersteunen niet gaat roesten of breken. Dat ze recht blijven en niet door de rubberen buffers aan de onderkant prikken. De onderkant zal altijd aandacht blijven vragen en dat betekent dat je af en toe de “rebounder” uit de grond moet tillen ‒ wat een heel gewicht kan zijn ‒ om ervoor te zorgen dat alles tiptop in orde blijft.

Een trampoline in de grond heeft zijn voordelen.

Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger voor kleine kinderen of wat ouderen om op en af te stappen. Hoewel je aan de bovengrondse versie een trap kan toevoegen, blijft het toch wat klimwerk dan wanneer iemand direct al op de mat staat te stuiteren. Dan zijn er nog de decoratieve ideeën die niet uitvoerbaar zijn met de bovengrondse versies en dat is het volledig integreren van de “rebounder” als een onderdeel van de architectuur van je tuin. De in-de-grond modellen lenen zich er perfect voor om decoratief te zijn.

Bij het installeren overweeg ook altijd de grootte van het gat. Je zult er ongetwijfeld er af en toe onder willen gaan voor een check-up of misschien laat iemand onder het springen iets uit zijn zak vallen ‒ dan wil je er toch makkelijk bij kunnen. Deze ruimten naast het springgedeelte kan men beveiligen door een net te spannen, zodat je er niet tussen valt. Het gegraven gat moet je ook stutten met stenen blokken bijvoorbeeld ‒ wat altijd beter is dan houten schotten, omdat die na een tijd gaan rotten en werken met kans op instorten.

Zorg voor een goed ventilatie en drainage om regenwater af te voeren. Een goede ventilatie zorgt voor een goed springplezier, als de lucht niet weg kan terwijl je springt, dan veert de trampoline ongeveer net zo als de grasmat ernaast. Een ingraaf trampoline kopen en het in acht nemen van een paar simpele installatie voorschriften zul je jarenlang springplezier geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten? 0 33

voetbal schoenen kopen

Zijn je huidige voetbalschoenen aan vervanging toe of pak je binnenkort weer je geliefde sport op en kan je wel nieuwe schoenen gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk druk op zoek naar hét perfecte paar. Goed zo, want je weet wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Als jij de juiste schoenen aanschaft, weet je in elk geval zeker dat je goed voorbereid op het voetbalveld verschijnt.

Vol goede moed loop je dan ook een sportschoenenwinkel binnen. Als je je ogen langs het brede assortiment laat gaan, schiet je plotseling te binnen dat je geen idee hebt waar je op moet letten? Waarom zouden die nike voetbalschoenen beter zijn dan een exemplaar van een onbekend merk? Is het überhaupt verstandig om enkel op het merk te letten? Wij geven enkele richtlijnen waar jij op moet letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen. Zo maak je zeker de juiste keuze!

Speel je op kunstgras of echt gras?

Op welke ondergrond speel je? Dat is de eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden als je goede voetbalschoenen zoekt. Zo is het bij kunstgras niet toegestaan om met stalen noppen het veld op te gaan. Dan zou je zeggen dat de keus eenvoudig gemaakt is. Speel je op echt gras, dan speel je op stalen noppen voor een betere grip. Speel je op kunstgras, dan kies je voor rubberen of plastic noppen zodat het gras niet beschadigd.

voetbal schoenen kopen kunstgras

Zo simpel is het echter niet altijd. Zo zijn er veel voetballers die een grote variëteit aan velden tegen komen. Betekent dit dan dat je verschillende voetbalschoenen in huis moet halen? Welnee! Ook hiervoor is een goede oplossing bedacht. Hierbij denken wij voornamelijk aan voetbalschoenen met een FG-zool. FG staat voor Firm Ground. Deze kan echter op iedere ondergrond gebruikt worden. Zo ben je op ieder veld voorzien van de juiste paar schoenen!

Leer of synthetisch?

De meeste voetbalschoenen worden tegenwoordig van leer of synthetische stof gemaakt. Vooral synthetische voetbalschoenen zijn tegenwoordig enorm populair. Dit komt vooral doordat de schoenen makkelijker te onderhouden zijn en goed tegen slecht weer kunnen. De ontwikkelingen in synthetische voetbalschoenen staan niet stil. Toch krijgen de meest doorgewinterde voetballers nog steeds geen genoeg van echte leren schoenen.

Leren schoenen zijn van oudsher dé ultieme voetbalschoenen. Deze vormen zich gemakkelijk naar je voeten en voelen ontzettend soepel aan. Veel voetballers geven aan dat ze het gevoel veel subtieler vinden, waardoor ze prettiger zijn om mee te voetballen. Leren voetbalschoenen zijn bij alle bekende merken wel verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende adidas voetbalschoenen in leer variant, maar ook bij Nike en Puma zie je dit bekende materiaal terug. Natuurlijk beschikken leren voetbalschoenen niet alleen voordelen. Zo zijn ze minder goed bestand tegen water en hebben ze meer onderhoud nodig.

Welke kleur past bij jouw voetbaltenue?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voetbalschoenen over de juiste uitstraling beschikken. Hierbij speelt ook de kleur van de schoenen een grote rol. Belangrijk is wel dat deze bij jouw voetbaltenue past. Wil je voor een flitsend kleurtje kiezen? Bedenk dan eerst goed of deze wel matchen bij jouw tenue. Speel je liever op safe? Kies dan voor zwarte of witte schoenen. Die passen immers bij elk tenue!

Mountainbike kopen: hier moet je op letten 0 42

Fietsen is als een rode draad met ons leven verbonden. Als echte Nederlander kan een fiets dan ook eigenlijk niet ontbreken. Maar wist je dat fietsen ook de perfecte manier is om meer conditie op te bouwen en gezonder te leven? Met een mountainbike krijg jij binnen mum van tijd voldoende beweging én geniet je ook nog eens van een geweldige sport. Wil jij je geld echt laten rollen en een nieuwe mountainbike aanschaffen? Hier moet je op letten!

Op welk terrein ga je rijden?

Het zal je niet verbazen dat er heel veel verschillende soorten mountainbikes verkrijgbaar zijn. Als beginnende mountainbiker koop je een mountainbike vaak op ‘goed gevoel’. Je weet immers niet waar deze precies aan moet voldoen. Toch is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Op welk terrein zal je bijvoorbeeld veel rijden? In welk land?

In Nederland zijn de wegen vaak heel vlak en goed aangelegd, maar in het buitenland kan dit terrein ook zeer ruw zijn. Dit is van invloed op de beslissingen die je moet maken voor het aanschaffen van een mountainbike. Natuurlijk is dit niet het enige wat van invloed is op je uiteindelijke beslissing. Ben je niet zeker van je keuze? Vraag dan altijd om advies aan een deskundige.

Vering

De volgende belangrijke beslissing die je moet maken gaat over de vering van de mountainbike. Hierbij maken we onderscheid tussen de zogenaamde full-suspension en een hardtail. Als beginnende mountainbiker zullen deze termen je waarschijnlijk niet bepaald bekend voorkomen. Daarom lichten we ze even toe.

Bij een hardtail is er sprake van een ‘harde vering’. Hierbij is er enkel sprake van vering in de voorvork van de fiets. Bij een full-suspension is de fiets ook achter geveerd. Hierdoor zal je bijvoorbeeld op ruw terrein meer grip houden. Daarnaast vinden veel fietsers deze vering prettiger rijden. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw eigen wensen.

harde vering

Zadel

Een zadel is allesbepalend voor jouw comfort op de fiets. Welke zadel het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw eigen wensen. Zo vindt de ene man het prettig om over een hard zadel te beschikken en is de ander meer gebaat bij een zachte gel zadel. Wij adviseren dan ook om meerdere zadels uit te proberen, zodat je zeker weet welke voor jou geschikt is.

Vraag om advies

Natuurlijk kom er nog veel meer kijken bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike. Daar zouden we natuurlijk wel een heel boek over kunnen schrijven. Toch is het als beginnende mountainbiker moeilijk om keuzes te maken. Je weet immers nog niet wat fijn voelt en welke elementen van de fiets belangrijk zijn.

Voordat je een fiets gaat aanschaffen, raden wij dan ook een tripje naar de fietsenwinkel aan. Bij een gespecialiseerde fietsenwinkel kunnen ze jou precies vertellen waar je op moet letten, wat het beste bij jou zal passen en hoe je deze keuze kunt maken. Zo weet je zeker dat je de beste beslissing maakt en binnenkort van een geweldige nieuwe sport kunt genieten!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks