makkelijk je eigen ingegraven trampoline 0 495

makkelijk je eigen ingegraven trampoline

Je eigen ingegraven trampoline bewerkstelligen is geen moeilijke klus.

Om in vorm te komen kiezen veel mensen voor joggen of trainen in een sportschool, wat hen goed op weg helpt hun doel te bereiken. Maar er is ook een hele grote groep mensen die niet houden van hardlopen. Of ze zijn het meer en deel van hun tijd verhinderd door het drukke werkschema wat ze hebben om een paar keer per week naar de sportschool te rijden. Sommige hebben de motivatie er niet voor.

Voor deze mensen is een trampoline een uitkomst, nuttig en plezierig sportief bezig met beide voeten bij elkaar. Met deze intense bezigheid stuiteren gedurende tien minuten verbrand je hetzelfde als een half uur lopen. Nu heb je besloten een trampoline te kopen en er vanuit gaande dat een in de grond versie de beste optie voor je is. Met een bovengrondse trampoline ben je misschien huiverig voor verwondingen of denk je dat het meer zal afdoen bij de indeling van de tuin en het zicht belemmerd.

Er zijn voordelen en manieren om de grootste problemen weg te werken met een trampoline in de grond. Begrijp wel goed dat trampolines in de grond niet betekent dat ze ook veiliger zijn dan de bovengrondse versies. Het doel blijft nog steeds om een persoon tientallen centimeters in de lucht te laten springen. Als je ernaast valt op de grond, kun je jezelf nog steeds bezeren.

Het ingraven van een trampoline vergt enkele overwegingen.

Een ingraaf trampoline kopen is zo gebeurt, maar je kunt niet zomaar willekeurig een gat graven en de trampoline erin doen. Houdt altijd in gedachten dat je enkele overwegingen in acht moet nemen bij het installeren van de trampoline in grond, inclusief doelend op erosie en drainage van de bodem. Stel dat het gat dat je gemaakt hebt, waar de trampoline in moet zakken, tijdens een hoosbui vol raakt met water, dan heb je geen trampoline meer, maar een afgedekt zwembad.

Houdt er ook rekening mee dat het enig onderhoud vraagt, wat lastig is, omdat de onderdelen die onderhouden moeten worden niet zichtbaar zijn. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het frame die je trampoline op grondniveau ondersteunen niet gaat roesten of breken. Dat ze recht blijven en niet door de rubberen buffers aan de onderkant prikken. De onderkant zal altijd aandacht blijven vragen en dat betekent dat je af en toe de “rebounder” uit de grond moet tillen ‒ wat een heel gewicht kan zijn ‒ om ervoor te zorgen dat alles tiptop in orde blijft.

Een trampoline in de grond heeft zijn voordelen.

Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger voor kleine kinderen of wat ouderen om op en af te stappen. Hoewel je aan de bovengrondse versie een trap kan toevoegen, blijft het toch wat klimwerk dan wanneer iemand direct al op de mat staat te stuiteren. Dan zijn er nog de decoratieve ideeën die niet uitvoerbaar zijn met de bovengrondse versies en dat is het volledig integreren van de “rebounder” als een onderdeel van de architectuur van je tuin. De in-de-grond modellen lenen zich er perfect voor om decoratief te zijn.

Bij het installeren overweeg ook altijd de grootte van het gat. Je zult er ongetwijfeld er af en toe onder willen gaan voor een check-up of misschien laat iemand onder het springen iets uit zijn zak vallen ‒ dan wil je er toch makkelijk bij kunnen. Deze ruimten naast het springgedeelte kan men beveiligen door een net te spannen, zodat je er niet tussen valt. Het gegraven gat moet je ook stutten met stenen blokken bijvoorbeeld ‒ wat altijd beter is dan houten schotten, omdat die na een tijd gaan rotten en werken met kans op instorten.

Zorg voor een goed ventilatie en drainage om regenwater af te voeren. Een goede ventilatie zorgt voor een goed springplezier, als de lucht niet weg kan terwijl je springt, dan veert de trampoline ongeveer net zo als de grasmat ernaast. Een ingraaf trampoline kopen en het in acht nemen van een paar simpele installatie voorschriften zul je jarenlang springplezier geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sporten in Den Haag 0 131

Sporten in Den Haag

Den Haag is een mooie stad en heeft veel bezienswaardigheden en monumenten die je kunt zien. Het is een leuke stad om te wonen en voor toeristen is het ook een populaire stad om te bezoeken wanneer ze in Nederland zijn. Ook voor sporters is Den Haag een leuke stad om sportmogelijkheden te ontdekken. Wil je hierover meer weten? Lees snel verder!

Fitness

Je kunt in Den Haag super veel sportscholen bezoeken. Ben je iemand die liever binnen sport en buiten niet altijd fijn vindt met het Nederlandse weer? Zoek op internet naar Sportschool Den Haag en je zult overstroomt worden met alle opties. De bekendste sportscholen zoals Basic Fit en Fit4Free kun je in Den Haag ook vinden, maar er zijn ook kleine sportscholen met speciale lessen. Denk hierbij aan yoga, pilates, boksen of een HITT les. Behalve lessen volgen kun je ook sporten met de attributen die er staan. Wil je beter leren sporten en heb je meer aandacht nodig? Ook dit is een voordeel van een kleinere sportschool. Persoonlijk contact en het behalen van je doelstellingen staan hier centraal.

Blessures

Helaas zit er ook een nadeel aan sporten, namelijk blessures oplopen. Veel mensen maken in het begin fouten tijdens het sporten waardoor ze erg last krijgen van hun nek, schouders, rug of gewrichten. Door persoonlijke coaching kun je dit voorkomen, maar het kan iedereen overkomen. Gelukkig heb je bij kleinere sportscholen vaak ook een fysio waar je terecht kunt. Wil je dit zeker weten? Zoek op de website van de sportschool naar fysiotherapie Den Haag en lees je in over de verschillende vormen van fysiotherapie. Een voordeel hiervan is dat je alles onder één dak hebt en je niet voor of na het sporten lang hoeft te reizen naar je fysio.

Extra’s

Lees je altijd goed in voordat je een sportschool uitkiest in een nieuwe stad. Maak een lijst met wat je zelf belangrijk vindt en zorg ervoor alles op te zoeken. Je kunt altijd vooraf een afspraak inplannen bij de sportschool om een rondleiding te krijgen en zo ook alle extra’s te zien. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad. Niet iedere sportschool heeft dit en het is een perfecte cardio oefening. Bied je werk bedrijfsfitness aan? Kies dan een sportschool uit waar je een bedrijfsfitness abonnement kunt aanvragen. Zo bespaar je geld en kun je tegelijkertijd gebruik maken van alle extra’s.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je lekker in je eigen stad kunt bewegen. Het leukste hieraan is dat je dit zelf bepaalt hoe je dit wilt doen. We hopen dat je een leuke tijd hebt in je nieuwe sportschool in een mooie stad!

Is dit de toekomst van 3D-printen? 0 96

Is dit de toekomst van 3D-printen?

3D-printen is een techniek die al meer dan 50 jaar bestaat. Desondanks werden de eerste commerciële 3D-printers pas begin jaren ‘90 geproduceerd. In Nederland worden 3D-printers sinds een jaar of 10 steeds populairder. Nu is het tijd voor de volgende stap: 3-in-1 3D printen! Wat dit precies inhoudt lees je verderop in dit blog.

Eerst even dit: hoe werkt 3D-printen ook alweer?

Het principe van een 3D-printer is vrij eenvoudig. Waar een normale printer met inkt op papier werkt, wordt in een 3D-printer plastic draad gebruikt. Dit draad heet filament. Op basis van een vooraf gekozen model wordt met dit filament een driedimensionaal object geprint door deze laag voor laag op te bouwen. Dit gebeurt door middel van verhitting, het filament komt vloeibaar uit de printer en wordt vervolgens weer hard, zodat de volgende laag opgebouwd kan worden.

3 d print

Wat voor soorten 3D-filament zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten filament te krijgen, elk met hun eigen kenmerken. Hieronder worden de meest gebruikte soorten uitgelicht:

PLA

Dit is veruit het meest populaire filament, onder andere omdat het plastic van biologisch afbreekbare grondstoffen is gemaakt. Ook is PLA-filament in veel verschillende kleuren te krijgen en vrijwel geurloos bij het printen.

ABS

Filament op basis van ABS is zeer sterk na het printen, objecten kunnen in iedere gewenste vorm worden geprint. Is de temperatuur tijdens het printen hoog? Dan komt de print er glanzend uit. Omdat ABS-filament wat moeilijker bewerkbaar is en een zeer sterke geur afgeeft tijdens het printen, is het minder populair dan PLA.

3-in-1 printen?

Zoals eerder aangegeven, is het nu tijd voor de volgende stap: CNC-machines! Hiermee kun je niet alleen 3D-printen, maar ook computergestuurd (oftewel CNC) frezen en graveren met een laser. Een echte alleskunner dus. Je kunt bijvoorbeeld eerst zelf een telefoonhoesje printen van flexibel filament en deze vervolgens graveren met de laser. Of wat dacht je van het direct frezen van een patroon in een houten plank? Het vervangen van de verschillende onderdelen op de machine gaat gemakkelijk, zoals het verwisselen van een lens op je camera.

Geschikte materialen voor een CNC-machine

Een CNC-machine kan gebruikt worden met verschillende materialen, afhankelijk van de stand waarin je deze gebruikt.

3D-printen

Geschikte materialen zijn bijvoorbeeld:

 • PLA-filament
 • ABS-filament
 • houtfilament
 • flexibel filament.

Laser-graveren

In deze stand kun je graveren op onder andere:

 • stof
 • leer
 • multiplex
 • acryl
 • karton

CNC-frezen

De frees kun je gebruiken op bijvoorbeeld:

 • hardhout
 • PCB
 • acryl
 • koolstofvezel
 • nog veel meer materialen!

Enthousiast geworden? Dat kan ook bijna niet anders! Je kunt eenvoudig meer informatie opvragen over een CNC-machine en kijken of deze bij jou past. Wat wordt jouw eerste project?

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks