Meer schrijven? Zo pak je dat aan! 0 272

digitalisering

Door de jaren heen zijn we eigenlijk steeds minder gaan schrijven met pen en papier. De tijd dat je nog ieder jaar een agenda kocht lijkt alweer zo lang geleden. De digitalisering van onze samenleving heeft dit uiteraard mede veroorzaakt. Sinds de digitalisering is het wel héél gemakkelijk om even een afspraak in te plannen, in contact te staan met familie en vrienden of een mailtje te versturen. Je hoeft hier geen verdere moeite meer voor te doen. Zelfs het maken van aantekeningen tijdens een vergadering doe je simpelweg op de laptop. Hoewel de digitalisering van de samenleving ons veel goeds heeft gebracht, kan deze ontwikkeling volgens sommige experts ook als een achteruitgang gezien worden.

Schrijven is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling. Bovendien stimuleert het de hersenhelften om beter samen te werken. Door meer te schrijven, onthoud je beter, leef je minder stressvol en heb je het gevoel alsof je zaken écht even van je af kunt schrijven. Ook voor kinderen is het heel belangrijk om de kunst van schrijven onder de knie te krijgen, niet enkel typen. Gelukkig geldt zoals bij alles: oefening baart kunst. Hoe vaker je iets doet, hoe beter het zal gaan en hoe vanzelfsprekender het zal worden. Daarom wordt het hoog tijd om die denkbeeldige knop om te zetten, een agenda 2021 te bestellen en je meer te richten op je schrijfkunsten. Zo profiteer je van verschillende voordelen voor de mentale gezondheid én zal je merken dat het ook nog eens heel leuk is om te doen. Hoe je dit aanpakt? In dit artikel geven we enkele tips.

Koop de juiste schrijfwaren

Zonder de juiste schrijfwaren wordt het natuurlijk ook een stuk lastiger om meer te schrijven. Investeer daarom voldoende in een kwalitatieve pen, een agenda, notitieboek of schetsboek. Het oog wil ook wat, dus let er ook zeker op of ze een beetje uitnodigend zijn om te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kleur of design wat jou aanspreekt en leg het boek of de agenda vervolgens op een plek die goed zichtbaar is in huis. Denk bijvoorbeeld aan de eetkamertafel, het bureau waar je dagelijks aan werkt, enzovoorts. Hierdoor ben je sneller geneigd om jouw schrijfwaren erbij te pakken en was dat bezoekje aan de notitieboek winkel in elk geval geen verspilling van je kostbare tijd.

Een dagje geen digitalisering

Dit klinkt zo eenvoudig, maar je zal op de dag zelf pas ervaren hoe moeilijk dat eigenlijk is. Even snel social media checken, een appje versturen of simpelweg een aantekeningetje maken… het is allemaal zo verleidelijk. Helaas zijn we de afgelopen jaren zó afhankelijk geworden van de digitale wereld dat we niet meer zonder kunnen. Daarom is het goed om af en toe back to the basic te gaan. Ga zover het kan een dagje geheel offline en gebruik enkel pen en papier. Wil je een berichtje sturen naar je (schoonmoeder), vriendin of een klant? Verstuur dan ouderwets een kaart of schrijf een brief. Een aantekening maken? Pak dan je notitieboek erbij. Oefening baart kunst!

Gebruik enkel een papieren agenda

Je hebt er natuurlijk weinig aan als alle afspraken op verschillende plekken zijn genoteerd. Wanneer de ene helft in je nieuwe agenda staat en de andere helft in je smartphone, dan ben je gedoemd om een aantal dingen te vergeten. Schrijf daarom alles direct over in je papieren agenda en maak hier vanaf nu ook alleen nog maar gebruik van. Neem deze mee naar afspraken, onderweg of leg deze naast je wanneer je aan het (thuis)werken bent. Hierdoor geniet je direct van één duidelijk overzicht en ben je ook sneller geneigd om hier gebruik van te blijven maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie! 0 174

Werkschoenen voor mannen: zo blijven jouw schoenen in optimale conditie!

Mooie werkschoenen voor mannen zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Waar werkschoenen voorheen enkel heel praktisch moesten zijn, vinden steeds meer mannen het tevens belangrijk dat de uitstraling naar wens is. Want waarom zou een werkschoen niet zowel praktisch als mooi kunnen zijn? Gelukkig is dat tegenwoordig steeds beter mogelijk. Maar als je nou eindelijk zo’n mooi paar op de kop hebt weten te tikken, dan wil je natuurlijk wel dat je deze ook zo lang mogelijk mooi, waterdicht en comfortabel houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je jouw werkschoenen op de juiste manier kunt onderhouden. Hierdoor blijven ze langer mooi én functioneel.

Benieuwd hoe jij jouw werkschoenen het langst mooi en functioneel kunt houden? Hier volgen enkele onderhoudstips om je op weg te helpen.

Schaf de juiste werkschoenen aan

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het zal je nog verbazen hoeveel mannen op de verkeerde werkschoenen lopen. Deze zijn tegenwoordig immers in alle soorten en maten verkrijgbaar, passend bij de werkomstandigheden waar ze voor bedoeld zijn. Maar wanneer je werkschoenen draagt die niet passen bij de werkzaamheden die je uitvoert, kan dat zowel onveilig als onpraktisch zijn. Het kan zelfs de levensduur van je schoenen zeer nadelig beïnvloeden. Het aanschaffen van de juiste werkschoenen is dan ook de eerste stap om ze in optimale conditie te houden. Laat je dan ook goed informeren door een goede schoenenwinkel, zodat je zeker weet dat je het juiste paar koopt.

Goed drogen

Soms kan je het gewoon niet voorkomen dat je werkschoenen nat zullen worden. Het is echter een grote fout om vervolgens niet de tijd te nemen om ze te laten drogen en ze de volgende dag weer nat aan te trekken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je te maken krijgt met nare luchtjes, maar het kan ook het materiaal kapot maken. Haal daarom de inlegzolen en de veters er bij thuiskomst zo snel mogelijk uit en stop er dikke kranten in. Je kunt deze eventueel nog een keer vervangen voordat je naar bed gaat. De kranten nemen het vocht op, waardoor de schoenen de volgende dag weer heerlijk droog zijn. Let op: zet de schoenen nooit bij een verwarming neer of in de volle zon. Door de extreme hitte kan het leer uitdrogen en daarmee zelfs scheuren.

Koop 2 paren

Het is geen goed idee om slechts over één paar werkschoenen te beschikken. Er kan altijd een moment zijn waarop het ene paar nog moet drogen en dan zit je direct zonde. Bovendien zorg je er met twee paren ook voor dat je de werkdruk van de schoenen wat kunt verminderen. Hierdoor gaan ze allebei dubbel zo lang mee. Als je iedere dag dezelfde werkschoenen draagt en er geen mogelijkheid is om deze even te laten rusten, dan zal je ook weer veel sneller aan nieuwe werkschoenen toe zijn. Uiteindelijk ben je dan vaak zelfs duurder uit wanneer je slechts maar over één paar werkschoenen beschikt dan wanneer je er gelijk twee in huis haalt.

3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona 0 196

3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona

In tijden van corona is het soms lastig om te bedenken wat je met je vrije tijd moet doen. Na meer dan een jaar zijn we dat binnen zitten allemaal wel een beetje zat. In het centrum van Amsterdam is echter ook nog steeds weinig te doen. Sinds kort zijn de terrassen open, dat is in elk geval iets. Maar lekker binnen zitten in een restaurant, spontaan gaan funshoppen of simpelweg een museum of andere leuke bezienswaardigheid bezoeken zit er niet echt in.

Ben jij echt toe aan een heerlijk uitje in jouw favoriete stad? Heb je inmiddels al honderd keer opgezocht waar parkeren Amsterdam financieel nog een beetje te doen is? Maar weet je nog altijd niet hoe je je tijd daar door gaat brengen? In dit artikel geven we je de nodige inspiratie en zetten we 3 leuke dingen om te doen in Amsterdam tijdens corona voor je op een rijtje.

1.      Bezoek een terras

Het kan eindelijk weer! Sinds enkele weken mag je – zij het onder strenge maatregelen – weer een terrasje pakken. Zorg wel dat je op tijd in Amsterdam bent, want de terrassen openen pas om twaalf uur en gaan om zes uur alweer dicht. Daarnaast mag je ook niet met al te veel mensen buiten je eigen huishouden komen. Slechts twee personen zijn toegestaan. Wanneer je je aan al deze regels houdt, is het wel weer mogelijk om bij jouw favoriete restaurant een lekkere lunch te bestellen of gewoon met een ijskoud biertje op het terras te zitten. Nu nog hopen op prachtig zomers weer en jouw dag kan niet beter worden. Meer is immers niet nodig, nietwaar?!

2.      Bezoek een markt

De versmarkten in Amsterdam mochten gedurende de hele lockdownperiode gewoon open blijven. Zij behoren net als de supermarkten tot de dingen die nooit dicht zullen hoeven. Hier kan je immers levensmiddelen krijgen. De versmarkten in Amsterdam zijn zeker wel een bezoekje waard. Hier vind je niet alleen de standaard kaas, vis, kip, broodjes en stroopwafels die je ook op iedere andere markt kunt vinden. Hier zie je namelijk hoe divers de Amsterdamse bevolking eigenlijk is. Kraampjes met producten uit de hele wereld zijn hier te vinden. Leuk om even te bekijken. Zeker wanneer je dol bent op het koken van buitenlandse gerechten.

3.      Een bezoekje aan het Amstelpark

Heb je kinderen en wil je er dolgraag even met ze op uit in Amsterdam, maar heb je geen idee wat je nu moet doen nu vrijwel alles gesloten is? Geen probleem! Eigenlijk hebben kinderen maar weinig nodig. Diertjes, een speeltuin en bovenal genoeg ruimte en andere kindjes om mee te spelen. Daar maak je bijna ieder kind al gelukkig mee. Een bezoekje aan het Amstelpark moet bij redelijk weer dan ook zeker hoog op je lijstje staan. Let wel op dat het een niet al te mooie dag is, want jongeren willen zich hier nu in tijden van corona graag verzamelen om een hapje en een drankje te doen. Om drukte te vermijden en vooral te voorkomen dat jouw kinderen in de massa verdwijnen is het daarom beter om voor een iets minder mooie en rustigere dag te kiezen. Hier kunnen zij zich vast uren vermaken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks