Meer schrijven? Zo pak je dat aan! 0 99

digitalisering

Door de jaren heen zijn we eigenlijk steeds minder gaan schrijven met pen en papier. De tijd dat je nog ieder jaar een agenda kocht lijkt alweer zo lang geleden. De digitalisering van onze samenleving heeft dit uiteraard mede veroorzaakt. Sinds de digitalisering is het wel héél gemakkelijk om even een afspraak in te plannen, in contact te staan met familie en vrienden of een mailtje te versturen. Je hoeft hier geen verdere moeite meer voor te doen. Zelfs het maken van aantekeningen tijdens een vergadering doe je simpelweg op de laptop. Hoewel de digitalisering van de samenleving ons veel goeds heeft gebracht, kan deze ontwikkeling volgens sommige experts ook als een achteruitgang gezien worden.

Schrijven is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling. Bovendien stimuleert het de hersenhelften om beter samen te werken. Door meer te schrijven, onthoud je beter, leef je minder stressvol en heb je het gevoel alsof je zaken écht even van je af kunt schrijven. Ook voor kinderen is het heel belangrijk om de kunst van schrijven onder de knie te krijgen, niet enkel typen. Gelukkig geldt zoals bij alles: oefening baart kunst. Hoe vaker je iets doet, hoe beter het zal gaan en hoe vanzelfsprekender het zal worden. Daarom wordt het hoog tijd om die denkbeeldige knop om te zetten, een agenda 2021 te bestellen en je meer te richten op je schrijfkunsten. Zo profiteer je van verschillende voordelen voor de mentale gezondheid én zal je merken dat het ook nog eens heel leuk is om te doen. Hoe je dit aanpakt? In dit artikel geven we enkele tips.

Koop de juiste schrijfwaren

Zonder de juiste schrijfwaren wordt het natuurlijk ook een stuk lastiger om meer te schrijven. Investeer daarom voldoende in een kwalitatieve pen, een agenda, notitieboek of schetsboek. Het oog wil ook wat, dus let er ook zeker op of ze een beetje uitnodigend zijn om te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kleur of design wat jou aanspreekt en leg het boek of de agenda vervolgens op een plek die goed zichtbaar is in huis. Denk bijvoorbeeld aan de eetkamertafel, het bureau waar je dagelijks aan werkt, enzovoorts. Hierdoor ben je sneller geneigd om jouw schrijfwaren erbij te pakken en was dat bezoekje aan de notitieboek winkel in elk geval geen verspilling van je kostbare tijd.

Een dagje geen digitalisering

Dit klinkt zo eenvoudig, maar je zal op de dag zelf pas ervaren hoe moeilijk dat eigenlijk is. Even snel social media checken, een appje versturen of simpelweg een aantekeningetje maken… het is allemaal zo verleidelijk. Helaas zijn we de afgelopen jaren zó afhankelijk geworden van de digitale wereld dat we niet meer zonder kunnen. Daarom is het goed om af en toe back to the basic te gaan. Ga zover het kan een dagje geheel offline en gebruik enkel pen en papier. Wil je een berichtje sturen naar je (schoonmoeder), vriendin of een klant? Verstuur dan ouderwets een kaart of schrijf een brief. Een aantekening maken? Pak dan je notitieboek erbij. Oefening baart kunst!

Gebruik enkel een papieren agenda

Je hebt er natuurlijk weinig aan als alle afspraken op verschillende plekken zijn genoteerd. Wanneer de ene helft in je nieuwe agenda staat en de andere helft in je smartphone, dan ben je gedoemd om een aantal dingen te vergeten. Schrijf daarom alles direct over in je papieren agenda en maak hier vanaf nu ook alleen nog maar gebruik van. Neem deze mee naar afspraken, onderweg of leg deze naast je wanneer je aan het (thuis)werken bent. Hierdoor geniet je direct van één duidelijk overzicht en ben je ook sneller geneigd om hier gebruik van te blijven maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alles voor de tractor 0 92

Alles voor de tractor

Om het werken op de tractor altijd optimaal te laten verlopen, is het belangrijk om goed onderhoud te doen. Daarnaast wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je alles hebt geoptimaliseerd om het beste uit je mogelijkheden te halen. Daarom is het belangrijk om bij een specialist in trekker onderdelen je spullen te halen. Het is natuurlijk een sterk voordeel dat je er alles kan vinden wat je nodig hebt. Op die manier kan je er dus ook voor zorgen dat je altijd alles in handen hebt wat je nodig hebt om te kunnen werken.

De aftakas voor jouw model

De tractor moet natuurlijk in alle opzichten geoptimaliseerd zijn. In dat kader is het goed om te kijken wat er allemaal mogelijk is voor elk specifiek model. Zo is bijvoorbeeld de keuze voor een goede nieuwe aftakas tractor heel belangrijk. Er zijn vele verschillende soorten. Vooral waar het gaat om de koppelingen en de lengte is het zo dat er wel heel veel verschillen zijn. Het is dan ook wel heel belangrijk om dit goed in het oog te houden. Zo kan je altijd de meest geschikte keuze maken. Daar haal je veel voordeel uit dus.

Het kiezen van een stoel

Het is ook belangrijk om te zorgen dat je voldoende comfort ervaart. Alleen op die manier kan je er namelijk ook zeker van zijn dat je het werk over langere tijd goed kan verzorgen. Daarom is er in de shop ook altijd wel een goede trekker stoel te vinden. Daarmee kan je dan zorgen dat je net wat beter zit en je dus ook de lange dagen kan maken die nodig zijn. Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden. Dat maakt het allemaal nog net wat leuker om aan het werk te gaan.

Alle zaken goed verzorgen

Je kunt niet alleen de tractor zelf, maar ook alle andere zaken op deze manier verzorgen. Het is fijn om te weten dat je gewoon zelf kan sleutelen om alles naar behoren te laten werken. Dat kan je bijvoorbeeld doen door op zoek te gaan naar de geschikte aanlashaak. Bovendien is het slim om te bekijken welke hydraulische topstang goed bij jouw tractor past. Op die manier zorg je dat je al je werk naar behoren kan doen. Zonder dat je ergens nog een zorg om hoeft te hebben. Topkwaliteit die je zelf aanbrengt geeft je zekerheid.

Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig! 0 146

Fietsen op een elektrische fiets met kinderen: zo hou je het veilig!

Ben je dol op fietsen, maar doe je dit sinds de komst van de kinderen eigenlijk te weinig? Dan ben je zeker niet alleen. Iedere vader zal beamen dat het regelen van goed vervoer in combinatie met kinderen enorm veel van je vraagt. Vaak wordt dan toch maar de auto gepakt. Jammer, want er zijn veel milieuvriendelijkere keuzes. Bovendien is fietsen een stuk gezonder. Zit je niet te wachten op tegenwind met twee kinderen? Dan is een elektrische fiets wellicht dé perfecte oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig blijft?

Voordelen elektrische fiets

Heb je ooit wel eens op een elektrische fiets gereden? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Eenmaal het eerste ritje achter de rug en je wilt nooit meer iets anders. Een elektrische fiets geeft je het gevoel alsof je altijd wind mee hebt. Door de trapondersteuning voelt fietsen lichter dan ooit en kan je zonder problemen grote afstanden afleggen. Bovendien ben je ook nog eens veel sneller. De meeste elektrische fietsen kunnen met gemak een snelheid van maar liefst twintig tot dertig kilometer per uur halen.

Hierdoor kun je een elektrische fiets in de meeste gevallen prima gebruiken als alternatief vervoersmiddel voor de auto. Je kunt er lange afstanden mee afleggen, het kost weinig moeite en het is bovendien ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Hoewel je namelijk over trapondersteuning beschikt, blijf je wel in beweging en leg je langere afstanden af. Hierdoor verbrand je alsnog de nodige calorieën en zit je lekkerder in je vel. Alles om die sportieve papa te blijven!

Zo hou je het veilig!

Hoewel de elektrische fiets wellicht als muziek in de oren klinkt, moet je waarschijnlijk ook toegeven dat deze hogere snelheden ook ietwat gevaarlijk klinken. Want hoe bescherm je je kinderen op de elektrische fiets? Je moet er immers niet aan denken dat je met dertig kilometer per uur onderuit gaat met twee kinderen op de fiets. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de veiligheid kunt waarborgen:

  • Raak eerst gewend aan de hogere snelheid. Maak daarom van tevoren eerst de nodige ritjes zonder de kinderen op de fiets. Probeer minstens dertig a veertig kilometer zonder kinderen te fietsen. Zo wen je aan het rijden op de fiets en voel je je een stuk zekerder voordat je de kinderen voor de eerste keer gaat vervoeren.
  • Gebruik altijd helmpjes op de fiets. Niet alleen voor de kinderen is dit een goed idee, maar ook voor jezelf. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar je moet er écht niet aan denken om met twintig kilometer per uur op je hoofd te vallen. Net als dat je dit niet graag bij je kinderen zou zien. Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak gebruik van de nodige beschermingsmiddelen.
  • De meeste elektrische fietsen zijn begrensd op vijfentwintig kilometer per uur. Hierdoor kun je nooit te hard gaan en blijft het mogelijk om rustig af te remmen als andere fietsers plotseling vreemde manoeuvres uithalen of er een scherpe bocht aan dreigt te komen. Hoewel de meeste elektrische fietsen begrensd zijn, is dit nog lang niet bij iedere fiets het geval. Daarom is dit voor het verhogen van de veiligheid zeker prettig om bij stil te staan.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks