Nieuwe gordijnen kopen: waar moet je op letten? 0 81

Nieuwe gordijnen kopen- waar moet je op letten?

Gordijnen beschikken over ontzettend veel praktische eigenschappen. Ze dragen bij aan een hoger wooncomfort, verduisteren en beschikken over een hoge isolerende waarde. Daarnaast zijn het ook nog eens ontzettende sfeermakers. Ze kunnen een interieur maken of breken. Daarom is het belangrijk om veel tijd en aandacht in het vinden van de juiste gordijnen te besteden. Maar waar moet je dan precies op letten? Hoe vind je de juiste gordijntjes om jouw interieur mee compleet te maken? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Houd rekening met het interieur

Voordat je voor nieuwe gordijnen gaat kijken is het eerst belangrijk om rekening te houden met jouw huidige interieur. Zo zijn rolgordijnen uitstekend geschikt voor een modern en strak interieur en kunnen gordijnen van geplooide stof weer een geweldige sfeermaker zijn binnen oudere woningen.

Daarnaast is het ook belangrijk om op de drukte in het interieur te letten. Wanneer je van zeer uitgesproken meubels of een unieke vloer geniet, kun je beter voor effen gordijnen kiezen. Zo weet je zeker dat het geheel niet te druk wordt en je van een fijne eenheid kunt genieten. Dit terwijl je bij een rustige basis juist weer kunt uitpakken met bijzondere stoffen en dessins. Werkelijk alles is mogelijk!

Houd rekening met het interieur

Meet op de juiste manier in

Soms heb je mazzel dat een gordijn kant-en-klaar geleverd kan worden. Dit geldt voornamelijk voor raampartijen die vaak voorkomen. Helaas zien we doorgaans dat het meestal noodzakelijk is om de gordijnen op maat te laten maken. Dat is natuurlijk niet erg, want zo weet je zeker dat deze perfect in het raam valt. Tenminste, als je dit op de juiste manier aanpakt.

Het gebeurt helaas nog al te vaak dat er cruciale fouten worden gemaakt. Zo houden de meeste mensen er geen rekening mee dat gordijnstof nog kan krimpen. Daarom is het belangrijk om de gordijnen zo ruim mogelijk in te meten. Wil je zeker weten dat de gordijnen perfect op maat zullen zijn? Laat ze dan opmeten door professionele stoffeerders. Zo weet je niet alleen zeker dat het resultaat naar wens zal zijn, maar ook dat je over garantie beschikt als dit toch tegenvalt. Iets wat je, wanneer je zelf een meetfoutje gemaakt hebt, anders niet zal hebben.

Investeer in kwalitatieve stoffen

Natuurlijk begrijpen we dat je niet direct de hoofdprijs voor nieuwe gordijnen wilt betalen. Maar het is geen verstandige keuze om op de stof of de voering van de raambekleding te besparen. Wanneer je kiest voor gevoerde gordijnen, beschik je direct over enorm veel verschillende voordelen. Zo beschikken ze over een zeer hoge isolerende waarde, werken ze verduisterend en dragen ze ook nog eens bij aan een hoger wooncomfort.

Wist je dat je als je voor de juiste gevoerde stoffen kiest ook nog eens kunt besparen op je energierekening? Gevoerde stoffen beschikken immers over een hoog isolerende waarde, waardoor je minder warmteverlies ervaart. Hierdoor hoef je minder snel te stoken en dat merk je in je portemonnee! Bovendien beschikken kwalitatieve stoffen over een langere levensduur, omdat deze veel minder snel verkleurd door de zon. Allemaal redenen om deze investering te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen 0 19

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen

Met het begin van de lente staan wij Nederlanders altijd te trappelen om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Lekker met je handen in de aarde en de tuin klaarmaken voor een zomer vol barbecues, late avonden met vrienden of gewoon relaxen met een koud biertje. Bij die barbecue zorg jij als man met groene vingers natuurlijk voor je eigen groente. Toch?

Wat te kweken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan kweken.

Zo is de start van het voorjaar de perfecte tijd om bijvoorbeeld radijs, knoflook, veldsla, wortels en spinazie in te zaaien. Op zoek naar iets meer exotisch om de gasten bij die barbecue straks te verbazen? Wanneer je kiest voor het online bestellen van zaad heb je de keuze uit honderden verschillende soorten zaden om niet alleen groenten maar ook kruiden en bloemen te kweken.

Daarmee zorg je dus niet alleen voor verse groente maar ook voor een kleurige achtertuin en lekkere kruiden voor andere gerechten.

Gezonde groenten

En het zelf zaaien van groenten heeft meer voordelen. Het kweken van gewassen in de frisse buitenlucht is leuk en het geeft voldoening om de groenten op te zien groeien. Daarnaast is het natuurlijk een gezonde bezigheid, al dat zaaien en spitten.

Maar misschien wel het belangrijkste argument is dat eigen gekweekte en onbespoten groenten smaakvoller en gezonder zijn dan die uit de winkel.

En we hadden het al over de variatie. Welke supermarkt of groenteman heeft er ruim tweehonderd soorten groenten op voorraad? Online heb je de keuze uit heel veel mooie en lekkere groenten die in de winkel vaak lastig te krijgen of erg duur zijn.

Altijd een bloemetje op tafel

Sommige mannen brengen zo nu en dan een bloemetje mee voor hun vrouw. Maar jij, jij gaat nog een stapje verder. Jij kweekt je bloemen gewoon zelf in de eigen achtertuin. Zo kan je geliefde er nog veel langer van genieten dan van dat in alle haast mee gegriste boeketje dat staat te verleppen op de keukentafel. Bovendien is het een veel persoonlijker gebaar.

De keuze in bloemzaad is enorm groot. Ook weer veel groter dan bij de gemiddelde bloemist, supermarkt of bij het benzinestation. Zo kun je dus net dat stapje extra zetten. Zaai nu alvast de lievelingsbloemen van je wederhelft in, dan heb je over een paar weken een prachtig attente verrassing. Van petunia tot leeuwenbek en van goudsbloem tot asters: je vindt het in het online aanbod van allezadenkopen.nl

Verse kruiden

Vergeet tenslotte ook de keukenprins in jezelf niet tot bloei te laten komen. Want ook heel veel kruidensoorten kun je prima zelf kweken. Dat kan zowel in potten als in de volle grond en ze nemen maar weinig ruimte in. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor een klein, verticaal kruidentuintje aan de keukenmuur: simpelweg een paar losse potjes aan haken boven het aanrecht. Dat is wel zo handig want zo zijn de kruiden tijdens het koken altijd binnen handbereik.

Basilicum, peper en bieslook mogen zeker niet ontbreken. Ook soorten als kamille, kervel en koriander zijn klassiekers in de keuken. En ook hier geldt weer, niets verslaat vers!

Enthousiast geworden? Dan word je er vast nóg enthousiaster van als je hoort dat online zaden bestellen ook nog eens erg snel kan. Bestel je vóór 12.00 uur? Dan kunnen je zaden al de volgende werkdag de grond in. Succes!

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier? 3 slimme tips! 0 24

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Omdat je wellicht een nieuwe woning betrekt of omdat je niet meer tevreden bent over je huidige contract? Dan is er veel om op te letten tijdens het vergelijken. Waar je vroeger slechts een keuze had tussen enkele grote namen, is het aanbod van energieleveranciers vandaag de dag ontzettend groot. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte energieleverancier? Wij geven 3 slimme tips!

1.    Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis?

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis? Deze informatie is essentieel bij het kiezen van de juiste energieleverancier. Weet je wat je nu per jaar betaalt en hoeveel je jaarlijkse verbruik is? Dan kan je middels eenvoudig rekensommetje bepalen of je bij een andere energieleverancier wellicht goedkoper uit zal zijn. Pak daarom eerst je meest recente jaarafrekening erbij, zodat je meer inzicht krijgt in je verbruik en de kosten. Vervolgens kun je gaan vergelijken.

Ga je voor het eerst op jezelf wonen en heb je nog nooit een energiecontract gehad? Of verhuis je naar een grotere – of juiste kleinere – woning en heb je geen idee wat je verbruik straks zal zijn? Maak dan gebruik van speciale rekentools om het mogelijke verbruik in te schatten. Wij adviseren om het jaarlijkse verbruik zo ruim mogelijk in te schatten. Zo voorkom je dat je aan het einde van het eerste jaar heel veel bij moet betalen.

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis

2.    Addertjes onder het gras?

Elk jaar weer adverteren energieleveranciers met de mooiste welkomstacties en hoge kortingen. Hoewel het afsluiten van een contract dan heel aantrekkelijk kan zijn, is het wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Het komt regelmatig voor dat er zogenaamde ‘addertjes onder het gras’ zitten.

Zie je een aanbieding met een zeer lage prijs? Kijk dan hoe lang deze prijs geldt. We zien vaak dat energiebedrijven een variabele prijs hanteren. Zij mogen de prijs dan ook gedurende de looptijd aanpassen, waardoor je wellicht na enkele maanden een heel stuk duurder uit bent. Kijk tevens naar de vaste kosten per maand. Sommige energieleveranciers rekenen een hoog vast bedrag per maand en lagere prijzen voor het verbruik. Dit kan voordelig zijn als je een grootverbruiker in energie bent, maar wanneer je weinig energie verbruikt ben je juist duurder uit. Bekijk daarom goed hoe de maandelijkse kosten zijn opgebouwd en wat het meest gunstig is in jouw situatie.

 

3.    Duur van het energiecontract

Bij het kiezen van de juiste energieleverancier is het belangrijk om op de duur van het contract te letten. We kunnen grofweg twee verschillende contracten onderscheiden:

  • Contract voor onbepaalde tijd: hierbij wordt er geen einddatum van het contract afgesproken. Wanneer je besluit het contract op te zetten, hoef je doorgaans geen opzegvergoeding te betalen.
  • Contract voor bepaalde tijd: je spreekt vooraf met de energieleverancier af hoe lang het contract zal duren. Bijvoorbeeld 1 jaar. Wil je het contract voor de einddatum onderbreken? Dan is er sprake van contractbreuk en moet je meestal een opzegvergoeding betalen.

Beschik je momenteel over een contract voor bepaalde tijd en wil je toch de overstap naar een andere leverancier maken? Bereken dan eerst zorgvuldig of het niet goedkoper is om nog even te wachten. Zo snijd je jezelf niet onnodig in de vingers.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks