Nieuwe gordijnen kopen: waar moet je op letten? 0 1066

Nieuwe gordijnen kopen- waar moet je op letten?

Gordijnen beschikken over ontzettend veel praktische eigenschappen. Ze dragen bij aan een hoger wooncomfort, verduisteren en beschikken over een hoge isolerende waarde. Daarnaast zijn het ook nog eens ontzettende sfeermakers. Ze kunnen een interieur maken of breken. Daarom is het belangrijk om veel tijd en aandacht in het vinden van de juiste gordijnen te besteden. Maar waar moet je dan precies op letten? Hoe vind je de juiste gordijntjes om jouw interieur mee compleet te maken? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Houd rekening met het interieur

Voordat je voor nieuwe gordijnen gaat kijken is het eerst belangrijk om rekening te houden met jouw huidige interieur. Zo zijn rolgordijnen uitstekend geschikt voor een modern en strak interieur en kunnen gordijnen van geplooide stof weer een geweldige sfeermaker zijn binnen oudere woningen.

Daarnaast is het ook belangrijk om op de drukte in het interieur te letten. Wanneer je van zeer uitgesproken meubels of een unieke vloer geniet, kun je beter voor effen gordijnen kiezen. Zo weet je zeker dat het geheel niet te druk wordt en je van een fijne eenheid kunt genieten. Dit terwijl je bij een rustige basis juist weer kunt uitpakken met bijzondere stoffen en dessins. Werkelijk alles is mogelijk!

Houd rekening met het interieur

Meet op de juiste manier in

Soms heb je mazzel dat een gordijn kant-en-klaar geleverd kan worden. Dit geldt voornamelijk voor raampartijen die vaak voorkomen. Helaas zien we doorgaans dat het meestal noodzakelijk is om de gordijnen op maat te laten maken. Dat is natuurlijk niet erg, want zo weet je zeker dat deze perfect in het raam valt. Tenminste, als je dit op de juiste manier aanpakt.

Het gebeurt helaas nog al te vaak dat er cruciale fouten worden gemaakt. Zo houden de meeste mensen er geen rekening mee dat gordijnstof nog kan krimpen. Daarom is het belangrijk om de gordijnen zo ruim mogelijk in te meten. Wil je zeker weten dat de gordijnen perfect op maat zullen zijn? Laat ze dan opmeten door professionele stoffeerders. Zo weet je niet alleen zeker dat het resultaat naar wens zal zijn, maar ook dat je over garantie beschikt als dit toch tegenvalt. Iets wat je, wanneer je zelf een meetfoutje gemaakt hebt, anders niet zal hebben.

Investeer in kwalitatieve stoffen

Natuurlijk begrijpen we dat je niet direct de hoofdprijs voor nieuwe gordijnen wilt betalen. Maar het is geen verstandige keuze om op de stof of de voering van de raambekleding te besparen. Wanneer je kiest voor gevoerde gordijnen, beschik je direct over enorm veel verschillende voordelen. Zo beschikken ze over een zeer hoge isolerende waarde, werken ze verduisterend en dragen ze ook nog eens bij aan een hoger wooncomfort.

Wist je dat je als je voor de juiste gevoerde stoffen kiest ook nog eens kunt besparen op je energierekening? Gevoerde stoffen beschikken immers over een hoog isolerende waarde, waardoor je minder warmteverlies ervaart. Hierdoor hoef je minder snel te stoken en dat merk je in je portemonnee! Bovendien beschikken kwalitatieve stoffen over een langere levensduur, omdat deze veel minder snel verkleurd door de zon. Allemaal redenen om deze investering te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks