Nieuwe gordijnen kopen: waar moet je op letten? 0 38

Nieuwe gordijnen kopen- waar moet je op letten?

Gordijnen beschikken over ontzettend veel praktische eigenschappen. Ze dragen bij aan een hoger wooncomfort, verduisteren en beschikken over een hoge isolerende waarde. Daarnaast zijn het ook nog eens ontzettende sfeermakers. Ze kunnen een interieur maken of breken. Daarom is het belangrijk om veel tijd en aandacht in het vinden van de juiste gordijnen te besteden. Maar waar moet je dan precies op letten? Hoe vind je de juiste gordijntjes om jouw interieur mee compleet te maken? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Houd rekening met het interieur

Voordat je voor nieuwe gordijnen gaat kijken is het eerst belangrijk om rekening te houden met jouw huidige interieur. Zo zijn rolgordijnen uitstekend geschikt voor een modern en strak interieur en kunnen gordijnen van geplooide stof weer een geweldige sfeermaker zijn binnen oudere woningen.

Daarnaast is het ook belangrijk om op de drukte in het interieur te letten. Wanneer je van zeer uitgesproken meubels of een unieke vloer geniet, kun je beter voor effen gordijnen kiezen. Zo weet je zeker dat het geheel niet te druk wordt en je van een fijne eenheid kunt genieten. Dit terwijl je bij een rustige basis juist weer kunt uitpakken met bijzondere stoffen en dessins. Werkelijk alles is mogelijk!

Houd rekening met het interieur

Meet op de juiste manier in

Soms heb je mazzel dat een gordijn kant-en-klaar geleverd kan worden. Dit geldt voornamelijk voor raampartijen die vaak voorkomen. Helaas zien we doorgaans dat het meestal noodzakelijk is om de gordijnen op maat te laten maken. Dat is natuurlijk niet erg, want zo weet je zeker dat deze perfect in het raam valt. Tenminste, als je dit op de juiste manier aanpakt.

Het gebeurt helaas nog al te vaak dat er cruciale fouten worden gemaakt. Zo houden de meeste mensen er geen rekening mee dat gordijnstof nog kan krimpen. Daarom is het belangrijk om de gordijnen zo ruim mogelijk in te meten. Wil je zeker weten dat de gordijnen perfect op maat zullen zijn? Laat ze dan opmeten door professionele stoffeerders. Zo weet je niet alleen zeker dat het resultaat naar wens zal zijn, maar ook dat je over garantie beschikt als dit toch tegenvalt. Iets wat je, wanneer je zelf een meetfoutje gemaakt hebt, anders niet zal hebben.

Investeer in kwalitatieve stoffen

Natuurlijk begrijpen we dat je niet direct de hoofdprijs voor nieuwe gordijnen wilt betalen. Maar het is geen verstandige keuze om op de stof of de voering van de raambekleding te besparen. Wanneer je kiest voor gevoerde gordijnen, beschik je direct over enorm veel verschillende voordelen. Zo beschikken ze over een zeer hoge isolerende waarde, werken ze verduisterend en dragen ze ook nog eens bij aan een hoger wooncomfort.

Wist je dat je als je voor de juiste gevoerde stoffen kiest ook nog eens kunt besparen op je energierekening? Gevoerde stoffen beschikken immers over een hoog isolerende waarde, waardoor je minder warmteverlies ervaart. Hierdoor hoef je minder snel te stoken en dat merk je in je portemonnee! Bovendien beschikken kwalitatieve stoffen over een langere levensduur, omdat deze veel minder snel verkleurd door de zon. Allemaal redenen om deze investering te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 18

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 28

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks