Op vakantie met kids? Dit kan jij zeker gebruiken! 0 81

Op vakantie met kids? Dit kan jij zeker gebruiken!

Hoe groot je auto ook mag zijn, op vakantie kom je er altijd achter dat je ruimte tekort komt. Dat is ook niet gek. Naast de gewone vakantiespullen moet je ook nog 3 drukke kinderen op de achterbank vervoeren, mogen zelfs de kleine viervoetertjes mee en hoor je je vrouw al klagen over beenruimte. Tja, hoe ga je dit oplossen? Ons advies? Koop een dakkoffer!

Even snel de bagage in de kofferbak, dan de autostoeltjes bevestigen en… oh nee! Alles zit al vol. En dan zit de kinderwagen er nog niet eens in. Als jij ook regelmatig met de handen in het haar staat voor jullie vertrek, is het hoog tijd om deze vakantie het eens anders aan te pakken. Bevestig dakdragers aan je auto, zet de dakkoffer vast en gaan! Een dakkoffer biedt in de meeste situaties solaas. Hierdoor kan jij genieten van een ontspannen autorit, zonder 4 zeurende stemmetjes in de auto. Jouw Daddytime is van start gegaan!

Zo belangrijk is een ontspannen autoreis

Wat voornamelijk belangrijk is, is dat je gewoon met z’n allen van een comfortabele autoreis kunt genieten. Je wilt gewoon niet dat je vrouw en kinderen continu klagen over het gebrek aan ruimte. Daar hebben ze ook al het recht toe als de ruimte zo beperkt is. Zeker tijdens lange autoritten is het fijn als iedereen van de reis kan genieten. Dat is niet alleen prettig voor de sfeer in de auto, maar ook voor die van de rest van de vakantie. Een valse start met mopperende en chagrijnige gezichten kan immers nooit een goed teken zijn voor de resterende vakantie.

Ons motto? De vakantie begint al in de auto! Maak hier dan ook een feestje van. Laad de auto vol met lekkere snacks, drinken en spelletjes en geniet van de gezelligheid. Je zal merken dat de autoreis dan niet alleen veel vlotter verloopt, maar dat iedereen ook nog eens een stuk gezelliger op de plaats van bestemming arriveert.

Op vakantie met kids

Dakkoffer biedt beste oplossing voor ruimtegebrek

Vroeger keken we altijd lachend naar auto’s die altijd helemaal volgepakt waren met spullen. Niets kon er meer bij. Van zakken chips tot flessen drinken. Ertussen zag je 2 kindergezichtjes die alles behalve vrolijk keken. Zo gaan wij nooit worden, tenminste dat had je gedacht.

Nu je zelf kinderen hebt, weet je maar al te goed hoe hectisch een vakantie kan zijn en hoeveel spullen je nodig hebt. Af en toe lijkt het wel alsof je je hele inboedel mee wilt nemen. Natuurlijk krijg je dan ook met ruimtegebrek te maken, hoe groot je auto dan ook mag zijn. In dit geval biedt een dakkoffer zeker solaas. Misschien lijken de dakkoffers op de snelweg wel enorm groot, maar in de realiteit valt dit best wel mee. Natuurlijk zijn deze verkrijgbaar in meerdere soorten, maar doorgaans kan je niet meer dan 50 kilo extra meenemen. Echt zware spullen adviseren wij hier dan ook niet in te doen. Wel kan je hem gebruiken voor het bergen van weekendtassen, luiers en pakken drinken. Dat scheelt je een hoop ruimte in de kofferbak en op de achterbank, hierdoor kunnen jouw passagiers de komende vakantie gewoon genieten. En jij ook!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 leuke dingen om te doen in de vakantie 0 14

3 leuke dingen om te doen in de vakantie

Alhoewel half Nederland alweer de koffers op zolder hebben gezet en met frisse tegenzin aan het werk zijn gegaan, zijn er ook nog enkele mazzelaars die nu nog reikhalzend uitkijken naar hun vakantie. Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan kent veel voordelen. Allereerst bespaar je zo natuurlijk een heleboel geld. Het scheelt al gauw honderden euro’s als je buiten het seizoen op vakantie gaat. Daarnaast is het ook nog eens veel minder druk op vakantiebestemmingen, waardoor je niet letterlijk ‘over de koppen’ hoeft te lopen.

Maar wat als je nog helemaal geen plannen hebt gemaakt? Als de vakantieperiode op je werk al wel is vastgelegd, maar je inmiddels nog steeds geen idee hebt hoe je deze gaat indelen? Dan maak je natuurlijk gebruik van dit artikel! Hierin zetten wij 3 leuke dingen op een rijtje om te doen in jouw vakantie.

1.         Boek een last minute

Nog steeds geen vakantie geboekt? Maar ben je binnenkort wel enkele weken vrij? Waarom dan thuis zitten als je ook nog een last minute kunt boeken? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de dublin library, ontdek Londen of zoek gewoon nog even lekker de zon op om aan jouw najaarstint te werken.

Door last minute te boeken kun je jezelf niet alleen verrassen met een flitsvakantie, maar is het ook nog eens mogelijk om veel geld te besparen. Zeker wanneer je alleen of slechts met twee personen reist, zijn er genoeg last minutes te vinden. Hierbij gaat het vaak om zitplaatsen in het vliegtuig die anders leeg blijven of hotelkamers die ze met man en macht proberen vol te maken om het najaar door te komen. Hierdoor profiteer je van fijne kortingen en scherpe prijzen. Dat is nog eens leuk op vakantie gaan!

2.         Opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd

Natuurlijk kun je die extra vrije tijd ook productief inzetten. Kijk daarom eens rond in huis en bedenk wat er allemaal gedaan moet worden om deze een beetje ‘leefbaar’ te maken. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Doe daarom klusjes die lang blijven liggen of ga gewoon aan de schoonmaak. Je partner zal je niet alleen heel erg dankbaar zijn, maar je zal ook nog eens merken dat het enorm veel rust geeft.

Wees niet bang: dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele vakantie alleen maar met een poetsdoek in je hand staat. Natuurlijk mag je ook gewoon genieten van je vrije tijd, maar het zal je zeker helpen om je hoofd leeg te maken zodat je met een fris gevoel het nieuwe werkjaar kunt beginnen.

3.         Ontdek Nederland

Waarom denken Nederlanders toch altijd dat ze alles al hebben gezien? We beschikken vaak over enige vorm van arrogantie, waardoor we denken dat er niets meer te ontdekken valt in ons kikkerlandje. Niets is echter minder waar. Ook in eigen land kun je enorm veel nieuwe plekjes en bezienswaardigheden bezoeken. Doe maar een search online of trommel je vrienden op om er gewoon eens lekker op uit te trekken. Een bierbrouwerij bezoeken en jouw vakantie kan al niet meer stuk. Ontdek en geniet!

Eetkamerstoelen uitzoeken: waar let je op? Tips! 0 14

Zoals we allemaal weten hebben wij natuurlijk een goede stoel nodig om op deze manier onze rug gezond kunnen houden en wij niet later complicaties oplopen door op de verkeerde manier gezeten te hebben. Er zijn vele mogelijkheden qua soorten stoelen.

Verschillende soorten eetkamerstoelen: van goedkoop tot luxe

Er zijn heel veel verschillende soorten stoelen en prijsklassen. De prijs kan verschillen van €30,31 tot €400,- per stoel. Het comfort verschilt heel erg per stoel. De ene persoon vindt de ene stoel fijn om in te zitten, terwijl een hele andere smaak heeft qua comfort van de stoel. Neem bijvoorbeeld de Vaile eetkamerstoel Liv. Deze stoel is gemaakt van hout. Houten eetkamerstoelen hebben over het algemeen een hardere zitting dan stoelen gemaakt van stof. Een voorbeeld van een stoel met een zitting van stof is de Dost eetkamerstoel Puik. Deze stoel is van stof gemaakt, dus heeft deze stoel een veel zachtere zitting dan die van hout. Tussen deze twee comfortklassen zit ook nog leer. Een voorbeeld van zo’n stoel is de Rivièra Maison Eetkamerstoel ‘George’ Pellini. Deze stoel heeft een zitting van leer en zit dus qua comfort tussen de houten en de stoffen stoel in.

Houten eetkamerstoelen

Interieur: welke stijl past in jouw interieur?

Het design en de kleur van een stoel is heel belangrijk als het gaat om het interieur van je huis. Qua interieur zijn er heel veel verschillen in smaak. De ene houdt meer van het standaard zwart of wit met een standaard design qua stoel en een ander houdt weer meer van een stoel met een apart design of een aparte kleur en nog een ander houdt van een mix tussen standaard en apart. Met deze velvet eetkamerstoelen is dit allemaal mogelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten designs en kleuren verkrijgbaar.

Afmetingen: zorg dat de stoelen bij je eettafel passen

Voordat je een stoel koop zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met de ruimte, de armleuningen en de tafelregels. Het is handig om eerst rekening te houden met de tafel. Aan een tafel met poten aan de hoeken passen minder stoelen dan aan een tafel met een kruispoot. Stel je hebt een tafel van 250 cm met grote poten, die tafel biedt dan niet de volle 250 cm voor de stoelen. De ruimte tussen de tafelpoten bepaald hoeveel ruimte je hebt voor de stoelen. Bij sommige tafels is het het geval dat de poten naar binnen staan. Dit maakt dat je nog minder ruimte hebt voor de stoelen.

Als je een eetkamerstoel wilt met een armleuning, moet je rekening houden met de hoogte van het tafelblad. De stoel moet namelijk onder het tafelblad passen met het liefst 2 cm tussen het tafelblad en de armleuning. Het is fijn als er een hand tussen de stoel en de tafel past, omdat je dan de stoel makkelijk aan en af van de tafel kan schuiven. Als je een tafel hebt met een grote tafelregel, dan is het handig om een lage stoel te nemen. Het is namelijk prettig om nog ruimte te hebben tussen je benen en de tafelregel, zodat je je af kan zetten zonder ongemakken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks