Personal trainer worden? Volg deze stappen! 0 156

Personal trainer worden? Volg deze stappen

Ben je bijna elke dag wel in de sportschool te vinden? En vind je het leuk om te socializen met anderen in de sportschool? Betrap jij jezelf erop dat je anderen wel eens een compliment geeft voor het goed uitvoeren van een oefening. Of sta je een vreemde sportgenoot spontaan  bij wanneer deze de oefening niet uitoefent zoals deze is bedoeld? Dan is het beroep van personal trainer jou op het lijf geschreven. Personal trainer worden is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het is meer dan alleen maar anderen tips geven om sportdoelstellingen te bereiken. Het coachen, de juiste oefeningen vinden voor de gewenste fitnessdoelen en voedingsadviezen die je zou kunnen geven aan je cliënt. En natuurlijk kan een gedegen fitness opleiding niet ontbreken. Omdat elk lichaam ook anders werkt zijn bepaalde oefeningen minder geschikt voor iemand dan voor een ander. Kom er in deze blog achter welke stappen je kunt volgen om zelf een personal trainer te worden!

Je carrière begint bij fitvak a

Fitvak a is de basisopleiding in je weg naar het personal trainerschap. De opleiding leidt je op tot een algemene fitness instructeur. Je leert ontzettend veel tijdens deze fitness opleiding. Hieronder vind je de onderwerpen die zoal aan bod zullen komen:

 • Biomechanica: hoe de bewegingen en spieren werken bij mensen.
 • Anatomie: hoe het lichaam in elkaar steekt en werkt.
 • Inspanningsfysiologie: onderzoeken wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na een inspanning (sport)
 • Blessure preventie
 • Krachttraining: Geschikte oefeningen en hoe je deze uitvoert
 • Voedingsleer
 • Trainingsleer: principes over belasting en herstel- opbouw van een trainingsschema
 • Coachvaardigheden
 • Enthousiasme overbrengen

Naast deze onderwerpen dien je ook een stage te lopen, waarbij je dus ook daadwerkelijk met je eerste echte cliënten aan de slag zal gaan. Spannend! De duur van de stage dient in totaal 40 uur te zijn. Hoeveel uren je per week je stage volgt is variabel. Echter wordt er gebruikelijk 2 tot 3 uur in de week stage gelopen. Zodat je voldoende tijd hebt om je lessen voor te bereiden en te reflecteren voor verbeterpunten bij gedane lessen. Wat fijn is dat de meeste opleidingsinstituten op het gebied van personal training je graag helpen bij het vinden van een stageplek wanneer je daar zelf niet goed uitkomt.

Fitvak A is een opleiding die is erkend door de branchevereniging NLActief en EREPS. Hierdoor kun je na je opleiding aan de slag bij vele sportscholen in Nederland en Europa. EREPS is de Europese variant op NLactief.

Vervolgstappen in personal trainer zijn

Na de fitness trainer a opleiding succesvol te hebben afgerond, zijn er een legio van mogelijkheden voor je om je verder te specialiseren. Een vervolgopleiding waarmee je in de breedte je kennis overal verder verdiept is fitness trainer b. Als je deze training hebt gedaan, kun je de sportdoelstellingen en trainingen beter afstemmen op de specifieke doelstellingen van je cliënt. Je leert  herkennen wat iemand wel of niet aan kan en adviseert ook op het gebied van voeding en leefstijl.

Verder zijn er een tal van andere fitness opleidingen je kunt volgen. Van specifieke sportopleidingen zoals kettlebell, bootcamping en power yoga, tot en met gerichte opleidingen. Zoals functional training, sport & voeding en Personal trainer business.

Als je eerst de fitvak a opleiding zal volgen en je vervolgens naar wensen specialiseert, kan jij aan het werk waarvoor jij passie hebt! En help je mensen bij het bereiken van hun sport- en leefstijl doelstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is! 0 29

De smartphone is een apparaat waar menigeen niet zonder kan. Even snel je berichten checken, een telefoontje plegen of simpelweg op het internet surfen. Een smartphone maakt het dagelijkse leven enorm makkelijk. Jouw beste vriend moet dan natuurlijk wel over de juiste bescherming beschikken. Het is dan ook niet gek dat je de meeste smartphones niet meer zonder telefoonhoesje ziet. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een kwalitatief telefoonhoesje?

 Ultieme bescherming

De belangrijkste reden om voor een telefoonhoesje te kiezen is natuurlijk om je smartphone meer bescherming te bieden. Hoewel een smartphone veel voordelen heeft, behoort een onbreekbaar scherm helaas niet tot dat rijtje. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Als hij net even tussen je vingers door glipt en op het asfalt terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ook als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen is extra bescherming geen overbodige luxe. Om dit te voorkomen heb je liever een telefoonhoesje van enkele euro’s dan een peperdure reparatie. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Om zoveel mogelijk schade bij een ongeluk te beperken is het belangrijk om niet alleen een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook een screenprotector te gebruiken. Zo blijven alle onderdelen van jouw smartphone intact.

 Ultieme bescherming

Let op: zodra je telefoon een keer hard op het beeldscherm is gevallen, moet je direct een andere screenprotector plaatsen. Zo weet je zeker dat deze nog steeds ultieme bescherming kan bieden.

Telefoonhoesje onderhouden

Over het algemeen zal een telefoonhoesje heel wat jaren zijn functie kunnen vervullen. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

 • Is je telefoon een keer enorm hard gevallen? Controleer dan goed of je telefoonhoesje nog geheel intact is. Zodra deze beschadigd is kan hij wellicht zijn functie minder goed vervullen. Hierdoor loop je het risico dat bij een volgende valpartij er te weinig bescherming zal zijn. Zo kan je smartphone alsnog beschadigd raken en dat wil je uiteraard voorkomen.
 • Haal je telefoon regelmatig even uit zijn hoesje en maak deze goed schoon. Doordat je je smartphone continu meeneemt, komt deze met veel stof en vuil in aanraking. Dit hoopt zich op onder het hoesje. In het ergste geval kan dit vuil zelfs extra krassen op je telefoon veroorzaken. Probeer het hoesje daarom met enige regelmaat schoon te maken, zodat je onnodige krassen kunt voorkomen.

Maak een statement

Een telefoonhoesje wordt natuurlijk niet alleen gebruikt ter bescherming. Anders zou er op de hele wereld maar één soort hoesje verkrijgbaar zijn. De reden dat er zoveel verschillende verkocht worden is omdat mensen dit gebruiken om een statement te maken. Iedereen heeft immers een andere smaak en persoonlijke voorkeur. Met een telefoonhoesje kan je jouw stijl duidelijk naar voren laten komen. Kies je voor een chique uitstraling of misschien wel een grappig hoesje? Aan jou de keuze!

Er zijn ook hoesjes met speciale functies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een hoesje die ruimte biedt voor pasjes. Zo hoef je niet altijd een portemonnee mee te nemen als je de deur uit gaat. Je hebt immers altijd je pinpas, ID-kaart en OV-chipkaart bij de hand. Hartstikke handig! Ben je vaak buiten? Kies dan voor een waterdicht hoesje om waterschade te voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met welk telefoonhoesje verrijk jij jouw smartphone?

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd 0 25

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd

Even weinig tijd of zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Snel en makkelijk eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met het maken van de juiste keuzes kom je al een heel eind. Kan je wel wat extra hulp gebruiken? In dit artikel vind je 4 tips om meer tijd te besparen in de keuken.

1.    Verwen jezelf eens met wat lekkers

Door de alledaagse drukte is het soms moeilijk om een rustmomentje in te plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog van een lekkere maaltijd te genieten, zonder dat je hier weer heel wat tijd aan kwijt bent. Een snelle makkelijke maaltijd bestellen is tegenwoordig zo gedaan. Het aanbod van maaltijdbezorging is ontzettend groot. Kies eenvoudig uit de verschillende cuisines en geniet van de diversiteit in gerechten. Jezelf af en toe verwennen is net wat je nodig hebt om weer wat extra energie te krijgen.

2.    Krijg er plezier in

Is koken niet jouw grootste hobby en zie je het enkel als noodzakelijk kwaad? Probeer er dan juist wat lol in te krijgen. Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het werkt wel. Als jij er plezier aan beleeft, zal dit uiteindelijk helpen om betere en snellere maaltijden te bereiden. Probeer daarom eens lekker te experimenteren of schakel je vrienden in om samen een gerecht te bereiden. Dat geeft niet alleen veel lol, maar zorgt soms ook voor de meest verrassende gerechten. Wat eten we vanavond 2 personen? Die vraag kan jij in de toekomst snel beantwoorden.

3.    Ovengerechten

Ovengerechten zijn van die typische maaltijden die weinig tijd kosten en ook nog eens super lekker zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig voor te bereiden. Enkel wat groentes snijden, eventueel wat vlees aanbakken en voor een aantal minuten in de oven. De bereidingstijd is meestal niet meer dan een kwartier, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Probeer wel zo veel mogelijk met verse ingrediënten te koken. Pakjes en zakjes bevatten vaak veel zout en suikers die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kost het gebruik van verse ingrediënten over het algemeen helemaal niet veel extra tijd.

4.    Haal iedere week genoeg boodschappen in huis

Ben jij iemand die na het werk altijd naar de supermarkt snelt en even wat ingrediënten op de kop tikt? Dan merk je vast dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook nog eens minder prettig is. Zeker na een lange werkdag wil je niet ook nog eens tijd besteden aan het doen van boodschappen. Doe daarom slechts één keer in de week boodschappen. Maak een duidelijk weekmenu en houd je aan de planning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ben je toch een keer vergeten boodschappen te doen? Dan is er natuurlijk niks mis met eten bestellen in Enschede. Zolang je geniet van mate, mogen deze momenten er natuurlijk best zijn. Bovendien bestaat er natuurlijk geen makkelijkere (en stiekem ook nog eens lekkere) maaltijd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks