Personal trainer worden? Volg deze stappen! 0 969

Personal trainer worden? Volg deze stappen

Ben je bijna elke dag wel in de sportschool te vinden? En vind je het leuk om te socializen met anderen in de sportschool? Betrap jij jezelf erop dat je anderen wel eens een compliment geeft voor het goed uitvoeren van een oefening. Of sta je een vreemde sportgenoot spontaan  bij wanneer deze de oefening niet uitoefent zoals deze is bedoeld? Dan is het beroep van personal trainer jou op het lijf geschreven. Personal trainer worden is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het is meer dan alleen maar anderen tips geven om sportdoelstellingen te bereiken. Het coachen, de juiste oefeningen vinden voor de gewenste fitnessdoelen en voedingsadviezen die je zou kunnen geven aan je cliënt. En natuurlijk kan een gedegen fitness opleiding niet ontbreken. Omdat elk lichaam ook anders werkt zijn bepaalde oefeningen minder geschikt voor iemand dan voor een ander. Kom er in deze blog achter welke stappen je kunt volgen om zelf een personal trainer te worden!

Je carrière begint bij fitvak a

Fitvak a is de basisopleiding in je weg naar het personal trainerschap. De opleiding leidt je op tot een algemene fitness instructeur. Je leert ontzettend veel tijdens deze fitness opleiding. Hieronder vind je de onderwerpen die zoal aan bod zullen komen:

  • Biomechanica: hoe de bewegingen en spieren werken bij mensen.
  • Anatomie: hoe het lichaam in elkaar steekt en werkt.
  • Inspanningsfysiologie: onderzoeken wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na een inspanning (sport)
  • Blessure preventie
  • Krachttraining: Geschikte oefeningen en hoe je deze uitvoert
  • Voedingsleer
  • Trainingsleer: principes over belasting en herstel- opbouw van een trainingsschema
  • Coachvaardigheden
  • Enthousiasme overbrengen

Naast deze onderwerpen dien je ook een stage te lopen, waarbij je dus ook daadwerkelijk met je eerste echte cliënten aan de slag zal gaan. Spannend! De duur van de stage dient in totaal 40 uur te zijn. Hoeveel uren je per week je stage volgt is variabel. Echter wordt er gebruikelijk 2 tot 3 uur in de week stage gelopen. Zodat je voldoende tijd hebt om je lessen voor te bereiden en te reflecteren voor verbeterpunten bij gedane lessen. Wat fijn is dat de meeste opleidingsinstituten op het gebied van personal training je graag helpen bij het vinden van een stageplek wanneer je daar zelf niet goed uitkomt.

Fitvak A is een opleiding die is erkend door de branchevereniging NLActief en EREPS. Hierdoor kun je na je opleiding aan de slag bij vele sportscholen in Nederland en Europa. EREPS is de Europese variant op NLactief.

Vervolgstappen in personal trainer zijn

Na de fitness trainer a opleiding succesvol te hebben afgerond, zijn er een legio van mogelijkheden voor je om je verder te specialiseren. Een vervolgopleiding waarmee je in de breedte je kennis overal verder verdiept is fitness trainer b. Als je deze training hebt gedaan, kun je de sportdoelstellingen en trainingen beter afstemmen op de specifieke doelstellingen van je cliënt. Je leert  herkennen wat iemand wel of niet aan kan en adviseert ook op het gebied van voeding en leefstijl.

Verder zijn er een tal van andere fitness opleidingen je kunt volgen. Van specifieke sportopleidingen zoals kettlebell, bootcamping en power yoga, tot en met gerichte opleidingen. Zoals functional training, sport & voeding en Personal trainer business.

Als je eerst de fitvak a opleiding zal volgen en je vervolgens naar wensen specialiseert, kan jij aan het werk waarvoor jij passie hebt! En help je mensen bij het bereiken van hun sport- en leefstijl doelstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven? 0 73

Wat kan je doen om meer rust te krijgen in je leven

Tegenwoordig ervaart bijna iedereen wel dagelijks een grote hoeveelheid stress, het is dan ook niet gek dat er enorm veel mensen in een burn-out terecht komen. Deze stress komt vaak van het werk, maar het kan natuurlijk ook te maken hebben met de woonsituatie, met relaties of met de mentale gesteldheid van iemand. Er zijn maar weinig mensen die voldoende rust nemen en dat is dan ook wat kan zorgen voor een druk gevoel in iemands hoofd. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar manieren om meer rust in hun leven te krijgen, dit is natuurlijk erg belangrijk. Wil je meer weten over wat je kan doen om meer rust in je leven te krijgen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Minder moeten, meer mogen

In deze tijd zijn er heel veel mensen die een hoop stress ervaren omdat er op verschillende vlakken een hoop van hen gevraagd wordt. Het kan dan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld op het werk een hoop gevraagd wordt, maar ook in het gezin. Dit kan zorgen voor stressvolle dagen. Om jezelf wat meer tot rust te laten komen moet je eens goed kijken of je wat meer dingen van “moeten” kan verschuiven naar “mogen” om zo meer ruimte in je hoofd te creëren.

Het beoefenen van yoga en meditatie

Een van de dingen die een hoop mensen helpen om tot rust te komen is het beoefenen van yoga en meditatie. Door yoga kan je op je lichaam focussen en ook nog eens sterker en flexibeler worden. Door het beoefenen van meditatie kan je aan de slag met je gedachtes uit te leren zetten en op deze manier meer te ontspannen. Meditatie is heel erg goed voor het vinden van rust en het verzetten van je gedachtes.

Het gebruiken van kruiden om tot rust te komen

Als je een beetje hulp kan gebruiken om jezelf wat meer tot rust te brengen, dan kan je hiervoor gebruik maken van verschillende kruiden. Er zijn namelijk een hoop soorten kruiden die een kalmerende werking hebben op ons lichaam, en omdat dit een natuurlijke stof is kan het geen kwaad. Zo kan je bijvoorbeeld digibach inzetten voor het creëren van een lichamelijke en mentale rust. En ook een kop kamille thee kan zorgen voor een rustiger gevoel in je lichaam en geest.

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks