Personal trainer worden? Volg deze stappen! 0 49

Personal trainer worden? Volg deze stappen

Ben je bijna elke dag wel in de sportschool te vinden? En vind je het leuk om te socializen met anderen in de sportschool? Betrap jij jezelf erop dat je anderen wel eens een compliment geeft voor het goed uitvoeren van een oefening. Of sta je een vreemde sportgenoot spontaan  bij wanneer deze de oefening niet uitoefent zoals deze is bedoeld? Dan is het beroep van personal trainer jou op het lijf geschreven. Personal trainer worden is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het is meer dan alleen maar anderen tips geven om sportdoelstellingen te bereiken. Het coachen, de juiste oefeningen vinden voor de gewenste fitnessdoelen en voedingsadviezen die je zou kunnen geven aan je cliënt. En natuurlijk kan een gedegen fitness opleiding niet ontbreken. Omdat elk lichaam ook anders werkt zijn bepaalde oefeningen minder geschikt voor iemand dan voor een ander. Kom er in deze blog achter welke stappen je kunt volgen om zelf een personal trainer te worden!

Je carrière begint bij fitvak a

Fitvak a is de basisopleiding in je weg naar het personal trainerschap. De opleiding leidt je op tot een algemene fitness instructeur. Je leert ontzettend veel tijdens deze fitness opleiding. Hieronder vind je de onderwerpen die zoal aan bod zullen komen:

  • Biomechanica: hoe de bewegingen en spieren werken bij mensen.
  • Anatomie: hoe het lichaam in elkaar steekt en werkt.
  • Inspanningsfysiologie: onderzoeken wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na een inspanning (sport)
  • Blessure preventie
  • Krachttraining: Geschikte oefeningen en hoe je deze uitvoert
  • Voedingsleer
  • Trainingsleer: principes over belasting en herstel- opbouw van een trainingsschema
  • Coachvaardigheden
  • Enthousiasme overbrengen

Naast deze onderwerpen dien je ook een stage te lopen, waarbij je dus ook daadwerkelijk met je eerste echte cliënten aan de slag zal gaan. Spannend! De duur van de stage dient in totaal 40 uur te zijn. Hoeveel uren je per week je stage volgt is variabel. Echter wordt er gebruikelijk 2 tot 3 uur in de week stage gelopen. Zodat je voldoende tijd hebt om je lessen voor te bereiden en te reflecteren voor verbeterpunten bij gedane lessen. Wat fijn is dat de meeste opleidingsinstituten op het gebied van personal training je graag helpen bij het vinden van een stageplek wanneer je daar zelf niet goed uitkomt.

Fitvak A is een opleiding die is erkend door de branchevereniging NLActief en EREPS. Hierdoor kun je na je opleiding aan de slag bij vele sportscholen in Nederland en Europa. EREPS is de Europese variant op NLactief.

Vervolgstappen in personal trainer zijn

Na de fitness trainer a opleiding succesvol te hebben afgerond, zijn er een legio van mogelijkheden voor je om je verder te specialiseren. Een vervolgopleiding waarmee je in de breedte je kennis overal verder verdiept is fitness trainer b. Als je deze training hebt gedaan, kun je de sportdoelstellingen en trainingen beter afstemmen op de specifieke doelstellingen van je cliënt. Je leert  herkennen wat iemand wel of niet aan kan en adviseert ook op het gebied van voeding en leefstijl.

Verder zijn er een tal van andere fitness opleidingen je kunt volgen. Van specifieke sportopleidingen zoals kettlebell, bootcamping en power yoga, tot en met gerichte opleidingen. Zoals functional training, sport & voeding en Personal trainer business.

Als je eerst de fitvak a opleiding zal volgen en je vervolgens naar wensen specialiseert, kan jij aan het werk waarvoor jij passie hebt! En help je mensen bij het bereiken van hun sport- en leefstijl doelstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 18

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 28

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks