Personal trainer worden? Volg deze stappen! 0 1215

Personal trainer worden? Volg deze stappen

Ben je bijna elke dag wel in de sportschool te vinden? En vind je het leuk om te socializen met anderen in de sportschool? Betrap jij jezelf erop dat je anderen wel eens een compliment geeft voor het goed uitvoeren van een oefening. Of sta je een vreemde sportgenoot spontaan  bij wanneer deze de oefening niet uitoefent zoals deze is bedoeld? Dan is het beroep van personal trainer jou op het lijf geschreven. Personal trainer worden is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het is meer dan alleen maar anderen tips geven om sportdoelstellingen te bereiken. Het coachen, de juiste oefeningen vinden voor de gewenste fitnessdoelen en voedingsadviezen die je zou kunnen geven aan je cliënt. En natuurlijk kan een gedegen fitness opleiding niet ontbreken. Omdat elk lichaam ook anders werkt zijn bepaalde oefeningen minder geschikt voor iemand dan voor een ander. Kom er in deze blog achter welke stappen je kunt volgen om zelf een personal trainer te worden!

Je carrière begint bij fitvak a

Fitvak a is de basisopleiding in je weg naar het personal trainerschap. De opleiding leidt je op tot een algemene fitness instructeur. Je leert ontzettend veel tijdens deze fitness opleiding. Hieronder vind je de onderwerpen die zoal aan bod zullen komen:

  • Biomechanica: hoe de bewegingen en spieren werken bij mensen.
  • Anatomie: hoe het lichaam in elkaar steekt en werkt.
  • Inspanningsfysiologie: onderzoeken wat er in het lichaam gebeurt tijdens en na een inspanning (sport)
  • Blessure preventie
  • Krachttraining: Geschikte oefeningen en hoe je deze uitvoert
  • Voedingsleer
  • Trainingsleer: principes over belasting en herstel- opbouw van een trainingsschema
  • Coachvaardigheden
  • Enthousiasme overbrengen

Naast deze onderwerpen dien je ook een stage te lopen, waarbij je dus ook daadwerkelijk met je eerste echte cliënten aan de slag zal gaan. Spannend! De duur van de stage dient in totaal 40 uur te zijn. Hoeveel uren je per week je stage volgt is variabel. Echter wordt er gebruikelijk 2 tot 3 uur in de week stage gelopen. Zodat je voldoende tijd hebt om je lessen voor te bereiden en te reflecteren voor verbeterpunten bij gedane lessen. Wat fijn is dat de meeste opleidingsinstituten op het gebied van personal training je graag helpen bij het vinden van een stageplek wanneer je daar zelf niet goed uitkomt.

Fitvak A is een opleiding die is erkend door de branchevereniging NLActief en EREPS. Hierdoor kun je na je opleiding aan de slag bij vele sportscholen in Nederland en Europa. EREPS is de Europese variant op NLactief.

Vervolgstappen in personal trainer zijn

Na de fitness trainer a opleiding succesvol te hebben afgerond, zijn er een legio van mogelijkheden voor je om je verder te specialiseren. Een vervolgopleiding waarmee je in de breedte je kennis overal verder verdiept is fitness trainer b. Als je deze training hebt gedaan, kun je de sportdoelstellingen en trainingen beter afstemmen op de specifieke doelstellingen van je cliënt. Je leert  herkennen wat iemand wel of niet aan kan en adviseert ook op het gebied van voeding en leefstijl.

Verder zijn er een tal van andere fitness opleidingen je kunt volgen. Van specifieke sportopleidingen zoals kettlebell, bootcamping en power yoga, tot en met gerichte opleidingen. Zoals functional training, sport & voeding en Personal trainer business.

Als je eerst de fitvak a opleiding zal volgen en je vervolgens naar wensen specialiseert, kan jij aan het werk waarvoor jij passie hebt! En help je mensen bij het bereiken van hun sport- en leefstijl doelstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks