Peuter verjaardag: wat geef je jouw kind cadeau? 0 66

peuter verjaardag

Het lijkt wel gisteren dat jullie kind geboren werd. Inmiddels vier je al de tweede of misschien zelfs wel al de derde verjaardag! Maar wat koop je dan? Als je in de speelgoedwinkel staat, zie je leuke dingen genoeg. Maar wat vindt een peuter nu echt leuk? Welk speelgoed is educatief en staat garant voor urenlang speelplezier? In deze blog geven we je heel veel cadeau inspiratie om jouw peuter de mooiste verjaardag ooit te bezorgen!

Decoratie voor de peuterkamer

De peuterleeftijd staat geheel in het teken van een nieuwe fase. Hierbij hoort ook een nieuwe kamer of in elk geval een nieuw bed. Voor dat ledikant is jouw peutertje inmiddels natuurlijk te groot geworden. Bij dat grote bed horen natuurlijk ook andere accessoires. Weet je echt niet wat je hem of haar moet geven en wil je tegelijkertijd dat hij er nog wat aan heeft in de toekomst? Kies dan voor mooie decoratiestukken voor in de peuterkamer. Natuurlijk kan je dit ook combineren met speelgoed. Wat dacht je van een geweldige tipi tent waar hij zich heerlijk in terug kan trekken? Een geweldig decoratie item en ook nog eens iets waar kinderen urenlang in kunnen spelen.

Een eerste fietsje

Vanaf ongeveer twee jaar zijn loopfietsjes een zeer geschikt cadeau. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Let hierbij echter wel op de grootte van je kind. Een houten model kan ontzettend mooi zijn, maar is dikwijls groter en zwaarder dan andere modellen. Voor sommige kinderen is dit minder geschikt.

Komt de derde verjaardag van jouw peuter dichterbij? Denk dan eens over een eerste fietsje met zijwieltjes. Vanaf deze leeftijd zijn de meeste peuters motorisch sterk genoeg om een fietsbeweging te maken. Hierdoor kunnen ze alvast oefenen voor het echte werk!

eerste fiets peuter

Interesses van het kind

Bij de zoektocht naar geschikte cadeaus is het vooral belangrijk om naar de interesses van je kind te kijken. Kan hij uren zoet zijn met auto’s? Dan is een racebaan wellicht een goed cadeau. Is zij een echte poppenmoeder of juist een stoere meid die het liefst met vrachtwagens speelt? Koop dan iets waar zij urenlang plezier van zal hebben.

Je kunt natuurlijk ook kijken naar het jaargetijde waarin jouw kind jarig is. Is dit in het voorjaar of de zomer? Koop dan buitenspeelgoed. Grote kans dat hij of zij de komende maanden veel buiten te vinden is en dan komt al dat speelgoed alvast mooi van pas.

Rugzak

Wil je iets geven wat zowel functioneel als leuk is? Kies dan voor een rugzak! Wellicht gaat jouw kind het komende jaar naar de peuterspeelzaal of heeft hij een rugzakje nodig voor essentials op de kinderdagopvang of bij de oppas. In dat geval is er natuurlijk niets stoerder dan een eigen rugzak. Tegenwoordig vind je kinderrugzakken in alle soorten en maten, passend bij de leeftijd van je kind. Laat je kind deze zelf uitzoeken en het cadeau zal gegarandeerd een groot succes zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks