Sauna in na de training? Goed of slecht? 0 33

Sauna in na de training

Misschien is dit wel een van je goede voornemens dit jaar: sporten! Als je van plan bent om een sportschool op te zoeken, dan wil je misschien daarna lekker ontspannen in de sauna. Maar is dit eigenlijk aan te raden? Wat is het effect van de sauna na het sporten? En op welke manier je dan het best de sauna in kan gaan? Dat leggen wij in dit artikel aan je uit!

Waarom de sauna in?

Je hebt verschillende sauna’s, maar in principe ga een cabine in, waar de temperatuur wel tot zo’n 70 a 110 graden kan oplopen. Je gaat er enorm van zweten en deze hitte opent je poriën en verwijdt de bloedvaten, waardoor afvalstoffen afgevoerd zullen worden. Hierbij worden ook melkzuren afgebroken, wat leidt tot fittere spieren na een krachttraining. Daarnaast wordt de sauna vaak als rustgevend ervaren, wat na een intense work out als een goede afsluiter wordt gezien!

Genoeg voordelen van een sauna om er gebruik van te maken! Echter zijn er een aantal fabels, die we even moeten ontkrachten. Zo zal je van de sauna niet afvallen! Je verliest vocht, maar dit moet je weer aanvullen door genoeg te drinken, zodat je niet uitdroogt. Wel is de sauna een goede beloning voor je work-out en in combinatie met een douche ben je weer heerlijk ontspannen!

Zo gebruik je de sauna!

Als je van de sauna gebruik wilt maken na je training raden wij het wel aan om het verantwoord te doen, zodat je de geen nadelige resultaten hebt. Hierbij dus een aantal adviezen voor je sauna bezoekje!

Zorg dat je tussen het sporten en sauna een koude of lauwe douche neemt. Dit is wel zo fris voor medebezoekers en zo zorg je ook dat je lichaamstemperatuur daalt. Ook is het van belang om niet te lang vervolgens in de sauna te blijven zitten. Let op! Blijf maximaal 10 á 25 minuten in de sauna! Vaak is er een zandloper of een klok in de sauna aanwezig, waarmee je de tijd in de gaten kan houden.

De sauna is opgedeeld in lagen, je kan dus kiezen waar je gaat zitten. Hoe lager, hoe kouder en minder benauwd. Luister dus goed voor je lichaam!  En tot slot nog een advies: ga na je saunagebruik nog een koude douche nemen om het zweet eraf te douchen en zo kunnen ook de poriën zich weer samentrekken. Vergeet daarna niet weer te drinken en zo daarna kan je daarna heerlijk verder met de rest van de dag of lekker je bed in kruipen!

Ben je overigens niet zo’n fan van de sportschool? Ben je liever iemand die thuis sport of vanuit huis gaat hardlopen? Dan kan je ook voor thuis een sauna kopen. Een infraroodsauna is een grote favoriet onder de consument! Een eigen sauna is ideaal voor je mentale en fysieke gezondheid en zo heb je geen last van anderen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iTunes kaart inwisselen? De tips voor februari! 0 40

itunes logo

Deze maand zetten we weer de leukste, nieuwste apps voor je op een rijtje. Deze keer is er een erg divers aanbod van zowel zakelijke als creatieve apps die je stuk voor stuk waarschijnlijk wel kunt gebruiken. Lees snel verder, want deze iTunes tips wil je niet missen.

itunes-kaart wisselen

Family Organizer (maandabonnement)

Het leven van een familie wordt door ontwikkelaar KeepSolid een stuk makkelijker gemaakt met deze kalender. Met de app kun je namelijk persoonlijke en gezamenlijke evenementen, taken en zelfs boodschappen toevoegen. Op deze manier weet het hele gezin wie wat gaat doen en natuurlijk ook wanneer. Om alle functies te kunnen gebruiken, heb je een abonnement van € 1,99 per maand nodig.

GoodNotes (€ 8,99)

Vind je het heerlijk om bij teksten handgeschreven aantekeningen te maken? Dan is de app GoodNotes een must-have voor jou. Met je vinger of een speciale smartphone pen kun je notities maken op bijvoorbeeld PDFs, PowerPoints en Worddocumenten. Bovendien kun je zelfs in jouw geschreven tekst terugzoeken, want de app herkent de woorden die je schrijft. GoodNotes klinkt als een app die niet op jouw iPad mag ontbreken.

Prêt-à-Template (jaarabonnement)

Heb je nog geld op jouw iTunes kaart staan en ben je een echte creatieveling? Bekijk dan de app Prêt-à-Template, waarmee je je iPhone of iPad omtovert tot een schetsboek voor fashion. Dankzij alle templates en verschillende kleuren en patronen kun je jouw fantasie omzetten tot daadwerkelijke tekeningen van kledingstukken. De app kost wel wat geld, maar is het zeker waard wanneer jouw hobby of werk zich in deze branche bevindt.

itunes kaart

Tape a Call (€ 11,99)

Maak je dagelijkse werk gemakkelijker en geef jezelf wat rust tijdens die lange conference calls. Geen gemiste informatie meer! Tape a Call is jouw nieuwe zakelijke assistent.

Soms is het handig om bepaalde telefoongesprekken op te nemen, maar niet als je hier heel veel handelingen voor moet uitvoeren. De app Tape a Call maakt het je erg makkelijk door tijdens inkomende en uitgaande gesprekken met één druk op de knop een opname te starten. Vervolgens kun je ze eenvoudig downloaden en delen, net waarvoor jij de opnames nodig hebt.

Endel (maandabonnement)

Deze lijst met nieuwste apps wordt afgesloten met Endel, een mobiele omgeving waarin je tot rust wordt gebracht met heel fijne geluiden. Zo kun je na een drukke tijd eindelijk eens goed focussen, relaxen of juist slapen. De app is dus zowel op werk als thuis goed in te zetten.

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten
 0 34

Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten


Een autoverzekering afsluiten is altijd belangrijk op het moment dat je gebruik gaat maken van een auto. Je kunt immers altijd in problemen komen, ook wanneer je dit niet verwacht. Dat je dan de dekking hebt van een goede verzekering kan heel veel zorgen bij je wegnemen. Natuurlijk is het dan wel zeer belangrijk om de juiste verzekering af te sluiten en er zeker van te zijn dat je altijd meEnergie vergelijken is de laatste tijd erg populair geworden en is 1 van de manieren om te kunnen zien dat je kosten bespaart op jaarbasis. Omdat er vet de kosten die bijvoorbeeld ongelukken met zich meebrengen kan omgaan. Natuurlijk is het wel van enig belang om goed op te letten welke verzekering je dan moet hebben.

Eerst vergelijken, dan afsluiten

Een autoverzekering afsluiten doe je het best nadat je eerst een vergelijking hebt gemaakt. Dat kan heel gemakkelijk online worden gedaan. Daar zijn allerlei tools te vinden die je kunt gebruiken om de best mogelijke verzekering voor jouw situatie te vinden. Op die manier is het gemakkelijk mogelijk om de kosten goed laag te houden. Je kunt immers alle verzekeraars en alle verzekeringen die zijn in het aanbod hebben naast elkaar leggen en op die manier zorgen dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is. Wanneer je dit weet kun je direct overgaan tot het afsluiten.

Goed opletten bij de keuze

Het is bij een autoverzekering afsluiten wel van belang om goed op te letten. Er zijn meerdere varianten. Daarbij is het goed om te weten dat de WA-verzekering voor iedereen die autorijdt verplicht is. Wanneer je echter meer dekking wilt, dan zijn er ook allerlei aanvullende vormen op de markt te vinden. Natuurlijk zitten er prijsverschillen tussen al deze vormen. Het is daarom dus ook van belang om goed op te letten dat je de juiste soorten verzekeringen naast elkaar legt en aan de hand daarvan uiteindelijk een besluit neemt welke je gaat afsluiten voor jezelf.

autoverzekering

Ook de kwaliteit bekijken

Een autoverzekering afsluiten die lekker goedkoop is, is altijd aan te raden. Er is wel nog meer om op te letten. Zo moet bijvoorbeeld de verzekering ook wel van enige kwaliteit zijn. Dat kan je tegenwoordig gemakkelijk achterhalen. Er worden immers steeds meer beoordelingen gegeven door mensen die er verstand van hebben, bijvoorbeeld mensen die al verzekerd zijn bij deze verzekeraar. Zo kun je dus ook direct zien of de kosten opwegen tegen wat ervoor geboden wordt. Dit is minstens zo belangrijk als je een keuze voor een autoverzekering moet gaan maken als consument. Let hier dus op.

Direct te regelen

Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig heel direct te regelen. Dat doe je gewoondirect nadat je de vergelijking hebt gemaakt met behulp van de vergelijkingstool. Alle reden om dit dus ook direct even te doen. Wanneer je de best mogelijke optie voor jouw situatie hebt gevonden, dan kan je hier direct mee aan de slag gaan. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om zelf ook even te kijken of er misschien een betere optie voor jou te vinden is. Je kunt dan veel besparen zonder dat het je ook maar enige moeite hoeft te kosten als consument.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks