Sauna in na de training? Goed of slecht? 0 450

Sauna in na de training

Misschien is dit wel een van je goede voornemens dit jaar: sporten! Als je van plan bent om een sportschool op te zoeken, dan wil je misschien daarna lekker ontspannen in de sauna. Maar is dit eigenlijk aan te raden? Wat is het effect van de sauna na het sporten? En op welke manier je dan het best de sauna in kan gaan? Dat leggen wij in dit artikel aan je uit!

Waarom de sauna in?

Je hebt verschillende sauna’s, maar in principe ga een cabine in, waar de temperatuur wel tot zo’n 70 a 110 graden kan oplopen. Je gaat er enorm van zweten en deze hitte opent je poriën en verwijdt de bloedvaten, waardoor afvalstoffen afgevoerd zullen worden. Hierbij worden ook melkzuren afgebroken, wat leidt tot fittere spieren na een krachttraining. Daarnaast wordt de sauna vaak als rustgevend ervaren, wat na een intense work out als een goede afsluiter wordt gezien!

Genoeg voordelen van een sauna om er gebruik van te maken! Echter zijn er een aantal fabels, die we even moeten ontkrachten. Zo zal je van de sauna niet afvallen! Je verliest vocht, maar dit moet je weer aanvullen door genoeg te drinken, zodat je niet uitdroogt. Wel is de sauna een goede beloning voor je work-out en in combinatie met een douche ben je weer heerlijk ontspannen!

Zo gebruik je de sauna!

Als je van de sauna gebruik wilt maken na je training raden wij het wel aan om het verantwoord te doen, zodat je de geen nadelige resultaten hebt. Hierbij dus een aantal adviezen voor je sauna bezoekje!

Zorg dat je tussen het sporten en sauna een koude of lauwe douche neemt. Dit is wel zo fris voor medebezoekers en zo zorg je ook dat je lichaamstemperatuur daalt. Ook is het van belang om niet te lang vervolgens in de sauna te blijven zitten. Let op! Blijf maximaal 10 á 25 minuten in de sauna! Vaak is er een zandloper of een klok in de sauna aanwezig, waarmee je de tijd in de gaten kan houden.

De sauna is opgedeeld in lagen, je kan dus kiezen waar je gaat zitten. Hoe lager, hoe kouder en minder benauwd. Luister dus goed voor je lichaam!  En tot slot nog een advies: ga na je saunagebruik nog een koude douche nemen om het zweet eraf te douchen en zo kunnen ook de poriën zich weer samentrekken. Vergeet daarna niet weer te drinken en zo daarna kan je daarna heerlijk verder met de rest van de dag of lekker je bed in kruipen!

Ben je overigens niet zo’n fan van de sportschool? Ben je liever iemand die thuis sport of vanuit huis gaat hardlopen? Dan kan je ook voor thuis een sauna kopen. Een infraroodsauna is een grote favoriet onder de consument! Een eigen sauna is ideaal voor je mentale en fysieke gezondheid en zo heb je geen last van anderen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boodschappen online bestellen 0 24

Boodschappen online bestellen

Ben je onlangs verhuisd en naarstig op zoek naar een snelle manier om jouw voorraadkasten te vullen? Het doen van boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt is leuk om alvast een beetje de omgeving te leren kennen, maar voor grote boodschappen is het verre van praktisch. Het scheelt een hoop gesjouw en gestress wanneer je je boodschappen online bestelt en gemakkelijk laat thuisbezorgen. Zeker wanneer je nog met spierpijn zit van de verhuizing, is het prettig dat het inrichten van je keukenkastjes het enige is wat je nog zelf moet doen.

Online boodschappen bestellen

Het online bestellen van boodschappen is natuurlijk niet nieuw. Veel supermarkten bieden deze service al een poosje aan. Maar een supermarkt die zich volledig online bevindt, biedt veel voordelen ten opzichte van een extra service van een fysieke supermarktketen. Ten eerste kan een online supermarkt zich volledig richten op het aanbieden van deze dienst en daardoor is de geboden service en klantvriendelijkheid veel hoger dan bij bedrijven die met meerdere taken te maken hebben. Ten tweede kunnen de kosten flink worden gedrukt omdat er minder uitgaves zijn. Zo wordt er onder meer bezuinigd op supermarktbevoorrading en kassapersoneel. Deze besparing kan worden doorberekend aan de klant, waardoor het te betalen bedrag bij het online boodschappen bestellen een stuk lager uit kan vallen dan je gewend bent. Tel daar bij op dat het sowieso voordeliger is om in bulkverpakkingen in te kopen in plaats van kleine portieverpakkingen en je rekent jezelf al helemaal rijk!

Geen kosten maken om naar de supermarkt te gaan

Als je dan toch aan het uitrekenen bent hoeveel je kunt besparen door jouw boodschappen online te bestellen, vergeet dan ook zeker niet de kosten van je eigen vervoer mee te rekenen. Als jij altijd op de fiets boodschappen doet, dan is dat natuurlijk super, maar een krat bier of een grootverpakking cola vervoeren wordt dan al erg lastig. Voor grote boodschappen pakken we toch al vrij snel de auto. Ook willen we dan graag een groter aanbod dan de lokale supermarkt heeft en rijden we dus algauw naar een supermarkt een eindje verderop. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar juist deze kleine ritjes zijn enorm slopend voor het milieu en je portemonnee, maar zeker ook voor de gezondheid van jouw auto, die alweer op de bestemming is voordat deze überhaupt is warmgedraaid. Door je boodschappen thuis te laten bezorgen, kan jouw auto lekker op de oprit blijven staan en dat scheelt een hoop geld!

Boodschappen laten bezorgen vanaf € 50,-

Je vraagt je misschien af of er geen verborgen kosten zijn bij het online bestellen van jouw boodschappen. Hoe is het immers mogelijk om zo goedkoop boodschappen te doen en deze dan ook nog een te laten thuisbezorgen? Wanneer je een bestelling vanaf € 50,- plaatst, loont het voor de online supermarkt om jouw boodschappen thuis te brengen. Daarom is er ook een minimum bestelbedrag ingesteld. Ook kan de online supermarkt vanaf een bepaald bedrag waar maken dat de boodschappen gratis worden thuisbezorgd. Zo geldt bijvoorbeeld dat de online supermarkt jouw boodschappen bezorgen gratis vanaf € 50,-. Dat lijkt misschien een flink bedrag, zeker wanneer de boodschappen online zo goedkoop zijn, maar als jij je voorraadkast volledig wil vullen dan zal je zien dat je een flink volume nodig hebt en dan is dat minimale bestelbedrag zo bij elkaar gespaard!

Scooter kopen? Zo kies je de juiste scooter voor jou! 0 31

Scooter kopen

Met een scooter door de stad cruisen op weg naar een leuk terras, het strand of naar vrienden. Zie je het al voor je? Een scooter is perfect voor kleine en grote ritjes. Nooit meer in de file staan, goedkoop in aanschaf en brandstof en ook nog eens heel trendy. Een scooter kopen heeft echt veel voordelen voor jou. Wil je een scooter kopen, maar weet je niet welke scooter het beste bij je past? Dankzij deze tips cruise jij binnenkort geheel in stijl door de stad! 

Ga je voor een benzine of elektrische scooter?

Allereerst de vraag: ga je voor een benzine scooter of liever voor een elektrische scooter? Als je voor de goedkoopste optie wil gaan, is een benzine scooter de beste optie voor jou. Bij deze scooterwinkel kun je al een nieuwe benzine scooter kopen vanaf €899. Wil je liever duurzaam reizen? Dan is een elektrische scooter meer jouw ding. Veel mensen denken dat een elektrische scooter heel duur is, maar dat valt reuze mee. Je hebt namelijk al een elektrische scooter voor €1.199. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer te tanken! Scooter aan de lader als je ‘s avonds thuis komt en ‘s ochtends weer met een volle accu de weg op. 

Ga je voor merk of voor plezier?

Als je aan scooters denkt, denk je al snel aan de rode klassieker van Vespa. Maar naast de Vespa scooters zijn er nog zoveel meer opties. Zo heb je scooters van Piaggio, het bedrijf dat ook Vespa scooters maakt. Allebei mooi wat betreft design en rijcomfort. Het prijskaartje is iets minder mooi. De prijzen van scooters van o.a. Senzo en IVA zijn wat schappelijker. Gelukkig hoef je bij deze scooters niet in te leveren op rijcomfort en kwaliteit. Je betaalt gewoon wat minder voor het merk zelf. 

Maak altijd een gratis proefrit als dat kan

Als je naar scooters gaat kijken, heb je altijd wel een paar favorieten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo online bestellen. Tegenwoordig worden zelfs scooters (eventueel rijklaar) aan huis geleverd. Toch zou ik je aanraden om altijd even een proefritje in te plannen als dit kan. Zo kun je echt ervaren of de scooter bij je past. Misschien is de scooter die je op het oog hebt wel iets te klein voor je, bijvoorbeeld. Je weet het maar nooit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks