Sauna in na de training? Goed of slecht? 0 182

Sauna in na de training

Misschien is dit wel een van je goede voornemens dit jaar: sporten! Als je van plan bent om een sportschool op te zoeken, dan wil je misschien daarna lekker ontspannen in de sauna. Maar is dit eigenlijk aan te raden? Wat is het effect van de sauna na het sporten? En op welke manier je dan het best de sauna in kan gaan? Dat leggen wij in dit artikel aan je uit!

Waarom de sauna in?

Je hebt verschillende sauna’s, maar in principe ga een cabine in, waar de temperatuur wel tot zo’n 70 a 110 graden kan oplopen. Je gaat er enorm van zweten en deze hitte opent je poriën en verwijdt de bloedvaten, waardoor afvalstoffen afgevoerd zullen worden. Hierbij worden ook melkzuren afgebroken, wat leidt tot fittere spieren na een krachttraining. Daarnaast wordt de sauna vaak als rustgevend ervaren, wat na een intense work out als een goede afsluiter wordt gezien!

Genoeg voordelen van een sauna om er gebruik van te maken! Echter zijn er een aantal fabels, die we even moeten ontkrachten. Zo zal je van de sauna niet afvallen! Je verliest vocht, maar dit moet je weer aanvullen door genoeg te drinken, zodat je niet uitdroogt. Wel is de sauna een goede beloning voor je work-out en in combinatie met een douche ben je weer heerlijk ontspannen!

Zo gebruik je de sauna!

Als je van de sauna gebruik wilt maken na je training raden wij het wel aan om het verantwoord te doen, zodat je de geen nadelige resultaten hebt. Hierbij dus een aantal adviezen voor je sauna bezoekje!

Zorg dat je tussen het sporten en sauna een koude of lauwe douche neemt. Dit is wel zo fris voor medebezoekers en zo zorg je ook dat je lichaamstemperatuur daalt. Ook is het van belang om niet te lang vervolgens in de sauna te blijven zitten. Let op! Blijf maximaal 10 á 25 minuten in de sauna! Vaak is er een zandloper of een klok in de sauna aanwezig, waarmee je de tijd in de gaten kan houden.

De sauna is opgedeeld in lagen, je kan dus kiezen waar je gaat zitten. Hoe lager, hoe kouder en minder benauwd. Luister dus goed voor je lichaam!  En tot slot nog een advies: ga na je saunagebruik nog een koude douche nemen om het zweet eraf te douchen en zo kunnen ook de poriën zich weer samentrekken. Vergeet daarna niet weer te drinken en zo daarna kan je daarna heerlijk verder met de rest van de dag of lekker je bed in kruipen!

Ben je overigens niet zo’n fan van de sportschool? Ben je liever iemand die thuis sport of vanuit huis gaat hardlopen? Dan kan je ook voor thuis een sauna kopen. Een infraroodsauna is een grote favoriet onder de consument! Een eigen sauna is ideaal voor je mentale en fysieke gezondheid en zo heb je geen last van anderen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 30

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks