Schaftwagens: onmisbaar op de bouwplaats 0 61

schaftwagen

Schaftwagens vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van elke bouwplaats. Op de bouwplaats wordt natuurlijk voornamelijk gewerkt. Maar na enkele uren hard werken zijn de meeste werklieden wel toe aan een welverdiende pauze. Als het schaft is, kunnen zij even opladen en de ergste trek en dorst stillen. Dan is het natuurlijk fijn als dit op een veilige en droge locatie kan gebeuren. Een heerlijke rustplek waar werknemers even kunnen ontspannen, waardoor ze vervolgens weer voldoende opgeladen zijn voor de resterende werkdag. Een schaftwagen is hierbij natuurlijk onmisbaar. Maar waarom is het voor aannemers eigenlijk interessant om een bouwkeet aan te schaffen? Wij zetten de voordelen van schaftunits in dit artikel op een rijtje.

Multifunctioneel

Het grootste voordeel van een bouwkeet is dat deze zeer multifunctioneel is. Deze ruimte hoeft immers niet alleen gebruikt te worden voor schafttijden, maar kan voor meerdere doeleinden ingezet worden. Bovendien kunnen aannemers de ruimte naar wens samenstellen. Zo zijn er hele simpele schaftwagens verkrijgbaar die enkel over één overdekte ruimte met tafels en stoelen beschikt, maar zijn er ook units verkrijgbaar met een keuken, extra sanitaire voorzieningen of zelfs een extra ruimte voor het voeren van gesprekken of het opslaan van spullen.

Met een bouwkeet beschikt de bouwplaats over een mobiele unit. Een unit die van alle markten thuis is.

Extra opslagruimte

Als uitvoerder van een bouwklus weet je maar al te goed dat het opbergen van belangrijke gereedschappen en materialen van essentieel belang is. Toch zijn hier op het bouwterrein vaak niet de juiste voorzieningen voor aanwezig. Een schaftwagen maakt dan het verschil. Tegenwoordig zijn er enorme luxe schaftwagens met extra opslagcapaciteit verkrijgbaar. Zo genieten de bouwlieden van een rustige en comfortabele plek om te schaften en is er ook nog eens voldoende ruimte voor belangrijke materialen. Bovendien kan de ruimte na werktijd ook goed afgesloten worden, waardoor dure gereedschappen beter beschermd worden.

Daarnaast is een bouwkeet natuurlijk een verplaatsbare unit. Als een bouwproject afgerond is, kan deze gewoon weer meegenomen worden naar de volgende klus. Hierdoor vervoer je de belangrijkste gereedschappen en materialen direct mee, waardoor je weer vliegensvlug op een andere locatie van start kan gaan.

Goede werksfeer

Bouwlieden zijn er over het algemeen aan gewend om buiten te werken. Ze worden dus niet zo snel afgeschrikt van kou of regen. Als er echter geen enkele plek is om te schuilen of in een aangename setting te lunchen, kan dit de stemming zwaar beïnvloeden. Om de werksfeer hoog te houden, is een bouwkeet dan ook zeker onmisbaar. Hier kunnen bouwlieden zich eventjes opladen en ontspannen, waardoor het klussen een stuk soepeler zal verlopen. Een goede werksfeer verhoogt de productiviteit op de werkvloer!

Vergaderruimte

Soms is het noodzakelijk om alle neuzen dezelfde richting op te draaien. Als er onenigheid is bijvoorbeeld of als er weinig kennis is over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Als uitvoerder van een bouwklus is het dan ook belangrijk dat alle bouwlieden ingelicht worden. Dat ze weten wat hun taak is en hoe de klant dit graag ziet. Dit allemaal op een bouwterrein uitleggen is vaak lastig. Daarom kan een vergaderruimte zeker van pas komen. Een bouwkeet kan dit bieden.

Kortom: goede schaftwagens beschikken over enorm veel voordelen. Geheel aangepast naar de wens van de koper, kan deze een belangrijke rol spelen op de werkplaats.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks