Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet! 0 51

Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet!

Wanneer je denkt klaar te zijn met leren na je opleiding, heb je het mis. Echter moet iedereen ooit wel weer terug in de schoolbanken. In welk vakgebied dan ook. Maar gelukkig hoef je niet meer letterlijk terug in de schoolbanken. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om bij te leren vanuit je werk of zelfs je eigen huis.

Om- en bijscholing

Vaak krijg je een bepaald budget van je werkgever om je bij of om te scholen. Werkgevers zijn er natuurlijk bij gebaat om je door te laten leren en bieden dan ook vaak volop mogelijkheden hiervoor. De wereld veranderd daarnaast steeds sneller en technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Het wordt dus steeds belangrijker dat werknemers continu bijleren.

Mogelijkheden om bij te leren

Heb je nog geen baan en mis je misschien nog kennis en ervaring voor de vacature waar je interesse in hebt? Dan is een trainingstraject misschien een goed idee. Hierbij leer je theorie en kun je dit gelijk verbinden met praktijk. Je bent hierbij namelijk al werkzaam in een organisatie waardoor je de theorie gelijkt kunt toepassen. Het mooie is ook dat je vaak kunt blijven werken bij de organisatie waar je dit trainingstraject volgt. En zo niet, dan heb je ineens veel meer mogelijkheden om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan. Deze trajecten komen veel voor in de financiële en zakelijke dienstverlening en bij logistiek en productie. Soms krijg je zelfs de opleiding betaalt door je werkgever.

Het volgen van een cursus

Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te gaan volgen. Deze kun je vaak tijdens werktijd volgen. Maar ook is het mogelijk om dit buiten werktijd te doen. De tijd die je buiten werktijd aan een cursus zal besteden, is alleen verplicht om uit te betalen door je baas wanneer de cursus verplicht is. Let hier dus altijd even op. Je kunt natuurlijk wel navragen of er mogelijkheden om doorbetaald te krijgen tijdens je cursus. Want je werkgevers zal natuurlijk ook z’n vruchten plukken wanneer jij een cursus volgt.

Vaak is het bij kantoorbanen heel goed mogelijk om een cursus in te plannen. Hierbij zit je al achter een computer en kun je deze ook gebruiken om een cursus te volgen. Deze cursus kan bijvoorbeeld online gegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld je management skills verbeteren na een teammeeting. Er zijn leerplatforms beschikbaar waar je over veel vakgebieden kunt bijleren.

Het volgen van een cursus

Uitzendbureau voor bijscholing

Vaak kan een goed uitzendbureau je ook helpen met bijscholing. Ze kunnen ze je advies geven over wat precies de mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past. Manpower uitzendbureau is een voorbeeld van zo’n uitzendbureau. Zij bieden bijvoorbeeld ook vacatures Rotterdam aan of vacatures in andere regio’s. Maar een uitzendbureau is tegenwoordig veel meer dan enkel een aanbieder van werk en helpt je ook bij het vinden van de juiste bijscholing. Het vinden van een uitzendbureau kan dus een goede oplossing zijn wanneer je het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn van de laatste kennis in jouw vakgebied.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom je Goede mannen moet lezen 0 40

Goede mannen

Goede mannen, dat willen we allemaal wel zijn. Tegenwoordig heeft die term echter wel een nieuwe lading gekregen. De roman van Arnon Grunberg die in 2018 verscheen draagt namelijk deze titel. Dit spreekt je natuurlijk direct al aan. De vraag is alleen wat je ervan kan leren. Door het boek hier te bespreken, is het goed mogelijk om eens duidelijk te maken waarom ook jij het moet lezen. Er zijn namelijk allerlei lessen uit te leren. En door de stijl van de auteur is het nog leuk om te lezen ook. Dat weegt natuurlijk ook mee.

Niets is wat het lijkt

Wat vooral goed is om te leren uit de roman Goede mannen is dat niets is wat het lijkt. Zo draagt de hoofdpersoon een Poolse naam. Met als gevolg dat hij dan ook door iedereen met zijn bijnaam De Pool wordt aangesproken. Sterker nog, zo noemt hij zichzelf ook. Hij is echter gewoon een Nederlander. Zijn vader was weliswaar Pools, mij hij is gewoon in Nederland geboren. Zoals hij ook brandweerman van beroep is, maar eigenlijk nooit een brand te zien krijgt. Is dit niet wat velen in hun beroep tegenkomen tegenwoordig op de werkvloer?

Omgaan met pech

Zoals altijd het geval is in de romans van Grunberg speelt pech ook In Goede mannen weer een belangrijke rol. Dit is iets waar de auteur dan ook in belangrijke mate mee bezig is. Het is namelijk in de pech waarin grote schoonheid te ontdekken is volgens de schrijver. Alleen wanneer er een bepaalde mate van in een verhaal is waar te nemen, kan het een succes zijn. Bovendien is het ook belangrijk dat aan de pech niet te ontkomen is, zelfs niet wanneer de hoofdpersoon dat wil probeert. Ook in dit verhaal is dat weer aan de orde.

Wie je bent als man

Wat vooral aantrekkelijk is om te leren uit Goede mannen is dat het een spiegel is. Wanneer je goed kijkt naar de diepere boodschap, dan leer je iets over wie je bent als man en waarom je doet wat je doet. Menselijk gedrag zegt namelijk heel veel in allerlei situaties. Ook in dit geval is dat sterk aan de orde. Door het boek te lezen zal je dingen herkennen die je op een bepaalde manier op je eigen situatie kan betrekken. Dat maakt het dus ook zo aantrekkelijk om het mee te nemen.

De tijd nemen voor het boek

Goede mannen is niet een boek wat je zomaar even doorwerkt. Omdat je een druk leven hebt, denk je misschien dat het niks voor jou is om ermee aan de slag te gaan. Het is echter wel aan te raden om er de tijd voor te nemen en eens lekker te gaan lezen. Je zal merken dat je er echt beter uit komt. Bovendien is het je natuurlijk allang bekend dat alle succesvolle mannen veel lezen. Daarom alleen als is het de hoogste tijd dat jij er ook aan begint. Je zal er direct plezier in hebben.

 

 

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 37

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks