Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet! 0 340

Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet!

Wanneer je denkt klaar te zijn met leren na je opleiding, heb je het mis. Echter moet iedereen ooit wel weer terug in de schoolbanken. In welk vakgebied dan ook. Maar gelukkig hoef je niet meer letterlijk terug in de schoolbanken. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om bij te leren vanuit je werk of zelfs je eigen huis.

Om- en bijscholing

Vaak krijg je een bepaald budget van je werkgever om je bij of om te scholen. Werkgevers zijn er natuurlijk bij gebaat om je door te laten leren en bieden dan ook vaak volop mogelijkheden hiervoor. De wereld veranderd daarnaast steeds sneller en technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Het wordt dus steeds belangrijker dat werknemers continu bijleren.

Mogelijkheden om bij te leren

Heb je nog geen baan en mis je misschien nog kennis en ervaring voor de vacature waar je interesse in hebt? Dan is een trainingstraject misschien een goed idee. Hierbij leer je theorie en kun je dit gelijk verbinden met praktijk. Je bent hierbij namelijk al werkzaam in een organisatie waardoor je de theorie gelijkt kunt toepassen. Het mooie is ook dat je vaak kunt blijven werken bij de organisatie waar je dit trainingstraject volgt. En zo niet, dan heb je ineens veel meer mogelijkheden om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan. Deze trajecten komen veel voor in de financiële en zakelijke dienstverlening en bij logistiek en productie. Soms krijg je zelfs de opleiding betaalt door je werkgever.

Het volgen van een cursus

Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te gaan volgen. Deze kun je vaak tijdens werktijd volgen. Maar ook is het mogelijk om dit buiten werktijd te doen. De tijd die je buiten werktijd aan een cursus zal besteden, is alleen verplicht om uit te betalen door je baas wanneer de cursus verplicht is. Let hier dus altijd even op. Je kunt natuurlijk wel navragen of er mogelijkheden om doorbetaald te krijgen tijdens je cursus. Want je werkgevers zal natuurlijk ook z’n vruchten plukken wanneer jij een cursus volgt.

Vaak is het bij kantoorbanen heel goed mogelijk om een cursus in te plannen. Hierbij zit je al achter een computer en kun je deze ook gebruiken om een cursus te volgen. Deze cursus kan bijvoorbeeld online gegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld je management skills verbeteren na een teammeeting. Er zijn leerplatforms beschikbaar waar je over veel vakgebieden kunt bijleren.

Het volgen van een cursus

Uitzendbureau voor bijscholing

Vaak kan een goed uitzendbureau je ook helpen met bijscholing. Ze kunnen ze je advies geven over wat precies de mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past. Manpower uitzendbureau is een voorbeeld van zo’n uitzendbureau. Zij bieden bijvoorbeeld ook vacatures Rotterdam aan of vacatures in andere regio’s. Maar een uitzendbureau is tegenwoordig veel meer dan enkel een aanbieder van werk en helpt je ook bij het vinden van de juiste bijscholing. Het vinden van een uitzendbureau kan dus een goede oplossing zijn wanneer je het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn van de laatste kennis in jouw vakgebied.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks