Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet! 0 1201

Stoppen met leren na je opleiding? Dacht het niet!

Wanneer je denkt klaar te zijn met leren na je opleiding, heb je het mis. Echter moet iedereen ooit wel weer terug in de schoolbanken. In welk vakgebied dan ook. Maar gelukkig hoef je niet meer letterlijk terug in de schoolbanken. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om bij te leren vanuit je werk of zelfs je eigen huis.

Om- en bijscholing

Vaak krijg je een bepaald budget van je werkgever om je bij of om te scholen. Werkgevers zijn er natuurlijk bij gebaat om je door te laten leren en bieden dan ook vaak volop mogelijkheden hiervoor. De wereld veranderd daarnaast steeds sneller en technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Het wordt dus steeds belangrijker dat werknemers continu bijleren.

Mogelijkheden om bij te leren

Heb je nog geen baan en mis je misschien nog kennis en ervaring voor de vacature waar je interesse in hebt? Dan is een trainingstraject misschien een goed idee. Hierbij leer je theorie en kun je dit gelijk verbinden met praktijk. Je bent hierbij namelijk al werkzaam in een organisatie waardoor je de theorie gelijkt kunt toepassen. Het mooie is ook dat je vaak kunt blijven werken bij de organisatie waar je dit trainingstraject volgt. En zo niet, dan heb je ineens veel meer mogelijkheden om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan. Deze trajecten komen veel voor in de financiële en zakelijke dienstverlening en bij logistiek en productie. Soms krijg je zelfs de opleiding betaalt door je werkgever.

Het volgen van een cursus

Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te gaan volgen. Deze kun je vaak tijdens werktijd volgen. Maar ook is het mogelijk om dit buiten werktijd te doen. De tijd die je buiten werktijd aan een cursus zal besteden, is alleen verplicht om uit te betalen door je baas wanneer de cursus verplicht is. Let hier dus altijd even op. Je kunt natuurlijk wel navragen of er mogelijkheden om doorbetaald te krijgen tijdens je cursus. Want je werkgevers zal natuurlijk ook z’n vruchten plukken wanneer jij een cursus volgt.

Vaak is het bij kantoorbanen heel goed mogelijk om een cursus in te plannen. Hierbij zit je al achter een computer en kun je deze ook gebruiken om een cursus te volgen. Deze cursus kan bijvoorbeeld online gegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld je management skills verbeteren na een teammeeting. Er zijn leerplatforms beschikbaar waar je over veel vakgebieden kunt bijleren.

Het volgen van een cursus

Uitzendbureau voor bijscholing

Vaak kan een goed uitzendbureau je ook helpen met bijscholing. Ze kunnen ze je advies geven over wat precies de mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past. Manpower uitzendbureau is een voorbeeld van zo’n uitzendbureau. Zij bieden bijvoorbeeld ook vacatures Rotterdam aan of vacatures in andere regio’s. Maar een uitzendbureau is tegenwoordig veel meer dan enkel een aanbieder van werk en helpt je ook bij het vinden van de juiste bijscholing. Het vinden van een uitzendbureau kan dus een goede oplossing zijn wanneer je het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn van de laatste kennis in jouw vakgebied.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Opvallende trends in de Corona periode 0 58

Opvallende trends in de Corona periode

De Corona crisis houdt de wereld flink in zijn grip. Om het virus niet om zich heen te laten grijpen zijn er door de meeste regeringen strenge regels ingesteld. Ook het Nederlandse kabinet onder leiding van Premier Rutte heeft Nederland strenge maatregelen opgelegd. Veel Nederlanders hebben lange tijd thuis gezeten om zo zichzelf en anderen te beschermen. Gelukkig is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel. De groep kwetsbare Nederlanders heeft zich kunnen laten inenten. Hierdoor heeft het kabinet de maatregelen iets kunnen versoepelen. Welke trends hebben we zien ontstaan tijdens deze moeilijke periode? Hoe heeft Nederland zich door de Corona crisis heen geknokt?

Heel Holland bakt en Hollands Next Masterchef in de praktijk

Vanwege de Corona maatregelen mochten restaurants en andere horeca gelegenheden hun deuren niet openen. Hierdoor was Nederland gedwongen thuis te eten. De grote winnaar van deze maatregel was Thuisbezorgd. Deze dienst zorgde ervoor dat het eten via bezorgers van eetgelegenheden naar huizen werd gebracht. Ook het thuis koken werd opeens erg populair. Webshops die etenswaren aanbieden en thuisbezorg diensten als AH-delivery en Picknick hebben hierdoor een mooie stijging doorgemaakt tijdens de corona periode. Kwamen al die vrijdag en zondag avonden op de bank kijkend naar Masterchef en Heel Holland bakt opeens goed van pas!

Thuis werken en aan het huis werken

Door Corona werden werkgevers gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Opeens bleek dat meetings via Teams prima vanuit huis gedaan konden worden. Werkgevers bleken erg vrijgevig wanneer het ging over thuiswerkvergoedingen en het creëren van een ergonomische thuiswerkplek. Tel daarbij op dat de reistijd van huis naar werk en andersom kwam te vervallen en het thuis werken was al snel erg populair. Vanwege het vervallen van de reistijd hadden veel mensen opeens tijd over. Omdat men thuis zat zag men ook wat er allemaal aan het huis mankeerde en wat al lang niet was opgepakt. De doe-het-zelvers gingen aan de slag en opeens was heel Nederland tuinman, dakdekker of klusjesman.

Toch liever een ander huis?

De Nederlandse huizenmarkt kwam door de corona maatregelen ook in beweging. Hoewel de huizenmarkt nog altijd krap is zagen we de zoekterm ‘Makelaar Rotterdam’ weer stijgen in Google Trends. Veel buitenlandse studenten of werknemers zijn in de Corona periode naar hun thuisland gegaan. Dit bracht wat ruimte op de huur markt. Veel starters konden extra sparen door de lagere uitgaven. Hierdoor konden zij toch de nieuwbouwhuizen die vrij kwamen te staan kopen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks