Tips voor een functionele en sfeervolle slaapkamer inrichting 0 979

sfeervolle slaapkamer inrichting

De slaapkamer is de plek waar je na een lange dag eindelijk geheel tot rust kan komen. Waar jouw persoonlijkheid in door mag stralen. Een veilig plekje om even helemaal jezelf te zijn en van vrije tijd te genieten. Bovendien moet deze natuurlijk ook nog eens een goede nachtrust bevorderen. Daarom is het noodzakelijk dat de slaapkamer aan enkele eisen voldoet. Maar waar moet je op letten als je de slaapkamer inricht? Is enkel een goed bed en matras voldoende? Moet je bij een dekbedovertrek 1 persoon kopen nog met bepaalde zaken rekening houden of gaat de voorkeur naar andere elementen in de ruimte uit? In dit artikel volgen enkele praktische basistips.

Maak slim gebruik van een moodboard

Voordat je begint met inrichten en stylen is het eerst belangrijk om mogelijke slaapkamerinterieurs wat nader onder de loep te nemen. Wanneer je bepaalde meubelstukken en accessoires los koopt, loop je het risico dat ze niet bij het grotere geheel passen. Houd daarom altijd het grote plaatje voor je, zeker als je gaat shoppen. Om inzicht te krijgen in de verschillende stijlen is het verstandig om een moodboard te maken. Dit doe je eenvoudig via bekende apps zoals Pinterest. Hier sla je simpelweg stijlen en kleuren op die jou mooi lijken, waardoor het shoppen voor een nieuwe slaapkamer inrichting een stuk gemakkelijker wordt.

Houd ook rekening met de essentials die sowieso in de slaapkamer moeten voorkomen. Denk aan het bed, matras, dekbed, kledingkast, enzovoorts. Sla hier plaatjes van op en onthoud de elementen die een kritische rol in de ruimte spelen. Begin vervolgens pas met het stylen van het resterende interieur. Een dekbed kopen van Weidswonenenslapen heeft immers altijd meer prioriteit dan het aanschaffen van sfeervolle accessoires.

De juiste indeling

Nu je weet van welke stijl je gebruik wilt maken is het belangrijk om aan de indeling van de slaapkamer te denken. Waar wil je alle meubels en accessoires plaatsen? Maak eventueel een plattegrond van de ruimte en teken de grootste meubels in. Je kunt de meubels op aparte vellen op schaal tekenen, zodat je deze over je zelfgemaakte plattegrond kunt verschuiven. Zo kun je blijven puzzelen tot je de juiste indeling bereikt hebt.

Verhoog het comfort

Comfort is natuurlijk van essentieel belang in de slaapkamer. Dit is noodzakelijk voor een goede nachtrust. Kies daarom voor zachte materialen en kleuren. Laat je tevens in een speciaalzaak adviseren over de juiste keuze voor een matras, dekbed en hoofdkussen. Zo weet je zeker dat je van de juiste slaaphouding profiteert. Doordat het aanbod enorm groot is, raak je gemakkelijk overweldigd. Vraag daarom naar de verschillende eigenschappen van een silvana kussen ten opzichte van andere kussens en laat een ligtest uitvoeren. Zo kan je jouw nachtrust direct verbeteren.

Gebruik een vloerkleed

Een vloerkleed is onmisbaar in iedere slaapkamer. Zeker wanneer je over een koude tegelvloer beschikt is het belangrijk dat je de kou doorbreekt. Zo voorkom je dat je iedere ochtend met je voeten op een koude vloer moet stappen. Voorkom echter wel het ‘badmatjes-effect’ en kies voor een groot exemplaar. Deze mag best wel een stuk onder het bed liggen.

Let op: ben je gevoelig voor huisstofmijt? Kies dan bij voorkeur voor een laagpolig vloerkleed. Deze is gemakkelijker schoon te maken, waardoor vuil en mijt zich minder gemakkelijk kan nestelen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drugs op festivals blijven een groot probleem 0 226

Drugs op festivals blijven een groot probleem

We zitten weer volop in het festivalseizoen. Heerlijk nu na twee jaar weer alles kan en mag. Voor met name jongeren een prachtige tijd waar ze te lang niet van konden genieten. Helaas heeft dit ook weer voor een groei in het aantal druggerelateerde slachtoffers gezorgd. Ook de hoeveelheid mensen met een drugsverslaving neemt weer toe.

Drugs op festivals is al jaren een groot probleem. Hoewel het illegaal is, is er maar weinig toezicht op te houden. Ook zijn er veel schimmige partijen beschikbaar op festivals. Mensen die verkeerde drugs verkopen. Het komt geregeld voor dat jongeren in het ziekenhuis belanden door de drugs die zij hebben genomen. Om over de gevolgen op de lange termijn nog maar te zwijgen. Deskundigen buigen al jaren hun hoofd over dit probleem. Want hoe los je iets op wat zo diepgeworteld is in de festivalcultuur?

Schreeuw om landelijke richtlijnen

Hoewel we allemaal weten dat de drugs op festivals illegaal te noemen is, zijn er eigenlijk maar weinig landelijke richtlijnen waar festivals aan moeten voldoen. Er zijn geen standaard preventieve maatregelen die uitgevoerd moeten worden om een vergunning te krijgen. Volgens experts zou dit echter wel eens de oplossing kunnen zijn.

Als preventiemedewerkers samen met de organisatoren in overleg gaan en standaard bij ieder festival maatregelen doorvoeren, dan kan dit verschil maken. Zo pik je de verkopers van drugs er al snel uit en pak je ook die mensen eruit die ‘gewoon’ drugs op zak hebben. Op die manier maak je een festivalbezoek veiliger en zorg je er voor dat er minder gelegenheidsuitjes zijn waarbij drugs vaak wordt genomen.

Op de lange termijn kan dit zelfs schelen in de hoeveelheid mensen die zich jaarlijks aanmelden in een afkickkliniek. Afkicken drugs: het is ongelooflijk lastig. Vaak is hier professionele hulp bij. Veel mensen geloven dat ze het bij die ‘ene keer’ kunnen houden op een festival. De grootste verslavingen beginnen echter vaak op zulke plekken. Als je deze bron aan kunt pakken, zou dat al veel verslavingen kunnen voorkomen en festivals opnieuw een veiligere plek kunnen maken.

Jongeren mogen geen strafblad krijgen bij drugsbezit

Al jaren beschikken we over een ogenschijnlijke tegenstrijdige strafregel. Hierbij is het verboden om drugs te verkopen, maar mag je wel onder invloed zijn. Toch is dit een regel die, volgens preventie-experts, niet aangepast hoeft te worden. Het is juist voor jongeren van belang dat zij met eventuele problemen kunnen komen.

Bedenk maar eens wat er gebeurt als een jongere onder invloed van drugs totaal niet lekker wordt. Deze jongere verkeert dan in een groot gezondheidsgevaar. Als er echter een strafblad staat op het onder invloed zijn van drugs, dan kan dit genoeg reden zijn voor deze jongere om zich niet bij de dokter, het ziekenhuis of simpelweg de EHBO-post van het festival te melden. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk dat iedereen onder invloed van drugs ergens terecht kan. Zo kan er vroegtijdig worden ingegrepen en voorkom je gezondheidsproblemen op de lange termijn.  

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie 0 206

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie

Je krijgt vroeg of laat te maken met (ziekte)verzuim onder personeelsleden als je ondernemer bent of aan het hoofd staat van een organisatie. De meesten van hen gaan binnen enkele weken weer aan het werk, maar helaas komt het ook vaak voor dat een zieke werknemer langer uit de roulatie blijft. Je bent in dat geval verplicht om samen met de werknemer in kwestie te zorgen voor een effectief re-integratietraject. Er zijn twee manieren om de medewerker te laten terugkeren op de werkvloer: eerste spoor re-integratie en tweede spoor re-integratie. Bij eerste spoor re-integratie gaat de werknemer bij de huidige werkgever aan de slag en krijgt die eventueel een aangepaste of een nieuwe functie. In het geval van re-integratie tweede spoor wordt de medewerker begeleid bij het zoeken van passend werk bij een andere werkgever.

Ben jij ook werkgever en heb je vragen over re-integratie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of je de juiste stappen zet? De experts van een re-integratiebureau in Rotterdam of een andere plaats kunnen je bijstaan in re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Ook hebben zij een antwoord op al je vraagstukken als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent.

Voorkom juridische geschillen

Soms ontstaan er rondom re-integratietrajecten conflicten, waaronder onenigheid over de exacte betekenis van de term passende werkzaamheden. Ook verdeeldheid in het kader van re-integratie is aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het aantal re-integratie-uren. In bepaalde situaties zijn er meningsverschillen over het functioneren. Verder komt het geregeld voor dat werkgevers er een dubbele agenda op nahouden, omdat ze graag van de zieke werknemer af willen. Maar hoe het ook zij, doe je er als werkgever verstandig aan je uitgebreid te laten informeren en begeleiden. Dan ben je goed voorbereid en voorkom je juridische geschillen als er onverhoopt toch een conflict ontstaat.

Een slepend juridisch proces wil je immers koste wat het kost voorkomen. Daarom is het cruciaal om onzekerheden en onduidelijkheden samen met de werknemer te bespreken en op een zo goed mogelijke voet te blijven. Proberen elkaars belangen te begrijpen en elkaar te respecteren, is daarbij een helpende factor.

Oplossingen bij ongewenste omgangsvormen

Slachtoffers van ongewenste omgangsvormen zouden terecht moeten kunnen bij een externe vertrouwenspersoon. Hoewel iedere werkgever zijn werknemers een veilige werkomgeving hoort te bieden, kan er toch sprake van grensoverschrijdend gedrag of misstanden die de veiligheid op de werkvloer schaden. Dit kan uiteindelijk leiden tot (langdurige) uitval. Werknemers die worden geconfronteerd met ongewenst gedrag kun je na een incident laten begeleiden door een gecertificeerde, externe vertrouwenspersoon. Werknemers die zich geïntimideerd, gediscrimineerd of gepest voelen, hebben hier baat bij. De externe vertrouwenspersoon helpt slachtoffers van ongewenste omgangsvormen in een gegarandeerd vertrouwelijke setting en zoekt samen met hen naar constructieve oplossingen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks