Tips voor het onderhoud van jouw auto 0 99

Tips voor het onderhoud van jouw auto

Als er iets is waar mannen niet over uitgepraat raken, dan is het wel de auto. Vaak wordt er gekscherend gezegd dat een auto soms meer waard is dan een vrouw. Of dat waar is, daar doen we natuurlijk geen uitspraken over. Feit blijft wel dat de auto een bezitting blijft waar we ontzettend trots op zijn. Onze trots verdient dan natuurlijk ook alle aandacht en liefde. Als deze toe is aan een onderhoudsbeurt, verdient hij dan ook de beste service. Maar waar moet je op letten bij het onderhoud van jouw auto?

Hoe vaak onderhoud bij Autovitel nodig is, hangt af van het type auto, het aantal gereden kilometers, het bouwjaar en je eigen rijgedrag. Zo is een oldtimer natuurlijk veel gevoeliger voor onderhoud dan een splinternieuwe wagen. Zo is het ook als je een tweedehands auto koopt, het risico op het nodige onderhoud is dan zeer groot. Om zoveel mogelijk extra onderhoud te voorkomen is het belangrijk dat je de auto jaarlijks een beurt geeft bij de autodealer. Hierbij wordt ieder jaar gewisseld tussen een grote en een kleine beurt. De autodealer weet dan precies op welke zaken hij moet letten, zodat de auto het komende jaar weer lekker rijdt.

Voer eenvoudige controles zelf uit

Ben je een liefhebber van mooie auto’s, maar heb je zelf weinig verstand van het onderhoud? Dan betekent dit niet direct dat je ook niets aan het onderhoud kunt doen. Zo zijn er veel eenvoudige controles die je gerust zelf uit kunt voeren en waarbij je het risico op stilstaan langs de snelweg verkleint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het controleren van de bandenspanning of het oliepeil. Een te lage bandenspanning kan het slijtingsproces van de banden niet alleen versnellen, maar ook nog eens de brandstofkosten verhogen. Een laag oliepeil kan catastrofale gevolgen voor de werking van de motor hebben. Wanneer je bovenstaande dingen goed in de gaten houdt, kan je enorm veel grote kosten tijdens het periodieke onderhoud voorkomen.

bandenspanning controle

Autodealer of zelf sleutelen?

Dit is een vraag waar veel mannen mee worstelen. Kies je opnieuw voor de autoservice waalwijk of bekijk je eerst wat je allemaal zelf kunt doen? Vaak speelt hierbij de achterliggende gedachte dat ze extra geld willen besparen. Echter kan zelf sleutelen aan de auto ook heel veel kosten met zich meebrengen. Je hoeft maar één fout te maken en de schade kan enorm groot zijn.

Daarom adviseren wij in de meeste gevallen om gewoon terug te gaan naar de autodealer. Als je als particulier een nieuwe auto koopt, kan het veel fiscale voordelen hebben als je de dealer trouw blijft. Zo geniet je vaak van extra services zoals een gratis leenauto of halen en brengen van de auto en daarnaast loopt de afhandeling van klachten tijdens de garantieperiode dan vaak veel soepeler. Bovendien wil een autodealer die al vaker zaken met jou heeft gedaan vaak eerder korting op onderhoud geven dan bij iemand die pas nieuw komt kijken. Doe hier je voordeel mee en bespaar zo al snel tientallen euro’s!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 19

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 29

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks