Tips voor het onderhoud van jouw auto 0 48

Tips voor het onderhoud van jouw auto

Als er iets is waar mannen niet over uitgepraat raken, dan is het wel de auto. Vaak wordt er gekscherend gezegd dat een auto soms meer waard is dan een vrouw. Of dat waar is, daar doen we natuurlijk geen uitspraken over. Feit blijft wel dat de auto een bezitting blijft waar we ontzettend trots op zijn. Onze trots verdient dan natuurlijk ook alle aandacht en liefde. Als deze toe is aan een onderhoudsbeurt, verdient hij dan ook de beste service. Maar waar moet je op letten bij het onderhoud van jouw auto?

Hoe vaak onderhoud bij Autovitel nodig is, hangt af van het type auto, het aantal gereden kilometers, het bouwjaar en je eigen rijgedrag. Zo is een oldtimer natuurlijk veel gevoeliger voor onderhoud dan een splinternieuwe wagen. Zo is het ook als je een tweedehands auto koopt, het risico op het nodige onderhoud is dan zeer groot. Om zoveel mogelijk extra onderhoud te voorkomen is het belangrijk dat je de auto jaarlijks een beurt geeft bij de autodealer. Hierbij wordt ieder jaar gewisseld tussen een grote en een kleine beurt. De autodealer weet dan precies op welke zaken hij moet letten, zodat de auto het komende jaar weer lekker rijdt.

Voer eenvoudige controles zelf uit

Ben je een liefhebber van mooie auto’s, maar heb je zelf weinig verstand van het onderhoud? Dan betekent dit niet direct dat je ook niets aan het onderhoud kunt doen. Zo zijn er veel eenvoudige controles die je gerust zelf uit kunt voeren en waarbij je het risico op stilstaan langs de snelweg verkleint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het controleren van de bandenspanning of het oliepeil. Een te lage bandenspanning kan het slijtingsproces van de banden niet alleen versnellen, maar ook nog eens de brandstofkosten verhogen. Een laag oliepeil kan catastrofale gevolgen voor de werking van de motor hebben. Wanneer je bovenstaande dingen goed in de gaten houdt, kan je enorm veel grote kosten tijdens het periodieke onderhoud voorkomen.

bandenspanning controle

Autodealer of zelf sleutelen?

Dit is een vraag waar veel mannen mee worstelen. Kies je opnieuw voor de autoservice waalwijk of bekijk je eerst wat je allemaal zelf kunt doen? Vaak speelt hierbij de achterliggende gedachte dat ze extra geld willen besparen. Echter kan zelf sleutelen aan de auto ook heel veel kosten met zich meebrengen. Je hoeft maar één fout te maken en de schade kan enorm groot zijn.

Daarom adviseren wij in de meeste gevallen om gewoon terug te gaan naar de autodealer. Als je als particulier een nieuwe auto koopt, kan het veel fiscale voordelen hebben als je de dealer trouw blijft. Zo geniet je vaak van extra services zoals een gratis leenauto of halen en brengen van de auto en daarnaast loopt de afhandeling van klachten tijdens de garantieperiode dan vaak veel soepeler. Bovendien wil een autodealer die al vaker zaken met jou heeft gedaan vaak eerder korting op onderhoud geven dan bij iemand die pas nieuw komt kijken. Doe hier je voordeel mee en bespaar zo al snel tientallen euro’s!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 leuke dingen om te doen in de vakantie 0 14

3 leuke dingen om te doen in de vakantie

Alhoewel half Nederland alweer de koffers op zolder hebben gezet en met frisse tegenzin aan het werk zijn gegaan, zijn er ook nog enkele mazzelaars die nu nog reikhalzend uitkijken naar hun vakantie. Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan kent veel voordelen. Allereerst bespaar je zo natuurlijk een heleboel geld. Het scheelt al gauw honderden euro’s als je buiten het seizoen op vakantie gaat. Daarnaast is het ook nog eens veel minder druk op vakantiebestemmingen, waardoor je niet letterlijk ‘over de koppen’ hoeft te lopen.

Maar wat als je nog helemaal geen plannen hebt gemaakt? Als de vakantieperiode op je werk al wel is vastgelegd, maar je inmiddels nog steeds geen idee hebt hoe je deze gaat indelen? Dan maak je natuurlijk gebruik van dit artikel! Hierin zetten wij 3 leuke dingen op een rijtje om te doen in jouw vakantie.

1.         Boek een last minute

Nog steeds geen vakantie geboekt? Maar ben je binnenkort wel enkele weken vrij? Waarom dan thuis zitten als je ook nog een last minute kunt boeken? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de dublin library, ontdek Londen of zoek gewoon nog even lekker de zon op om aan jouw najaarstint te werken.

Door last minute te boeken kun je jezelf niet alleen verrassen met een flitsvakantie, maar is het ook nog eens mogelijk om veel geld te besparen. Zeker wanneer je alleen of slechts met twee personen reist, zijn er genoeg last minutes te vinden. Hierbij gaat het vaak om zitplaatsen in het vliegtuig die anders leeg blijven of hotelkamers die ze met man en macht proberen vol te maken om het najaar door te komen. Hierdoor profiteer je van fijne kortingen en scherpe prijzen. Dat is nog eens leuk op vakantie gaan!

2.         Opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd

Natuurlijk kun je die extra vrije tijd ook productief inzetten. Kijk daarom eens rond in huis en bedenk wat er allemaal gedaan moet worden om deze een beetje ‘leefbaar’ te maken. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Doe daarom klusjes die lang blijven liggen of ga gewoon aan de schoonmaak. Je partner zal je niet alleen heel erg dankbaar zijn, maar je zal ook nog eens merken dat het enorm veel rust geeft.

Wees niet bang: dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele vakantie alleen maar met een poetsdoek in je hand staat. Natuurlijk mag je ook gewoon genieten van je vrije tijd, maar het zal je zeker helpen om je hoofd leeg te maken zodat je met een fris gevoel het nieuwe werkjaar kunt beginnen.

3.         Ontdek Nederland

Waarom denken Nederlanders toch altijd dat ze alles al hebben gezien? We beschikken vaak over enige vorm van arrogantie, waardoor we denken dat er niets meer te ontdekken valt in ons kikkerlandje. Niets is echter minder waar. Ook in eigen land kun je enorm veel nieuwe plekjes en bezienswaardigheden bezoeken. Doe maar een search online of trommel je vrienden op om er gewoon eens lekker op uit te trekken. Een bierbrouwerij bezoeken en jouw vakantie kan al niet meer stuk. Ontdek en geniet!

Eetkamerstoelen uitzoeken: waar let je op? Tips! 0 14

Zoals we allemaal weten hebben wij natuurlijk een goede stoel nodig om op deze manier onze rug gezond kunnen houden en wij niet later complicaties oplopen door op de verkeerde manier gezeten te hebben. Er zijn vele mogelijkheden qua soorten stoelen.

Verschillende soorten eetkamerstoelen: van goedkoop tot luxe

Er zijn heel veel verschillende soorten stoelen en prijsklassen. De prijs kan verschillen van €30,31 tot €400,- per stoel. Het comfort verschilt heel erg per stoel. De ene persoon vindt de ene stoel fijn om in te zitten, terwijl een hele andere smaak heeft qua comfort van de stoel. Neem bijvoorbeeld de Vaile eetkamerstoel Liv. Deze stoel is gemaakt van hout. Houten eetkamerstoelen hebben over het algemeen een hardere zitting dan stoelen gemaakt van stof. Een voorbeeld van een stoel met een zitting van stof is de Dost eetkamerstoel Puik. Deze stoel is van stof gemaakt, dus heeft deze stoel een veel zachtere zitting dan die van hout. Tussen deze twee comfortklassen zit ook nog leer. Een voorbeeld van zo’n stoel is de Rivièra Maison Eetkamerstoel ‘George’ Pellini. Deze stoel heeft een zitting van leer en zit dus qua comfort tussen de houten en de stoffen stoel in.

Houten eetkamerstoelen

Interieur: welke stijl past in jouw interieur?

Het design en de kleur van een stoel is heel belangrijk als het gaat om het interieur van je huis. Qua interieur zijn er heel veel verschillen in smaak. De ene houdt meer van het standaard zwart of wit met een standaard design qua stoel en een ander houdt weer meer van een stoel met een apart design of een aparte kleur en nog een ander houdt van een mix tussen standaard en apart. Met deze velvet eetkamerstoelen is dit allemaal mogelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten designs en kleuren verkrijgbaar.

Afmetingen: zorg dat de stoelen bij je eettafel passen

Voordat je een stoel koop zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met de ruimte, de armleuningen en de tafelregels. Het is handig om eerst rekening te houden met de tafel. Aan een tafel met poten aan de hoeken passen minder stoelen dan aan een tafel met een kruispoot. Stel je hebt een tafel van 250 cm met grote poten, die tafel biedt dan niet de volle 250 cm voor de stoelen. De ruimte tussen de tafelpoten bepaald hoeveel ruimte je hebt voor de stoelen. Bij sommige tafels is het het geval dat de poten naar binnen staan. Dit maakt dat je nog minder ruimte hebt voor de stoelen.

Als je een eetkamerstoel wilt met een armleuning, moet je rekening houden met de hoogte van het tafelblad. De stoel moet namelijk onder het tafelblad passen met het liefst 2 cm tussen het tafelblad en de armleuning. Het is fijn als er een hand tussen de stoel en de tafel past, omdat je dan de stoel makkelijk aan en af van de tafel kan schuiven. Als je een tafel hebt met een grote tafelregel, dan is het handig om een lage stoel te nemen. Het is namelijk prettig om nog ruimte te hebben tussen je benen en de tafelregel, zodat je je af kan zetten zonder ongemakken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks