Tips voor online geld lenen 0 1100

Tips voor online geld lenen

Er is de afgelopen jaren heel wat veranderd op het gebied van geld lenen. Waar dit voorheen nog relatief eenvoudig ging, moet je tegenwoordig toch aan heel wat criteria voldoen voordat je in aanmerking komt. Dit heeft alles te maken met de kredietcrisis. Hier kwamen banken er pas achter hoe belangrijk het is dat iedereen in staat is om leningen en hypotheken af te lossen. Doen ze dit niet, dan komen de banken zelf in de problemen.

Een lening krijgen is lastiger en niet altijd even verantwoord. Er zijn echter ook situaties waarin er geen andere mogelijkheid is. Hierbij geldt: zolang jij in staat bent om de lening inclusief rente af te betalen, dan is er zeker geen reden om dit niet te doen. Zeker niet wanneer de situatie hier nu eenmaal om vraagt. Bijvoorbeeld omdat je plotseling moet verhuizen door een scheiding en hierdoor een geheel nieuwe inboedel moet kopen of omdat je auto het begeven heeft en je simpelweg niet zonder kan.

Bij online geld lenen is het enorm belangrijk dat je voor een lening kiest die bij jou past. Eentje tegen een zo laag mogelijke rente en met goede en verantwoorde voorwaarden. Hier vind je enkele tips die jou hierbij kunnen helpen.

Ga op onderzoek uit

Veel mensen kiezen voor gemak bij het afsluiten van een lening. Wanneer ze informeren bij een autodealer wat er financieel mogelijk is, gaan ze al gauw akkoord met een leenvorm die zij kunnen geven. Vaak zijn ze hier echter minder voordelig mee uit dan wanneer ze zelf een externe lening hadden afgesloten. Kies daarom niet voor gemak, maar ga echt zelf op onderzoek uit. Vraag meerdere offertes op, ga in gesprek met verschillende aanbieders en bekijk hoe je de kosten voor jezelf zo laag mogelijk kunt houden. Door verder te kijken dan je neus lang is, kan je enorm veel geld besparen.

Ga op onderzoek uit

Geef altijd de voorkeur aan spaargeld

Heb je nog een spaarrekening met daarop het benodigde bedrag? Kies er dan in elk geval niet voor om naast het sparen ook nog eens een lening af te sluiten. Geld lenen kost geld. Daardoor is het zonde als je geen gebruik maakt van jouw spaargeld.

Er zijn wel enkele situaties waarbij het verstandiger is om een lening af te sluiten naast je spaargeld. Bijvoorbeeld als je het spaargeld niet direct kunt opnemen en er zelfs een boete of opnamekosten gelden wanneer je dit wel doet. Dan ben je over het algemeen bij een korte lening bijna net zoveel geld kwijt. De keuze is dan snel gemaakt.

Hou je genoeg geld over?

Voordat je een lening kunt afsluiten wordt er altijd een financiële check gedaan. Wanneer deze akkoord is, ben je in staat om te lenen. In sommige gevallen gaat dit echter ook wel eens mis. Wanneer je nu een vast contract hebt, gaan ze er bijvoorbeeld niet vanuit dat je snel je baan verliest. Ze kunnen niet in de toekomst kijken. Jij weet echter meestal wel wat er in de toekomst gaat veranderen. Maak daarom ook voor jezelf een berekening. Hou je straks nog wel voldoende geld over?

Staat er binnenkort bijvoorbeeld gezinsuitbreiding op de planning? Ga je verhuizing? Verwacht je toch werkloos te worden in de nabije toekomst? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden voordat je een lening afsluit.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbel! 0 628

Slimme integraties: haal het meeste uit uw video deurbe

Heb je al een video deurbel geïnstalleerd thuis? Dan ben je vast al onder de indruk van de verbeterde beveiliging en het gemak dat deze slimme apparaten bieden. Maar wist je dat jouw video deurbel nog veel meer kan doen als je deze integreert met andere smart home-apparaten en -systemen? In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele slimme integraties die jouw video deurbel nog functioneler en leuker maken!

Koppel je video deurbel aan slimme verlichting

Stel eens voor: het is laat op de avond en iemand belt aan. In plaats van in het donker te tasten, gaan je slimme lampen automatisch aan zodra de video deurbel beweging detecteert. Zo zorg je voor extra veiligheid en gemak. Merken zoals Philips Hue en LIFX bieden naadloze integratiemogelijkheden met veel populaire video deurbellen, zoals de video deurbel zonder abonnement.

Verbind je video deurbel met een slim slot

Een andere handige koppeling is die tussen de video deurbel en uw slimme slot. Zo kun je bijvoorbeeld de Eufy deurbel verbinden met slimme sloten zoals Nuki of August. Wanneer je via de app ziet wie er voor de deur staat, kun je met een druk op de knop de deur ontgrendelen. Ideaal voor als je gasten verwacht of een pakketje wilt laten afleveren!

Integreer je video deurbel met een smart home-assistent

Heb je een Google Home of Amazon Echo? Koppel deze aan je video deurbel en ontvang meldingen via je slimme luidsprekers! Vraag de assistent wie er voor de deur staat, of bekijk de live videostream op een compatibel scherm. Deze slimme integratie maakt je leven net een beetje gemakkelijker en leuker.

Creëer automatiseringen met IFTTT

IFTTT (If This Then That) is een krachtige service waarmee u allerlei slimme apparaten en services aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je jouw video deurbel verbinden met tal van andere apparaten en acties automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een opname op je beveiligingscamera’s zodra de video deurbel beweging detecteert. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Versterk je beveiliging met een slim alarmsysteem

Wil je nog een stap verder gaan? Integreer de video deurbel met een slim alarmsysteem zoals SimpliSafe of Ring Alarm. Zo kunt je je hele huis beschermen en houdt je alles in de gaten via één gebruiksvriendelijke app. Je video deurbel vormt dan de perfecte aanvulling op de algehele beveiliging.

BPM calculator: wat het is en hoe het werkt? 0 552

BPM calculator wat het is en hoe het werkt

Als autobezitter ben je vast bekend met de term BPM, maar wat betekent het precies? En hoe bereken je de BPM voor jouw auto? Gelukkig is er de BPM calculator, een handige tool waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. We leggen uit wat de BPM is, hoe het werkt en hoe je de BPM calculator kunt gebruiken.

Wat is de BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of geïmporteerde auto. De hoogte van de BPM is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en het bouwjaar van de auto.

Hoe werkt de BPM?

De hoogte van de BPM wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Allereerst wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van de auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Daarnaast wordt gekeken naar de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto zoals deze in de prijslijst van de fabrikant staat vermeld. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger de BPM.

Verder speelt het bouwjaar van de auto een rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de BPM. Dit komt omdat de afschrijving van de auto ook wordt meegenomen in de berekening van de BPM. Ten slotte is de brandstofsoort van de auto van invloed op de hoogte van de BPM. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden gelden andere tarieven dan voor auto’s die op benzine rijden.

Hoe bereken je de BPM?

Het berekenen van de BPM is een ingewikkelde berekening die je waarschijnlijk niet zomaar zelf kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig de BPM voor jouw auto kunt berekenen. Een van deze tools is de BPM calculator.

Hoe gebruik je de BPM calculator?

Het gebruik van de BPM calculator is heel eenvoudig. Je vult de gegevens van jouw auto in, zoals het merk, het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Vervolgens geeft de calculator aan hoeveel BPM je moet betalen voor jouw auto. Let op: dit is een indicatie van de te betalen BPM en geen exacte berekening. De exacte BPM wordt namelijk berekend door de Belastingdienst.

Wanneer gebruik je de BPM calculator?

Je gebruikt de BPM calculator wanneer je een nieuwe auto wilt kopen of wanneer je een auto wilt importeren uit het buitenland. Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je namelijk BPM, en bij de import van een auto moet je ook BPM betalen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel BPM je moet betalen voordat je de auto koopt of importeert.

BPM heeft invloed op totale kosten

Het is belangrijk om de BPM te berekenen omdat dit invloed kan hebben op de totale kosten van de auto. De hoogte van de BPM kan namelijk flink verschillen per auto en het kan lonen om verschillende auto’s met elkaar te vergelijken op basis van de BPM. Door gebruik te maken van een BPM calculator kun je een betere inschatting maken van de totale kosten van de auto en zo een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks