Trouwpak kiezen? Tips van de experts! 0 48

Trouwpak kiezen? Tips van de experts!

Trouwen doe je als het goed is maar een keer, en dan wil je er natuurlijk helemaal top uitzien. Misschien dat je vaker een pak draagt maar het kan ook zomaar zo zijn dat je vrijwel nooit een pak draagt. Is het laatste het geval dan zal je misschien denken welk pak past bij mij, waar moet ik aan denken. Wat voor invloed heeft de keuze van mijn pak op de gasten? De getuigen, je vader en eventuele broers zullen de regels strikt genomen rekening moeten houden met de keuze van jouw pak. Om te kijken welk pak het beste bij je past is het verstandig enkele varianten uit te proberen, doe dit bij een goede trouwpak verkoper zoals bijvoorbeeld Rietbergh. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar tips voor je zodat jij er op je trouwdag perfect uit zal zien.

Wat voor soort pak

Een van de belangrijkste keuzes is de keus welk soort pak je zal dragen. Grofweg heb je vier opties:

  • Smoking
  • Jacquet
  • Rokkostuum
  • colbert en pantalon

Laten we kijken naar de verschillen hierboven genoemde vormen van het pak. We beginnen met de Smoking, dit is het minst formele pak.

Smoking

De Smoking is een twee-delig pak het bestaat uit een broek en een jasje. Het jasje draag je open en bij een Smoking dien je een strik (vlinderdas) te dragen en geen stropdas. De Smoking is zwart, de strik is ook zwart en het overhemd wat je erbij draagt is wit van kleur. Smoking jasjes zijn Shawl dat wil zeggen dat de kraag een band vormt welke geen punten heeft. Hierdoor oogt de Smoking minder strak, opener wat ook tot uiting komt door het openhouden van het jasje. Let wel op dat de riem hierdoor prominent zichtbaar is.

Jacquet

Wil je iets formeler dan kan je kiezen voor een Jacquet. De jas heeft weggesneden voorpanden en is aan de achterkant wat langer. Een Jacquet draag je met een gestreepte broek ga je dus voor deze variant zorg dan dat je de juiste broek erbij kiest. Kies je een Jacquet dan is het gangbaar dat je vader, broer(s) en de getuige ook voor een Jacquet kiezen. Gangbaar is wel dat jouw Jacquet iets afwijkt van de Jacquets van de belangrijke gasten. Overweeg je dus een Jacquet te kiezen bespreek dit dan met de belangrijke gasten en stem de Jacquets af op elkaar. Hierbij dienen de belangrijke gasten allen het zelfde Jacquet te dragen.

Rokkostuum

De meest formele vorm van een pak komt in uiting als een Rokkostuum. Het jasje kenmerkt zich door vrij kort te zijn aan de voorkant en lang aan de achterkant, langer dan bij het Jacquet. De voorpanden zijn strak recht gesneden het is hierdoor een puntig jasje. Rokkostuums hebben een klassieke uitstraling, ze zijn stijlvol, tijdloos en tonen enige status aan. Dirigenten dragen vrijwel altijd een Rokkostuum en ook is het kostuum in gebruik door predikanten en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Colbert en pantalon

Wil je liever iets minder formeel dan kan je altijd kiezen voor een ‘gewoon’ colbert met pantalon. Deze keus geeft je meer vrijheid in kleur, waar de formele pakken vrijwel enkel in een zwarte variant gedragen worden kan je met een colbert en pantalon vele kanten op. Zwart, wit, blauw, aqua de keuze is groot en hangt vooral af van de persoonlijke smaak. Het colbert kan gekozen worden in de Single-breasted stijl (een rij knopen) de Double-breasted (twee rijen knopen vaak aan iedere kant dus meestal vier knopenrijen) en kan in combinatie met een vest waardoor een drie-delig pak ontstaat. De kraag kot in de variaties Notched (meest gangbare kraag stel jezelf een pak voor en de kraag is waarschijnlijk Notched). Peaked/upright, vrijwel identiek aan Notched maar net iets puntiger. Shawl, enkel een band geen punten zoals de Smoking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Woonkamer inrichten: van tv meubel tot speelhoekje!   0 14

Het stylen van de woonkamer is misschien wel de leukste klus als je een nieuwe woning betreedt of je huis een make-over wilt geven. De woonkamer is immers dé plek waar alle mooie momenten zich afspelen. De gezellige avondjes met vrienden en familie, het kijken naar romantische films met je partner of gewoon lekker gamen en genieten van je vrije tijd. De woonkamer is the place to be als je even heerlijk wilt ontspannen. Daarom is het zo belangrijk dat deze goed ingericht wordt. Niet alleen functioneel, maar ook gezellig en sfeervol. Een woonkamer waarin jij je thuis kunt voelen. Toch is het stylen van de woonkamer niet echt een klus waar de meeste mannen op zitten te wachten. Hoe pak je dat immers aan? Wij geven 4 handige styling tips!

1.         Schaf een fijn tv meubel aan

De woonkamer speelt een zeer belangrijke rol binnen de Nederlandse woningen. Vaak is hierbij het tv meubel van groot belang. Televisie kijken doen we immers bijna allemaal en daarbij hoort ook een mooi pronkstuk. Bovendien wordt een tv meubel niet alleen beschouwd als handig hulpmiddel om jouw favoriete apparaat op kwijt te kunnen, maar kan je hiermee ook nog eens een mooi statement maken. Kies daarom jouw tv meubel met zorg uit, dan is een succesvolle inrichting eigenlijk al gegarandeerd!

tv meubel mannen

2.         Wat is de functie van deze ruimte?

Een woonkamer is een woonkamer. Dat zou je misschien zeggen. Toch is de functie van de woonkamer voor iedereen anders. Zo is het voor veel mannen belangrijk dat de woonkamer vooral goed ingericht is op het gamen. Een mooi tv meubel met ruimte voor al je gameconsoles en games, een geweldig audiosysteem en een prettige bank om op te zitten. Dan heeft de fanatieke gamer al genoeg.

Wanneer je echter over een druk gezinsleven beschikt, is het waarschijnlijk belangrijker dat er aan het hele gezin wordt gedacht. Dat de kinderen een rustig hoekje hebben om te spelen en dat er voldoende ademruimte is voor iedereen. Ook als je de woonkamer als studeer- of werkkamer wilt gebruiken, vraagt dit natuurlijk om een andere aanpak. Als het helder is welke functie de woonkamer gaat vervullen, is het ook eenvoudiger om de juiste indeling te maken. Wat is de functie van deze ruimte

3.         Maak een moodboard

Tegenwoordig is het via apps als Pinterest heel makkelijk om een moodboard te maken. Je hoeft niet meer aan de slag met pen en papier, maar je kunt gewoon eenvoudig plaatjes opslaan van woonstijlen die je mooi vindt. Als je alleen woont is het vaak eenvoudig om te shoppen voor nieuwe meubels en decoratieve items. Woon je echter samen of zijn er ook nog kinderen in het spel? Dan wordt het direct een stuk lastiger. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Laat daarom ieder gezinslid een eigen moodboard maken en bekijk later welke overeenkomsten er tussen de verschillende stijlen en kleuren zijn. Zo krijg je een goed idee van welke stijl de woonkamer straks moet hebben.

4.         Laat je adviseren door een deskundige

Koop niet lukraak meubilair en items in een winkel, maar ga echt op zoek naar deskundig advies. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Woonboulevard Poortvliet. Hier kan je rekenen op deskundig advies, waardoor je, als je de winkel verlaat, precies weet hoe je de woonkamer moet stylen en welke tips & tricks je daarbij kunt gebruiken. Zeker als je het zelf lastig vindt om de woonkamer aan te pakken, kan advies winnen van een deskundige een verstandige keuze zijn. Zo geniet jij zeer snel van een woonkamer die een glimlach op je gezicht tovert! Echt thuiskomen!

Vakantie vieren in Kreta? Informatie en leuke tips!  0 64

kreta

Kreta is een toeristentrekpleister. Ieder jaar reizen meer dan honderdduizend Nederlanders af naar dit eiland. Opvallend is dat ook veel Grieken op vakantie gaan naar Kreta. De meeste toeristen reizen tussen april & oktober af naar het eiland. Daarna valt het stil. Heel stil, soms zien we zelfs hele spookdorpen ontstaan. Zeker als een dorpje over weinig cultuur of historische invloeden beschikt, zal deze tijdens de winterperiode verlaten worden. Toch blijft er wel een handjevol toeristen over die ook in de winterperiode het eiland bezoeken. Dan kan je immers in alle rust de hoogtepunten van Kreta onderzoeken. Kortom; Kreta is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming!

Ga jij dit jaar lekker naar Kreta? En wil je goed voorbereid op reis gaan? Wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over Kreta en geven leuke en handige tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Zonovergoten strandbestemming

Het grootste voordeel van Kreta is dat hier werkelijk voor ieder wat wils is. Als je iets van een andere cultuur wilt proeven en je vakantie wilt vullen met uitstapjes kan je hier zeker terecht. Maar ook voor mensen die liever de hele vakantie zonnebaden en van het strand genieten is Kreta de ideale vakantiebestemming.

Zonovergoten strandbestemming kreta

Een vakantie naar Kreta in de zomer staat bijna altijd garant voor warme en mooie vakantiedagen. Gegarandeerd zomerse temperaturen, meer dan honderd langgerekte stranden en drieduizend zonuren per jaar maken dit de ideale vakantiebestemming voor iedere zonneaanbidder.

Huwelijksreis naar Kreta?

Ga je binnenkort trouwen met jouw geliefde? Dan kijk je waarschijnlijk niet alleen uit naar de trouwdag zelf, maar ook naar de dagen die daarna gaan komen. Een huwelijksreis is immers niet zomaar iets. Hier vier je de liefde, ontspan je eindelijk weer eens na de afgelopen stressvolle weken en maanden en maak je herinneringen voor het leven. Daar hoort natuurlijk ook een mooie vakantiebestemming bij. Kreta is hier uitstekend geschikt voor. Op het eiland zelf vind je meer accommodaties die speciaal zijn ingericht op toeristen die hun huwelijksreis hier willen houden.

Feesten op Malia en Chersonissos

Malia en Chersonissos staan wereldwijd bekend als twee geweldige dorpen waar je heerlijk kunt feesten en zonnen. Deze dorpen worden in Kreta dan ook veelvuldig door jongeren bezocht. Dit betekent niet dat je met jouw 30 jaar direct niet meer binnen de doelgroep valt. Er is namelijk voor iedere leeftijd wat te doen. Ook jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken in de talloze zwembaden en bij de verschillende animatieteams die de appartementen en hotels hier rijk zijn.

Chersonissos feesten

Op vakantie met (jonge) kinderen naar Kreta?

Ga je binnenkort met kinderen op vakantie naar Kreta? Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Als je kinderen een leuke vakantie hebben, heb jij dit immers ook. Vaak is het met jonge kinderen niet zo prettig om lange afstanden af te leggen of veel aan sightseeing te doen. Gelukkig zijn er genoeg speciale familieappartementen in Kreta aanwezig. Als je echt in de grotere dorpen gaat kijken, vind je soms zelfs gigantische vakantieparken met luxe zwembaden en de hele dag door entertainment voor de kleintjes. Dat wordt pas écht genieten. Zowel voor papa en mama als de kindjes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks