Trouwpak kiezen? Tips van de experts! 0 241

Trouwpak kiezen? Tips van de experts!

Trouwen doe je als het goed is maar een keer, en dan wil je er natuurlijk helemaal top uitzien. Misschien dat je vaker een pak draagt maar het kan ook zomaar zo zijn dat je vrijwel nooit een pak draagt. Is het laatste het geval dan zal je misschien denken welk pak past bij mij, waar moet ik aan denken. Wat voor invloed heeft de keuze van mijn pak op de gasten? De getuigen, je vader en eventuele broers zullen de regels strikt genomen rekening moeten houden met de keuze van jouw pak. Om te kijken welk pak het beste bij je past is het verstandig enkele varianten uit te proberen, doe dit bij een goede trouwpak verkoper zoals bijvoorbeeld Rietbergh. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar tips voor je zodat jij er op je trouwdag perfect uit zal zien.

Wat voor soort pak

Een van de belangrijkste keuzes is de keus welk soort pak je zal dragen. Grofweg heb je vier opties:

  • Smoking
  • Jacquet
  • Rokkostuum
  • colbert en pantalon

Laten we kijken naar de verschillen hierboven genoemde vormen van het pak. We beginnen met de Smoking, dit is het minst formele pak.

Smoking

De Smoking is een twee-delig pak het bestaat uit een broek en een jasje. Het jasje draag je open en bij een Smoking dien je een strik (vlinderdas) te dragen en geen stropdas. De Smoking is zwart, de strik is ook zwart en het overhemd wat je erbij draagt is wit van kleur. Smoking jasjes zijn Shawl dat wil zeggen dat de kraag een band vormt welke geen punten heeft. Hierdoor oogt de Smoking minder strak, opener wat ook tot uiting komt door het openhouden van het jasje. Let wel op dat de riem hierdoor prominent zichtbaar is.

Jacquet

Wil je iets formeler dan kan je kiezen voor een Jacquet. De jas heeft weggesneden voorpanden en is aan de achterkant wat langer. Een Jacquet draag je met een gestreepte broek ga je dus voor deze variant zorg dan dat je de juiste broek erbij kiest. Kies je een Jacquet dan is het gangbaar dat je vader, broer(s) en de getuige ook voor een Jacquet kiezen. Gangbaar is wel dat jouw Jacquet iets afwijkt van de Jacquets van de belangrijke gasten. Overweeg je dus een Jacquet te kiezen bespreek dit dan met de belangrijke gasten en stem de Jacquets af op elkaar. Hierbij dienen de belangrijke gasten allen het zelfde Jacquet te dragen.

Rokkostuum

De meest formele vorm van een pak komt in uiting als een Rokkostuum. Het jasje kenmerkt zich door vrij kort te zijn aan de voorkant en lang aan de achterkant, langer dan bij het Jacquet. De voorpanden zijn strak recht gesneden het is hierdoor een puntig jasje. Rokkostuums hebben een klassieke uitstraling, ze zijn stijlvol, tijdloos en tonen enige status aan. Dirigenten dragen vrijwel altijd een Rokkostuum en ook is het kostuum in gebruik door predikanten en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Colbert en pantalon

Wil je liever iets minder formeel dan kan je altijd kiezen voor een ‘gewoon’ colbert met pantalon. Deze keus geeft je meer vrijheid in kleur, waar de formele pakken vrijwel enkel in een zwarte variant gedragen worden kan je met een colbert en pantalon vele kanten op. Zwart, wit, blauw, aqua de keuze is groot en hangt vooral af van de persoonlijke smaak. Het colbert kan gekozen worden in de Single-breasted stijl (een rij knopen) de Double-breasted (twee rijen knopen vaak aan iedere kant dus meestal vier knopenrijen) en kan in combinatie met een vest waardoor een drie-delig pak ontstaat. De kraag kot in de variaties Notched (meest gangbare kraag stel jezelf een pak voor en de kraag is waarschijnlijk Notched). Peaked/upright, vrijwel identiek aan Notched maar net iets puntiger. Shawl, enkel een band geen punten zoals de Smoking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote kortingsacties: zo vind jij de beste deal! 0 16

Grote kortingsacties- zo vind jij de beste deal!

Er zijn zowel online als in de winkels regelmatig grote kortingsacties te vinden. Vaak zien we deze bijvoorbeeld in het voor- en najaar, maar ook op speciale dagen zoals Black Friday. Dit lijkt dan ook het juiste moment om je slag te slaan. Maar is dat wel zo?

In de praktijk blijken veel acties eigenlijk een beetje tegen te vallen. Consumenten kunnen de verleiding van speciale acties niet weerstaan en vervolgens blijkt de prijs helemaal niet zo ver gezakt te zijn. Gelukkig geldt dit zeker niet voor alle acties. Wanneer je de kortingscodes goed in de gaten houdt en de actiedagen grondig onderzoekt, weet jij het kaf van het koren te onderscheiden en sluit je al snel de beste deal. Wij geven enkele tips!

Vergelijk prijzen

Een paar keer per jaar worden er in vrijwel alle winkels grote sales gehouden. Daarom kan het verstandig zijn om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms willen winkeliers namelijk wel eens een slim trucje toepassen om zo de korting hoger te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Zo berekenen ze vaak een kortingspercentage van de adviesprijs, terwijl ze deze normaal gesproken niet hanteren en hier al onder gaan zitten. Hierdoor lijkt de korting veel gunstiger, terwijl je eigenlijk maar enkele euro’s tot helemaal niets bespaart.

kortingen

Let tevens op de prijshistorie van de winkel. In sommige situaties zien we dat winkeliers hun prijzen in aanloop naar de kortingsactie verhogen en vervolgens op de dag zelf een spectaculaire prijsdaling laten zien. Dit terwijl de waarde van de korting eigenlijk zwaar tegenvalt. Door op de prijshistorie te letten, bespaar jij jezelf een grote teleurstelling.

Let op de online acties

Vaak wacht men tot de acties ook in de winkel gelden, maar weten ze niet dat diezelfde actie online al een tijdje aan de gang is. Let daarom altijd op de acties die online gelden, zodat je producten die snel verkocht worden al gauw op de kop kunt tikken. Anders loop je het risico dat het aanbod in de winkel zeer beperkt is en je uiteindelijk nog misgrijpt. Bovendien zien we dat de acties online vaak gunstiger zijn, omdat je deze ook kunt combineren met andere kortingscodes of de prijzen van andere aanbieders gemakkelijker kunt vergelijken.

Let op de online acties

Sluit je aan bij een community

Iedereen is dol op koopjes! Daarom is het niet gek dat je op veel forums een overzicht van koopjes van dat moment kunt vinden. Hier wisselen online shoppers vaak handige tips uit, waardoor jij altijd weet waar je een specifiek item voor de laagste prijs kunt kopen. Dit lever dan ook een schat aan waardevolle informatie op. Schroom je daarom niet om je aan te sluiten bij een community, maar doe er je voordeel mee. Wanneer je het slim speelt, zal je merken dat je enorm veel geld kunt besparen. Van elektronica en meubels tot kleding en accessoires; werkelijk alles is online voor een mooie prijs te vinden. Als je maar weet waar je moet zoeken. Andere koopjesjagers helpen jou hier graag bij!

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is 0 31

Waarom bowlen het ideale bedrijfsuitje is

Bij een bedrijfsuitje hoort inspanning en competitie. Zo ontstaat er sfeer, zeker na afloop. De bal komt aan het rollen als je beweegt, oplet, en een wedstrijdgevoel krijgt. Die competitie kan ook op de werkvloer geen kwaad. Wil je een groepsverband creëren tussen al je collega’s, dan bezoek je hiervoor een gave bowlingbaan. Dat is All American Bowling in Noordwijkerhout. Hier ga je met je collega’s de strijd aan tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays.

Actie!

Het is tijd voor actie! Op de bowlingbaan, maar ook op het financiële vlak! Met een gezelschap kun je gratis bowlen! Reserveer vanaf 4 personen in het All American Grill restaurant, dan mag je gratis de baan op. Dat je meteen na het bowlen lekker kunt eten en drinken, is goud waard: zo hou je de sfeer vast. Het restaurant is dan ook populair bij veel bedrijven die een leuk bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout zoeken. Vanaf 2 september tot en met april 2020, kun je elke maandag tot en met donderdag gratis bowlen.

Fraai, opzwepend en modern

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de beste bowlingbaan is die je hebt bezocht. Want deze is fraai, opzwepend en modern. De inrichting is hedendaags, met trendy decoratie, en compleet met diverse licht- en geluidseffecten die je in het spel trekken. Pakkend is ook het overzichtelijke digitale scorebord, dat je van tevoren laat instellen met de namen van je spelers en teams.

modern bowlen

Vers en riant eten

De beste afsluiting van je bedrijfsfeestje in Noordwijkerhout is eten op de Amerikaanse manier. Kies uit diverse verse vis- en vleesproducten. Zoals de All American Burger Hamburger, de Texas ribs of fish and chips. Ook kun je kiezen voor diverse plate-grill-deals en zo zelf alles aan tafel grillen! Daarnaast zijn er natuurlijk groenten, sauzen en broodjes. Na afloop doe je je te goed aan het dessertbuffet. Dat is onbeperkt scheppen in ijs, vers fruit, warme kersen, chocolade en slagroom!

Juist voor bedrijven

Bowlingcentrum All American Bowling is de aangewezen bestemming voor bedrijfsuitjes. Je rijdt gemakkelijk naar deze bowling in het Flamingo’s Partycenter. De verschillende speciale bowling-arrangementen zijn zeer voordelig. Tijdens de Free Bowling Dinner Deal Weekdays kun je met minimaal vier personen gratis bowlen. En het restaurant voorziet in de keuze uit wel zes verschillende gerechten.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks