Trouwpak kiezen? Tips van de experts! 0 576

Trouwpak kiezen? Tips van de experts!

Trouwen doe je als het goed is maar een keer, en dan wil je er natuurlijk helemaal top uitzien. Misschien dat je vaker een pak draagt maar het kan ook zomaar zo zijn dat je vrijwel nooit een pak draagt. Is het laatste het geval dan zal je misschien denken welk pak past bij mij, waar moet ik aan denken. Wat voor invloed heeft de keuze van mijn pak op de gasten? De getuigen, je vader en eventuele broers zullen de regels strikt genomen rekening moeten houden met de keuze van jouw pak. Om te kijken welk pak het beste bij je past is het verstandig enkele varianten uit te proberen, doe dit bij een goede trouwpak verkoper zoals bijvoorbeeld Rietbergh. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar tips voor je zodat jij er op je trouwdag perfect uit zal zien.

Wat voor soort pak

Een van de belangrijkste keuzes is de keus welk soort pak je zal dragen. Grofweg heb je vier opties:

  • Smoking
  • Jacquet
  • Rokkostuum
  • colbert en pantalon

Laten we kijken naar de verschillen hierboven genoemde vormen van het pak. We beginnen met de Smoking, dit is het minst formele pak.

Smoking

De Smoking is een twee-delig pak het bestaat uit een broek en een jasje. Het jasje draag je open en bij een Smoking dien je een strik (vlinderdas) te dragen en geen stropdas. De Smoking is zwart, de strik is ook zwart en het overhemd wat je erbij draagt is wit van kleur. Smoking jasjes zijn Shawl dat wil zeggen dat de kraag een band vormt welke geen punten heeft. Hierdoor oogt de Smoking minder strak, opener wat ook tot uiting komt door het openhouden van het jasje. Let wel op dat de riem hierdoor prominent zichtbaar is.

Jacquet

Wil je iets formeler dan kan je kiezen voor een Jacquet. De jas heeft weggesneden voorpanden en is aan de achterkant wat langer. Een Jacquet draag je met een gestreepte broek ga je dus voor deze variant zorg dan dat je de juiste broek erbij kiest. Kies je een Jacquet dan is het gangbaar dat je vader, broer(s) en de getuige ook voor een Jacquet kiezen. Gangbaar is wel dat jouw Jacquet iets afwijkt van de Jacquets van de belangrijke gasten. Overweeg je dus een Jacquet te kiezen bespreek dit dan met de belangrijke gasten en stem de Jacquets af op elkaar. Hierbij dienen de belangrijke gasten allen het zelfde Jacquet te dragen.

Rokkostuum

De meest formele vorm van een pak komt in uiting als een Rokkostuum. Het jasje kenmerkt zich door vrij kort te zijn aan de voorkant en lang aan de achterkant, langer dan bij het Jacquet. De voorpanden zijn strak recht gesneden het is hierdoor een puntig jasje. Rokkostuums hebben een klassieke uitstraling, ze zijn stijlvol, tijdloos en tonen enige status aan. Dirigenten dragen vrijwel altijd een Rokkostuum en ook is het kostuum in gebruik door predikanten en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Colbert en pantalon

Wil je liever iets minder formeel dan kan je altijd kiezen voor een ‘gewoon’ colbert met pantalon. Deze keus geeft je meer vrijheid in kleur, waar de formele pakken vrijwel enkel in een zwarte variant gedragen worden kan je met een colbert en pantalon vele kanten op. Zwart, wit, blauw, aqua de keuze is groot en hangt vooral af van de persoonlijke smaak. Het colbert kan gekozen worden in de Single-breasted stijl (een rij knopen) de Double-breasted (twee rijen knopen vaak aan iedere kant dus meestal vier knopenrijen) en kan in combinatie met een vest waardoor een drie-delig pak ontstaat. De kraag kot in de variaties Notched (meest gangbare kraag stel jezelf een pak voor en de kraag is waarschijnlijk Notched). Peaked/upright, vrijwel identiek aan Notched maar net iets puntiger. Shawl, enkel een band geen punten zoals de Smoking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 18

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 28

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks