Vanaf het werk je woning veilig stellen met een IP camera 0 76

Vanaf het werk je woning veilig stellen met een IP camera

Je trekt de deur achter je dicht en sluit het veiligheidsslot goed af. Je stapt in de auto en rijdt naar je werk. Toch bekruipt je een gevoel van onzekerheid. Is alles veilig thuis? Vorige week is er nog ingebroken bij de buren op de hoek, heb je zelf de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen? Met een draadloze IP camera kun je ook vanaf het werk jouw huis in de gaten houden. Een smart home werkt namelijk ook buiten de woning!

Wat is een IP camera?

IP staat voor Internet Protocol, een draadloze IP camera is in staat om de beelden direct beschikbaar te stellen via een vast internet adres. Alleen de eigenaar die in het bezit is van de gebruikersnaam en het wachtwoord kan deze beelden bekijken, via een mobiele app of via de browser van de computer. In tegenstelling tot een lokaal netwerk ben je niet gebonden aan huis om de camerabeelden te monitoren. Door de camera te koppelen aan een alarmsysteem en andere smart home toepassingen kun je de gehele woning optimaal beveiligen én beheren vanaf het werk, op vakantie of wanneer je in de file staat.

Wat is een IP camera?

Smart home beveiliging

Een slimme woning is een veilige woning, tenminste wanneer je de smart home inricht met de juiste apparaten en software. Een draadloze wifi verbinding is handig omdat je geen draden hoeft te trekken, zo kun je een draadloze IP camera op iedere gewenste locatie installeren. Je kunt deze camera koppelen aan een centraal alarmsysteem zodat je acties kunt instellen wanneer het alarm geactiveerd wordt. Dit kan lokaal zijn, je zult ook een notificatie ontvangen op je eigen smartphone en zelfs via SMS wanneer je niet beschikt over een internetverbinding.

5 tips voor een veilige woning

Nu je geïnvesteerd hebt in een alarmsysteem met een draadloze IP camera zul je wellicht op zoek gaan naar andere mogelijkheden om de smart home verder uit te breiden met veilige toepassingen die daarnaast ook nog het wooncomfort zullen verhogen. Met onderstaande vijf tips combineer je veiligheid met comfort:

1. Zorg dat de woning bewoond lijkt

Wanneer een woning bewoond lijkt vermindert de kans op inbraak enorm. Dit kun je realiseren met verlichting en gordijnen. De lampen aan laten staan terwijl je afwezig bent, of de gordijnen dicht laten zijn typische signalen dat er niemand thuis is. Door slimme verlichting te installeren die gekoppeld wordt aan een lichtsensor zullen de lampen automatisch inschakelen wanneer de zon onder gaat, en zelfs wanneer het betrekt tijdens een storm. Dat geldt ook voor de gordijnen, die kun je met een elektrische gordijnrails eenvoudig automatiseren.

2. Overweeg een IP deurbel te installeren

Ben je vaak van huis en komen er regelmatig mensen aan de deur die je wilt spreken? Installeer dan een IP deurbel. Je kunt er de deur niet mee openen, je kunt wel met de persoon aan de deur spreken alsof je in huis bent. Zo lijkt de woning bewoond, en kun je instructies geven aan een bezorger of een verkoper afwimpelen. Verdachte figuren leg je direct vast met de ingebouwde camera.

3. Een alarm hoeft geen geluid te maken

Vaak is een alarm bedoeld om inbrekers af te schrikken, soms wil je eerst zelf op de hoogte gesteld worden. Dat is een voordeel met een slimme en draadloze IP camera, je bepaalt zelf wat er moet gebeuren na activatie van de camera. Er kan een luid alarm afgaan, of er wordt eerst een melding gestuurd naar de mobiele toestellen van de gezinsleden. Vervolgens kun je bepalen wat de beste vervolgactie is.

4. Zorg dat alle gezinsleden erbij betrokken worden

Zowel volwassenen als kinderen moeten op de hoogte zijn van de beveiliging in en rond de woning, en ermee om kunnen gaan. In eerste instantie bepaal je samen de juiste handelswijze wanneer een alarm geactiveerd wordt, en indien mogelijk leg je ook de werking van de smart home security toepassingen uit. Stel een noodplan op waar alle gezinsleden van op de hoogte zijn, dat geldt ook voor gevaren van binnen zoals brand in huis. Er zijn slimme rookmelders te koop die je aan het centrale systeem kunt koppelen, je kunt bij gevaar in huis elektronische sloten automatisch laten ontgrendelen.

5. Houd je aan de regels

Bij het installeren van een draadloze IP camera die de buitenzijde van de woning vastlegt zul je rekening moeten houden met de wetgeving. Zo mag je niet meer vastleggen als je eigen terrein, wanneer er een stukje tuin van de buren te zien is kun je ze hierover informeren. Daarnaast moet iedereen die in beeld komt inclusief inbrekers op de hoogte gesteld worden van het feit dat ze gefilmd worden, bijvoorbeeld door een bordje bij de stoep. Wanneer je dit nalaat kunnen de beelden die vastgelegd worden niet gebruikt worden tijdens een juridische zaak.

Bron: https://shop.somfy.be/ip-camera

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 leuke dingen om te doen in de vakantie 0 14

3 leuke dingen om te doen in de vakantie

Alhoewel half Nederland alweer de koffers op zolder hebben gezet en met frisse tegenzin aan het werk zijn gegaan, zijn er ook nog enkele mazzelaars die nu nog reikhalzend uitkijken naar hun vakantie. Buiten het hoogseizoen op vakantie gaan kent veel voordelen. Allereerst bespaar je zo natuurlijk een heleboel geld. Het scheelt al gauw honderden euro’s als je buiten het seizoen op vakantie gaat. Daarnaast is het ook nog eens veel minder druk op vakantiebestemmingen, waardoor je niet letterlijk ‘over de koppen’ hoeft te lopen.

Maar wat als je nog helemaal geen plannen hebt gemaakt? Als de vakantieperiode op je werk al wel is vastgelegd, maar je inmiddels nog steeds geen idee hebt hoe je deze gaat indelen? Dan maak je natuurlijk gebruik van dit artikel! Hierin zetten wij 3 leuke dingen op een rijtje om te doen in jouw vakantie.

1.         Boek een last minute

Nog steeds geen vakantie geboekt? Maar ben je binnenkort wel enkele weken vrij? Waarom dan thuis zitten als je ook nog een last minute kunt boeken? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de dublin library, ontdek Londen of zoek gewoon nog even lekker de zon op om aan jouw najaarstint te werken.

Door last minute te boeken kun je jezelf niet alleen verrassen met een flitsvakantie, maar is het ook nog eens mogelijk om veel geld te besparen. Zeker wanneer je alleen of slechts met twee personen reist, zijn er genoeg last minutes te vinden. Hierbij gaat het vaak om zitplaatsen in het vliegtuig die anders leeg blijven of hotelkamers die ze met man en macht proberen vol te maken om het najaar door te komen. Hierdoor profiteer je van fijne kortingen en scherpe prijzen. Dat is nog eens leuk op vakantie gaan!

2.         Opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd

Natuurlijk kun je die extra vrije tijd ook productief inzetten. Kijk daarom eens rond in huis en bedenk wat er allemaal gedaan moet worden om deze een beetje ‘leefbaar’ te maken. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Doe daarom klusjes die lang blijven liggen of ga gewoon aan de schoonmaak. Je partner zal je niet alleen heel erg dankbaar zijn, maar je zal ook nog eens merken dat het enorm veel rust geeft.

Wees niet bang: dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele vakantie alleen maar met een poetsdoek in je hand staat. Natuurlijk mag je ook gewoon genieten van je vrije tijd, maar het zal je zeker helpen om je hoofd leeg te maken zodat je met een fris gevoel het nieuwe werkjaar kunt beginnen.

3.         Ontdek Nederland

Waarom denken Nederlanders toch altijd dat ze alles al hebben gezien? We beschikken vaak over enige vorm van arrogantie, waardoor we denken dat er niets meer te ontdekken valt in ons kikkerlandje. Niets is echter minder waar. Ook in eigen land kun je enorm veel nieuwe plekjes en bezienswaardigheden bezoeken. Doe maar een search online of trommel je vrienden op om er gewoon eens lekker op uit te trekken. Een bierbrouwerij bezoeken en jouw vakantie kan al niet meer stuk. Ontdek en geniet!

Eetkamerstoelen uitzoeken: waar let je op? Tips! 0 14

Zoals we allemaal weten hebben wij natuurlijk een goede stoel nodig om op deze manier onze rug gezond kunnen houden en wij niet later complicaties oplopen door op de verkeerde manier gezeten te hebben. Er zijn vele mogelijkheden qua soorten stoelen.

Verschillende soorten eetkamerstoelen: van goedkoop tot luxe

Er zijn heel veel verschillende soorten stoelen en prijsklassen. De prijs kan verschillen van €30,31 tot €400,- per stoel. Het comfort verschilt heel erg per stoel. De ene persoon vindt de ene stoel fijn om in te zitten, terwijl een hele andere smaak heeft qua comfort van de stoel. Neem bijvoorbeeld de Vaile eetkamerstoel Liv. Deze stoel is gemaakt van hout. Houten eetkamerstoelen hebben over het algemeen een hardere zitting dan stoelen gemaakt van stof. Een voorbeeld van een stoel met een zitting van stof is de Dost eetkamerstoel Puik. Deze stoel is van stof gemaakt, dus heeft deze stoel een veel zachtere zitting dan die van hout. Tussen deze twee comfortklassen zit ook nog leer. Een voorbeeld van zo’n stoel is de Rivièra Maison Eetkamerstoel ‘George’ Pellini. Deze stoel heeft een zitting van leer en zit dus qua comfort tussen de houten en de stoffen stoel in.

Houten eetkamerstoelen

Interieur: welke stijl past in jouw interieur?

Het design en de kleur van een stoel is heel belangrijk als het gaat om het interieur van je huis. Qua interieur zijn er heel veel verschillen in smaak. De ene houdt meer van het standaard zwart of wit met een standaard design qua stoel en een ander houdt weer meer van een stoel met een apart design of een aparte kleur en nog een ander houdt van een mix tussen standaard en apart. Met deze velvet eetkamerstoelen is dit allemaal mogelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten designs en kleuren verkrijgbaar.

Afmetingen: zorg dat de stoelen bij je eettafel passen

Voordat je een stoel koop zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met de ruimte, de armleuningen en de tafelregels. Het is handig om eerst rekening te houden met de tafel. Aan een tafel met poten aan de hoeken passen minder stoelen dan aan een tafel met een kruispoot. Stel je hebt een tafel van 250 cm met grote poten, die tafel biedt dan niet de volle 250 cm voor de stoelen. De ruimte tussen de tafelpoten bepaald hoeveel ruimte je hebt voor de stoelen. Bij sommige tafels is het het geval dat de poten naar binnen staan. Dit maakt dat je nog minder ruimte hebt voor de stoelen.

Als je een eetkamerstoel wilt met een armleuning, moet je rekening houden met de hoogte van het tafelblad. De stoel moet namelijk onder het tafelblad passen met het liefst 2 cm tussen het tafelblad en de armleuning. Het is fijn als er een hand tussen de stoel en de tafel past, omdat je dan de stoel makkelijk aan en af van de tafel kan schuiven. Als je een tafel hebt met een grote tafelregel, dan is het handig om een lage stoel te nemen. Het is namelijk prettig om nog ruimte te hebben tussen je benen en de tafelregel, zodat je je af kan zetten zonder ongemakken.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks