Verschillen single malt & blended whisky 0 30

single malt & blended whisky

Je vraagt je misschien af wat nu precies het verschil is tussen een single malt whisky en een blended whisky. De termen zorgen voor veel misverstand en vandaar dat we je perfect zullen uitleggen wat het verschil is tussen deze twee vormen van whisky. We zullen ook ingaan op de variant single cask om je kennis compleet te maken.

Single malt whisky

Single malt whisky is een mix van verschillende whisky’s welke uit een destilleerderij komen. De benaming single staat zo dus voor het hebben van een destilleerderij. Vaak heeft men onterecht de mening dat (single) malt geen whisky mix is maar een (single) malt is dus wel degelijk een mix. Eigenlijk kunnen we stellen dat de meeste whisky’s een mix zijn. Zowel de (single) malt en de blended whisky’s zijn mixen en samen zijn ze goed voor rond de 90% van alle whisky’s. Er zijn ook whisky’s welke geen mix zijn tussen meerdere whisky’s echter zijn het er niet erg veel. Een (single) malt whisky komt uit een destilleerderij maar kan een mengsel zijn van meerdere whisky’s uit de zelfde destilleerderij. Het kunnen twee of meer whisky’s zijn welke samen een (single) malt worden. Het mixen gebeurt ter bevordering van de smaak net als bij de blended whisky’s. Op deze manier kan een destilleerderij meerdere vrij uniek smakende whisky’s verkrijgen uit de whisky die ze in de destilleerderij maakt.

Single malt whisky

Blended whisky

Blended whisky is een whisky gemaakt uit verschillende whisky’s net als de (single) malt dus maar in tegenstelling tot de singe malt komen de whisky’s uit verschillende destilleerderijen. De term blenden staat dus qua whisky voor het mixen van whisky uit verschillend destilleerderijen en niet zo zeer voor het mixen van de whisky zelf. Dit omdat de meeste whisky mixen zijn zoals we hierboven al aangaven. De reden voor het mixen uit verschillende destilleerderijen is dat er zo meer smaken te creeren zijn. Een blended whisky gemaakt van de beste vaten van verschillende destilleerderijen kan soms van veel grotere kwaliteit zijn dan een (single) malt. Vaak denken mensen echter dat (single) malt whisky’s per definitie beter zijn dan blended whisky omdat ze niet op de hoogte zijn dat beide een mix zijn.

Blended whisky

Single cask whisky

Single cask whisky is de enige vorm van whisky welke niet bestaat uit een mix van verschillende whisky. De single cask komt uit een destilleerderij en uit een vat. De whisky heeft een unieke smaak, afhankelijk van de soort whisky en het soort vat maar ook de duur van de rijptijd speelt een rol in de smaak. Er zijn weinig destilleerderijen welke single cask whisky maken. Een voorbeeld van een destilleerderij welke dit soort whisky maakt is: De Balvenie distilleerderij. Single barrel whiskey maakt men echter wel vaker. Het verschil zit hem vooral in de locatie. Whisky komt uit Schotland waar whisky uit een vat single cask heet. Komt de Whisky niet uit Schotland dan schrijft men het als Whiskey met een extra ‘e’. Een cask (vat) noemt men buiten Schotland een barrel, de meeste single barrel whiskey komt dus niet uit Schotland maar uit de Verenigde Staten. Dit houd niet in dat alle single barrel whiskey uit de Verenigde staten komt, de Ieren noemen hun single cask whisky namelijk ook: single barrel whiskey.

Samenvatting

De (single) malt whisky is een mix van whisky’s uit een destilleerderij. Blended whisky is een mix van whisky’s uit verschillende destilleerderijen. Single cask whisky is geen mix maar whisky uit een vat. Buiten Schotland schrijft men whisky als whiskey en in plaats van cask gebruikt men buiten Schotland barrel. De meeste whisky en whiskey zijn een mix uit verschillende whisky of whiskey’s. In de Verenigde Staten maakt men vaker whiskey welke geen mix is dan in Schotland.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Patchkast kopen? 0 19

patchkast kopen

Op zoek naar een patchkast? Bij Patchkast.com beschikken ze over een groot assortiment patchkasten en bijpassende accessoires. Een patchkast is onmisbaar voor iedere onderneming. De kast zorgt er namelijk voor dat servers en andere apparatuur beschermd worden. Het is binnen een organisatie belangrijk dat alles goed geregeld is, een patchkast is dus van groot belang. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden van een patchkast kopen? Lees dan nu deze blog.

Patchkasten in verschillende maten

Wensen verschillen en daarom biedt Patchkast.com ook verschillende soorten patchkasten. De hoogte van een patchkast wordt aangegeven in units. Op deze manier is makkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het is aan te raden om een kast met meer units aan te schafen met oog op de toekomst. Hierbij beschikken ze ook over verschillende accessoires die je hiermee kan combineren. In het assortiment vindt u onder andere de volgende patchkasten: 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Daarnaast worden er ook allerlei accessoires aangeboden, zodat elke patchkast goed kan functioneren in iedere onderneming.

Patchkast verschillende maten

Profiteer van de voordelen van Patchkast.com

Bent u van plan een patchkast te kopen bij Patchkast.com? Dan zijn er diverse voordelen waarvan u profiteert. Er werken specialisten die u graag adviseren over de verschillende patchkasten en daarbij voor u de beste uitkiezen. Een verkeerde patchkast kopen zal dus niet snel gebeuren. Plaats uw bestelling op werkdagen voor 16:00 en de volgende werkdag zal deze verzonden worden. Om de kwaliteit van de patchkasten te bewaken wordt ieder product gecontroleerd voordat het verzonden wordt.

Koop nu uw patchkast

Wilt u er ook voor zorgen dat het hart van uw organisatie goed klopt? Aarzel dan niet langer en koop een patchkast bij Patchkast.com. Hoe u dit doet? Bekijk snel de website van Patchkast.com en maak een keus uit de verschillende patchkasten. Heeft u hiervoor hulp nodig, dan zullen de specialisten van het Patchkast.com u te woord staan en alle nodige informatie verschaffen, die u nodig heeft om een juiste aankoop te doen. Neem dus snel contact op met Patchkast.com!

Wat is een NLP opleiding? 0 18

Wat is een NLP opleiding?

Heb je vaker gehoord van een NLP opleiding maar weet je eigenlijk niet precies wat het is? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hierin worden verschillende opleidingen en trainingen geboden. Communiceren is een belangrijk element in het leven, thuis maar ook op het werk. Niet alleen is communicatie erg belangrijk, maar ook je gehele persoonlijke ontwikkeling, je zelfverzekerdheid en je gedrag. Handig dus om eens een opleiding te volgen met jouw collega’s, zodat jullie gezamenlijk nieuwe successen kunnen behalen.

Een NLP opleiding volgen

Bij NLP-NU kun je een NLP opleiding volgen. Het is belangrijk om vooral een persoonlijke ontwikkeling te maken, die je vervolgens kunt toepassen op zakelijk gebied. Het communiceren met collega’s en klanten is namelijk erg belangrijk. Er wordt veel ingespeeld op de interactie met de groep, waardoor ook de teambuilding wordt versterkt. Je zelfvertrouwen, daadkracht, commitment en resultaten zullen groeien na deze opleiding. Dit wil toch iedereen? Je krijgt bij NLP-NU in ieder geval een persoonlijke benadering, terwijl je in groepen van 10-15 mensen komt. Je kunt er ook zeker van zijn dat je veel zult leren tijdens deze opleiding.Nadat je de opleiding hebt afgerond krijg je een gecertificeerd diploma. Mooi meegenomen toch?

Welke opleidingen zijn er?

Bij NLP-NU kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdaagse opleidingen beschikbaar. Zo heb je de 6-daagse opleiding, 12-daagse opleiding en 17-daagse opleiding. De 6-daagse opleiding wordt aangeraden als je zakelijk beter wilt presteren en inspireren. Maar wat kun je nou precies zakelijk met deze opleiding? Je kunt mensen sneller inschatten, je leert beter leiding geven, laat mensen boven zichzelf uitstijgen door een betere teamontwikkeling en leer effectief te worden.

Welke opleidingen zijn er?

Neem nu contact op

Weet je niet welke opleiding jij moet kiezen? Neem dan even contact met de specialisten op en zij kunnen je er meer over vertellen. De goede opleiding kiezen is namelijk wel belangrijk.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks