Voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten? 0 197

voetbal schoenen kopen

Zijn je huidige voetbalschoenen aan vervanging toe of pak je binnenkort weer je geliefde sport op en kan je wel nieuwe schoenen gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk druk op zoek naar hét perfecte paar. Goed zo, want je weet wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Als jij de juiste schoenen aanschaft, weet je in elk geval zeker dat je goed voorbereid op het voetbalveld verschijnt.

Vol goede moed loop je dan ook een sportschoenenwinkel binnen. Als je je ogen langs het brede assortiment laat gaan, schiet je plotseling te binnen dat je geen idee hebt waar je op moet letten? Waarom zouden die nike voetbalschoenen beter zijn dan een exemplaar van een onbekend merk? Is het überhaupt verstandig om enkel op het merk te letten? Wij geven enkele richtlijnen waar jij op moet letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen. Zo maak je zeker de juiste keuze!

Speel je op kunstgras of echt gras?

Op welke ondergrond speel je? Dat is de eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden als je goede voetbalschoenen zoekt. Zo is het bij kunstgras niet toegestaan om met stalen noppen het veld op te gaan. Dan zou je zeggen dat de keus eenvoudig gemaakt is. Speel je op echt gras, dan speel je op stalen noppen voor een betere grip. Speel je op kunstgras, dan kies je voor rubberen of plastic noppen zodat het gras niet beschadigd.

voetbal schoenen kopen kunstgras

Zo simpel is het echter niet altijd. Zo zijn er veel voetballers die een grote variëteit aan velden tegen komen. Betekent dit dan dat je verschillende voetbalschoenen in huis moet halen? Welnee! Ook hiervoor is een goede oplossing bedacht. Hierbij denken wij voornamelijk aan voetbalschoenen met een FG-zool. FG staat voor Firm Ground. Deze kan echter op iedere ondergrond gebruikt worden. Zo ben je op ieder veld voorzien van de juiste paar schoenen!

Leer of synthetisch?

De meeste voetbalschoenen worden tegenwoordig van leer of synthetische stof gemaakt. Vooral synthetische voetbalschoenen zijn tegenwoordig enorm populair. Dit komt vooral doordat de schoenen makkelijker te onderhouden zijn en goed tegen slecht weer kunnen. De ontwikkelingen in synthetische voetbalschoenen staan niet stil. Toch krijgen de meest doorgewinterde voetballers nog steeds geen genoeg van echte leren schoenen.

Leren schoenen zijn van oudsher dé ultieme voetbalschoenen. Deze vormen zich gemakkelijk naar je voeten en voelen ontzettend soepel aan. Veel voetballers geven aan dat ze het gevoel veel subtieler vinden, waardoor ze prettiger zijn om mee te voetballen. Leren voetbalschoenen zijn bij alle bekende merken wel verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende adidas voetbalschoenen in leer variant, maar ook bij Nike en Puma zie je dit bekende materiaal terug. Natuurlijk beschikken leren voetbalschoenen niet alleen voordelen. Zo zijn ze minder goed bestand tegen water en hebben ze meer onderhoud nodig.

Welke kleur past bij jouw voetbaltenue?

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voetbalschoenen over de juiste uitstraling beschikken. Hierbij speelt ook de kleur van de schoenen een grote rol. Belangrijk is wel dat deze bij jouw voetbaltenue past. Wil je voor een flitsend kleurtje kiezen? Bedenk dan eerst goed of deze wel matchen bij jouw tenue. Speel je liever op safe? Kies dan voor zwarte of witte schoenen. Die passen immers bij elk tenue!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks