Voorkom werkstress en ga op zoek naar afleiding 0 631

Voorkom werkstress en ga op zoek naar afleiding

De stapel werk wordt alsmaar groter, je hebt geen overzicht meer en kan niet terugvallen op collega’s. De werkdruk neemt toe en slaat uiteindelijk om in ongezonde werkstress. Werkstress kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Zorg dat je deze signalen op tijd herkent, zodat stress op het werk zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Soms is het belangrijk om het werk even helemaal los te laten. In dit artikel bespreken we hoe je werkstress kan verminderen of voorkomen.

Het ontstaan van werkstress

Werkstress kan verschillende oorzaken hebben. Het is zowel voor de werknemer als werkgever belangrijk om te weten waar de stress vandaan komt. In veel gevallen wordt werkstress veroorzaakt door een hoge werkdruk. Misschien verwacht je het niet, maar werkstress kan ook ontstaan door te makkelijk werk. Werknemers missen uitdaging in hun werk, wat een reden kan zijn voor werkstress. Maar er zijn natuurlijk nog meer oorzaken. Een slechte werksfeer, gebrek aan waardering en de persoonlijkheid van de werknemer kunnen ook een rol spelen. Iedereen reageert anders op bepaalde situaties. Voor de een kan iets een uitdaging zijn, terwijl het voor de ander kan leiden tot stress.

Hoe kan je werkdruk verminderen? 

Werkdruk kan verminderd worden. Bespreek de situatie met je leidinggevende of werkgever. Door het vroegtijdig aan te geven, kan een burn-out mogelijk voorkomen worden. Het zou fijn zijn als je mee kan beslissen over de manier waarop jij je werk uitvoert. Een leidinggevende of werkgever kan de controle wat loslaten en jou de mogelijkheid geven om je eigen tijd in te delen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van je planning, waarbij je zelf de volgorde van de taken kan bepalen. Misschien kom je er wel achter dat het voor jou beter is om je werk heel anders te organiseren. Hierdoor kan je erachter komen dat je simpelweg te veel taken hebt en hiervan een aantal aan je collega’s kan overdragen. Hiervoor kan je steun vragen van je collega’s en leidinggevende.

Hobby’s

Als je last hebt van werkstress denk je misschien niet aan je hobby en voer je hem ook niet uit. Maar toch kan een hobby je juist op dit soort momenten helpen. Je kan je gedachten even van je afzetten en meer ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat werkstress afneemt als we iets doen wat we leuk vinden. Zo is sporten een goede hobby om stress te verminderen. Sporten verlaagt het stresshormoon, geeft je meer energie en zorgt voor ontspanning. Vaak zien we dat sportscholen een welkomstgeschenk geven aan nieuwe leden. Ze laten de sporttassen bedrukken met hun logo en hopen zo de naamsbekendheid te vergroten. Ook gaan mensen naar vrienden om samen te ontspannen. Een drankje en een hapje erbij zorgt voor gezelligheid. Niet met lege handen aankomen? Neem een klein cadeautje mee. Denk bijvoorbeeld aan een biertje met flesopener of een heerlijk wijntje. Deze geschenken zijn zelfs te personaliseren. Zo kan je flesopeners bedrukken met de naam van een vriend of vriendin. Een klein geschenk dat tijdens gezellige momenten goed van pas komt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Motorpakken voor tijdens het rijden 0 446

Motorpakken voor tijdens het rijden

Bij het motorrijden heb je een aantal zaken nodig om een veilige rit te hebben en de gevolgen van een val klein te houden. Denk hierbij aan een rijbewijs, een identiteitskaart, voldoende benzine in de motor en tevens een motorpak. Een goed motorpak is net zo belangrijk gezien de veiligheid en het comfort die een motorpak biedt. Door een motorpak zullen de consequenties van een val een stuk minder ernstig zijn. Daarnaast heeft een motorpak als gevolg dat je comfortabel aan het rijden bent. Je hebt namelijk geen last van het zand en de steentjes die loskomen tijdens het rijden op hoge snelheid. Bekijk vooral het aanbod aan motorpakken.

Een vakkundig bedrijf

Indien je een motorpak aanschaft dan heb je wens om een goed en kwalitatief pak aan te trekken. Dit is van groot belang gezien de gevolgen bij een val na het dragen van een pak bestaande uit slecht materiaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een professioneel bedrijf waarin onder medewerkers voldoende expertise aanwezig is. Hierdoor voorkom je dat je jouw lichaam openhaalt na een val. Een goede en kwalitatieve helm van goedhart motoren is tevens van belang. Het is belangrijk om geen helm te kopen bij een amateur, aangezien het materiaal wellicht bestaat uit onvoldoende kwaliteit.

Controle van het materiaal

Bij een professioneel bedrijf wordt de kwaliteit van ieder artikel gewaarborgd door de controle die experts uitvoeren. Het materiaal wordt meerdere keren gecontroleerd en zodoende achterhalen experts of er sprake is van een goede kwaliteit. Een motorpak of een motorhelm dat niet aan de wettelijke maatstaven voldoet mag niet verkocht worden. Een motorpak moet in staat zijn om de klap van een harde val te voorkomen, voordat het zomaar in het assortiment aan motorpakken belandt. Gezien de controle op producten uitgevoerd door experts ben je als particulier bij aankoop van een motorpak of motorhelm verzekerd van een goede kwaliteit.

Het BBQ seizoen staat voor de deur. Deze twee barbecues zijn populair 0 615

Het BBQ seizoen staat voor de deur. Deze twee barbecues zijn populair

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat de barbeque weer uit de berging, schuur, garage of stalling kan worden gehaald! Menig barbeque liefhebbend man kan niet wachten om de eerste T-bone steaks, biefstukken, gemarineerde entrecotes of de wat subtielere kipspies perfect te bereiden. Logisch, want laten we eerlijk zijn, vlees kan niet nóg lekkerder bereid worden dan op de BBQ!

Heb je nog geen BBQ? Of wil je graag een nieuwe om je mancave naar the next level te brengen? Dat is mooi want in dit artikel vertellen we jou alles over de twee populairste BBQ’s in barbecueland.

De Pellet Smoker: De T-Bone steak onder de barbeques

Hoewel de pellet smoker al een tijdje onder ons is, begint deze grote vleesbereider steeds meer terrein te winnen. Niet voor niets, want je bereidt serieus lekker vlees met deze barbeque!

Maar we beginnen even bij het begin. Wat is een pellet smoker eigenlijk? De naam van een pallet smoker geeft al iets weg van de werking van dit type barbeque, namelijk dat deze werkt op pellet snippers in plaats van houtskool. Een ventilator zorgt dat het vuur niet uit gaat. Een karakteristiek kenmerk van de pellet smoker, is dat hij voorzien is  van een plaat in de rookkamer die de warmte evenredig verdeeld. Zo voorkom je makkelijk dat het biefstukje die nét boven de vlam lag, aanbrandt.

Pellets bieden nog een voordeel ten opzichte van houtskool: pellet snippers zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo geef je jouw steak een unieke twist! Probeer het verschil maar eens tussen beukenpellets en kersenpellets. Je kunt zo lekker variëren of gewoon áltijd je favoriet nemen.

De Kamado BBQ: Het ei van Columbus

De Kamado BBQ mag gerust ‘het ei van Columbus’ genoemd worden. Want uitgerust met good old houtskolen en een dikke keramische deksel, geef je je vlees met deze barbeque de meest verfijnde rooksmaak!

Het schijnt niet helemaal bekend te zijn of de Kamado van origine uit Japan of uit China komt. Algemeen bekend is echter wel dat veel wijsheid uit het oosten komt. Waar de Kamado BBQ dus ook vandaan komt, over de bereiding van vlees in een eivormige barbeque is hoe dan ook goed nagedacht. Met die kennis op zak bereid jij in een Kamado BBQ het lekkerste vlees.

Het geheim van de Kamado zit hem in de vorm, en de mogelijkheid om de lucht af- en toevoer te regelen. Door de ei-vormige deksel circuleert de hete lucht in de barbeque. Doordat je de temperatuur zelf kan bepalen is de Kamado BBQ veelzijdig. Grillen, braden en wokken, het kan allemaal met deze barbeque. Als kers op de taart kan je er zelfs pizza’s mee bakken! Een echte allrounder dus.

Welke gaat het worden?

Heb je al een keuze gemaakt? Hier zetten we de belangrijkste zaken nog even voor je op een rij.

Wil je je steak gelijkmatig garen? En houd je van een sappig stukje vlees? Neem dan een pellet smoker. Niet dat het onmogelijk is om sappig vlees te bereiden in een Kamado, maar dat is nou eenmaal meer een allrounder. Als je ervan houdt om je vlees eens een andere twist te geven, dan is een pellet smoker jouw barbeque. Met de verschillende soorten pelletsnippers geef je je vlees een unieke twist, die met houtskolen niet te evenaren is. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat er voldoende snippers in de voorraadbak liggen. Lekker makkelijk dus!

Houdt je van de traditionele steenkool barbeque? Of wil je juist meer dan alleen barbecueën? Ga dan voor de Kamado BBQ. Grillen, stomen en bakken, het is allemaal mogelijk met een Kamado. Handig aan dit barbequewonder is ook dat het maar weinig houtskolen verbruikt. Het risico dat je geen houtskolen meer hebt terwijl je biefstuk nog maar half gaar is, is minimaal. Dat is toch een prettige gedachte.

Met de perfecte barbeque in huis is het tijd om het te vieren! Weten hoe je het perfecte barbeque feest organiseert voor je vrienden? Hier lees je hoe je dat doet.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks