Waar moet je op letten als je een schuur bouwt? 0 2827

Waar moet je op letten als je een schuur bouwt

Heb jij genoeg ruimte in je tuin en wil je graag een schuur bouwen? Waarom ook niet? Een schuur is handig om je fietsen in te stallen of voor spullen die je niet meer kwijt kan in je huis. Wat zijn onmisbare elementen die je als materialen moet aanschaffen. Kies je voor houten of stenen muren? Een dak van dakbedekking of toch liever golfplaten? In dit artikel krijg je een beknopte en praktische handleiding voor de onmisbare elementen voor het bouwen van een schuur.

#1 Denk eerst na over de afmeting

Om de afmeting van de schuur concreet te hebben, is het goed om te bepalen waarvoor je de schuur wil gebruiken. Dient jouw schuur in aanbouw straks als fietsenstalling of maak je er liever een buitenhuisje van? Bij de eerste optie valt de schuur waarschijnlijk iets kleiner uit dan bij de tweede optie. Een schuur van 2300 x 2500 mm is prima voor twee fietsen. Als je een carport wil bouwen zijn de maten al snel 5000 x 3500 mm. Daartussen heb je ook nog vele opties. Bepaal dus eerst de afmetingen voordat je aan de slag gaat met een bouwtekening.

#2 Welke fundering en basis leg je voor de schuur?

Fundering: het woord zegt het eigenlijk al. Hierop komt je schuurtje terecht. Dit element zorgt ervoor dat de schuur voor langere tijd kan blijven staan. Graaf als eerste de plek uit waar de schuur wordt geplaatst. Vervolgens leg je een zandbed neer waar de schuur terecht moet komen. In deze fase van het bouwen van een schuur leg je ook de leidingen aan voor eventuele sanitaire voorzieningen. Als je dat mist bij deze stap is het straks lastig om elektriciteit en water goed aan te sluiten.

Vervolgens ga je aan de slag met de basis. Dit is dus niet hetzelfde als de fundering. Met deze stap schroef je geïmpregneerde balken vast aan de betonnen fundering, zodat je daar verder je schuur op kan bouwen.

#3 Aan de slag met het geraamte

Nu de fundering en de basis zijn gelegd, werk je eindelijk de hoogte in. Je monteert de balken op een dusdanige wijze dat je straks op een solide manier aan de slag kan gaan het monteren van isolatie, de muren en het dak. Controleer tussentijds of de balken stevig vastzitten en of alles waterpas is. Het zou zuur zijn als je er pas aan het einde achter komt dat bepaalde dingen scheef hebt gemonteerd.

balken schuur

#4 Vergeet de gordingen niet

Gordingen klinken niet heel bekend, maar ze zijn wel onmisbaar voor een schuur in aanbouw. Zonder een gording is het onmogelijk voor een schuur om het dak te dragen. Maar wat is een gording? Dat is een balk die in de lengte van de schuur wordt geplaatst als extra zekerheid om het dak te kunnen dragen.

#5 Isolatie en dakmateriaal

Als je alleen gereedschap en fietsen wil opslaan, dan is isolatiemateriaal niet noodzakelijk. De daken kun je dan bedekken met golfplaten.

Wil je graag een schuur als verlengstuk van je huis, bijvoorbeeld als werkkamertje of kantoor? Dan is het wel zo prettig om een goed geïsoleerde schuur te hebben. Dit kun je doen door matten van glaswol te plaatsen tussen de wanden. De warmte blijft nog beter in je schuur als je het dak bedekt met stevige bedekking.

#6 Inrichten maar…

De laatste stap is het inrichten van de schuur en het aanleggen van sanitair en elektriciteit, met planken, kasten of meubels. Waar ga jij je schuur voor gebruiken?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks