Waar moet je op letten als je een schuur bouwt? 0 73

Waar moet je op letten als je een schuur bouwt

Heb jij genoeg ruimte in je tuin en wil je graag een schuur bouwen? Waarom ook niet? Een schuur is handig om je fietsen in te stallen of voor spullen die je niet meer kwijt kan in je huis. Wat zijn onmisbare elementen die je als materialen moet aanschaffen. Kies je voor houten of stenen muren? Een dak van dakbedekking of toch liever golfplaten? In dit artikel krijg je een beknopte en praktische handleiding voor de onmisbare elementen voor het bouwen van een schuur.

#1 Denk eerst na over de afmeting

Om de afmeting van de schuur concreet te hebben, is het goed om te bepalen waarvoor je de schuur wil gebruiken. Dient jouw schuur in aanbouw straks als fietsenstalling of maak je er liever een buitenhuisje van? Bij de eerste optie valt de schuur waarschijnlijk iets kleiner uit dan bij de tweede optie. Een schuur van 2300 x 2500 mm is prima voor twee fietsen. Als je een carport wil bouwen zijn de maten al snel 5000 x 3500 mm. Daartussen heb je ook nog vele opties. Bepaal dus eerst de afmetingen voordat je aan de slag gaat met een bouwtekening.

#2 Welke fundering en basis leg je voor de schuur?

Fundering: het woord zegt het eigenlijk al. Hierop komt je schuurtje terecht. Dit element zorgt ervoor dat de schuur voor langere tijd kan blijven staan. Graaf als eerste de plek uit waar de schuur wordt geplaatst. Vervolgens leg je een zandbed neer waar de schuur terecht moet komen. In deze fase van het bouwen van een schuur leg je ook de leidingen aan voor eventuele sanitaire voorzieningen. Als je dat mist bij deze stap is het straks lastig om elektriciteit en water goed aan te sluiten.

Vervolgens ga je aan de slag met de basis. Dit is dus niet hetzelfde als de fundering. Met deze stap schroef je geïmpregneerde balken vast aan de betonnen fundering, zodat je daar verder je schuur op kan bouwen.

#3 Aan de slag met het geraamte

Nu de fundering en de basis zijn gelegd, werk je eindelijk de hoogte in. Je monteert de balken op een dusdanige wijze dat je straks op een solide manier aan de slag kan gaan het monteren van isolatie, de muren en het dak. Controleer tussentijds of de balken stevig vastzitten en of alles waterpas is. Het zou zuur zijn als je er pas aan het einde achter komt dat bepaalde dingen scheef hebt gemonteerd.

balken schuur

#4 Vergeet de gordingen niet

Gordingen klinken niet heel bekend, maar ze zijn wel onmisbaar voor een schuur in aanbouw. Zonder een gording is het onmogelijk voor een schuur om het dak te dragen. Maar wat is een gording? Dat is een balk die in de lengte van de schuur wordt geplaatst als extra zekerheid om het dak te kunnen dragen.

#5 Isolatie en dakmateriaal

Als je alleen gereedschap en fietsen wil opslaan, dan is isolatiemateriaal niet noodzakelijk. De daken kun je dan bedekken met golfplaten.

Wil je graag een schuur als verlengstuk van je huis, bijvoorbeeld als werkkamertje of kantoor? Dan is het wel zo prettig om een goed geïsoleerde schuur te hebben. Dit kun je doen door matten van glaswol te plaatsen tussen de wanden. De warmte blijft nog beter in je schuur als je het dak bedekt met stevige bedekking.

#6 Inrichten maar…

De laatste stap is het inrichten van de schuur en het aanleggen van sanitair en elektriciteit, met planken, kasten of meubels. Waar ga jij je schuur voor gebruiken?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 19

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 29

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks