Waar moet je op letten als je een schuur bouwt? 0 311

Waar moet je op letten als je een schuur bouwt

Heb jij genoeg ruimte in je tuin en wil je graag een schuur bouwen? Waarom ook niet? Een schuur is handig om je fietsen in te stallen of voor spullen die je niet meer kwijt kan in je huis. Wat zijn onmisbare elementen die je als materialen moet aanschaffen. Kies je voor houten of stenen muren? Een dak van dakbedekking of toch liever golfplaten? In dit artikel krijg je een beknopte en praktische handleiding voor de onmisbare elementen voor het bouwen van een schuur.

#1 Denk eerst na over de afmeting

Om de afmeting van de schuur concreet te hebben, is het goed om te bepalen waarvoor je de schuur wil gebruiken. Dient jouw schuur in aanbouw straks als fietsenstalling of maak je er liever een buitenhuisje van? Bij de eerste optie valt de schuur waarschijnlijk iets kleiner uit dan bij de tweede optie. Een schuur van 2300 x 2500 mm is prima voor twee fietsen. Als je een carport wil bouwen zijn de maten al snel 5000 x 3500 mm. Daartussen heb je ook nog vele opties. Bepaal dus eerst de afmetingen voordat je aan de slag gaat met een bouwtekening.

#2 Welke fundering en basis leg je voor de schuur?

Fundering: het woord zegt het eigenlijk al. Hierop komt je schuurtje terecht. Dit element zorgt ervoor dat de schuur voor langere tijd kan blijven staan. Graaf als eerste de plek uit waar de schuur wordt geplaatst. Vervolgens leg je een zandbed neer waar de schuur terecht moet komen. In deze fase van het bouwen van een schuur leg je ook de leidingen aan voor eventuele sanitaire voorzieningen. Als je dat mist bij deze stap is het straks lastig om elektriciteit en water goed aan te sluiten.

Vervolgens ga je aan de slag met de basis. Dit is dus niet hetzelfde als de fundering. Met deze stap schroef je geïmpregneerde balken vast aan de betonnen fundering, zodat je daar verder je schuur op kan bouwen.

#3 Aan de slag met het geraamte

Nu de fundering en de basis zijn gelegd, werk je eindelijk de hoogte in. Je monteert de balken op een dusdanige wijze dat je straks op een solide manier aan de slag kan gaan het monteren van isolatie, de muren en het dak. Controleer tussentijds of de balken stevig vastzitten en of alles waterpas is. Het zou zuur zijn als je er pas aan het einde achter komt dat bepaalde dingen scheef hebt gemonteerd.

balken schuur

#4 Vergeet de gordingen niet

Gordingen klinken niet heel bekend, maar ze zijn wel onmisbaar voor een schuur in aanbouw. Zonder een gording is het onmogelijk voor een schuur om het dak te dragen. Maar wat is een gording? Dat is een balk die in de lengte van de schuur wordt geplaatst als extra zekerheid om het dak te kunnen dragen.

#5 Isolatie en dakmateriaal

Als je alleen gereedschap en fietsen wil opslaan, dan is isolatiemateriaal niet noodzakelijk. De daken kun je dan bedekken met golfplaten.

Wil je graag een schuur als verlengstuk van je huis, bijvoorbeeld als werkkamertje of kantoor? Dan is het wel zo prettig om een goed geïsoleerde schuur te hebben. Dit kun je doen door matten van glaswol te plaatsen tussen de wanden. De warmte blijft nog beter in je schuur als je het dak bedekt met stevige bedekking.

#6 Inrichten maar…

De laatste stap is het inrichten van de schuur en het aanleggen van sanitair en elektriciteit, met planken, kasten of meubels. Waar ga jij je schuur voor gebruiken?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom een telefoonhoesje zo belangrijk is! 0 30

De smartphone is een apparaat waar menigeen niet zonder kan. Even snel je berichten checken, een telefoontje plegen of simpelweg op het internet surfen. Een smartphone maakt het dagelijkse leven enorm makkelijk. Jouw beste vriend moet dan natuurlijk wel over de juiste bescherming beschikken. Het is dan ook niet gek dat je de meeste smartphones niet meer zonder telefoonhoesje ziet. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een kwalitatief telefoonhoesje?

 Ultieme bescherming

De belangrijkste reden om voor een telefoonhoesje te kiezen is natuurlijk om je smartphone meer bescherming te bieden. Hoewel een smartphone veel voordelen heeft, behoort een onbreekbaar scherm helaas niet tot dat rijtje. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Als hij net even tussen je vingers door glipt en op het asfalt terecht komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ook als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen is extra bescherming geen overbodige luxe. Om dit te voorkomen heb je liever een telefoonhoesje van enkele euro’s dan een peperdure reparatie. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Om zoveel mogelijk schade bij een ongeluk te beperken is het belangrijk om niet alleen een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook een screenprotector te gebruiken. Zo blijven alle onderdelen van jouw smartphone intact.

 Ultieme bescherming

Let op: zodra je telefoon een keer hard op het beeldscherm is gevallen, moet je direct een andere screenprotector plaatsen. Zo weet je zeker dat deze nog steeds ultieme bescherming kan bieden.

Telefoonhoesje onderhouden

Over het algemeen zal een telefoonhoesje heel wat jaren zijn functie kunnen vervullen. Het is hierbij echter wel belangrijk dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Is je telefoon een keer enorm hard gevallen? Controleer dan goed of je telefoonhoesje nog geheel intact is. Zodra deze beschadigd is kan hij wellicht zijn functie minder goed vervullen. Hierdoor loop je het risico dat bij een volgende valpartij er te weinig bescherming zal zijn. Zo kan je smartphone alsnog beschadigd raken en dat wil je uiteraard voorkomen.
  • Haal je telefoon regelmatig even uit zijn hoesje en maak deze goed schoon. Doordat je je smartphone continu meeneemt, komt deze met veel stof en vuil in aanraking. Dit hoopt zich op onder het hoesje. In het ergste geval kan dit vuil zelfs extra krassen op je telefoon veroorzaken. Probeer het hoesje daarom met enige regelmaat schoon te maken, zodat je onnodige krassen kunt voorkomen.

Maak een statement

Een telefoonhoesje wordt natuurlijk niet alleen gebruikt ter bescherming. Anders zou er op de hele wereld maar één soort hoesje verkrijgbaar zijn. De reden dat er zoveel verschillende verkocht worden is omdat mensen dit gebruiken om een statement te maken. Iedereen heeft immers een andere smaak en persoonlijke voorkeur. Met een telefoonhoesje kan je jouw stijl duidelijk naar voren laten komen. Kies je voor een chique uitstraling of misschien wel een grappig hoesje? Aan jou de keuze!

Er zijn ook hoesjes met speciale functies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een hoesje die ruimte biedt voor pasjes. Zo hoef je niet altijd een portemonnee mee te nemen als je de deur uit gaat. Je hebt immers altijd je pinpas, ID-kaart en OV-chipkaart bij de hand. Hartstikke handig! Ben je vaak buiten? Kies dan voor een waterdicht hoesje om waterschade te voorkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met welk telefoonhoesje verrijk jij jouw smartphone?

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd 0 26

4 tips voor een snelle en makkelijke maaltijd

Even weinig tijd of zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Snel en makkelijk eten hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met het maken van de juiste keuzes kom je al een heel eind. Kan je wel wat extra hulp gebruiken? In dit artikel vind je 4 tips om meer tijd te besparen in de keuken.

1.    Verwen jezelf eens met wat lekkers

Door de alledaagse drukte is het soms moeilijk om een rustmomentje in te plannen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog van een lekkere maaltijd te genieten, zonder dat je hier weer heel wat tijd aan kwijt bent. Een snelle makkelijke maaltijd bestellen is tegenwoordig zo gedaan. Het aanbod van maaltijdbezorging is ontzettend groot. Kies eenvoudig uit de verschillende cuisines en geniet van de diversiteit in gerechten. Jezelf af en toe verwennen is net wat je nodig hebt om weer wat extra energie te krijgen.

2.    Krijg er plezier in

Is koken niet jouw grootste hobby en zie je het enkel als noodzakelijk kwaad? Probeer er dan juist wat lol in te krijgen. Dit klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het werkt wel. Als jij er plezier aan beleeft, zal dit uiteindelijk helpen om betere en snellere maaltijden te bereiden. Probeer daarom eens lekker te experimenteren of schakel je vrienden in om samen een gerecht te bereiden. Dat geeft niet alleen veel lol, maar zorgt soms ook voor de meest verrassende gerechten. Wat eten we vanavond 2 personen? Die vraag kan jij in de toekomst snel beantwoorden.

3.    Ovengerechten

Ovengerechten zijn van die typische maaltijden die weinig tijd kosten en ook nog eens super lekker zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig voor te bereiden. Enkel wat groentes snijden, eventueel wat vlees aanbakken en voor een aantal minuten in de oven. De bereidingstijd is meestal niet meer dan een kwartier, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. Probeer wel zo veel mogelijk met verse ingrediënten te koken. Pakjes en zakjes bevatten vaak veel zout en suikers die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kost het gebruik van verse ingrediënten over het algemeen helemaal niet veel extra tijd.

4.    Haal iedere week genoeg boodschappen in huis

Ben jij iemand die na het werk altijd naar de supermarkt snelt en even wat ingrediënten op de kop tikt? Dan merk je vast dat dit niet alleen heel veel tijd kost, maar ook nog eens minder prettig is. Zeker na een lange werkdag wil je niet ook nog eens tijd besteden aan het doen van boodschappen. Doe daarom slechts één keer in de week boodschappen. Maak een duidelijk weekmenu en houd je aan de planning. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ben je toch een keer vergeten boodschappen te doen? Dan is er natuurlijk niks mis met eten bestellen in Enschede. Zolang je geniet van mate, mogen deze momenten er natuurlijk best zijn. Bovendien bestaat er natuurlijk geen makkelijkere (en stiekem ook nog eens lekkere) maaltijd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks