Waar moet je op letten als je een schuur bouwt? 0 1868

Waar moet je op letten als je een schuur bouwt

Heb jij genoeg ruimte in je tuin en wil je graag een schuur bouwen? Waarom ook niet? Een schuur is handig om je fietsen in te stallen of voor spullen die je niet meer kwijt kan in je huis. Wat zijn onmisbare elementen die je als materialen moet aanschaffen. Kies je voor houten of stenen muren? Een dak van dakbedekking of toch liever golfplaten? In dit artikel krijg je een beknopte en praktische handleiding voor de onmisbare elementen voor het bouwen van een schuur.

#1 Denk eerst na over de afmeting

Om de afmeting van de schuur concreet te hebben, is het goed om te bepalen waarvoor je de schuur wil gebruiken. Dient jouw schuur in aanbouw straks als fietsenstalling of maak je er liever een buitenhuisje van? Bij de eerste optie valt de schuur waarschijnlijk iets kleiner uit dan bij de tweede optie. Een schuur van 2300 x 2500 mm is prima voor twee fietsen. Als je een carport wil bouwen zijn de maten al snel 5000 x 3500 mm. Daartussen heb je ook nog vele opties. Bepaal dus eerst de afmetingen voordat je aan de slag gaat met een bouwtekening.

#2 Welke fundering en basis leg je voor de schuur?

Fundering: het woord zegt het eigenlijk al. Hierop komt je schuurtje terecht. Dit element zorgt ervoor dat de schuur voor langere tijd kan blijven staan. Graaf als eerste de plek uit waar de schuur wordt geplaatst. Vervolgens leg je een zandbed neer waar de schuur terecht moet komen. In deze fase van het bouwen van een schuur leg je ook de leidingen aan voor eventuele sanitaire voorzieningen. Als je dat mist bij deze stap is het straks lastig om elektriciteit en water goed aan te sluiten.

Vervolgens ga je aan de slag met de basis. Dit is dus niet hetzelfde als de fundering. Met deze stap schroef je geïmpregneerde balken vast aan de betonnen fundering, zodat je daar verder je schuur op kan bouwen.

#3 Aan de slag met het geraamte

Nu de fundering en de basis zijn gelegd, werk je eindelijk de hoogte in. Je monteert de balken op een dusdanige wijze dat je straks op een solide manier aan de slag kan gaan het monteren van isolatie, de muren en het dak. Controleer tussentijds of de balken stevig vastzitten en of alles waterpas is. Het zou zuur zijn als je er pas aan het einde achter komt dat bepaalde dingen scheef hebt gemonteerd.

balken schuur

#4 Vergeet de gordingen niet

Gordingen klinken niet heel bekend, maar ze zijn wel onmisbaar voor een schuur in aanbouw. Zonder een gording is het onmogelijk voor een schuur om het dak te dragen. Maar wat is een gording? Dat is een balk die in de lengte van de schuur wordt geplaatst als extra zekerheid om het dak te kunnen dragen.

#5 Isolatie en dakmateriaal

Als je alleen gereedschap en fietsen wil opslaan, dan is isolatiemateriaal niet noodzakelijk. De daken kun je dan bedekken met golfplaten.

Wil je graag een schuur als verlengstuk van je huis, bijvoorbeeld als werkkamertje of kantoor? Dan is het wel zo prettig om een goed geïsoleerde schuur te hebben. Dit kun je doen door matten van glaswol te plaatsen tussen de wanden. De warmte blijft nog beter in je schuur als je het dak bedekt met stevige bedekking.

#6 Inrichten maar…

De laatste stap is het inrichten van de schuur en het aanleggen van sanitair en elektriciteit, met planken, kasten of meubels. Waar ga jij je schuur voor gebruiken?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met welk materiaal maak je een onderhoudsvrije trap? 0 64

onderhoudsvrije trap

Is jouw trap van hout of beton? Dan ben je ook bekend met het onderhoud die dit soort trappen nodig hebben. Een trap wordt dagelijks meerdere keren bewandeld. Hierdoor slijt de trap. Traptreden worden op den duur gladder en er kunnen beschadigingen zoals krassen in komen. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Is jouw trap toe aan een renovatie? En wil je hem direct zo opknappen zodat je er nog jaren mee vooruit kan met zo min mogelijk onderhoud? In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt voor een onderhoudsvrije traprenovatie.

Kras- en slijtvaste materialen

Voor het maken van een onderhoudsvrije trap worden overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Er zijn verschillende materialen die je daarvoor kunt kiezen. Voor een onderhoudsvrije trap kies je materialen zoals HPL, vinyl of PVC. Deze materialen zijn sterk en slijtvast, en ze beschadigen niet of nauwelijks als je erover loopt. Daarnaast is trapbekleding van dit materiaal eenvoudig schoon te maken. Perfect voor jouw traprenovatie!

Traprenovatie met PVC, vinyl en HPL

Er zijn verschillende soorten kunststof overzettreden, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Een PVC traprenovatie is een uitvoering waarbij je de nieuwe treden in elk model kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout- of betonlook, ideaal als je deze uitstraling mooi vindt en tegelijkertijd een duurzame trap wilt. Dankzij de naadloze afwerking ziet het er strak uit en krijgt stof geen kans tussen de treden. Een ander aan te bevelen materiaal is HPL. Deze trapbekleding heeft een oersterke antislip-toplaag die voor extra veiligheid zorgt. Ook vinyl is een fijn materiaal voor een traprenovatie. Het voordeel hiervan is dat vinyl een geluiddempende eigenschap heeft. Ook dit type overzettreden is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

PVC traprenovatie

Overtreffende trap

Een traprenovatie kan binnen een dag gerealiseerd zijn, of je nu een open of een dichte trap in huis hebt. Naast het plaatsen van onderhoudsvrije overzettreden kun je jouw trap verfraaien door bijvoorbeeld LED-verlichting te plaatsen onder de treden. Die zorgen voor een mooie afwerking en maken het een blikvanger in je woning. Laat je informeren over de mogelijkheden en kies voor een trap waar je nog jaren plezier van hebt. Het renoveren van een trap kan een flinke klus zijn. Als je binnen één dag een gerenoveerde trap wilt schakel je voor zo’n karwei een expert in.

 

 

 

3 tips voor een hogere Google Ranking  0 59

Google marketing

Hoger in Google komen lijkt wel een dagelijks gevecht te zijn. Hoe hard je soms ook je best doet en hoe zeer je ook vindt dat je die eerste plek in Google wel hebt verdiend, toch staat daar toch één van jouw grootste concurrenten te pronken. Wat heeft zijn bedrijf wat jij niet hebt? Maak je geen zorgen! Vaak heeft het in dit geval weinig te maken met de kwaliteit van het bedrijf (hoewel dit uiteraard ook mogelijk is), maar alles met de marketingstrategieën die tot op heden zijn toegepast. Grote kans dat jouw concurrent gebruik maakt van een goede online marketeer en daarmee zijn of haar Google Ranking binnen mum van tijd heeft verhoogd. 

Dat is natuurlijk stiekem goed nieuws voor jou, want dat betekent dus ook dat jij veel kunt doen om je concurrent te verslaan. Online marketing is immers hét sleutelwoord. Daarom volgen hier 3 tips om jouw Google Ranking te verbeteren en zo een hogere positie binnen Google te behalen. 

Schakel een online marketeer in 

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat online marketing zeer complex is. De digitale markt verandert bijna constant. Door al die nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zien we dan ook dat bepaalde marketingstrategieën al na enkele maanden tot slechts een jaar weer achterhaald zijn. Dit is als ondernemer bijna niet bij te benen. Dat zou betekenen dat je 24/7 alle nieuwtjes in de gaten moet houden en dáárnaast ook nog eens je bedrijf moet runnen. Dat is bijna niet te doen. Het is daarom slimmer om een online marketeer in te schakelen. Deze houdt zich constant bezig met de nieuwste ontwikkelingen, weet een plan op maat te stellen voor jouw bedrijf en helpt je in de zoektocht naar de juiste aanpak om hoger in Google te eindigen. 

Maak gebruik van long-tail zoekwoorden 

Zoekwoorden gebruiken in relevante content of bij het plaatsen van interne links is heel belangrijk voor een betere vindbaarheid van jouw website. Dan moet je echter wel weten welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken. Wij adviseren om hierbij altijd te gaan voor zogenaamde long-tail zoekwoorden. 

Long-tail zoekwoorden hebben een lager zoekvolume. Dat betekent dat ze minder vaak gezocht worden door de consument, maar leveren daarentegen wel veel meer op. Stel, je verkoopt auto’s en je gebruikt een zoekwoord als ‘auto kopen’, dan beschik je direct over heel veel concurrentie. Er zijn immers heel veel aanbieders die auto’s verkopen. De kans is klein dat je dan daadwerkelijk met dit zoekwoord weet te scoren. Daarom kun je beter voor zoekwoorden kiezen die iets relevanter zijn voor jouw site en bovendien direct een groot deel van de concurrentie uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘auto kopen Friesland’. Een marketeer kan je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Ook handig voor google ads.

Content marketing 

Content marketing is onmisbaar voor een hogere positie binnen Google. Hierbij kun je denken aan geschreven teksten, maar ook het gebruik van social media kanalen en het plaatsen van video’s. Hierbij is het tegenwoordig echter wel belang dat er ook daadwerkelijk relevante content wordt geplaatst. Je kunt niet meer zomaar een artikel plaatsen om simpelweg hogerop in Google te komen, maar de consument moet hier écht iets aan hebben. Google analyseert tegenwoordig hoe bezoekers reageren op jouw landingspagina’s. Klikken ze direct terug nadat ze hier op terecht zijn gekomen? Dan zal Google de kwaliteitsscore van die pagina aanpassen en zak je verder weg in de ranking. Hoe relevanter, hoe beter dus! 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks