Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut? 0 512

Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut?

Wil je graag een blokhut plaatsen in je tuin? Vaak heb je al meteen een idee over welke functie deze blokhut zal gaan vervullen. Zo kan het zijn dat je een hobbyruimte of speelruimte voor de kinderen wilt creëren. Of wat dacht je van een praktische opslagruimte voor tuinmeubilair of fietsen? Ook een mooie relaxruimte voor jezelf en je partner behoort tot de mogelijkheden. Wat de uiteindelijk functie van je blokhut ook is, je zult hoe dan ook met een aantal vragen zitten. Welke houtsoort heb je bijvoorbeeld nodig? En welke houtdikte? En hoe zit het met de uitvoering en grootte van de blokhut? Oftewel: waar moet je op letten wanneer je een blokhut gaat kopen?

Het budget

Een van de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het kopen van een blokhut is natuurlijk het budget. Blokhutten zijn er namelijk in uiteenlopende prijsklassen. Bedenk vooraf dus goed hoeveel je precies te besteden hebt, zo voorkom je teleurstellingen. De prijs van een blokhut hangt van een aantal zaken af. Denk hierbij aan de grootte van de blokhut, de vorm, de gebruikte houtsoort, de dikte van de houtsoort, de uitvoering van het dak, de deur en de ramen en tot slot de kwaliteit van de materialen. Al deze factoren dragen bij aan de uiteindelijke prijs van de blokhut. Je kunt het in principe dus zo duur of juist goedkoop maken als je zelf wilt. Heb je niet zoveel te besteden? Dan zijn er een heleboel dingen die je zelf kunt doen om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de vloer maken, de fundering leggen en het hout impregneren en beitsen. Ben je niet zo handig? Neem dan eens een kijkje bij een blokhuttenoutlet. Hier kun je blokhutten van hoge kwaliteit voor een lage prijs kopen!

budget blokhut

De houtsoort

Bij het kopen van een blokhut heb je keuze uit verschillende houtsoorten. De meest voorkomende houtsoorten zijn: grenenhout, vurenhout, douglas en lariks. De meest gekozen houtsoorten voor een blokhut zijn grenen- en vurenhout. Vervolgens is het bepalen van de houtdikte heel belangrijk. Dit heeft namelijk invloed op diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de stevigheid van de blokhut. Hoe dikker het hout, des te steviger de blokhut. Ook heeft de houtdikte invloed op de duurzaamheid en de isolatiewaardes van de blokhut. Bovendien kun je blokhutten in onbehandeld hout of in behandeld hout verkrijgen. Onbehandeld hout is weliswaar goedkoper, maar betekent wel dat je het hout zelf nog moet behandelen. Verven of beitsen zorgt voor een langere levensduur van de blokhut.

De afmetingen en vormen

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe groot de blokhut mag zijn. Dit is wederom afhankelijk van enkele factoren. Wanneer de blokhut bijvoorbeeld als opslagruimte voor je grasmaaier, tuinmeubilair, fietsen etc. zal dienen, zal deze behoorlijk groot moeten zijn. De functie van de blokhut speelt dus een belangrijke rol, met name wanneer je een kleine tuin hebt. Blokhutten zijn er bovendien in allerlei vormen: rechthoekig, vijfhoekig, ovaal, vierkant en nog veel meer. Belangrijk is dat de vorm past bij de functie. Een blokhut is pas echt af met een mooi dak. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zadeldak, een plat dak of een kapschuur dak. Doorgaans is een plat dak de meest gekozen en best betaalbare optie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een ultieme mancave creëren? Richt je eigen biljartkamer in 0 28

Een ultieme mancave creëren

Wil jij de zomer benutten door een kamer bij je thuis om te toveren tot een heuse mancave? Een plek waar je met je vrienden kunt chillen en je favoriete hobby kunt uitoefenen? Richt dan een biljartkamer in. Die biedt je als beginnende speler een prima plek om de fijne kneepjes van biljart onder de knie te krijgen. Behoor je tot de categorie van de geoefende biljarters? Dan is een eigen biljartkamer dé plek om je skills te trainen en verder te ontwikkelen. Zo ga je bij competities in het café of op de biljartclub geen enkele uitdaging uit de weg. Maak van de schuur of de kelder een prachtige biljartruimte en begin vandaag nog met brainstormen over de vraag hoe je die exact wilt inrichten. De essentiële benodigdheden bestel je in ieder geval snel en eenvoudig online.

Inspiratie voor de biljartruimte

De basis in de biljartkamer leg je voor het grootste deel met de biljarttafel. Wil je binnen het interieur een mooi geheel creëren? Kies dan voor kleuren aan de wand die matchen met de kleuren van het biljartlaken en de kleur van het hout. Ook zijn er speciale soorten fotobehang voor de biljartkamer beschikbaar. Door de wanden hiermee te decoreren, waan je je bijvoorbeeld als op een biljarttoernooi of in een gezellig bruin café. Met accessoires zoals klokken, scoreborden, poetsmateriaal en ludieke posters in biljartthema, maak je de biljartkamer sfeervol en functioneel. Daarnaast is het aan te raden om de juiste biljartlampen te kopen. Want perfect licht is bij biljart een belangrijke factor. De ballen in de hoeken van het speelveld krijgen storende schaduwen, als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is. Ook de adapters, duurzame LED lichtbronnen en armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, zijn verkrijgbaar in een speciale biljartwebshop.

biljartruimte

Met een goede keu maak je het verschil.

Naast biljartballen zijn biljartkeus onmisbaar om het spel te kunnen spelen. Een keu geschikt voor beginners heeft volgens de richtlijnen een gewicht tussen de 480 en 500 gram en de maximale lengte bedraagt 150 cm. Wil je een keu bestellen, dan is het is goed om hiermee rekening te houden. Je hebt volop keuze in biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen, onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, heeft een diameter van 11 mm. Dit wordt de pomerans genoemd en is een niet te onderschatten, belangrijk gedeelte van de keu. Want die geeft effect aan het stoten van de ballen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Elk Master pomerans. Die is van een hoge kwaliteit leer gemaakt dat op een speciale manier is behandeld en heeft uitstekende speleigenschappen. Door een keurek aan te schaffen, berg je jouw biljartkeus veilig op en bescherm je die tegen beschadigingen en kromtrekken.

Op vakantie naar Spanje in coronatijd? Hier moet je aan denken! 0 34

vakantie spanje coronatijd

Heel veel mensen zagen hun vakantieplannen de afgelopen maanden in het water vallen. Terwijl het coronavirus snel om zich heen greep in Europa sloten veel landen hun grenzen voor toeristen. Ook in Nederland was er sprake van een negatief reisadvies. Inmiddels zijn er in Europa alweer heel veel coronamaatregelen versoepeld. En dat net voor de zomervakantie. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toch weer de vakantiekriebels. Maar wat is er bij een zomervakantie Spanje op dit moment mogelijk? Waar moet je aan denken in tijden van Corona?

Is op vakantie gaan in Spanje mogelijk?

Dat is een vraag waar veel Nederlanders momenteel mee worstelen. Op dit moment geldt dat wanneer een land geen groter gevaar vormt qua coronabesmettingen dan Nederland, deze gewoon bezocht mogen worden. Voor ieder land heeft onze overheid een reisadvies opgesteld. Op dit moment zijn toeristen in de meeste gebieden van Spanje weer welkom.

Maar let op: het reisadvies wordt om de zoveel tijd bijgesteld. Bovendien kan het per regio verschillen. Zo geldt op dit moment weer code oranje voor het gewest Segrià in Catalonië en Galicië voor de kuststrook van La Mariña-Lugo. Je mag deze plaatsen enkel bezoeken wanneer het echt noodzakelijk is en je bent verplicht om bij thuiskomst minimaal veertien dagen in quarantaine te gaan.

Mondkapjesplicht

Steeds meer landen breiden de mondkapjesplicht uit. Zo zien we ook in Spanje dat het beleid ontzettend streng is geworden. Je mag nu enkel nog zonder mondkapje op het strand, op het balkon van je hotel, voor je tent of in het zwembad. Wanneer je op de boulevard naar het strand loopt, een supermarkt bezoekt of even een wandeling maakt moet je een mondkapje op. Neem daarom voldoende mondkapjes mee, zodat je in elk geval nooit zonder komt te zitten. Ze treden streng op in Spanje, dus voor je het weet heb je een flinke boete op jouw naam staan.

Mondkapjesplicht

Overige maatregelen

Natuurlijk wil je ook weten of er nog wel wat te doen is in Spanje. Je hebt immers niets aan je vakantie wanneer je er niet lekker op uit kunt. Gelukkig zijn alle maatregelen in Spanje bijna net zo ver versoepeld als in Nederland. Restaurants en terrassen zijn weer open, hotels zijn geopend, attractieparken kunnen onder strenge voorwaarden weer open en ook winkels mogen weer bezocht worden. Hierbij geldt wel weer opnieuw dat er te allen tijde mondkapjes gedragen moet worden.

Ook voor de zonneliefhebbers is er goed nieuws, want zij mogen weer op de stranden genieten. Wel is het hier belangrijk dat er minstens 2 meter afstand wordt gehouden. Belangrijk is om relatief vroeg op het strand neer te ploffen, want er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten.

Maatregelen tijdens het vliegen

Wie met het vliegtuig reist zal op het vliegveld continu een mondkapje moeten dragen. Daarnaast wordt er willekeurig een gezondheidscheck uitgevoerd en moet je vooraf een formulier invullen. Hieruit moet blijken of jij een risico vormt. Ook worden je verblijfsgegevens genoteerd, zodat ze bij eventuele uitbraken de mensen in de omgeving kunnen verwittigen en isoleren.

Vakantie vieren in Spanje is in 2020 natuurlijk anders dan je gewend bent. Toch zal je dankzij de versoepelde maatregelen gelukkig ook nog genoeg kunnen genieten. Zon, zee, strand en elkaar. Er even uit in deze pittige periode. Ook nu is een fijne vakantie meer dan welkom!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks