Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut? 0 90

Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut?

Wil je graag een blokhut plaatsen in je tuin? Vaak heb je al meteen een idee over welke functie deze blokhut zal gaan vervullen. Zo kan het zijn dat je een hobbyruimte of speelruimte voor de kinderen wilt creëren. Of wat dacht je van een praktische opslagruimte voor tuinmeubilair of fietsen? Ook een mooie relaxruimte voor jezelf en je partner behoort tot de mogelijkheden. Wat de uiteindelijk functie van je blokhut ook is, je zult hoe dan ook met een aantal vragen zitten. Welke houtsoort heb je bijvoorbeeld nodig? En welke houtdikte? En hoe zit het met de uitvoering en grootte van de blokhut? Oftewel: waar moet je op letten wanneer je een blokhut gaat kopen?

Het budget

Een van de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het kopen van een blokhut is natuurlijk het budget. Blokhutten zijn er namelijk in uiteenlopende prijsklassen. Bedenk vooraf dus goed hoeveel je precies te besteden hebt, zo voorkom je teleurstellingen. De prijs van een blokhut hangt van een aantal zaken af. Denk hierbij aan de grootte van de blokhut, de vorm, de gebruikte houtsoort, de dikte van de houtsoort, de uitvoering van het dak, de deur en de ramen en tot slot de kwaliteit van de materialen. Al deze factoren dragen bij aan de uiteindelijke prijs van de blokhut. Je kunt het in principe dus zo duur of juist goedkoop maken als je zelf wilt. Heb je niet zoveel te besteden? Dan zijn er een heleboel dingen die je zelf kunt doen om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de vloer maken, de fundering leggen en het hout impregneren en beitsen. Ben je niet zo handig? Neem dan eens een kijkje bij een blokhuttenoutlet. Hier kun je blokhutten van hoge kwaliteit voor een lage prijs kopen!

budget blokhut

De houtsoort

Bij het kopen van een blokhut heb je keuze uit verschillende houtsoorten. De meest voorkomende houtsoorten zijn: grenenhout, vurenhout, douglas en lariks. De meest gekozen houtsoorten voor een blokhut zijn grenen- en vurenhout. Vervolgens is het bepalen van de houtdikte heel belangrijk. Dit heeft namelijk invloed op diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de stevigheid van de blokhut. Hoe dikker het hout, des te steviger de blokhut. Ook heeft de houtdikte invloed op de duurzaamheid en de isolatiewaardes van de blokhut. Bovendien kun je blokhutten in onbehandeld hout of in behandeld hout verkrijgen. Onbehandeld hout is weliswaar goedkoper, maar betekent wel dat je het hout zelf nog moet behandelen. Verven of beitsen zorgt voor een langere levensduur van de blokhut.

De afmetingen en vormen

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe groot de blokhut mag zijn. Dit is wederom afhankelijk van enkele factoren. Wanneer de blokhut bijvoorbeeld als opslagruimte voor je grasmaaier, tuinmeubilair, fietsen etc. zal dienen, zal deze behoorlijk groot moeten zijn. De functie van de blokhut speelt dus een belangrijke rol, met name wanneer je een kleine tuin hebt. Blokhutten zijn er bovendien in allerlei vormen: rechthoekig, vijfhoekig, ovaal, vierkant en nog veel meer. Belangrijk is dat de vorm past bij de functie. Een blokhut is pas echt af met een mooi dak. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zadeldak, een plat dak of een kapschuur dak. Doorgaans is een plat dak de meest gekozen en best betaalbare optie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks