Waarom moet je motorkleding dragen? 0 30

Jezelf vervoeren op een motor is niet weggelegd voor watjes. De avonturiers onder ons stappen graag op een motor. Motorrijden is echt jou ding en je verzorgt deze dan ook altijd tot in de puntjes. Op een goede manier je motor voorbereiden om op pad te gaan. Maar denk ook in de eerste plaats aan jezelf.
Motorongelukken komen helaas nog te veel voor en kunnen zorgen voor ernstige letsels. De motorhelm is in ieder geval voor de wet verplicht, maar hoe zit het met de kleding die je moet dragen op een motor? Als je op de grote weg zit zie je nog veel te veel mensen die in een spijkerbroekje op de motor zitten. Zich van geen kwaad bewust, racen ze met een vaartje van 100 kilometer auto’s voorbij en voelen zich heer en meester op de weg. Bedenk echter wanneer je onderuit zou gaan een goed motorpak veel leed kan voorkomen. Een aantal redenen om een goed pak te dragen lees je hieronder.

Snelheid

Snelheid is een moeilijk fenomeen en niet altijd te relativeren. Realiseer je echter, dat snelheden van 160 kilometer per uur serieuze verwondingen bij onderuitgaan kunnen geven. Een spijkerbroek is niet bestand bij een schuiver over het wegdek. Je kunt hele nare huidwonden oplopen die moeilijk genezen en waar je weken, zo niet maanden last van kunt hebben.

Geen slijtvaste huid

Wanneer je ten val komt, door wat dan ook, ga je zeker over het wegdek glijden. Er ontstaat weerstand, hitte en wrijving die je huid als het ware doet smelten. Er blijft van je vel niets over.
Rijd je met een snelheid van ongeveer 80 kilometer dan duurt het 4 seconden voordat je uitglijdt. Een goed motorpak kan deze 4 seconden van glijden overbruggen, door niet te scheuren. Ga je nog harder dan 80 dan neemt de glijcapaciteit enorm toe.

Regenachtige dagen

Rijd je ook op de motor met regen en kou, dan is het dragen van goede motorkleding een pré. Met regen op de motor is zonder deze beschermende kleding bijna niet te doen. Ga je toch in je gewone kleding motorrijden tijdens koude dagen, dan merk je dat deze kleding gaat flapperen aan je lichaam. Je wordt door en door koud en je reactievermogen neemt opzienbarend af. Motorkleding is essentieel, zeker met koude winterdagen. Bezoek voor de juiste kleding en schoeisel de webshop, Motorkleding van Bikeroutfit.nl.

moterkleding

Warmte

Tijdens warme dagen is het heerlijk om een motorrit te maken. De zomer modekleding is helemaal trendy en zorgt voor verkoeling tijdens het rijden. Ook is deze kleding veilig en beschermt je tijdens een valpartij.

Je voeten

Motorschoenen of laarzen maken je motoroutfit helemaal compleet. Motorschoenen zijn met de mode meegegaan en zien er trendy uit, maar zijn niet zo veilig als motorlaarzen. Motorlaarzen zijn verkrijgbaar in textiel en leer. Leer is veruit de beste keus. Dit materiaal is soepel, ademend, slijtvast, waterdicht en past zich aan bij de voet. Ook is de laars hoger en beschermt zo ook min of meer je onderbenen.

Je handen

Je handen…daar moet je extra zuinig op zijn. De hele dag gebruik je deze. Zonder handschoenen op de motor is geen optie. Handschoenen zijn uitermate belangrijk en kunnen vervellingen bij uitglijden voorkomen. Ook is het belangrijk om tijdens de winter, dikke handschoenen tegen de kou te dragen. Voor de zomermaanden zijn er geperforeerde en wat dunnere handschoenen verkrijgbaar, die slijtvast zijn. Schaf je géén goedkope exemplaren aan. Deze zijn vaak van nep- of heel dun leer gemaakt. Bezuinigen op handschoenen is not done.
Zware verwondingen is met de juiste kleding, helm en handschoenen te voorkomen en geven je alle bescherming die je nodig hebt voor een veilige motorrit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming? 0 16

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is in veel situaties de beste optie om jouw woning efficiënt te verwarmen. Toch zijn de meningen over de efficiëntie van elektrische vloerverwarming verdeeld. Zo denken veel mensen dat vloerverwarming op elektriciteit veel duurder is dan als deze op de Cv-ketel wordt aangesloten. Waarom zou je hier dan voor kiezen? Dit kan meerdere redenen hebben. In dit artikel leggen we uit waarom de vloerverwarming kosten op elektriciteit in sommige gevallen gunstiger zijn dan als je deze op de Cv-ketel zou aansluiten. Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming? Dat lees je in dit artikel!

Duurdere energiebron

Als we gaan kijken naar de verschillen tussen vloerverwarming op gas en elektriciteit, zien we voornamelijk dat elektriciteit een stuk duurder is. Als je een gehele woning op elektriciteit zal verwarmen, ben je over het algemeen 3 keer zoveel geld kwijt. Elektriciteit is immers een zeer dure energiebron. Geen wonder dus dat veel mensen twijfelen over een elektrische vloerverwarming. Natuurlijk zijn de voordelen van vloerverwarming ongekend, maar daar heb je weinig aan als je 3 keer zoveel moet gaan betalen. Waarom zijn er dan toch nog mensen die voor elektrische vloerverwarming kiezen? Omdat er ook situaties zijn waarin elektrische vloerverwarming wel degelijk de meest voordelige optie is. Dat lichten we hieronder toe.

Geschikt voor kleine ruimtes

Als je in de gehele woning elektrische vloerverwarming wilt leggen, kunnen wij dit alleen maar afraden. In dat geval lopen de kosten zó hoog op, dat de voordelen in het niet vallen. Betreft het echter een relatief klein vloeroppervlak, dan kunnen we gebruik maken van andere maatstaven en is elektrische verwarming in de meeste gevallen wél aantrekkelijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor een kleine ruimte zoals de badkamer of de keuken.

Bedenk wel dat je je bij het installeren van een elektrische vloerverwarming moet beseffen dat er waarschijnlijk veel veranderd moet worden aan de stoppenkast. De stoppenkast vervangen is soms zelfs noodzakelijk voor een goede verdeling van de elektriciteit. Elektrische vloerverwarming vraagt immers om veel energie en je wilt dan niet dat om de haverklap de stoppen doorslaan. Vraag daarom om advies aan een elektricien!

stoppenkast

Voordelen elektrische vloerverwarming

Vraag jij jezelf überhaupt af waarom het zo aantrekkelijk is om elektrische vloerverwarming aan te schaffen? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • De warmte wordt gelijkmatig over de vloerdelen verspreid. Hierdoor geniet je op ieder plekje van de vloer van een aangename warmte. Dit in tegenstelling tot Centrale Verwarming, waarbij er vaak warmere en koelere ruimtes in huis aanwezig zijn.
  • Je geniet van ruimtebesparing doordat er geen radiatoren meer nodig zijn. Vooral in kleine ruimtes is dit dan ook zeer prettig. Bovendien is het systeem compleet onzichtbaar. Hierdoor is het ook uit esthetisch oogpunt een aanwinst.
  • Mensen met allergieproblemen hebben vaak veel baat bij elektrische vloerverwarming. Zij hebben minder last van allergie gerelateerde problemen, waardoor het woonplezier enorm toeneemt.
  • Bij een aangenaam klimaat is het minder snel nodig om extra te stoken. Daardoor kan je uiteindelijk 10 tot 15% op je energierekening besparen. Elektrische vloerverwarming hoeft dan ook echt niet altijd voor hogere kosten te zorgen. Als deze maar slim gebruikt wordt.

Snel spiermassa opbouwen 0 25

Snel spiermassa opbouwen

Je traint echt aanzienlijk en toch is je spieropbouw niet wat je had gehoopt. Uiteraard kan dit ook liggen aan je bouw en spiersamenstelling. Trainen is oké maar las ook een paar vrije dagen in. Je lichaam zal moeten herstellen. Door herstel zullen je spieren gaan groeien. Spieren gaan eigenlijk altijd een beetje kapot en zullen zich dan de volgende dagen gaan herstellen, plus dat er meer spiermassa bijkomt. Dit gaat echter niet binnen een week.

Bouwstenen

Wat je eigenlijk nodig hebt zijn de juiste bouwstenen. Spierherstel verkrijg je door eiwitten tot je te nemen. Spieren in het menselijk lichaam worden door middel van eiwitten opgebouwd. Echter, niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid eiwit nodig. Mensen die met krachttrainingen bezig zijn hebben meer eiwitten nodig, om spierweefsel te genereren. Zonder eiwit zal dat niet lukken.

Verschillende eiwitten

Het ene eiwit is het andere niet. Belangrijk om te weten, wanneer je spiermassa wilt kweken. Het i makkelijk om te weten welke eiwitten het meest geschikt zijn. Wat kan je zoal uit je voeding halen en is het gebruik van eiwitshakes een aanrader?

De juiste voedingsstoffen

Met flink sporten worden al je spieren belast. Ze vertonen na een stevige training kleine scheurtjes. Om deze weer te herstellen gebruikt je lichaam aminozuren. Aminozuren ontstaan, doordat eiwitten die in het spijsverteringskanaal terechtkomen, worden opgesplitst in verschillende bouwstenen, waaronder aminozuren. Simpel gezegd zijn eiwitten het voorstadium van aminozuren. Aminozuren komen via de bloedbaan in je spieren en zullen voor herstel zorgen.

Dierlijk of plantaardige eiwitten?

Welke eiwitten kun je nu beter tot je nemen voor het juiste herstel en groei van je spiermassa?
Eiwitten van dieren zijn altijd beter dan de plantaardige variant. Dierlijk eiwit heeft een completer aminozuur profiel. Scheurtjes in spieren zullen beter worden aangevuld. De omvang van een spier groeit, door het eten van vlees, bepaalde vissoorten (witvis zoals kabeljauw) en eieren. Kleine hoeveelheden eiwitten, komen ook voor in plantaardige voeding. Rijst, aardappels, noten en soja. Bedenk wel dat rijst en aardappelen ook veel koolhydraten in zich hebben. Wil je het eiwitgehalte in je lijf omhoogbrengen met rijst of aardappelen, besef dan dat je hier grote hoeveelheden van moet eten. De koolhydraten die je dan binnen krijgt zorgen niet voor groei van je spiermassa maar van je vetgehalte. Dierlijk eiwit is dus altijd beter.

Spiermassa opbouwen met behulp van eiwitshakes

Essentiële aminozuren kan ons lichaam niet zelf maken en moeten we dus uit ons eten halen. Ben je een krachtsporter of loop je marathons? Dan kun je wel wat extra eiwitten gebruiken. Het is bijna ondoenlijk om de eiwitten aan te vullen met je dagelijkse portie eten. Eiwitshakes zijn proteïnepoeders die je kunt oplossen in vruchtensap, melk of gewoon water. Deze eiwitten worden gewonnen uit zuivel, dit is de whey-eiwit. Eiwitshakes zijn er ook op basis van soja. Deze substanties bestaan geheel uit eiwitten en bevatten niet of nauwelijks vetten en koolhydraten. De eiwitten die je uit shakes haalt worden vrijwel direct door het lichaam opgenomen. Beiden eiwitshakes zijn goed. De zuivel zowel als de sojavariant.

Snel spiermassa

Hoeveel gram eiwit heb je nodig

De recreatieve sporter heeft aan de maaltijden die ze gebruiken genoeg, om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Melk, kaas, kip en gehakt bevatten genoeg eiwitten om aan de behoefte van de gemiddelde man/vrouw te voldoen. Mannen tot 30 jaar eten gemiddeld zo’n 95 gram per dag en vrouwen 68 gram. Doe je echter aan krachtsport en wil je dus sneller spiermassa opbouw, dan is 110 tot 160 gram per dag nodig voor iemand die 80 kilo weegt.

Puur natuur is altijd beter!

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, is voor iemand die gewoon recreatief sport, een extra eitje of een cracker met kipfilet voldoende. Moet je echter veel voedsel eten om te voldoen aan de hoeveelheid eiwit, dan kun je als extra eiwitbron een eiwitshake overwegen. Vooral direct na een zware training of wedstrijd is een eiwitshake een goede keus!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks