Waarom moet je motorkleding dragen? 0 302

Jezelf vervoeren op een motor is niet weggelegd voor watjes. De avonturiers onder ons stappen graag op een motor. Motorrijden is echt jou ding en je verzorgt deze dan ook altijd tot in de puntjes. Op een goede manier je motor voorbereiden om op pad te gaan. Maar denk ook in de eerste plaats aan jezelf.
Motorongelukken komen helaas nog te veel voor en kunnen zorgen voor ernstige letsels. De motorhelm is in ieder geval voor de wet verplicht, maar hoe zit het met de kleding die je moet dragen op een motor? Als je op de grote weg zit zie je nog veel te veel mensen die in een spijkerbroekje op de motor zitten. Zich van geen kwaad bewust, racen ze met een vaartje van 100 kilometer auto’s voorbij en voelen zich heer en meester op de weg. Bedenk echter wanneer je onderuit zou gaan een goed motorpak veel leed kan voorkomen. Een aantal redenen om een goed pak te dragen lees je hieronder.

Snelheid

Snelheid is een moeilijk fenomeen en niet altijd te relativeren. Realiseer je echter, dat snelheden van 160 kilometer per uur serieuze verwondingen bij onderuitgaan kunnen geven. Een spijkerbroek is niet bestand bij een schuiver over het wegdek. Je kunt hele nare huidwonden oplopen die moeilijk genezen en waar je weken, zo niet maanden last van kunt hebben.

Geen slijtvaste huid

Wanneer je ten val komt, door wat dan ook, ga je zeker over het wegdek glijden. Er ontstaat weerstand, hitte en wrijving die je huid als het ware doet smelten. Er blijft van je vel niets over.
Rijd je met een snelheid van ongeveer 80 kilometer dan duurt het 4 seconden voordat je uitglijdt. Een goed motorpak kan deze 4 seconden van glijden overbruggen, door niet te scheuren. Ga je nog harder dan 80 dan neemt de glijcapaciteit enorm toe.

Regenachtige dagen

Rijd je ook op de motor met regen en kou, dan is het dragen van goede motorkleding een pré. Met regen op de motor is zonder deze beschermende kleding bijna niet te doen. Ga je toch in je gewone kleding motorrijden tijdens koude dagen, dan merk je dat deze kleding gaat flapperen aan je lichaam. Je wordt door en door koud en je reactievermogen neemt opzienbarend af. Motorkleding is essentieel, zeker met koude winterdagen. Bezoek voor de juiste kleding en schoeisel de webshop, Motorkleding van Bikeroutfit.nl.

moterkleding

Warmte

Tijdens warme dagen is het heerlijk om een motorrit te maken. De zomer modekleding is helemaal trendy en zorgt voor verkoeling tijdens het rijden. Ook is deze kleding veilig en beschermt je tijdens een valpartij.

Je voeten

Motorschoenen of laarzen maken je motoroutfit helemaal compleet. Motorschoenen zijn met de mode meegegaan en zien er trendy uit, maar zijn niet zo veilig als motorlaarzen. Motorlaarzen zijn verkrijgbaar in textiel en leer. Leer is veruit de beste keus. Dit materiaal is soepel, ademend, slijtvast, waterdicht en past zich aan bij de voet. Ook is de laars hoger en beschermt zo ook min of meer je onderbenen.

Je handen

Je handen…daar moet je extra zuinig op zijn. De hele dag gebruik je deze. Zonder handschoenen op de motor is geen optie. Handschoenen zijn uitermate belangrijk en kunnen vervellingen bij uitglijden voorkomen. Ook is het belangrijk om tijdens de winter, dikke handschoenen tegen de kou te dragen. Voor de zomermaanden zijn er geperforeerde en wat dunnere handschoenen verkrijgbaar, die slijtvast zijn. Schaf je géén goedkope exemplaren aan. Deze zijn vaak van nep- of heel dun leer gemaakt. Bezuinigen op handschoenen is not done.
Zware verwondingen is met de juiste kleding, helm en handschoenen te voorkomen en geven je alle bescherming die je nodig hebt voor een veilige motorrit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 22

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks